X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Zuzia musisz niestety się postawić.. Opierdol wszystkich, powiedz ze to twoje dziecko, twoje życie i niech się wreszcie nie wstracaja.. Wiem że ciazko, ale trzeba!
    Zuzia przepraszam że nie rozumiem jednego, jak partner nie wiedział że ma dziecko?
    Nie jesteście razem i on teraz Cie odsuwa od dziecka?

A ja zapytam.. Kiedy umawiacie usg bioderek? Ja mam termin na 9.09 - nie będzi
    e to za późno.. Będzie to koniec 7 tygodnia.

Ja mam dzis usg bioderek w poniedzialek skonczy 7 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak mieszkacie sami to juz w ogole, porozmawiaj z nim jak mowi LENi musicie sobie wyjasnic to

Zuzia273 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak zakrapiacie nos solą morską to najpierw jedna dziurke, a po kilku minutach druga, czy obie na raz? Ja robię tak, że najpierw jedna, czekam chwilę, odsysam aspiratorem i dopiero kropie druga. Ale może są radę obie na raz i dziecko się nie udusi? 😀

• LENi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja psikam dwie od razu i daje na brzuszek aby wyleciało.. Ale dziś mi przyjdzie aspirator to może będzie lepiej :p

Myślicie ze nie będzie za późno to usg bioderek po 7 tygodniu?

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni usg do 12 tygodnia także nie za późno

LENi lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ula ja psikam dwie od razu i daje na brzuszek aby wyleciało.. Ale dziś mi przyjdzie aspirator to może będzie lepiej :p

Myślicie ze nie będzie za późno to usg bioderek po 7 tygodniu?
    Nie za późno, w zalecanych ramach czasowych będzie

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obie dziurki od razu. My po usg bioderek, wszystko w porządku ale zasugerowal wzmozone napiecie ale ja zadnyvh objawów nie zaobserwowałam..

LENi, Ula30 lubią tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia dziewczyny mają rację, rodzinie musisz dobitnie powiedzieć, żeby wam się nie wtrącali w życie a z mężem tylko szcxera rozmowa.
    Niestety stres związany z maleństwem odbija się w dużym stopniu na małżeństwie. Tylko rozmowa i wzajemne wsparcie pomogą wam przetrwać ten burzliwy czas

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja też daję na raz w obie dziurki noska.

My też po bilansie i po usg bioderek. Wszystko wygląda dobrze. Pierwsze szczepienie po skończonym 7 tygodniu

LENi, Ula30 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • LENi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp w sprawie usg :)
    Wiem że już pisałyście o szczepieniach ale ja byłam na innym etapie :p więc się nie skupiłam..
    Na co się zdecydowałyście? Ja poprzednio szczepiłam córkę 5 w 1, rotawirusy pominęłam w sumie inne typu pneumokoki itd też.. A wy czym szczepicie?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia myślę, że tak jak dziewczyny Ci doradzają dobra opcją będzię konsultacja z psychologiem. Jeżeli chodzi o rodzinke, to musisz jasno postawić granice jeżeli tego nie zrobisz, to niestety wejdą Ci na głowe. Pewnie na początku będą się obrażać itd, ale jeżeli będziesz twarda w swoim postanowieniu, to gwarantuje Ci, że w końcu dotrze do nich to, że jest to Twoje życie i nie mają nic w tej sprawie do gadania. Pogadaj z partnerem tak szczerze i jemu też powiedz jakie masz oczekiwania. Najgorsze jak rodzina się wtrąca 😡 wiem to po sobie, ja ze swoim mężem kłócimy się jedynie o jego rodzine. Pamiętaj jesteś wartościowa kobietą i nie daj sobą rządzić

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie 6w1 o ile będzie dostępna a jak nie to 5w1. No i wszystko co możliwe, rotawirusy, pneumokoki i meningo też planuje. Młoda pójdzie za rok do żłobka więc może przywlec różne dziadostwo potem

U nas dzisiaj była ciężka noc. Od północy budziła się co 1,5-1h z takim wrzaskiem... Brzuch ją strasznie meczyl, mam nadzieję że dzisiaj już będzie lepiej

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy tymi z sanepidu

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczepienie 21 września. Szczepie tymi z sanepidu.

Oliwia ma nowy dźwięk "a guu" 😉 chyba zaczyna widzieć bo gapi się w szelestke czarno biała i do niej tak gada.

Babcia lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero udało mi się nadrobić forum.

Jusci, dużo zdrowia dla was. Trzymajcie się.
    Zuzia, też polecam rozmowę z psychologiem. Wiem, że ciężko się postawić jak ktoś ciągle się wtrąca, ale musisz zadbać o siebie, żeby móc zadbać o dziecko.

My czyścimy nosek kilka razy dziennie, kiedy furczy albo są gile. Zakrapiamy obie dziurki i odciągamy aspiratorem Canpol. Jamę ustną przemywamy gazikiem z przegotowaną wodą. Jak zaczną wychodzić zęby, będziemy używać sylikonowej szczoteczki na palec.
    Szczepienie weźmiemy 5 w 1, a pozostałe darmowe (położna mówiła, że nie ma różnicy a któreś darmowe nawet są lepsze niż płatne).
    Parę dni temu brakowało mi 2 kg do wagi sprzed ciąży (przytyłam 14 kg). Brzuch mam jeszcze trochę wystający, ale może jeszcze nie wszystko wróciło na miejsce.
    Wczoraj wreszcie wyszliśmy na spacer. Dalej jestem osłabiona i ciężko mi usiąść, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej.
    Wczoraj miałam z Józiem trochę trudnych chwil wieczorem. Bolał go brzuch, pił łapczywie i krzyczał na zmianę. Uspokajał się na rękach, ale mogę go brać tylko na chwilę. Na szczęście spodobało mu się w wózku i po chwili wożenia po pokoju zasnął.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wymiękam. od 8 rano 2x20min drzemki i to by było na tyle. w końcu ją położyłam na brzuchu do łóżeczka i wcisnęłam smoka, wściekała się i próbowała się odwrócić (całkiem zmyślnie jak na miesięczniaka), ale po chwili padła, mam nadzieję że na dobre. Ładuję się przy bagiecie czosnkowej i piwie 0%, ale po takim dniu to bym wolała coś mocniejszego

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od wczoraj gorzej. Prawie nie śpi w dzień, a w nocy pobudka co godzinę. W dodatku znowu mam zatkane kanaliki i to w obu cyckach. W poniedziałek wizyta u CDL.

Doświadczone mamuśki, powiedzcie mi jak się ubiera dzieciaczki zima. Bo są kombinezony- ubieramy dziecku i spiworki- wkładamy do wózka. To zimą się ubiera kombinezon i wkłada do spiworka? Czy jak wkładamy do ciepłego spiworka to dziecko ubrac lżej (np spodnie, bluza, kurtka?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    U nas też od wczoraj gorzej. Prawie nie śpi w dzień, a w nocy pobudka co godzinę. W dodatku znowu mam zatkane kanaliki i to w obu cyckach. W poniedziałek wizyta u CDL.

Doświadczone mamuśki, powiedzcie mi jak się ubiera dzieciaczki zima. Bo są kombinezony- ubieramy dziecku i spiworki- wkładamy do wózka. To zimą się ubiera kombinezon i wkłada do spiworka? Czy jak wkładamy do ciepłego spiworka to dziecko ubrac lżej (np spodnie, bluza, kurtka?)

Ooo dobre pytanie. Dolaczam sie

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to już słabo na myśl o ubieraniu kombinezonu zimą 🤦‍♀️ Już wczoraj poległam na ubieraniu misiowej bluzy na body z długim rękawem. Ja pierdziele, chyba się przy tym spocilam tak jak młoda, tragedia 🙆 U mnie młoda ma w ogóle wściek jak jej czasem czapkę założę i tak kręci głową aż ją w końcu ściągnie. Wolę nie myśleć co będzie za te kilka miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2021, 22:10

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci też mają wsciek na czapki. Te zimowe mają troczki do przywiązania, więc się trzymają. Ja do wózka zima miałam już 9miesieczne dziecko więc mało obiektywną jestem. Dawałam cienkie spodnie i body, na to kombinezon i już. Ale wtedy prawie nie było mrozów. Jak się zrobiły z tydzień to dawałam ta osłonkę na nogi z wózka. Nasze będą młodsze, może nawet w gondoli więc w zależności od temperatury na dworze dam albo cos cieplejszego pod kombinezon albo jakiś ekstra kocyk.
    Ja się na razie porwalam na cienką bluzę na body na krótki... Misiowe to dla mnie jak jest z 12-15 stopni

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ