Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Bardzo nieśmiało się witam bo jestem pelna obaw, ale póki co proszę o wpisanie na 10.07:)
19.10 widziałam serduszko, 140uderzen na minutę, 6+5.
Ciaza jest wynikiem in vitro wiec stymuluje progesteron luteiną.
Tydzien temu miałam kumulację senności, nudności i głodu - jadłam pełne posiłki co dwie godziny i niespecjalnie czułam się nasycona.
Tak jak wiele z Was odczuwalam też bole podobne do okresowych i miałam bardzo nabrzmiałe i bolesne piersi.
Dziś czyli 7+1 objawy slabsze: piersi wciąż spore ale mniej tkliwe, mniejszy ból i prawie brak smaków i nudności.
Oczywiście pierwsza myśl: krok w tył, jest gorzej. Ale może mnie uspokoicie ze to po prostu z czasem się stabilizuje?
Kolejna wizytę mam 1.10, a do tej pory potrzebuje Was żeby zająć czymś myśli:)
Jeszcze raz dzień dobry!olimama, Zula36, sandrina22, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Jutro lecę na bete i w środę żeby zobaczyć czy ładnie rośnie od środy 😁 W czwartek mam pierwszą wizytę i już się nie umiem doczekać aż zobaczę kropka ☺️ Ale boje się również...nie chce powtórki z lipca 😔
Mam pozytywne nastawienie ale też nie nakręcam się.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witam 👋 Pewnie, że objawy mogą być słabsze albo znikać. Może być tez tak, że za kilka dni wrócą mocniejsze. Ale musi być dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 22:31
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Witam 👋 Pewnie, że objawy mogą być słabsze albo znikać. Może być tez tak, że za kilka dni wrócą mocniejsze. Ale musi być dobrze. 😊 Też mam wizytę 1.12 - już nie mogę się doczekać.
A który masz tc? -
nick nieaktualnyolimama wrote:8+1, wg usg 3 dni młodsza, na ostatniej wizycie jeszcze nie było serduszka, więc mam podwójny stres. Ale nie dopuszczam do siebie mysli, ze moze być zle.
Będzie dobrze❤️olimama lubi tę wiadomość
-
Mnsk wrote:Dzień dobry,
Bardzo nieśmiało się witam bo jestem pelna obaw, ale póki co proszę o wpisanie na 10.07:)
Tydzien temu miałam kumulację senności, nudności i głodu - jadłam pełne posiłki co dwie godziny i niespecjalnie czułam się nasycona.
Tak jak wiele z Was odczuwalam też bole podobne do okresowych i miałam bardzo nabrzmiałe i bolesne piersi.
Dziś czyli 7+1 objawy slabsze: piersi wciąż spore ale mniej tkliwe, mniejszy ból i prawie brak smaków i nudności.
Oczywiście pierwsza myśl: krok w tył, jest gorzej. Ale może mnie uspokoicie ze to po prostu z czasem się stabilizuje?
Jeszcze raz dzień dobry!
Gratuluję niesamowite usłyszeć serduszko prawda?
Ja też po iv. Jestem narazie na duphstonie i utrogestanie dopochwowo. Więc biorę duże dawki proga. U mnie z objawami różnie więc się nie przejmuj że raz są silniejsze raz słabsze. Mnie mdli raz mocniej raz słabiej. Jedynie co mi się utrzymuje to siku w nocy co jest męczące i ból piersi - ale też o różnej skali. A i senność....dzisiaj zasnęłam w pozycji siedzącej :)Pozdrawiam ciepło i dawaj znać po wizycie..
-
Co do prenatlanych...z racji wieku rzeczywiście należą mi się na nfz, ale jak wiecie jest różnica pomiędzy badaniem na nfz i prywatnie. I to nie tylko w kwestii badań prenatalnych. Tak niestety w Polsce jest. Uważam że jest to zbyt ważne badanie aby zrobić go na nfz. Dlatego będę jutro umawiać prywatnie A kiedy ogarnia się położną??pewnie jeszcze za wcześnie ale wolałabym wiedzieć...
-
Zula36 wrote:Hej Basia chyba miałyśmy okazje się poznać na smutnym wątku ,,w oczekiwaniu na poronienie”. Rozumiem, ze się boisz. Ja tez i to bardzo tym bardziej, ze w poniedziałek miałam jednorazowe krwawienie a teraz leżę z brązowym plamieniem. Trzymam za Ciebie i wizytę kciuki!
Tak pamiętam 😔
Ale i dla nas w końcu wyjdzie słońce 😁 Wierzę w to ☺️ Obie na lipiec cóż za zbieg okoliczności aplikacja wyliczyła mi termin na 28/29 lipiec także prawie sierpień heheheolimama, Zula36 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Mnsk wrote:Dzień dobry,
Jeszcze raz dzień dobry!
Czesc i gratulacje 🙂👏 objawami się nie przejmuj raz są raz ich nie ma 🙂 tydzień szybko minie, ja też myślałam że się nie doczekam a wizyta już jutro 🙂olimama, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej. Obecnie jestem 7+2 słyszałam już jak bije serduszko. Też jestem po iv. Biorę estrofem i utragestan dopochwowo. Tydzień temu miałam lekkie plamie nie. Lekarz kazał włączyć cyclo3fort po dwóch dniach przeszło. W piątek byłam na USG i lekarz zobaczył krwiak 6mm, ale kazał chodzić do pracy. W sobotę wieczorem znów lekkie plamienie i tak raz jest raz nie. Boje sie bardzo ale myślę że z Wami i z moim mega wspierającym mężem dam radę.
-
anjaa25 wrote:Co do prenatlanych...z racji wieku rzeczywiście należą mi się na nfz, ale jak wiecie jest różnica pomiędzy badaniem na nfz i prywatnie. I to nie tylko w kwestii badań prenatalnych. Tak niestety w Polsce jest. Uważam że jest to zbyt ważne badanie aby zrobić go na nfz. Dlatego będę jutro umawiać prywatnie A kiedy ogarnia się położną??pewnie jeszcze za wcześnie ale wolałabym wiedzieć...
Anjaa właśnie też się nad tym zastanawiam jak duża jest różnica na nfz a prywatnie i chyba zapytam o to jutro lekarza, bo myślę że jutro powie mi że się mam umawiać juz na prenatalneanjaa25 lubi tę wiadomość
-
OnaA wrote:Hej. Obecnie jestem 7+2 słyszałam już jak bije serduszko. Też jestem po iv. Biorę estrofem i utragestan dopochwowo. Tydzień temu miałam lekkie plamie nie. Lekarz kazał włączyć cyclo3fort po dwóch dniach przeszło. W piątek byłam na USG i lekarz zobaczył krwiak 6mm, ale kazał chodzić do pracy. W sobotę wieczorem znów lekkie plamienie i tak raz jest raz nie. Boje sie bardzo ale myślę że z Wami i z moim mega wspierającym mężem dam radę.
Witamy na forum 🙂 i gratulacje 🙂👏 -
anjaa25 wrote:Co do prenatlanych...z racji wieku rzeczywiście należą mi się na nfz, ale jak wiecie jest różnica pomiędzy badaniem na nfz i prywatnie. I to nie tylko w kwestii badań prenatalnych. Tak niestety w Polsce jest. Uważam że jest to zbyt ważne badanie aby zrobić go na nfz. Dlatego będę jutro umawiać prywatnie A kiedy ogarnia się położną??pewnie jeszcze za wcześnie ale wolałabym wiedzieć...
Wydaje mi się, że jeśli masz wskazania do refundacji to po prostu za takie badanie nie płacisz, tutaj nie ma takiego podziału, że jak zrefundowane to badanie gorzej przeprowadzone. Jednym słowem wybierasz lekarza, mówisz, że masz wskazania do refundacji, lekarz dostaje za Ciebie kasę z NFZu, więc Ty juz nie musisz płacić. Ale oczywiście jak będziesz się umawiała to zapytaj jak to działaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 09:50
Tabolek, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny miała już któraś termin kolejnej miesiączki? Mi by dziś wypadał , boli mnie brzuszek na okres to normalne?😔
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈