Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olimama wrote:Robiłam tak samo z ubrankami. Z tym, że nie segregowala wg opisów na metkach tylko ukladalam wielkością po praniu. I wyszły w jednych rozmiarach braki, a innych pewnie będzie za dużo. 😁
U mnie skurcze w ostatnich dniach wyciszyly się. Za to dretwieja mi ciągle ręce, wyspana jestem już o 4 i od 5 porządkuje dom. 😅
Po wizycie wszystko ok, szyjka zamknięta, wody bez zmian, mała ma 2640g.
Zespół cieśni nadgarstka pewnie. Minie dopiero po porodzie. Są specjalne rękawiczki na to ale masz wtedy cały czas wygięte ręce, a raczej palce do tyłu. Możesz sobie ulżyć właśnie takim wyginaniem palców na zewnątrz jedynie -
olimama wrote:Kosmo, w tamtych czasach chyba wszystkie w wieku 3 miesiecy zajadalysmy juz jabłka i zupki. 🙈 Na szczęście moja mama akceptuje nasze decyzje i nie niszczy mi psychiki. Przyjela do wiadomosci stanowisko who i nie truje. Ale po urodzeniu syna dostalam książkę:
Z przepisami od 3 miesiąca i harmonogramem karmien noworodka co 3h w dzień i 6h przerwą w nocy. 😢
I takie perełki jak: "Noworodek, kilkudniowy moze pić ciepłą, przegotowana wodę z cukrem, herbatkę z rumianku lub napój z marchwi gotowanej"😖
O to to! Woda z cukrem! I przepajanie wodą po mm bo pleśniawki się zrobią. Och jest takich rad mnóstwo
Ale mi bardziej chodziło w poprzednim przydługim wpisie o rady tych wszystkich idealnych dzisiejszych mam. Tego nie kupuj, tego nie dawaj, tego nie używaj itd.itp A to niestety dziecko zdecyduje co i kiedy będzie chciało pić, jeść czy ubierać -
nick nieaktualny
-
anjaa25 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ktg?? Ja mam planowe CC na 21ego czerwca. Do tej pory nie miałam robionego ktg. Lekarz stwierdził że zrobią dopiero jak mnie przyjmą na oddział. I zastanawiam się czy nie zrobić sobie prywatnie wcześniej..
-
Ja mam mieć ktg przed kolejna wizyta u lekarza. To będzie 38 tydzień ciąży. Jak ciąża przebiega prawidłowo to podobno robi się w terminie porodu.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanjaa25 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ktg?? Ja mam planowe CC na 21ego czerwca. Do tej pory nie miałam robionego ktg. Lekarz stwierdził że zrobią dopiero jak mnie przyjmą na oddział. I zastanawiam się czy nie zrobić sobie prywatnie wcześniej..
ja mam ktg co wizytę od 32 albo 33tc. nawet jak mam usg pełne albo tylko przepływy to lekarz każe się klasc pod ktg