X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam octanoseptu i po ok 12 dniach zaczął się odklejać dlatego też przykrywalam gazikiem... Dziś 14 dzień ale jeszcze nie odpadl

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala 2 staniki do karmienia z Lidla, wydają się fajne a potem najwyżej kupię coś lepszego :)

Laktator wzięłam z Neno, bo też nie wiem jak będzie, więc żeby nie przepłacać :)

Też dziś byłam na ktg, zapis idealny ale lekarz mówi że na poród to się nie zapowiada bo TOCO ledwo do 30 dochodzi 😂
    Także kulamy się dalej 🤷 a taka fajna dziś data :D

Akilegna, gratulacje! :)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia273 wrote:
    Ja używałam octanoseptu i po ok 12 dniach zaczął się odklejać dlatego też przykrywalam gazikiem... Dziś 14 dzień ale jeszcze nie odpadl
    Ojej, to dosyc długo

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ojej, to dosyc długo

U mojej starszej córki odpadł po 15 dniach. Zaczynałam się już martwić, że co tak długo, chociaż nic niepokojącego się z nim nie działo. I w końcu odpadł. Widać taka uroda.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 18:30 na kwalifikacje do cc. Trzymajcie proszę kciuki, bo pierwszym porodzie kiedy próbowałam SN, nie wyobrażam sobie przeżywać tego drugi raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 16:46

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    JesCze muszę stanik do karmienia kupić.. Kupowałyście jakieś najzwyklejsze z neta czy jak?

Po pierwszym porodzie długo chodziłam po domu bez stanika. Potem, jak już laktacja sie unormowała kupiłam z Dalii Mama. I był spoko. Teraz kupiłam sobie do szpitala Kinga Lula. To taki pół stanik, pół topik. Każdy rozmiar pasuje na dwa siostrzane, czyli B/C, F/G itd. Podobno dobry na początkowe skoki rozmiarowe.

https://www.hurtownia-rajstop.pl/kinga-biustonosz-do-karmienia-lula-593.html?gclid=CjwKCAjwoZWHBhBgEiwAiMN66baPrde4rw1M-ZfkSpBKjJ4w4rxtwbU_ykC8eowl58xa4l8RQmsvrRoCunUQAvD_BwE

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    U mojej starszej córki odpadł po 15 dniach. Zaczynałam się już martwić, że co tak długo, chociaż nic niepokojącego się z nim nie działo. I w końcu odpadł. Widać taka uroda.
    Wiem że u rekordzistów to i po miesiącu się zdarza, ale ogólnie raczej szybciej 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 15:00

akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:48

• martini92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna gratulacje 😊 zdrówka!
    Kasialukasia i jak kwalifikacja do cc? Pomyślnie?
    Maferka, Twój lekarz zakwalifikował Cię do cc, ale nie chce wyznaczyć terminu?🤔 Czy o co chodzi? I dlaczego do tej pory nie pobrał gbsu?
    U mnie by mogło sie już coś zacząć dziać 😔 póki co cisza. Jutro lecę na pierwsze ktg.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 18:58

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Kasialukasia i jak kwalifikacja do cc? Pomyślnie?

Taaak, dziękuję! 🙂 Termin wyznaczony na 21 lipca 😊

LENi lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na popękane krwawiące brodawki. Jedna mi młoda tak zniszczyła że ledwo żyje jak ją do niej dostawiam. Od wczoraj wieczora non stop lanolina albo kompresy multimam, ale nie widzę poprawy póki ją przystawiam do niej 🤷🏻‍♀️ Druga brodawka o dziwo w dużo lepszym stanie, chociaż prawie tak samo bolesna

U nas wszystko ok, liczymy mocno że jutro popołudniu wypis. Upał w pokojach nie do zniesienia, topimy się przy każdym karmieniu, noszeniu i przewijaniu i to dosłownie topimy. Ja już mam opatrunek po CC zdjęty, szew wygląda mega dobrze, ale wciąż najgorzej to się położyc na łóżku na płasko albo na boku a później wstać 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo musisz smarować i najlepiej teraz karmić przez osłonki..

KasiaLukasia, Kosmo lubią tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo współczuję bólu :( Jeszcze dobrze pamiętam jak to było. U mnie naprawdę całe karmienie uratowały osłonki. Bez nich chyba nie dałabym rady. Trzeba tylko uważać, żeby nie przejść na nie całkowicie, bo potem może być problem z odzwyczajeniem, i siebie i malucha. Pamiętam też, że pediatra poleciła mi karmic dzielnie w dzień, a na noc odciągać (w ciągu całego dnia, żeby się coś uzbierało) i w nocy dać cyckom trochę odpocząć karmiąc butelką. Niestety ten ból trzeba przeczekać, ale słowo, że któregoś dnia przestanie boleć i będziesz mogła na sutkach holować zepsute TIR-y.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 08:32

Babcia, Kosmo lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jusci Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, potrzebny jest pesel.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Rozpakowane dziewczyny, czym przemywacie kikuty pępowiny i po jakim czasie odpadły?
    tutaj mówią ze najnowsza szkoła to nie przemywać tylko wietrzyć czyli pieluszkę poniżej zapinać. tu nic nie robiłam póki co, zobaczymy czy w domu nie psikne raz na jakiś czas octaniseptem.

dziewczyny po CC - a jak dbacie o ranę? ja tylko odkazam ale z jednej strony mam ciut zaczerwieniona i trochę zgrubienie się zrobiło i mysle czy nadal tylko odkazac.. ale chyba na tym etapie nic więcej nie można.

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ