X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dosyć szybko to sterylizowanie szło. Nie pamiętam już dokładnie, ale chyba 3-5 minut od zagotowania wody. Ale nie miałam tego dużo, bo butelki i laktator były używane tylko w wyjątkowych sytuacjach, a smoczek też się nie przyjął. Gdybym miała regularnie korzystać z tego wszystkiego, pewnie pomyślałabym o sterelizatorze.

anjaa25 lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczycie ruchy? Mi lekarz polecił liczyć metodą Cardiff. Młody ma czkawkę i zastanawiam się jak to policzyć :)

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa ja to w ogóle tylko za pierwszym razem gotowałam i to dosłownie moment, a potem wrzątkiem przelewalam. Najpierw co wieczór, a później to jak mi się przypomniało jak herbatę robiłam... A mam mikrofale i te woreczki miałam, olalam.
    A co do wielkości dziecka to się aż boje co u mnie będzie, bo młoda miała ostatnio nogi trzy tygodnie dłuższe od om. Już na polowkowym miała dwa tygodnie dłuższą kość udowa.
    Kama ja nie liczę. Nikt mi nic nie mówił. Ogólnie wiem kiedy młoda jest aktywna i jakby miała nie być to cola lub coś słodkiego i czekamy aż zacznie się wiercić.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeżdżę bmw 1 i pamiętam, że gondola jeździła na tylnej kanapie a stelaż w bagażniku. Na dłuższy wyjazd do Polski jechałam sama z synem więc się zmieściliśmy. Później już miałam spacerówkę nową. Teraz oczywiście dwóch fotelików nie za bardzo zmieszczę, nie mówiąc już o wózku, więc kupujemy poprostu dużego busa.

Ja miałam sterylizator taki na prąd, bo jednak tych butelek było u nas sporo. Ale i tak nie używałam go codziennie. Ważne, żeby wyparzyć zaraz po kupieniu i później 2 razy w tygodniu raczej wystarczy jeżeli umyjemy zaraz po użyciu. Nie dajmy się zwariować, nie musi być wszystko sterylnie czyste

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:47

Kama_86 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też części od laktatora przelewałam wrzątkiem później tylko.
    Od kilku dni mam wrażenie, że mi się młoda zaraz przebije przez skórę, serio napiera bardzo. Z synem to pamiętam kopniaki w żebra najbardziej, córa widocznie inaczej ułożona

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki, smoczki, laktator wyparzylam tylko wrzątkiem przed pierwszym użyciem. Potem będę myć i raczej nie będę się bawić w wyparzanie. Moje dziecko i tak będzie żyło z psem i kotem. Sterylnie nie będzie.

Anszelika, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie kazał liczyć ruchów, tylko po prostu zwracać uwagę czy są jak zwykle.

• LENi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucałam do garnka z wrzącą wodą, aby się wyarzylo.. A później tylko wrzątkiem zalewałam.. Myślę, że sterylizator zbędny.

Anjaa25 - Już waga niezła, blisko 3kg!
    Anszelika - długonoga będzie 😁

Moja ostatnio mocno mnie atakuje :p aż jest to nieprzyjemne :p ale nie wiem czy się obróciła.. Raczej nie.. Aż tak nie potrafię wywnioskować.. :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie ze względu na mały bagażnik w jednym z samochodów i że będzie nas 4 w aucie postawilismy na składana gondole. Ale jakby miało nie wejść to rozpatrywalam boxa na dach.

Odnośnie wyparzania ja w garnku zalewalam tylko wrzącą wodą. Ale tym razem zainwestowalam w sterylizator. Bo mimo, że karmilam piersią to nie zaliczę ile razy smoczek, czy bidon lądował w trawie, czy ziemi. A najczęściej wyparzalam i dalej to robię, czesci od inhalatora. Narazie po przetestowaniu sprawdza się super.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam teczkę syna. W 34tc miał wagę 3450... Ciekawe jak będzie tym razem.

anjaa25, lysinka lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Znalazłam teczkę syna. W 34tc miał wagę 3450... Ciekawe jak będzie tym razem.

Wow.....niezla waga 😉🤣

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    My wlasnie ze względu na mały bagażnik w jednym z samochodów i że będzie nas 4 w aucie postawilismy na składana gondole. Ale jakby miało nie wejść to rozpatrywalam boxa na dach.

Odnośnie wyparzania ja w garnku zalewalam tylko wrzącą wodą. Ale tym razem zainwestowalam w sterylizator. Bo mimo, że karmilam piersią to nie zaliczę ile razy smoczek, czy bidon lądował w trawie, czy ziemi. A najczęściej wyparzalam i dalej to robię, czesci od inhalatora. Narazie po przetestowaniu sprawdza się super.

A jaki masz sterylizator ???

lprki09kusm93td5.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam sterylizator taki do mikrofali z canpola ale mi sie nie mieści bo jest za wysoki😁🤣🤣🤣 więc i tak gotowałam wszystko w garze.
    Torbe do końca spakuje najpuźniej w przyszłym tygodniu.Teraz mam za dużo roboty.😁Myślę że też spakuje się w dużą i mniejszą.tylko nie wiem czy tam spakować rzeczy dla dziecka czy swoje takie na pierwszy rzut potrzebne.
    Moja macica już ostro trenuje i to głównie w nocy.Brzuch twardnieje i troche ból miesiączkowy.Wizytę mam w przyszłą środę.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:28

Ula30 lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    ja to samo, a za sterylnie też źle.

Trzeba znaleźć złoty środek i tyle.
    Ja nadal nawet nie myśle o pakowaniu torby 🤣 wizytę będę mieć w poniedziałek, będzie 32+5. Ciekawa jestem jaka wagę nam malutka pokaże...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:28

• lysinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików, to jako jedyni w rodzinie mamy porządne i w RWF dzieci wożone do 4 lat, chociaż w jednym aucie 6latka nadal tyłem.

Czymś się zatrułam, cały poniedziałek, już od nocy przytulona do miski, dzisiaj w nocy miałam skurcze, niezbyt bolesne i częste, ale jednak. Wszystkie rzeczy dla siebie do szpitala i dla małej wyprałam i zastanawiałam się nad jazdą na IP, ale wszystko ustało. Jutro rano mam wizytę u gin, więc zobaczę, jak to teraz wygląda. Torbę będę pakować wieczorem.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa waga zacna 🙂
    Anszelika długonoga dziewczyna się zapowiada, a syn spory był, jak na 34 tydzień.

Ja nie kupuję sterylizatora, planuję kp, więc tak jak poprzednio nie będzie tego dużo i w garnku da radę.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gar i wyparzanie, a po pewnym czasie już tylko przelanie wrzątkiem. Teraz pewnie będzie podobnie. Ja nadal nie jestem spakowana ale już w przyszłym tygodniu liczę, że wszystko ogarnę. Następną wizytę mam 10 czerwca. Ubranka po synku przywiozłam, ale nawet nie mam czasu przeglądnąć w jakim są stanie. Na większość używanych ubranek nawet nie ma co patrzeć na metki, bo zmniejszają się w praniu.
    Z aptecznych spraw został mi do kupienia paracetamol i tantum rosa do przemywania. Bardzo nie chcę porodu SN ale mój gin nie daje mi cienia szans na cc. Nastawiam się na to zadaniowo. Swoje trzeba przejść i tyle.
    My z samochodem mamy luz, ale pamiętam jak gnietliśmy się przed wymianą. Ile to się człowiek nakombinował. Teraz mamy miejsca, a miejsca (skoda kodiaq)
    Już to pisałam, ale bądźcie czujne przy tym oczyszczaniu się organizmu. Pamiętam z wcześniejszych forum, że był to pierwszy sygnał organizmu do zbliżającego się porodu.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ