X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo - jak Ci sie nudzi mi tez bo moj maz tez w pracy to mozna sie spotkac na spaced mieszkamy w tym samym miescie

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Kosmo - jak Ci sie nudzi mi tez bo moj maz tez w pracy to mozna sie spotkac na spaced mieszkamy w tym samym miescie
    Chętnie czemu nie 🙃 Tylko w tym tygodniu jestem uziemiona bez auta, to może zgadamy się w przyszłym tygodniu. Może mi się dziecko naprawił do tego czasu 😏

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Chętnie czemu nie 🙃 Tylko w tym tygodniu jestem uziemiona bez auta, to może zgadamy się w przyszłym tygodniu. Może mi się dziecko naprawił do tego czasu 😏

Pewnie;) to w kontakcie

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo może skok i dlatego tak śpi.
    Moja zwykle do 22 już śpi na noc.Pakuję ją w tulik,w nocy budzi się ze dwa razy ale nawet oczu nie otwiera(tylko woła jakby przez sen 🤔),ja też do niej nie gadam żeby się nie wybudziła,nie przebieram,dopiero około 7 rano i pielucha może z 1 sikiem tylko.Według mnie to zasługa tulika,bo wcześniej jak spała pod kocykiem to zawsze się odkopała i zmarzła no i się wybudzala a w tuliku nie ma szans.
    Ula daj znać co wasz pediatra powiedział.
    Ola nie ma ciemieniuchy a to zasługa mojej położnej bo zabroniła smarować oliwką,(czasami tylko emolium posmaruje ) i mówiła żeby dużo czesać😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca, pediatra kazał dawać witaminę tak jak dajemy i kontrolować obwód głowy przy szczepieniach.
    Cienie jest teraz trochę większe -1x1cm (może stal być, że bezpośrednio po porodzie było mniejsze) i główka się powiększyła z 34 do prawie 37cm więc ok.

W ogóle mój pulpet waży już 4520g. Przybrał 1270g w 3 tyg i 2 dni (od spadku).

StarającaSię lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, byłyście u fizjo? Jakieś wieści co do tego wyginania?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Kosmo, byłyście u fizjo? Jakieś wieści co do tego wyginania?
    Tak właśnie po wizycie. Wszystko jest ok, o ile dziecko nie robi notorycznie takiego łuku zwłaszcza tylko w jedną stronę to nie ma się czym martwić. Z naszą młoda jest ok, martwiłam się trochę o jej drżenie raczek jak się denerwuje i ten silny odruch moro ale wszystko z nią w porządku na szczęście

Starajacasie, mam nadzieję że to jakiś skok i zaraz minie bo będziemy zaraz jak zombie. Zazdro że u was ten tulik tak dobrze działa. U mnie jak zapakuje młoda w niego po kąpieli to jest wyczilowana, cyc i śpi 3h (najdłuższa jej drzemka w ciągu dnia to jest) ale potem jak wstanie i znowu ją nakarmie to już tak się w nim kręci i wierzga, złości się że w nim jest że masakra 🤦‍♀️ musze ja z niego rozbierać i dać jej chwilę, wtedy ja pakuje w rożek i noszę ale oczywiście nie zaśnie, więc jak się znowu uspokoi to znowu ładuje do tulika ale to już sen max 2h przy dobrych wiatrach 😟

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,że z małą wszystko ok. A na wizycie była spokojna?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Super,że z małą wszystko ok. A na wizycie była spokojna?
    A skąd 😅 Ledwo co zasnęła więc mimo iż fizjo była mega delikatna i mówiła do niej spokojnie to młoda się darła że hej 🙄 No nie podobało jej się że nagle na golasa musi się trochę poruszać i poćwiczyć 😏

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A skąd 😅 Ledwo co zasnęła więc mimo iż fizjo była mega delikatna i mówiła do niej spokojnie to młoda się darła że hej 🙄 No nie podobało jej się że nagle na golasa musi się trochę poruszać i poćwiczyć 😏
    O kurcze, ale dobrze że fizjo mimo wszystko zbadała co trzeba 😀

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Jak tak czytam to mi się przypomina co mój syn wyczyniał. Taki sam przypadek. Współczuje...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Jak tak czytam to mi się przypomina co mój syn wyczyniał. Taki sam przypadek. Współczuje...
    No jest ciężko. Co parę dni mam kryzys 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis od 18:00 ciagly placz masakra. .

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u nas obwód główki z 32 na 36 więc chyba póki co jest ok.
    Po dwóch dniach bezkupnych dziś tak narobiła że nawet kupę miala w pępku🙈🙈🙈🙈

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo u nas podobnie... Wieczorami dalej larmo bo zasnac nie potrafi, Cyc i śpi, ale jak chce odłożyć do łóżeczka to się budzi i zaś to samo.. I dziś już 3 razy tak.. Za Chiny nie da się jej odłożyć.. .masakra.
    A usypiam ja od 19..
    Ale może jutro spróbuję wkoncu tulik po kąpieli.. Bo już wymiękam... Albo mm podam.. Bo ilez można.
    . 🙄

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kosmo u nas podobnie... Wieczorami dalej larmo bo zasnac nie potrafi, Cyc i śpi, ale jak chce odłożyć do łóżeczka to się budzi i zaś to samo.. I dziś już 3 razy tak.. Za Chiny nie da się jej odłożyć.. .masakra.
    A usypiam ja od 19..
    Ale może jutro spróbuję wkoncu tulik po kąpieli.. Bo już wymiękam... Albo mm podam.. Bo ilez można.
    . 🙄
    A owijasz w coś czy tak luzem śpi? U mnie noce bez spowijania to bez szans. Jak nie było tulika to ja owijalismy otulaczem bambusowym albo kocem. Musi mieć mocno ręce owinięte bo w nocy ma najgorsze te wyrzuty rąk przez co nie było szans na dłuższe drzemki niż kilkanaście minut... O dziwo w dzień jest wszystko ok, spokojnie śpi sobie na kanapie tylko przykryta pielucha np, no ale to też są turbo drzemki po 40min ale wybudza się głównie pierdząc więc ręce tu nie przeszkadzają akurat

klz9mg7yyp19n25l.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci chętnie chwytają pierś jak są zmęczone i złe? Bo ja już nie wiem co mam robic, od początku walczę z kp, trudno jest mi znaleźć odpowiednią pozycję żeby małej było wygodnie, ona się złości i wygina do tylu, praktycznie przy każdym karmieniu jest problem ale w nocy i rano jakoś się udaje natomiast wieczorem jest masakra. Widzę że jest głodna bo płacze i ciągnie smoczka a jak biorę ja do cycka to zlapie, pociągnie chwilę a jak poczuje mleko to jakby ja piorun strzelil, pisk, purpura, mało się nie udusi, i za chwilę znowu łapie cycka i wrzask, jak już mam dość to ściągam mleko i daje jej butle, wtedy chętnie wypija i idzie spać, nie wiem już co robię źle, dlaczego cały dzień może ssać pierś a wieczorem już nie

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy mieli mieć dzisiaj szczepienie ale mąż się obudził z katarem więc przełożyliśmy na za tydzień.

Polećcie coś, bo wciąż nam ropieje oczko. Już mało, tylko lekko zaropiale jest po nocy ale przemywamy cały czas solą, próbowałam też napar z ciemnej herbaty ale nie widzę różnicy. Przy rogówce ma jakby taki też nalot z tej ropy, sama nie wiem. No i miałam dOsiaj pytać pediatry ale szczepienie przełożone. Czego jeszcze mogę spróbować? Może jakieś kropelki dostanę w aptece?

Generalnie tydzień temu jak byliśmy sprawdzić czy z młodą ok po ciężkiej nocy to pediatra olała też temat nawet w sumie nie popatrzyła na to oko, tylko skwitowała że do roku może ropieć i tyle 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, a karmisz regularnie czy przed tym wieczornym karmieniem masz dłuższą przerwę? Może młodej za szybko leci z piersi i np raz się zakrztusiła i już nie chce? A z butelki jej leci takim tempem który jej odpowiada? 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Myśmy mieli mieć dzisiaj szczepienie ale mąż się obudził z katarem więc przełożyliśmy na za tydzień.

Polećcie coś, bo wciąż nam ropieje oczko. Już mało, tylko lekko zaropiale jest po nocy ale przemywamy cały czas solą, próbowałam też napar z ciemnej herbaty ale nie widzę różnicy. Przy rogówce ma jakby taki też nalot z tej ropy, sama nie wiem. No i miałam dOsiaj pytać pediatry ale szczepienie przełożone. Czego jeszcze mogę spróbować? Może jakieś kropelki dostanę w aptece?

Generalnie tydzień temu jak byliśmy sprawdzić czy z młodą ok po ciężkiej nocy to pediatra olała też temat nawet w sumie nie popatrzyła na to oko, tylko skwitowała że do roku może ropieć i tyle 🙄

Rumianek próbowałas?

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ