Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:A u mnie Natka kryzys bo wczoraj brzuch bolał na @ tylko rano a dziś wcale. Tez tylko biust i ogólna słabość. Kiedy masz wizytę?
Mnie bardzo, bardzo sporadycznie pobolewa jak na okres... wizyta 4.12 także jeszcze tydzień.
Nie ma się co martwić na zapas,chyba nie zawsze objawy są wyznacznikem dobrze rozwijającej się ciąży -
Zula akurat nie powinno boleć jak na okres, to nie jest dobry objaw ciąży, ja z tego właśnie t powodu dostałam luteine mimo, że orogesteron od początku ciąży mam wysoki 38, potem 30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:37
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Natka95 wrote:U mnie bezobjawowej ciąży ciąg dalszy 🙉 oprócz piersi nic mi nie doskwiera.. mam tylko nadzieję, że maluch rośnie, a ja po prostu tak dobrze to znoszę35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
staraczka1995 wrote:Wczoraj miałam wizytę u lekarza wg USG 7+3 , wg OM 8+5
Dzidzia ma 1,26 cm.
Dostałam Acard na ciśnienie, bo wczoraj mialam 135/80 i stwierdził, że lepiej dmuchać na zimne niż potem miec problemy.
Glukoa - 111 na czczo, skierowanie do diabetologa, nawet mi nie robił krzywej cukrowej, bo stwierdził, że wystarczy jeden z 3 parametrów zaburzony i już stwierdzają cukrzycę ciążową, więc znów wyjdzie na czczo za wysoko i jest cukrzyca. W poniedziałek mam wizytę u diabetologa, zobaczymy czy da dietę, insulinę czy jednak skieruje na krzywą cukrową.
Karta ciąży założona.
Jaki ciśnieniomierz polecacie?
https://zapodaj.net/94b0fbbfa4be5.jpg.html35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
nick nieaktualnymartamus wrote:Zula akurat nie powinno boleć jak na okres, to nie jest dobry objaw ciąży, ja z tego właśnie t powodu dostałam luteine mimo, że orogesteron od początku ciąży mam wysoki 38, potem 30.
Więc to chyba nie tak że nie powinno boleć jak na okres. -
Mi lekarz mówił, że ból typowo jak na okres nie jest dobrym objawem. Może ciągnąc, kłuć, rozsadzać ale nie powinno się mieć stricte bólu okresowego. Tyel zdań ile głów.35 lat
starania 2 lata
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Michasia jak po wizycie?
Dziewczyny ja tez mam bezobjawową ciążę. Gdyby nie brak okresu i pogorszenie cukrow przez co dostalam insuline nie wiedziałabym że jestem w ciązy. W pierwszej ciąży miałam tak samo, moze tylio głowa mnie bolała na późniejszym etapie. -
Dziewczyny wiecie że już sierpniowe mamusie już są na forum 😳 ale czas leci.
Tabolek lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Dziewczyny wszystko dobrze, tak jak mowilam owulacja była tydzień później i termin porodu mam na 01.07
Krwiak się wchłonął, dzidzia ma 2,5 cm, a serduszko bije 163bpm
Jutro zapisuje się na prenatalne.
Ja czuje się na prawde super, mdłości sporadyczne, piersi nie bola, zmęczenie było duże na początku ciąży teraz jest z tym dużo lepiej.
Można się czuć w ciąże na prawde dobrze 😊
A w poprzedniej była straszna masakra.
Wrzucę zdjęcie wieczorem jak wrócę do domkuolimama, Maniuś, Zula36, Niezapominajka5, aliciaaa, StarającaSię, Tabolek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartamus wrote:Zula akurat nie powinno boleć jak na okres, to nie jest dobry objaw ciąży, ja z tego właśnie t powodu dostałam luteine mimo, że orogesteron od początku ciąży mam wysoki 38, potem 30.
Mnie boli jak na okres, i z ciaza wszystko okolimama lubi tę wiadomość
-
Zazdroszczę dziewczyny braku objawów, mnie cały dzień mdli, wszystko mi śmierdzi, jedzenie puchnie ustach, ale zmuszam się bo jak zjem to jest troszkę lepiej. Jedynie na co mam ochotę to na kwaśne rzeczy, wysłałam męża po zakupy: maślankę, sok grejfrutowy i sorbet malinowy🙈 cóż, przynajmniej wiem, że jestem w ciąży :p
-
Po raz drugi u mnie sytuacja się powtórzyła. Przed ciążą radziłam.sobie świetnie dietą. Od razu po zajsciu w ciąże cukry u mnie szaleją, nie jestem w stanje ich opanować i niesttety odrazu insulina jest potrzebna.
Odnośnie cukrów na czczo proponuje późną kolację nawet ok 21:00- 22:00. Nie musi być obfita chodzi o to żeby nie było zbyt długiej przerwy między posiłkamiManiuś lubi tę wiadomość
-
U mnie też już cukrzyca... W pierwszej ciąży dało się opanować samą dietą, w drugiej już od 15 tyg insulina i teraz już też jest nie ciekawie... Za tydzień mam kolejną wizytę w poradni diabetologicznej i podejrzewam że dostanę insulinę... Ale dla dobra dzidzi wszystko zniosę ❤️
Co do cukrów na czczo, tak jak pisze Danio, dodatkowy posiłek przed pójściem spać 😉