Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika wrote:Ja po powrocie z weekendu się spakuję powoli... Bo to już w sumie chyba czas. Znaczy mąż mnie goni najbardziej 😅
-
Cudowna noc dzisiaj za.mna..spalam dwie godziny...do 1-ej..a potem się już męczyłam..jak nie zgaga to zła.pozyvja do spania..masakra..łączę się w bólu że wszystkimi niewyspanymi...przed ciążą uważałam że aby być wyspana muszę spać min.7 godzin...teraz..byłabym wdzięczna choć za 3 😭😭
-
shooa wrote:ja tez
gdyby nie czkawka w życiu bym nie uwierzyła ze leży główka w dół. bo moj brzuch przybiera takie kanciaste kształty chwilami ze aż się boje..
a o co chodzi z przepływami? czemu to ważne ? czy jednak nie do końca kluczowe skoro mówisz ze miałaś w poprzedniej ciąży do kitu?
wczoraj miałam wizytę, standardowo szyjka, ktg, wymaz ale zamiast usg pełnego dr zrobił tylko właśnie przepływy. wyszło ze wód mam nie za dużo bo AFI 8,5cm ale przepływy ponoć bardzo dobre.
Przepływy są bardzo ważne bo to one zapewniają dziecku "pokarm" W poprzedniej ciąży były słabe od samego początku i przez to syn rósł powolutku, na szczęście lekarze podjęli decyzję o cc w odpowiednim momencie, bo mogło by się to skończyć niedotlenieniem a w najgorszym przypadku śmiercią synka.
Na lepsze przeplywy pomaga acard i ruch -
Ja to się modlę, żeby moja mama zdążyła przyjechać i zajmą się starszakiem razem z moim mężem. Też nie chciałabym leżeć w szpitalu I czekać na rozwiązanie, wolałabym pojechać już z akcją albo na umówione cc.
Wczoraj po sesji byłam tak umęczona, że wieczorem strasznie mi się brzuch spinał i chyba czułam 2 mocniejsze skurcze. Dziś cisza i spokój. Jutro kontrola więc zaciskajcie mocno kciuki❤olimama lubi tę wiadomość
-
Hej, szukam składanej wanienki silikonowej takiej turystycznej, ale z myślą żeby korzystać też z niej w domu, używałyście może przy wcześniejszych dzieciach i możecie coś polecić? Szperam na allegro, ale niektóre mają w opiniach że korek przecieka po kilku razach i nie chcę wejść na minę. Chodzi mi żeby była duża, solidna i nie za milion monet, bez zbędnych bajerów.
-
Anszelika wrote:Ja po powrocie z weekendu się spakuję powoli... Bo to już w sumie chyba czas. Znaczy mąż mnie goni najbardziej 😅
Anjaa też właśnie mam ostatnio bezsenność, jak się obudzę przed 2, to ponownie zasypiam przed 6.
Martini nie miałam takiej wanienki i nie znam nikogo, kto korzystał. -
Odnośnie GBS, robilam w poniedziałek i wynik ma być po tygodniu. Nie wiem, czy to przez długi weekend, czy tak standardowo jest.
Akilegna, kciuki.
Martini92, z wanienka nie pomogę. Ja mam zwykłą z Ikei, a na wyjazdy brałam dmuchaną służyła nam za basen i wanienke.😉
Jak tam się czujecie? Mnie ostatnio dopadło dretwienie rąk w nocy, które nie pozwala mi spać. Też tak macie?
Martamus, jak tam i Ciebie?akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:Cudowna noc dzisiaj za.mna..spalam dwie godziny...do 1-ej..a potem się już męczyłam..jak nie zgaga to zła.pozyvja do spania..masakra..łączę się w bólu że wszystkimi niewyspanymi...przed ciążą uważałam że aby być wyspana muszę spać min.7 godzin...teraz..byłabym wdzięczna choć za 3 😭😭4x córka😁❤️🤪
-
Kosmo, podeslesz link z ciekawości? Ja znalazłam jakąś używkę na olx za pół ceny, w razie co nie będzie szkoda, tylko gość musi przesyłkę dodać.
Zazdroszczę dziewczynom, które zaraz się będą rozpakowywać, u mnie nic nie wskazuje żeby coś ruszyło przed terminem więc nastawiam się na jeszcze 6 bitych tygodni, a czuję się już chodzącą boleścią. Pachwina mnie napiernicza już ze 2miesiace,przyplątał się jakiś żylak na wardze sromowej i mnie rwie. + Ból biodra przy leżeniu na boku, ale to jeszcze w poprzedniej ciąży się zaczeło. Teraz doszedł ból kolana plus brzuch mi się spina przy chodzeniu coraz bardziej. A jak tylko małej wiertarce wydaje się że matce za dobrze to mi zaraz wierci dziurę w brzuchu od środka. Zaczyna mnie ten stan błogosławiony dawać w kość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 08:56
-
Martini92 zobacz wanienka twistshake.. Nie wiem jak się sprawdza, ale wiem że jest składana. Choć cena wysoka.
A to ja z kolei mimo że już człapie jak wieloryb, to wolę aby jeszcze siedziała w brzuchu, bo remont się przeciąga niestety.. A wolałabym noworodkiem wrócić do siebie. -
nick nieaktualnyDołączam się do klubu bezsennych. Nie mogę zasnąć w nocy, często dopiero koło 1:00 potem budzę się +/-4:00 i nie mogę spać. Jak zasne to koło 8 i zwlekam się z łóżka przed 10. Późno i nie wyspana 😐. Do kitu. Torba spakowana w razie czego. Mąż mnie rozbawił, bo na początku czerwca kazał mi mieć już wszystko zamówione i wyprawkę na perfect. Nie kumałam czemu, bo sporo rzeczy mieliśmy kupić w lipcu, tak się umówiliśmy. A okazało się, że on sobie ubzdural, że jak zacznę wcześniej rodzić i trafię do szpitala, to to wszystko zostanie na jego głowie. Cwaniaczek.
-
Dziewczyny, nie pamiętam która z Was ale któraś chyba miała problem ze zbyt dużym AFI?
Dziś wychodzę ze szpitala, ale na usg mnie nastraszyli ze mam progową wartość AFI - 25....
Inny lekarz stwierdził, że mam być spokojna bo być może jakiś błąd pomiaru,albo maly się po prostu wysikał.. ale ja już nie wiem co myśleć.
Jak czytam o możliwych przyczynach, to mam dość... Nie mam cukrzycy ciążowej... Czyli możliwe że to przez jakieś wady dziecka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 09:53
-
No hej, hej dzięki Olimama za pamięć.
Natka, to ja mam duże Afi, stwierdzone wielowodzie. Obecnie 35 tc afi 22 w pesymistycznej wersji a 19.9 w optymistycznej. Przepływy ok, Stefik ma 2600. Mój neurolog po tej akcji że sterydami i moimi problemami z ciśnieniem w głowie uważa, że powinnam mieć cc. Powiedziałam o tym lekarzowi, on chyba też się tak skłaniał. Wielowodzie to nie tylko duże afi ale też wielki brzuch. Mój jest wielki gin uważa, że nie dam rady nosić takiego zbyt długo.
Myślę, że będziemy rozwiązywać ciążę w 21-25 czerwiec to będzie 38 tc i mała pewnie około 3 kg będzie.
Wizyta w pon, i już będziemy układać cały plan, może pessar mi ściągnie, zobaczymy..
W sumie ta ciąża to prawdziwy koszmar, więc się nawet cieszę, że już zaraz koniec. Chciałam rodzić SN, ale to już mi obojętne, niech już Stefcia będzie bezpieczna poza brzuchem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 10:27
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Martamus, czyli u mnie jeszcze gorzej... wydawało się ze brzuch mam taki normalny jak na ten etap... ale ostatnio mam cały czas napompowany faktycznie..
Czy powiedziano Ci co może być ewentualnie przyczyną? 😔 -
Natka95 wrote:Martamus, czyli u mnie jeszcze gorzej... wydawało się ze brzuch mam taki normalny jak na ten etap... ale ostatnio mam cały czas napompowany faktycznie..
Czy powiedziano Ci co może być ewentualnie przyczyną? 😔
Ja mam chyba idiopatyczne, nie mam cukrzycy, nadciśnienia, Mała jest zdrowa, wszystko z nią dobrze, czasem tak bywa.
Wiesz ja jestem w 35 tc więc te wody już powinny się zmniejszać nie wiem czy są tu też jakieś dziewczyny w 35 i czy mają afi sprawdzane, ale już chyba powinno być 17 afi czy coś..
A ty który jesteś tydzień?
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0