Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Laski jak zwiększyć ilość mleka w piersiach? Tak poza dostawianiem młodej bo i tak je co 1,5h w ciągu dnia i opróżnia mi je do sucha 🙄 Chce porobić więcej zapasów do zamrażarki a w ciągu dnia jak zbierałam kolektorem tak teraz nie ma co 😒
Ps któraś z was mi polecała butelkę suavinex z regulowanym przepływem - eureka!!! Młoda w końcu je jak trzeba i nie rzyga zaraz po jedzeniu. Idzie jej to tak powoli jak z cyca, więc dalej to trwa wieczność ale zjada po trochu tyle co chce i nie zwraca mm ani mojego mleka. Teraz w końcu mogę wyjść z domu bez obaw że za pół h chłop będzie dzwonił że jest syrena i cyc musi wracać 🥳Anszelika, Straw, LENi, akilegna♥, Andziorek lubią tę wiadomość
-
Kosmo super że znalazłas ta butelkę!
Propo cycków to ja nie wiem co z moimi bo po raz pierwszy ciekne, a mała i tak się przy piersi denerwuje po jakimś czasie, mimo że widzę że spokojnie może jeszcze pojesc. Dziś w nocy mnie zalało i to mocno. Nie podoba mi się to. Nawet jakiś zastój mi się zrobił dwa dni temu ale młoda ściągnęła. Laktator niezmiennie wysysa z 40ml i już mnie to wkurza bo nie wiem sama czy młoda faktycznie nie dojada czy co myśleć. A potrafi po 20min być na każdym i wtrabic na dokładkę 90ml mm. -
Anszelika wrote:A i pochwale się bo właśnie wlazlam na wagę i mam 5kg mniej niż przed ciążą. Miła odmiana, zwłaszcza że dopiero 2tyg połogu za mną, a jem normalnie, nawet kolację, co mi się rzadko zdarza.
ja zaczęłam sie pilnować bo waga zaczęła iść w górę🙈🙈🙈😱😱😱.do wagi sprzed ciąży brakuje mi 6 kg.Chyba musze porobić hormony ,ciekawe jak moja niedoczynność?4x córka😁❤️🤪
-
Anszelika wrote:My po patronazu. Gwiazda waży 4650. W dwa tygodnie od wagi spadkowej 4080 więc prawie 300g na tydzień robi. Kolejny wielkolud mi rośnie...4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyjusci wrote:A my w szpitalu... Zapalenie oskrzelikow wyszło 😱🤦♀️także trzymajcie za nas kciuki 😌
Dużo zdrowia dla Was❤️ I obyście szybko wrócili do domu.
Ja nie mam wagi w domu, więc nawet nie wiem jaki mam bilans. Ale w spodnie sprzed ciąży się mieszczę. Tylko nie mogę dopiąć bo jeszcze nie całkiem brzuch wrócił do normalności i rana też przeszkadza.
A jak u Was z wchłanianiem brzucha?
-
jusci wrote:A my w szpitalu... Zapalenie oskrzelikow wyszło 😱🤦♀️także trzymajcie za nas kciuki 😌
Szybkiego powrotu do zdrowia.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
jusci wrote:A my w szpitalu... Zapalenie oskrzelikow wyszło 😱🤦♀️także trzymajcie za nas kciuki 😌
U mnie 2kg mniej niż przed ciążą. W ciąży 12kg na plusie bylo. Brzuch już całkiem zszedł tylko trochę jakby więcej skóry pod pępkiem jest więc niektóre spodnie mimo wszystko troche ciasne -
U mnie waga ciagle na plusie. Ja muszę dojść, nie tyle do wagi sprzed ciąży, a do wagi sprzed in vitro.
Mój brzuch już wlasciwie płaski. Najwiecejbzostslo mi w biodrach i udach. Ogólnie jestem bardziej galaretowata. Nie wiem czy jak zacznę ćwiczyć to się poprawi. Na razie jednak za bardzo nie mam ochoty, siły i czasu na ćwiczenia.
Mój dziec wczoraj nie spał praktycznie w ciągu dnia a dzisiaj odrabia. Udało ni się obiad ugotować, wstawić pranie i je rozwiesić i poodkurzać. Pogoda słaba dzisiaj wiec spacer na razie się odwleka.
Dziewczyny czy dajecie smoczka dzieciom? Moja czasem załapie ale raczej wypluwa a cdl zasugerowała, ze może by to jej pomogło w zasypianiu bez wiszenia na cycu. Sama na to wpadłam, ale nie wychodzi nam.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Moja waga po porodzie była taka jak przed ciążą. A teraz pewnie przekroczyłam już tą ciążową 🤦 brak diety cukrzycowej, hulaj dusza....tylko slodkim żyję ostatnio.
Brzuch też mi nie wrócił "na miejsce", ale to z powodu rozejścia mięśni. Tak to ani tłuszczyku, ani nadmiaru skóry 🤷
Moja smoczka nie chce. Najpierw się namęczy żeby złapać, a potem z oburzeniem wypluwa. Nie będę innego testować, może jej na zdrowie brak smoka wyjdzie ( bezskutecznie próbujemy naszego dwulatka odsmoczkować, także ten😂🤦)
Jusci oby szybko dało się wyleczyć.
Kosmo na laktację femaltiker i słód jęczmienny.
Dziewczyny co na silne odparzenia? Próbowałam chyba wszystkiego 🤷 pupa już ładna tylko zrobiła się mała ranka, której nie umiem zaleczyć.
Myślicie, że pediatra coś da na receptę czy raczej każe wietrzyć ( jakby to coś dawało 🤬)
-
Kosmo wrote:Laski jak zwiększyć ilość mleka w piersiach? Tak poza dostawianiem młodej bo i tak je co 1,5h w ciągu dnia i opróżnia mi je do sucha 🙄 Chce porobić więcej zapasów do zamrażarki a w ciągu dnia jak zbierałam kolektorem tak teraz nie ma co 😒
Ps któraś z was mi polecała butelkę suavinex z regulowanym przepływem - eureka!!! Młoda w końcu je jak trzeba i nie rzyga zaraz po jedzeniu. Idzie jej to tak powoli jak z cyca, więc dalej to trwa wieczność ale zjada po trochu tyle co chce i nie zwraca mm ani mojego mleka. Teraz w końcu mogę wyjść z domu bez obaw że za pół h chłop będzie dzwonił że jest syrena i cyc musi wracać 🥳
Dużo pic, działać z laktatorem i wspomagać się słodem, femaltikerem itd., piwem.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Kosmo - cieszę się, że jesteś z butelki zadowolona
się przydała wkoncu na coś haha
ja wczoraj też dałam młodej na wieczór butle, zasnęła lepiej ale coś ja wybudza jednak, a śpi w rozku, tej nocy ja wyciągałam z rozkiem i spała fajnie, ale walnęła taka kupę ze cała do prania 😁 o 4 rano masakra.. Więc kupiłam drugi rozek na zmianę 🤪 bo serio teraz daje się odłożyć..
Ina moją też nie chciała smoczka i znów się nie zawiodłam na suavinex,kupilam silikonowy i ten jeden preferuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 16:00
-
nick nieaktualny