Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:Ja w zeszły poniedziałek późnym wieczorem miałam jasną krew wymieszaną z przezroczystym śluzem. Niby nie dużo ale bielizna przemokła. Byłam na pogotowiu i w usg wszystko ok. Ponoć to na skutek zagnieżdżenia jakieś naczynko pękło. Mam zwiększoną dawkę duphastonu, nospe 3 i magnez 3 razy dziennie i nakaz oszczędzania się wiec praktycznie leżę. Nie dźwigać więcej niż 2 kg, zakaz seksu i stresu (o to ciężko). Wizyta za dwa tygodnie. Odchodzę od zmysłów, tym bardziej, ze wiosną ciąża zatrzymała się właśnie teraz 7+4. Przerosła mnie ta sytuacja totalnie. Walczę o optymizm ale strach mnie paraliżuje. W razie czego skonsultuj ze swoim ginem chociażby telefonicznie jeśli bardzo się będziesz niepokoić. Wiem po sobie, ze to działa uspokajająco.
Nie dziwię się, że po takich przeżyciach ciężko opanować stres mam nadzieję, żę wszystko będzie dobrze- na pewno będzie! Wiem, że każdy inaczej sobie radzi w takich sytuacjach, ale wiem że fundacja Ernesta prowadzi codziennie czat na którym można porozmawiać z psychologiem jeśli kobieta psychicznie potrzebuje tego w czasie ciąży. Ja trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyłoolimama, Zula36 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olimama wrote:Mam wyniki 98, 121,134. 😕
Ale na pocieszenie powiem, że bardzo dobrze, że już masz krzywą za sobą i możesz działać. Trzymam kciuki żeby dietą udało się opanować!! No i za sensownego diabetologaolimama lubi tę wiadomość
-
Aneta wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was ma może takie kłucie w pochwie? Zaczęło mi się dziś i nie wiem czy to normalne
Aneta ja mialam jeszcze tydzień temu dość często kłucia i skurcze, dzwonilam do lekarza powiedział że tak może być, teraz pojawiają się sporadycznie. Dzisiaj jestem juz po wizycie, z maluchem wszystko w porządku jak na razie, mamy już 2,5 cm 🙂❤️ kolejna wizyta 7.12 i wtedy dostanę skierowanie na badania prenatalneZula36, Natka95, Maniuś, anjaa25, sandrina22, Aneta lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Mamamajeczki, witaj w klubie 😉 U mnie też Baby nr 3 😊 jest nas tu może więcej w 3 ciąży 🤔?
Olimama, już kupiłaś glukometr? Przepraszam że nie odpisałam jak pytałaś poprzednio. Ja swój dostałam za darmo na pierwszej wizycie u diabetologa po złych wynikach krzywej w pierwszej ciąży, chyba NFZ refunduje. Mam firmy Contour, fajny bo łączy się z apką na telefonie po bluetooth i sam wpisuje wyniki pomiarów :p
Co do TSH, to wyszło mi równo 2,5 i zastanawiam się, co gin na to powie.Maniuś lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja badałam tsh z pierwsza beta bo biorę euthyrox 25 od starań. Wynik 2,280 i gin mówił, że ok i euthyrox brać dalej 😀
Teraz na koniec miesiąca będę sprawdzać znowu wynik czy dawka nadal pasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 05:54
-
Tabolek wrote:Dziewczyny czy Wy też macie taki problem z myciem zębów? Ja mam masakrę, jak dojezdzam szczoteczka do ósemek to mnie po prostu ciągnie na wymioty 🤢 dobrze że w środę mam dentyste może coś doradzi
-
olimama wrote:Smeg, jeszcze nie kupilam, poczekam do wizyty, jesli nie dostanę to kupię.
Wczoraj zaczęłam robić pomiary. Dziś na czczo miałam w normie, ale dość wysoki wynik (86). W pierwszej ciąży miałam dzienniczek do zapisywania wyników, ale nie mogłam go znaleźć, więc ściągnęłam apkę Sweet Pregna. -
martamus wrote:No dokładnie i cały czas te nerwy napięte, zamiast się cieszyć to stres. Ogólnie niewiele robię a tu zaś to plamienue mimo oszczędnego trybu życia u luteiny.. Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 11:37
27.10.2020 🤰oby było wszystko dobrze
27.08.2015 synek
7.10.2014 💔
05.2014 laparotomia, endometrioza