X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, mi jest dzisiaj też jakoś ciężko, brzuch ciągnie na dole, nad ranem nawet mocno bolał, wzięłam dwie no- spy. A dzisiaj i jutro mam pod opieką dwoje dzieci znajomych, zgodziłam się bo wcześniej było ok. Nie wiem jak przy nich wyrobie. Mąż akurat dwa dni w pracy.

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy lekarze, u których byłam zawsze mówili tylko, że wód jest dobry poziom, to nie dopytywałam. Spojrzałam na ostatni wynik i tam jest AFI: w normie.

Ja ogólnie śpię nieźle, tylko wolałabym dłużej, ale moja dwulatka codziennie nas budzi 5.30. W nocy, jeśli się przebudzę, to chce mi się siku, ale czasami uda się pospać od 22.00 do rana. Jak się budzę to często też mam skurcze łydek albo stóp.
    Dziś czuję się jakby walec po mnie przejechał. Wczoraj miałam drugą dawkę Pfizera. Gorączki nie mam, ale czuję się jakbym przeziębiona była. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie. Tylko z młodą mi ciężko, bo ona żywiołowa, chcę się bawić, a ja leżę jak truchło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:28

Ula30 lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również w ogóle się nie martwię tym że młoda wyjdzie w 38tc. Raczej dziękuję wszechświatu za taką możliwość 😅 Chyba by mnie szlak trafił cały lipiec jeszcze w ciąży chodzić...

19ilonka87 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 38 to i ja bym chciała :) ale ja mam skierowanie do szpitala w 37 tygodniu czyli 36+4 i dlatego mnie martwi ten fakt czy zrobi mi cesarkę tylko z tytułu złego ułożenia 😩 lub przetrzyma 2 tygodnie w szpitalu......

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    No w 38 to i ja bym chciała :) ale ja mam skierowanie do szpitala w 37 tygodniu czyli 36+4 i dlatego mnie martwi ten fakt czy zrobi mi cesarkę tylko z tytułu złego ułożenia 😩 lub przetrzyma 2 tygodnie w szpitalu......
    Hmmm no niby troszkę wcześnie, jakby mieli od razu w tym dniu robić. A z tym leżeniem 2 tygodnie też lipa 😔

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Myślę że nie ma się co martwić 🙂 Zwłaszcza że Twoje dziecię już prawie 2900g waży, za małego wątpię żeby chcieli od razu wyciągać 😉. Myślę że tak czy siak parę dni pewnie Cię potrzymaja na obserwacji a potem coś zdecydują, wątpię żeby tak prosto z ulicy wzięli na CC 🤔

vatolina lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy jest jakiś sposób na przywrócenie stop i nog do normalnych kształtów, nie jak u ludzika Michelin?
    leżenie w tym również trochę z nogami w gorze, bez szału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:29

• LENi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj miałam masakrę..
    Najpierw w nocy kot mi skoczył na brzuch, a później na działce się potknęłam i upadłam :/ jakaś masakra! Ale na szczęście tylko na kolano, poparłam się ręka.. Ale już chodzę jak sierotka.. Brak sił.. :/

W tym tygodniu zrobię badania krwi, moczu i w nast tygodniu do lekarza..
    Wiecie jak tak młoda ma czkawke to raz ja czuję na dole, raz na górze, raz po boku.. Możliwe to aby tak się jeszcze wierciła :p ?

Dobrze ze chociaż pogoda jest super!

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Najpierw w nocy kot mi skoczył na brzuch, a później na działce się potknęłam i upadłam :/ jakaś masakra! Ale na szczęście tylko na kolano, poparłam się ręka.. Ale już chodzę jak sierotka.. Brak sił.. :/

Wiecie jak tak młoda ma czkawke to raz ja czuję na dole, raz na górze, raz po boku.. Możliwe to aby tak się jeszcze wierciła :p ?

Dobrze, że się poważnie nie obtłukłaś. Z czkawka możliwe, u mnie też tak jest.

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:29

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dziewczyny, czy jest jakiś sposób na przywrócenie stop i nog do normalnych kształtów, nie jak u ludzika Michelin?
    leżenie w tym również trochę z nogami w gorze, bez szału.

Mocz nogi w chłodnej wodzie często, w aptece można kupić żel chłodzący do nóg. Jak siedzisz to z nogami wyżej. Mi po około tygodniu stosowania tego wszystkiego opuchlizna zeszła.
    A w ostateczności rajstopy uciskowe.

shooa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:

O rety, dobrze, że nic poważnego sobie nie zrobiłaś.

Ja czuję czkawke najczęściej tam gdzie główka a czasami plecki, w zależności jak się ułoży. Czyli na dole i po bokach. I bardzo często ma czkawke kiedy ja jestem w trakcie posiłku. Upierdliwe to 😅

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Mocz nogi w chłodnej wodzie często, w aptece można kupić żel chłodzący do nóg. Jak siedzisz to z nogami wyżej. Mi po około tygodniu stosowania tego wszystkiego opuchlizna zeszła.
    A w ostateczności rajstopy uciskowe.

dziękuje ! kupię coś chłodzącego i leżę z nogami w gorze dalej. o rajstopach bym nie pomyślała..
    w nocy to mi się chciało wyć z bólu przy każdym kroku do WC i dyskomfortu i naciągniętej skory na nogach, ale chyba jest jakiś progres bo czuje igiełki w nogach i jakby krew i woda odpływały. ale zwazylam się i przytyłam 2kg przez pare dni wiec ewidentnie płyny zatrzymane w organizmie :(

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dziękuje ! kupię coś chłodzącego i leżę z nogami w gorze dalej. o rajstopach bym nie pomyślała..
    w nocy to mi się chciało wyć z bólu przy każdym kroku do WC i dyskomfortu i naciągniętej skory na nogach, ale chyba jest jakiś progres bo czuje igiełki w nogach i jakby krew i woda odpływały. ale zwazylam się i przytyłam 2kg przez pare dni wiec ewidentnie płyny zatrzymane w organizmie :(

Możesz jeszcze lioton 1000 kupić, też pomaga. Używam przy skreceniu bo strasznie mi ciągle ta jedna nogą puchnie.
    Wczoraj wracałam 7h znad morza... Najgorsze ostatnie 40km, bo jechaliśmy ponad godzinę. Na a1 coś grzebią na wysokości łodzi... Tyle dobrego że prowadziłam i nie musiałam siedzieć z tyłu z młodym.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Możesz jeszcze lioton 1000 kupić, też pomaga. Używam przy skreceniu bo strasznie mi ciągle ta jedna nogą puchnie.
    Wczoraj wracałam 7h znad morza... Najgorsze ostatnie 40km, bo jechaliśmy ponad godzinę. Na a1 coś grzebią na wysokości łodzi... Tyle dobrego że prowadziłam i nie musiałam siedzieć z tyłu z młodym.
    O!!
    nasz powrót wczoraj znad morza wczoraj tez ponad 7h a właściwie prawie 8h. do tego dwójka dzieci, dzikie tłumy na MOPach i stacjach i upał. nie wiadomo czy pic żeby się nie odwodnić czy nie pic żeby mniej stawać i szybciej być w chacie.
    nie mogłam wejść do chaty tak miałam spuchnięte nogi. ale ostatnie chwile wolności wykorzystałyśmy ;) gdzie byliście ?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    O!!
    nasz powrót wczoraj znad morza wczoraj tez ponad 7h a właściwie prawie 8h. do tego dwójka dzieci, dzikie tłumy na MOPach i stacjach i upał. nie wiadomo czy pic żeby się nie odwodnić czy nie pic żeby mniej stawać i szybciej być w chacie.
    nie mogłam wejść do chaty tak miałam spuchnięte nogi. ale ostatnie chwile wolności wykorzystałyśmy ;) gdzie byliście ?

My byliśmy w Dębkach. Chciałam jak najbliżej domu i żeby już klifów nie było, bo te zejścia schodami w jastrzębiej czy na helu są mocno kiepskie. A Wy gdzie byliście?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Stegnie. przy samej plazy spaliśmy, wiec o tyle dobrze ale kawałeczek do wspinania było przy powrocie z plazy.

Anszelika lubi tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ