X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • olimama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, na moim aspiratorze jest napisane Haxe. Myślę, ze wszystkie działają podobnie. Napewno nie jest to rozwiazanie przy chorobie, ale na suche kozy u mnie się sprawdza.

Kosmo, a swoim mlekiem probowalas?

Maferka, no pewnie, że u mnie jest cyrk jak jest zbyt zmeczona wlasnie wieczorem. Wtedy odpuszczam cyca. Usypiam ja przy szumieze smokiem. A karmię jak się upomni, wtedy nie ma problemu. U mnie idealne wieczorne usypianie to te kiedy jest po drzemce. Wtedy jest wesoła i w kąpieli i na przewijaku. I jeśli nie zacznie do tego czasu płakać to już gładko cycek albo smoczek i leżymy sobie przy szumie.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki probiotyk polecacie dla maluszków? Chodzi o te prężenia, stęki i płacz przy kupie i bąkach. Chciałabym spróbować, może to coś pomoże.

Pytałam wczoraj pediatry i tylko mówi, że w sumie nie ma potrzeby, ale jak dam to się nic nie stanie, że można sobie probiotyk całe życie brać.

Ale nie mówił jaki konkretnie, a już nie było czasu tak o wszystko dopytywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jaki probiotyk polecacie dla maluszków? Chodzi o te prężenia, stęki i płacz przy kupie i bąkach. Chciałabym spróbować, może to coś pomoże.

Pytałam wczoraj pediatry i tylko mówi, że w sumie nie ma potrzeby, ale jak dam to się nic nie stanie, że można sobie probiotyk całe życie brać.

ja daje Multilac baby

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Czy wasze dzieci chętnie chwytają pierś jak są zmęczone i złe? Bo ja już nie wiem co mam robic, od początku walczę z kp, trudno jest mi znaleźć odpowiednią pozycję żeby małej było wygodnie, ona się złości i wygina do tylu, praktycznie przy każdym karmieniu jest problem ale w nocy i rano jakoś się udaje natomiast wieczorem jest masakra. Widzę że jest głodna bo płacze i ciągnie smoczka a jak biorę ja do cycka to zlapie, pociągnie chwilę a jak poczuje mleko to jakby ja piorun strzelil, pisk, purpura, mało się nie udusi, i za chwilę znowu łapie cycka i wrzask, jak już mam dość to ściągam mleko i daje jej butle, wtedy chętnie wypija i idzie spać, nie wiem już co robię źle, dlaczego cały dzień może ssać pierś a wieczorem już nie
    u mnie to samo było. ciągnął ładnie tylko jak obudziłam się przed nim jak sie powoli wybudzal i nie był jeszcze dziko głodny. inaczej walka o dobre chwycenie piersi i wrzask i prężenie póki nie chwycił (czasem 2-3minuty to trwało i wcale już nie chciał chwytać). ja dawałam często z 20-30ml ściągniętego mleka w butelce na pierwszy głód a potem do piersi i to dawało rade często. ale już nie walczę. ściągam i daje butelka - szybciej idzie karmienie a nam obojga ograniczam stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

ja Biogaja.
    sama pije soki z kiszonek bo to samo zdrowie i wpływa na dobrostan jelit, wiec dziecku tez warto podawać probiotyki imo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    ja Biogaja.
    sama pije soki z kiszonek bo to samo zdrowie i wpływa na dobrostan jelit, wiec dziecku tez warto podawać probiotyki imo.

A co pijesz? Ja robie zakwas z buraków, mega rano na czczo !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A co pijesz? Ja robie zakwas z buraków, mega rano na czczo !
    tez zakwas z buraków najczęściej robię albo ogólnie robię w słoiku miks kiszonych warzyw (ogórki kalafior marchewka seler pietruszka rzodkiewka) i to rano na czczo.

• olimama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probiotyku nie daje, ale chyba jest tak, że kilku miesiacach powinno się zmienić na inny. 🤔

My wczoraj mielismy szczepienie na pneumokoki, ogólnie zniosla dobrze, goraczki narazie nie ma, natomiast po nocy wyszedł spory obrzęk i zaczerwienienie na nodze. Oklad z altacetu mogę tylko raz dziennie?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję biogaje. Dobre opinie ma vivomix. Warto patrzeć żeby był jak najprostszy skład. Mam taką technikę że daje dwa opakowania tego samego potem zmieniam. Różne kultury bakterii są w nich często. U Oliwki biogaja się sprawdza. Kupa jest już praktycznie codziennie, nie męczy się przy niej i jest jak najbardziej prawidłowa, znaczy klasyczna musztarda

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje biogaje.
    Na oczko kapalam swoim mlekiem. Mam tez luxidropin i od lekarki na receptę później dostałam kropelki.

A ja mam znowu problem, bo przed szczepieniem bylo ważenie i mamy 4 kg. W ciągu 23 dni przybrała 1 kg. A w ciągu 6 tyg 1580 g. Tak jak na początku przybierała za mało, tak teraz za dużo. Wyglada na to ze ja przekarmiam. Zwariuje normalnie. A najlepsze jest to ze ona by ciagle na cycku wisiała. Butli tez domaga się więcej. Na sile jej nie wciskam. Dzisij nie było naszej pediatry, bo jest na urlopie, tylko inna i tak średnio się z nią mogłam dogadać. Napisałam do cdl może mi coś poradzi.
    Jak wasze dzieci nie są głodne to nie jedzą?
    Olimama,guru od kp, może masz pomysł co robię nie tak?

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci placza juz lzami, bo moj a nadal nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja tez daje biogaje.
    Na oczko kapalam swoim mlekiem. Mam tez luxidropin i od lekarki na receptę później dostałam kropelki.

A ja mam znowu problem, bo przed szczepieniem bylo ważenie i mamy 4 kg. W ciągu 23 dni przybrała 1 kg. A w ciągu 6 tyg 1580 g. Tak jak na początku przybierała za mało, tak teraz za dużo. Wyglada na to ze ja przekarmiam. Zwariuje normalnie. A najlepsze jest to ze ona by ciagle na cycku wisiała. Butli tez domaga się więcej. Na sile jej nie wciskam. Dzisij nie było naszej pediatry, bo jest na urlopie, tylko inna i tak średnio się z nią mogłam dogadać. Napisałam do cdl może mi coś poradzi.
    Jak wasze dzieci nie są głodne to nie jedzą?
    Olimama,guru od kp, może masz pomysł co robię nie tak?

Moja w krótszym czasie, bo od urodzenia, gdzie spadła do 3100 w 3tyg odrobiła 800g, z czego 500g w 1,5 tygodnia i na ostatnim ważeniu podczas wizyty położnej ważyła 3900. Jak liczyłam, to przybrała więcej niż "statystycznie", a jest tylko na piersi i je kiedy chce. Położna nie mówiła mi nic, że to za dużo. 🤔

Gf, płacze ze łzami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 12:54

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Czy wasze dzieci placza juz lzami, bo moj a nadal nie

Moja już ze dwa razy płakała łzami. Ale ona ogólnie nie płacze za bardzo tylko bziacze...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam biogaje ale miałam wrażenie że jest większy problem z gazami. Potem próbowałam dicoflor ale to samo. Teraz bierzemy vivomixx i widzę znaczną różnice po podaniu, tylko droższy jest niż tamte.

Dzisiaj na oczko próbuje rumianek. Młoda ma taką jeszcze kaszkę na całej buzi nie wiem co to więc też przecieram zobaczymy. Jak dalej nic to spróbuję z mlekiem. Martwi mnie tylko najbardziej że na tej gałce obok rogówki wygląda to jakby miała taką jakąś błonę? Nie wiem dziwne to. Ale nie jest to ani czerwone, ani jej nie swędzi 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak gdzieś od półtorej tygodnia płacze łzami z obu oczek - tego zaropiałego też więc chyba to oznacza że kanalik nie jest zatkany? Nie wiem w sumie

Co do wagi, moja tak średnio przybiera +/-200g na tydzień, wczoraj miała 4,05kg (ważona na naszej wadze także wiadomo to plus minus ale ostatnio na wizycie waga się pokrywała). Wagę urodzeniową mieliśmy 3100, spadkowa 2900 i potem młoda pierwsze półtorej tyg nie przybierała nic. Także chyba ok

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z wagą miała tak, że urodzona 5.07 3760 spadkowa na wyjsciu 3460 i 2 sierpnia 4150

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 12:46

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Ja probiotyku nie daje, ale chyba jest tak, że kilku miesiacach powinno się zmienić na inny. 🤔

My wczoraj mielismy szczepienie na pneumokoki, ogólnie zniosla dobrze, goraczki narazie nie ma, natomiast po nocy wyszedł spory obrzęk i zaczerwienienie na nodze. Oklad z altacetu mogę tylko raz dziennie?

Mi pielęgniarka mówiła o okładzie z sody - 1 łyżeczka na 3/4 szklanki letniej, przegotowanej wody. Można robić 3 razy na zmianę z okładem z altacetu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:18

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki.Jak u was wygląda sprawa z libido?U mnie minęło te 6 tygodni i normalnie chcicę mam wielką🙈🙈🙈🙈🙈🙈

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma wagę urodzeniowa piórkowa - 2580g. Przy wyjściu 2420 g. Potem przybierała za mało i kazali dokarmiać. Teraz 4 kg.
    Ważyłam ja na wadze domowej i dzisiaj w przychodni i wychodzi tyle samo. Jak ja ważyłam 14.08.to było 3640 g wiec jestem w szoku, ze tyle przybrała. Ale ostatnio często wisi na cycku a jak już nie daje rady to butelka i zjada z 80 ml dwa razy na dobę a kilka dni temu dopominał się częściej, bo był płacz po tym jak wymemlala ona cycki.
    Córka placze tylko jak jest głodna wiec za każdym razem ja przystawiam. Jak by nie była głodna to by nie jadla.

Na piersi podobno nie mozna przekarmic ale ja dokarmiam wiec może tutaj jest problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 13:34

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    A tak z innej beczki.Jak u was wygląda sprawa z libido?U mnie minęło te 6 tygodni i normalnie chcicę mam wielką🙈🙈🙈🙈🙈🙈

Bardzo dobrze o dziwo... zielone światło jest wiec trzeba korzystać

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ