Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My już też razem. Jak już pokazały się jakiekolwiek skurcze o 1.00 to dalej poszło ekspresowo. Po kilku partych, krótko przed 4.00 Leo pojawił się na świecie. Akcja tak szybką, że tata nie zdążył dojechać na czas. Synek ma niecałe 3kg i 51cm. Do cyca się przysysa ale to musimy jeszcze poćwiczyć.
Aleczemutek, maferka, StarającaSię, LENi, martini92, Kosmo, jusci, Babcia, KasiaLukasia, shooa, Aneta, Natka95, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:My już też razem. Jak już pokazały się jakiekolwiek skurcze o 1.00 to dalej poszło ekspresowo. Po kilku partych, krótko przed 4.00 Leo pojawił się na świecie. Akcja tak szybką, że tata nie zdążył dojechać na czas. Synek ma niecałe 3kg i 51cm. Do cyca się przysysa ale to musimy jeszcze poćwiczyć.
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych ..ale się teraz ruszyly porody😁😁😁
U nas wszystko ok.Mała ma już tydzień.Pierwsza wizyta położnej za nami.Chodsimy na spacerki.wczoraj bylismy 3 razy i małej pasuje w wózku bo śpi jak suseł.
Acha zmieniło się u nas imię.Z Kamili zrobiła się Ola😁😁😁😁😁Tamto nie pasowało do niej.Kama_86, jusci, Babcia, KasiaLukasia, akilegna♥, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Akilegna gratulacje..
I powiedzcie co ubieracie maluszkom w szpitali jak jesteście a jest bardzo ciepło... Bo ja dalej siedzę w wyprawce 😂🙈 chyba nigdy nie skończę 😅
Ja nie wiem jak wychowałam córkę skoro nic nie wiem hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 09:01
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Leni ja spakowałam pierdylion wersji ubraniowych. Mam po cztery sztuki body na długi, krótki rękaw, pajace, rampers jeden, kilka spodenek i skarpetki. Jakoś się ubierze, zależnie od tego jak mała będzie preferować. Syn był eskimosem, jak go za ciepło się ubrało od razu miał wszędzie potówki i się darł. A w szpitalu jest zazwyczaj gorąco
LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Akilegna gratulacje..
I powiedzcie co ubieracie maluszkom w szpitali jak jesteście a jest bardzo ciepło... Bo ja dalej siedzę w wyprawce 😂🙈 chyba nigdy nie skończę 😅
Ja nie wiem jak wychowałam córkę skoro nic nie wiem haha
moj nosi bodziaki na długi rękaw i pieluszkę i jest zawijany w becik. w ciągu dnia spoko i becik bardziej do przykrycia, ale wieczorem łapki ma chłodne i otulam go szczelnie dość.
niedrapek nietolerujeLENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Straw wrote:Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamom❤️
StarającaSię, u nas w planach też Ola, ale po orbicie krąży mi jeszcze Natalia. Mąż się wkurza, że imię już wybrane, a teraz na sam koniec zaczynam mu mieszać🤷♀️
Leni, ja popakowalam body na krótki rękaw + pajac x3, body na długi rękaw + pajac x1, body na długi rękaw + spodenki + kaftanik x2. Mam to wpakowane i opisane w strunowe torebki do mrożenia (można z nich wypuścić powietrze, tak że są fajnie sprasowane na płasko i nie zabierają miejsca). W moim szpitalu generalnie dają ubranka, więc liczę, że jak czegoś zabraknie to mnie poratują.
Bierzecie raczej 56 czy 62? Na ostatniej wizycie w 37tyg lekarz ocenił wagę na 2500 i tak się zastanawiam, czy w 62 to mi się to dziecko nie utopi. Zobaczymy co powie dzisiaj.
Mój syn ważył 4350 i miał 59cm więc w 56 nie wszedł. Córka jest obecnie mniejsza, więc do szpitala głównie 56 pakuje i małe 62. Ale moja to w 34+5 miała 2700... Więc myślę że jak Twoje ma 2500 w 37tc to może się w 56 utopić... -
shooa wrote:moj nosi bodziaki na długi rękaw i pieluszkę i jest zawijany w becik. w ciągu dnia spoko i becik bardziej do przykrycia, ale wieczorem łapki ma chłodne i otulam go szczelnie dość.
niedrapek nietoleruje
Nie chce się madrowac, ale na łapki nie ma co patrzeć, tylko na kark. Jak jest ciepły to ok. Syn miał tak, że rączki i stopy miał zawsze zimne, a na buzi potówki mu się robiły... Z resztą ja też tak mam 😜Kama_86, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anszelika wrote:Nie chce się madrowac, ale na łapki nie ma co patrzeć, tylko na kark. Jak jest ciepły to ok. Syn miał tak, że rączki i stopy miał zawsze zimne, a na buzi potówki mu się robiły... Z resztą ja też tak mam 😜
Moja córka ważyła 3550 i miała niby 55 cm, a w 56 się topiła. Na wyjście zapakowałam teraz 56,chyba że lekarz jeszcze na ostatniej wizycie powie, że Józek będzie duży, to zastanowię się jeszcze nad jakimś zestawem w rozmiarze 62. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za rade o sprawdzaniu ciepłoty na karku, nie miałam pojęcia. a coś może w tym być bo potowki ma młody.
my tez jutro wychodzimy jak nic się dziś nie zadzieje.
GF, mi spsikuja octaniseptem i dostałam od położnej jakiś disteryl w butelce, ale to chyba do zwykłego odkażania. ja będę psikac octaniseptem plus chodzę bez majtek, na szczescie (albo nieszczęście) z odchodami poporodowymi u mnie delikatnie póki co.