Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:Witaj!🤗 obawiam się, ze w większości przypadków jak nie widać nic na usg to ciężko o przyczynę plamień. Jak wyglądają?
Zazwyczaj to moja wydzielina jest minimalnie podbarwiona na pomarańczowo/różowa prawie nie zauważalnie ale jest albo takie mokre brązowe plamki na papierze toaletowym lub na majtkach. Dwa razy miałam brązowo krwiste plamienie, nie miałam nigdy krwawienia, ani bólu. No cóż pewnie do 9 tyg sprawa się rozwiąże.
Nic tylko czekać, natura wie lepiej.Ja 30, on 36
Starania od 09.2020
Obecnie: 10 tydzień ♥️
Euthyrox 50
-
Zula36 wrote:Natka skarbie po co badalas betę? Teraz to już usg. Wiem jak jest Ci ciężko ja tez odchodzę od zmysłów.
Zula, nie,nie, nie badałam bety tylko odniosłam się do postu Sandriny, że jeśli niższa beta to nie ma takich uciążliwych dolegliwości.
Czekam na piątkowe USG, tylko czasem mnie takie czarne myśli dopadają, ale ma być dobrze i koniec 😁 -
Natka przecież beta ma ogromne zakresy.
Ja w tej ciąży mam duuuuużo niższą niż w poprzedniej i tu upatruje mojego lepszego samopoczucia. A i wtedy, i teraz jest z Dzieciątkiem ok.
Także póki co cieszmy się kochana brakiem objawów bo nie wiadomo co później nas dopadnie 😂😂😂😂
Natka95 lubi tę wiadomość
-
Zula36 wrote:Coś dał gin na te plamienia? Duphaston albo luteinę? Ja biorę dodatkowo czysty magnez 3x1 i nospe 3x1 ale ja jak zakrwawilam to tez trochę brzuch mnie bolał. No i odpoczywać jak najwiecej plus szlaban na seks.
Myślę, że dietowo jest ok pije też sporo Muszynianki tam jest dużo magnezu i wapnia. Tak duphaston mi przepisał.
Z tym seksem no cóż chwilowo ta aktywność dla mnie może nie istnieć 🤪
Obecnie największą przyjemność czerpie z leżenia z zamkniętymi oczami haha
Trzymam kciuki aby i u ciebie było dobrze. Bth jak to jest że mam jednocześnie zachcianki i mdłości. Nagotowalam 6 litrów gulaszu, a teraz mówię mężowi, że zamrażamy bo jednak będę jadła tosty i kajaka na obiad 🤭😂😂
MagnezuJa 30, on 36
Starania od 09.2020
Obecnie: 10 tydzień ♥️
Euthyrox 50
-
Natka95 wrote:Zula, nie,nie, nie badałam bety tylko odniosłam się do postu Sandriny, że jeśli niższa beta to nie ma takich uciążliwych dolegliwości.
Czekam na piątkowe USG, tylko czasem mnie takie czarne myśli dopadają, ale ma być dobrze i koniec 😁Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
Dziewczyny moje jedyne!!!Co ja mogę brać na migrenę. ???Wczoraj dostałam tak silnego bólu głowy że nie spałam całą noc a dzisiaj się zapowiada na to samo. Myślicie że paracetamol mogę bez konsultacji z lekarzem?? Bo ja już sama nie wiem....a straszliwie się męczę....
Jak czytam Wasze objawy to wypisz wymaluj mam to samo :)z jedzeniem to jest masakra...rano zjadłam kromki z pastą z makreli a potem popchałam nutelląą!! a wieczorem musiałam resztę pasty wyrzucić bo mi już śmierdziała !!katastrofa!! narazie odrzuca mnie zapach selera, pietruszki białej i zapach płynu do szyb Wymiotów nie mam, ale nie wiem co gorsze...porządnie zwymiotować czy całodniowe mdłości Pozdrawiam...kolejne usg piątek 04.12 -
anjaa25 wrote:Dziewczyny moje jedyne!!!Co ja mogę brać na migrenę. ???Wczoraj dostałam tak silnego bólu głowy że nie spałam całą noc a dzisiaj się zapowiada na to samo. Myślicie że paracetamol mogę bez konsultacji z lekarzem?? Bo ja już sama nie wiem....a straszliwie się męczę....
Jak czytam Wasze objawy to wypisz wymaluj mam to samo :)z jedzeniem to jest masakra...rano zjadłam kromki z pastą z makreli a potem popchałam nutelląą!! a wieczorem musiałam resztę pasty wyrzucić bo mi już śmierdziała !!katastrofa!! narazie odrzuca mnie zapach selera, pietruszki białej i zapach płynu do szyb Wymiotów nie mam, ale nie wiem co gorsze...porządnie zwymiotować czy całodniowe mdłości Pozdrawiam...kolejne usg piątek 04.12
Tylko paracetamol. W ciązy jest bezpieczny.anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tez nie mam zbyt dużych objawów a dziś 8+3 tc
Jedynie co to drzemka mnie bierze codziennie, odbija mi się często i tak ciężko na żołądku. Dwa razy tylko wymiotowałam tak mnie pociągnęło.. 🙈
Dziś wizyta wiec proszę o kciuki ✊🏻
Co do mówienia to mieszkamy z rodzicami ale narazie mówimy ze biorę leki i zastrzyki dlatego siedzę na l4 ( długo staraliśmy się o dziecko i mam problemy) wiec to wystarcza. Może powiemy na święta moim rodzicom bo teście to wg się nie interesują nami
A siostra która jest w ciąży 35 tc powiedziała nam dopiero w 20tc mimo ze spotykałyśmy się codziennie wiec także tak..😌 -
Dziewczyny u mnie dziś 5+4. Pierwszy dzień w którym czuję się mega słabo. Mam jakby lekkie zawroty głowy, wstręt do jedzenia i czuję się jakbym była jakaś podtruta 😥. Czy to normalne?Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
Justyna27 wrote:Dziewczyny u mnie dziś 5+4. Pierwszy dzień w którym czuję się mega słabo. Mam jakby lekkie zawroty głowy, wstręt do jedzenia i czuję się jakbym była jakaś podtruta 😥. Czy to normalne?4x córka😁❤️🤪
-
anjaa25 wrote:Dziewczyny moje jedyne!!!Co ja mogę brać na migrenę. ???Wczoraj dostałam tak silnego bólu głowy że nie spałam całą noc a dzisiaj się zapowiada na to samo. Myślicie że paracetamol mogę bez konsultacji z lekarzem?? Bo ja już sama nie wiem....a straszliwie się męczę....
Jak czytam Wasze objawy to wypisz wymaluj mam to samo :)z jedzeniem to jest masakra...rano zjadłam kromki z pastą z makreli a potem popchałam nutelląą!! a wieczorem musiałam resztę pasty wyrzucić bo mi już śmierdziała !!katastrofa!! narazie odrzuca mnie zapach selera, pietruszki białej i zapach płynu do szyb Wymiotów nie mam, ale nie wiem co gorsze...porządnie zwymiotować czy całodniowe mdłości Pozdrawiam...kolejne usg piątek 04.12anjaa25 lubi tę wiadomość