X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też razem. Jak już pokazały się jakiekolwiek skurcze o 1.00 to dalej poszło ekspresowo. Po kilku partych, krótko przed 4.00 Leo pojawił się na świecie. Akcja tak szybką, że tata nie zdążył dojechać na czas. Synek ma niecałe 3kg i 51cm. Do cyca się przysysa ale to musimy jeszcze poćwiczyć.

Aleczemutek, maferka, StarającaSię, LENi, martini92, Kosmo, jusci, Babcia, KasiaLukasia, shooa, Aneta, Natka95, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    My już też razem. Jak już pokazały się jakiekolwiek skurcze o 1.00 to dalej poszło ekspresowo. Po kilku partych, krótko przed 4.00 Leo pojawił się na świecie. Akcja tak szybką, że tata nie zdążył dojechać na czas. Synek ma niecałe 3kg i 51cm. Do cyca się przysysa ale to musimy jeszcze poćwiczyć.
    Super ♥️ gratulacje.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, gratulacje! 🎉

• maferka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje.
    Ja czekam na ktg, dziś wyjątkowo długa kolejka wic trochę tu poczekam a jest mega gorąco

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych ..ale się teraz ruszyly porody😁😁😁
    U nas wszystko ok.Mała ma już tydzień.Pierwsza wizyta położnej za nami.Chodsimy na spacerki.wczoraj bylismy 3 razy i małej pasuje w wózku bo śpi jak suseł.
    Acha zmieniło się u nas imię.Z Kamili zrobiła się Ola😁😁😁😁😁Tamto nie pasowało do niej.

Kama_86, jusci, Babcia, KasiaLukasia, akilegna♥, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje!

Ja dziś od rana wkurzona bo muszę przed porodem auto przerejestrować jeszcze, a u nas trzeba jechać rano po numerek... Byłam drugą dla której zabrakło. Nie mam nerwów ani sily żeby tam od 7 stać 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje..

I powiedzcie co ubieracie maluszkom w szpitali jak jesteście a jest bardzo ciepło... Bo ja dalej siedzę w wyprawce 😂🙈 chyba nigdy nie skończę 😅

Ja nie wiem jak wychowałam córkę skoro nic nie wiem haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 09:01

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ja spakowałam pierdylion wersji ubraniowych. Mam po cztery sztuki body na długi, krótki rękaw, pajace, rampers jeden, kilka spodenek i skarpetki. Jakoś się ubierze, zależnie od tego jak mała będzie preferować. Syn był eskimosem, jak go za ciepło się ubrało od razu miał wszędzie potówki i się darł. A w szpitalu jest zazwyczaj gorąco

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Zdziwiłabyś sie, moja kup robi jak najeta

tez wzięłam alantan zielony.
    i młody tez robi dużo kup. póki co trzy razy smolka i dwa razy już normalna ( po podkarmieniu MM).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Akilegna gratulacje..

I powiedzcie co ubieracie maluszkom w szpitali jak jesteście a jest bardzo ciepło... Bo ja dalej siedzę w wyprawce 😂🙈 chyba nigdy nie skończę 😅

Ja nie wiem jak wychowałam córkę skoro nic nie wiem haha

moj nosi bodziaki na długi rękaw i pieluszkę i jest zawijany w becik. w ciągu dnia spoko i becik bardziej do przykrycia, ale wieczorem łapki ma chłodne i otulam go szczelnie dość.
    niedrapek nietoleruje :/

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:48

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamom❤️

StarającaSię, u nas w planach też Ola, ale po orbicie krąży mi jeszcze Natalia. Mąż się wkurza, że imię już wybrane, a teraz na sam koniec zaczynam mu mieszać🤷‍♀️

Leni, ja popakowalam body na krótki rękaw + pajac x3, body na długi rękaw + pajac x1, body na długi rękaw + spodenki + kaftanik x2. Mam to wpakowane i opisane w strunowe torebki do mrożenia (można z nich wypuścić powietrze, tak że są fajnie sprasowane na płasko i nie zabierają miejsca). W moim szpitalu generalnie dają ubranka, więc liczę, że jak czegoś zabraknie to mnie poratują.

Bierzecie raczej 56 czy 62? Na ostatniej wizycie w 37tyg lekarz ocenił wagę na 2500 i tak się zastanawiam, czy w 62 to mi się to dziecko nie utopi. Zobaczymy co powie dzisiaj.

Mój syn ważył 4350 i miał 59cm więc w 56 nie wszedł. Córka jest obecnie mniejsza, więc do szpitala głównie 56 pakuje i małe 62. Ale moja to w 34+5 miała 2700... Więc myślę że jak Twoje ma 2500 w 37tc to może się w 56 utopić...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    moj nosi bodziaki na długi rękaw i pieluszkę i jest zawijany w becik. w ciągu dnia spoko i becik bardziej do przykrycia, ale wieczorem łapki ma chłodne i otulam go szczelnie dość.
    niedrapek nietoleruje :/

Nie chce się madrowac, ale na łapki nie ma co patrzeć, tylko na kark. Jak jest ciepły to ok. Syn miał tak, że rączki i stopy miał zawsze zimne, a na buzi potówki mu się robiły... Z resztą ja też tak mam 😜

Kama_86, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:59

KasiaLukasia, Kosmo, Ula30, akilegna♥, Natka95, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 15:00

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nie chce się madrowac, ale na łapki nie ma co patrzeć, tylko na kark. Jak jest ciepły to ok. Syn miał tak, że rączki i stopy miał zawsze zimne, a na buzi potówki mu się robiły... Z resztą ja też tak mam 😜
    Nam też położna mówiła, żeby na karku sprawdzać, bo w kończynach jest zawsze słabsze krążenie i nawet w upał mogą być zimne.

Moja córka ważyła 3550 i miała niby 55 cm, a w 56 się topiła. Na wyjście zapakowałam teraz 56,chyba że lekarz jeszcze na ostatniej wizycie powie, że Józek będzie duży, to zastanowię się jeszcze nad jakimś zestawem w rozmiarze 62.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jakie mleko polecacie? Tutaj dokarmiamy bebilonem mysle nad nanem?

Ja mam kupione nan optipro plus. Z synem miałam Bebilon pronutra na początku, teraz chyba advance się nazywa.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rade o sprawdzaniu ciepłoty na karku, nie miałam pojęcia. a coś może w tym być bo potowki ma młody.

my tez jutro wychodzimy jak nic się dziś nie zadzieje.
    GF, mi spsikuja octaniseptem i dostałam od położnej jakiś disteryl w butelce, ale to chyba do zwykłego odkażania. ja będę psikac octaniseptem plus chodzę bez majtek, na szczescie (albo nieszczęście) z odchodami poporodowymi u mnie delikatnie póki co.

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ