Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też przybrał przez 6 tygodni około 2kg i wg siatki jest w normie.
Ja pozwalam spać małemu wtedy kiedy chce. Nie przetrzymuje, nie wybudzam a nocą i tak ładnie śpi z przerwami na cyca 2-3 razy. Nawet zmiana pieluchy nie przeszkadza w dalszym spaniu. Że starszym było tak, że im lepiej spał w dzień, tym lepiej spał w nocy.
Wczoraj wieczorem o 23.00 młody wytrąbił 200ml mojego mleka z butli i kolejne karmienie było dopiero o 4.00. Takie nocki to ja lubię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten kanalik łzowy to jest do odprowadzania łez z oka do nosa więc o zatkaniu swiadczy załzawione oko i wyciekanie łez po dolnej powiece. U nas to naprawdę fatalnie wyglądało ale twardo solą przemywalam i masowałam i po ok 2tyg minęło jak ręką odjął. Z tym mlekiem to jakaś lekarka w necie pisała że to jednak cukier i pożywka dla bakterii. Może ktoś ma dobre doświadczenia, ale ja się nie zdecydowałam.
My już seksy mamy za sobą chociaż jeszcze przed wizytą u gina 🤭 wytrzymałam 4tygodnie😛 -
ina-1409 wrote:Ja tez daje biogaje.
Na oczko kapalam swoim mlekiem. Mam tez luxidropin i od lekarki na receptę później dostałam kropelki.
A ja mam znowu problem, bo przed szczepieniem bylo ważenie i mamy 4 kg. W ciągu 23 dni przybrała 1 kg. A w ciągu 6 tyg 1580 g. Tak jak na początku przybierała za mało, tak teraz za dużo. Wyglada na to ze ja przekarmiam. Zwariuje normalnie. A najlepsze jest to ze ona by ciagle na cycku wisiała. Butli tez domaga się więcej. Na sile jej nie wciskam. Dzisij nie było naszej pediatry, bo jest na urlopie, tylko inna i tak średnio się z nią mogłam dogadać. Napisałam do cdl może mi coś poradzi.
Jak wasze dzieci nie są głodne to nie jedzą?
Olimama,guru od kp, może masz pomysł co robię nie tak?
Gf, moja dość szybko zaczęła płakać łzami, dużo wcześniej niż zaczęła się uśmiechać. A teraz potrafi tak szlochać, jakby skarżyła się. 😉 -
akilegna♥ wrote:Mój też przybrał przez 6 tygodni około 2kg i wg siatki jest w normie.
Ja pozwalam spać małemu wtedy kiedy chce. Nie przetrzymuje, nie wybudzam a nocą i tak ładnie śpi z przerwami na cyca 2-3 razy. Nawet zmiana pieluchy nie przeszkadza w dalszym spaniu. Że starszym było tak, że im lepiej spał w dzień, tym lepiej spał w nocy.
Wczoraj wieczorem o 23.00 młody wytrąbił 200ml mojego mleka z butli i kolejne karmienie było dopiero o 4.00. Takie nocki to ja lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 16:29
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Ina, dzieci przybierają skokowo, może teraz nadrabia ten słabszy start.
Gf, moja dość szybko zaczęła płakać łzami, dużo wcześniej niż zaczęła się uśmiechać. A teraz potrafi tak szlochać, jakby skarżyła się. 😉
Masz racje i tez tak pomysłami, ze nadrabia, bo startowała z niskiej wagi , ale cdl tez napisała ze przybiera imponująco i już kompletnie zgłupiałam i nie wiem co mam robić. Cdl napisała żeby nie dokarmiać a ona ryczy i ewidentnie jest głodna . Dałam jej teraz 60 ml mojego mleka odciagnietego, bo ile można. Po szczepieniu dzieci są podobno ospale a moja przespała raptem może 45 minut od 9. Padła ze zmęczenia chyba.
Znowu ryk i szukanie cycka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 16:33
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Ja jestem dopiero dwa tygodnie po porodzie i już mam ochotę. Na koniec ciąży było kiepsko jak na mnie, no ale teraz już mnie nosi.
My mamy jutro wizytę w przychodni także pewnie się dowiem ile mała waży. Urodzeniową miała 4360, spadek do 4080. Ale widzę że co raz cięższa i nóżki już nie takie chudziutkie... -
nick nieaktualny
-
shooa wrote:jestem po CC wiec tym bardziej mnie dziwią jakiekolwiek odczuwalne zmiany w rejonach waginy :p
Bo organy jeszcze nie wróciły całkowicie na swoje miejsce, dlatego uczucie ciasnoty w środku. Za jakiś czas wszystko wróci do normy -
Ja nie mam ochoty na przytulanki ale co się dziwić skoro chyba okres dostałam. Nawet u lekarza nie byłam jeszcze.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
Kosmo wrote:Moja tak gdzieś od półtorej tygodnia płacze łzami z obu oczek - tego zaropiałego też więc chyba to oznacza że kanalik nie jest zatkany? Nie wiem w sumie
Co do wagi, moja tak średnio przybiera +/-200g na tydzień, wczoraj miała 4,05kg (ważona na naszej wadze także wiadomo to plus minus ale ostatnio na wizycie waga się pokrywała). Wagę urodzeniową mieliśmy 3100, spadkowa 2900 i potem młoda pierwsze półtorej tyg nie przybierała nic. Także chyba okKosmo lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
Moja miała wczoraj marudny wieczór. Wzięła ją jakaś gastrofaza, od 19 do 21.30 jak zasnęła wtrabila z 200ml mleka. Rzucała się na butelkę jak szalona, co dorobiłam 30ml to był wyk jak się skończyło. Do piersi przystawić się nie dała, więc w nocy solidnie popłynęłam, rano dopiero cokolwiek wypiła. Teraz właśnie znów śpi.
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Moja miała wczoraj marudny wieczór. Wzięła ją jakaś gastrofaza, od 19 do 21.30 jak zasnęła wtrabila z 200ml mleka. Rzucała się na butelkę jak szalona, co dorobiłam 30ml to był wyk jak się skończyło. Do piersi przystawić się nie dała, więc w nocy solidnie popłynęłam, rano dopiero cokolwiek wypiła. Teraz właśnie znów śpi.
Głodomorek maly