Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna27 wymioty po kawie 😑 ogólnie jestem osłabiona przez koronawirus. W tej chwili jeszcze na izolacji siedzę. No i jak w pierwszej ciąży jadłam głównie warzywa bo nic innego nie przechodziło od początku, tak teraz jedyne co wchodzi to czekolada 😱
-
Zula36 wrote:Witajcie nowe dziewczyny!🤗
Justyna pies ze zdjęcia jest Twój? Jest mega! Co za uszy!Zula36 lubi tę wiadomość
Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
Anszelika wrote:Justyna27 wymioty po kawie 😑 ogólnie jestem osłabiona przez koronawirus. W tej chwili jeszcze na izolacji siedzę. No i jak w pierwszej ciąży jadłam głównie warzywa bo nic innego nie przechodziło od początku, tak teraz jedyne co wchodzi to czekolada 😱Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
Justyna27 wrote:Ja nie mam żadnych wstrętów ani mdłości 🤷. Mam nadzieję, że to nie zwiastuje złych prognoz 😓
Nie sądzę żeby to była zła prognoza. Z synem w ciąży nie było mi dosłownie nic. Pracowałam też w sumie prawie do końca. Teraz nie będzie tak dobrze - pracuje z chemikaliami -
Ja już po wizycie. Ciąża z USG o kilka dni młodsza niż z om, a że cykle miałam różnej długości to tp przesunięty na 22.07.
Serduszko już pięknie biło.
Kolejna wizyta 18.12 a prenatalne na początku stycznia.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale umówiłam się na prenatalne w ramach pakietu medycznego a nie na NFZ, bo chciałam pominąć genetyka.
Z gorszych wieści to glukoza 111 i za nic nie mogę rano opanować. No i niestety mam podwyższone próby wątrobowe, a u mnie jest to istotne bo mam problemy hepatologiczne. Póki co do powtórki.
Zula36, Danio, Sylwunia82, Tabolek, Maniuś lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:I teraz mam pytanie- zwłaszcza do starszych dziewczyn - robicie z krwi sanco, nifty lub coś podobnego?
Bo się nie mogę zdecydować...
A mamy prawie takie same daty. Ja termin na 20.07 a kolejna wizyta 15.12 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 17:30
sandrina22 lubi tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Dodam, że to moja druga ciąża. Pierwsza ma obecnie 4.5 roku i ma na imię Dawid. Z synem zaszłam po 1.5 roku starań, a teraz w drugim cyklu 😱 sama jestem w szoku i nie mogę uwierzyć.
O moja pierwsza ciąże staraliśmy się 13 miesięcy, a zaszłam dzięki stymulacji owulacji. Córka ma 4 lata.
Teraz nie zdążyłam nawet przemyśleć sprawy i zaszłam w pierwszym cyklu starań.
To jest duży szok! 😀 -
sandrina22 wrote:I teraz mam pytanie- zwłaszcza do starszych dziewczyn - robicie z krwi sanco, nifty lub coś podobnego?
Bo się nie mogę zdecydować...sandrina22 lubi tę wiadomość
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Ja robie PAPPA. Dopiero jak wyjdzie cos nie tak to bede robiła dokladniejsze badania.sandrina22 lubi tę wiadomość
-
Zula36 wrote:Martamus jak sytuacja z plamieniami? U mnie śladowo przybrudzony śluz. Niby mało ale stresuje człowieka 🤦🏼♀️35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Bo się nie mogę zdecydować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 19:11
-
Anszelika wrote:Cześć,
Można jeszcze do zacnego grona dołączyć? Dziś 5+2, termin na 28.07. Gina nie było jeszcze, dopiero na 14.12 mam wizytę.... Bo jednocześnie z testem ciążowym wyszedł mi covid 😒 także stresik podwójny, nawet bety nie zdążyłam zrobić.
Ooo to tak jak u mnie oba testy pozytywne 😉 gratulacje 🙂
Chwilę mnie nie było a tyle produkujecie Dziewczyny że muszę teraz porządnie nadrobić 🙂 -
Ja skonczylam 35 lat i lekarz mi zaproponował chyba to sanco, staraliśmy się 5 lat, ostatni rok 3 transfery i powiedział że warto się nad tym zastanowić chociażby ze względu na swoj bufor bezpieczeństwa i spokoju ale oczywiście poinformował że nie jest to obligatoryjne badanie