X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba zaczyna temat kolek. W ruch poszedł Espumisan, bo od 18 płacze, nóżki podkurczone, chce jeść/nie chce/marudzi/ odgryza rękę/pluje mlekiem i chce na rączki. Po 21 zasnęła w końcu, a od 16 miała ze trzy pięciominutowe drzemki tylko. Do 15 śpi jak narkoleptyk, dziecka praktycznie nie ma. Później coś tworzy. Do tego syn nam daje w dupę... Olalam już temat kp, młoda się wkurzała co raz bardziej na cycku, a to nie na moje nerwy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wbrew pozorom zimowe ubieranie jest łatwe.Pakujesz tylko w kombinezon i już.Wybierzcie najlepiej kombinezon z dwoma zapięciami jest najwygodniejszy.Przy jednym zapięciu często jest problem z włożeniem jednej nóżki🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54b7c20d776b.jpg
    o takie zapięcie chodzi
    zdjęcie zapożyczone z vinted😁

Kosmo lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a przy jakiej temperaturze taki kombinezon wjeżdża? Jak już jest fest zimno? Ok zera stopni?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dobra a przy jakiej temperaturze taki kombinezon wjeżdża? Jak już jest fest zimno? Ok zera stopni?

Koło zera wjeżdża kombinezon. Ale też nie do nosidła/fotelika bo niebezpiecznie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jak z tym ubieraniem do samochodu.. Pasy nie na kurtkę, kombinezon to jak? To bez sensu w takim razie kombi hmm.. Już chyba lepiej jakiś otulacz do fotelika...
    Też mam zawsze problem z ubiorem :/ masakra..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek ja mam do fotelika

• LENi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam otulacz do fotelika i można go też do gondoli używać, no ale właśnie się zastanawiam czy warto kupowac kombinezon.. Hm no bo w sumie ubrania i otulacz to chyba za mało na zimę a kombi to zaś za grubo 😅🙄 zwariuje..

l22ndf9helggnp3z.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla starszej miałam kombinezon zapinany na jednej nóżce,ale ciężko było ja w to zapakować. Dla tej na razie mam ciepła bluzę i welurowe śpioszki, kocyk i osłonka do wozka, a jak zrobi się bardziej zimno to kupie spiworek.
    Ciężka noc za nami, Jagoda wstawała co 2 h trochę pociumkala cycka i zasypiała, za chwilę się budziła żeby dojesc a potem zasypiała tylko na rękach, bolą mnie plecy i cycki 😔 a do tego stary robi sobie dziś wychodnie więc zostaje sama z obydwiema. Mała jest wieczorami nie odkładana a starsza mega tatusiowa, już się boję jak to będzie.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    U nas też od wczoraj gorzej. Prawie nie śpi w dzień, a w nocy pobudka co godzinę. W dodatku znowu mam zatkane kanaliki i to w obu cyckach. W poniedziałek wizyta u CDL.

Doświadczone mamuśki, powiedzcie mi jak się ubiera dzieciaczki zima. Bo są kombinezony- ubieramy dziecku i spiworki- wkładamy do wózka. To zimą się ubiera kombinezon i wkłada do spiworka? Czy jak wkładamy do ciepłego spiworka to dziecko ubrac lżej (np spodnie, bluza, kurtka?)

U nas wczoraj cały dzień na mnie, może łącznie bez 2h, ale noc normalnie. Chociaż tyle. Może one mają skok rozwojowy? 🤔 Chociaż u nas wjechał też brzuszek, więc może dlatego niespokojna

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka urodziła się zimą i zakładaliśmy jej do wózka kombinezon i przykrywaliśmy wełnianym kocem. Samochodem prawie nie jeździliśmy, ale teraz pewnie będziemy, więc myślę o kupieniu śpiworka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?

Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.

Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?

Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.

Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.

Moja ostatnio spala od 22 do 6:30. Ja poszlam o 23 i obudzilam sie o 4:30 wyspana, wstalam o 5:30 dom ogarnelam 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja ostatnio spala od 22 do 6:30. Ja poszlam o 23 i obudzilam sie o 4:30 wyspana, wstalam o 5:30 dom ogarnelam 🤣🤣
    Czuję że niebawem też tak będę robić 😀

• jusci Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tutaj w szpitalu podają kropelki Bobotic, niby na brzuszek. Widzę, że u młodego daje tyle, że kupa wychodzi bez żadnego stekniecia. Może któraś będzie chciała przetestować 😉

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci a jak u Was już trochę lepiej? Długo Was będą trzymać?
    My dziś pierwszą noc w tuliku i dała się odłożyć do łóżeczka po pierwszej pobudce, dopiero o 5 ja przewinelam i wzięłam do siebie więc zmiana na plus. Chętnie z niego też na spacerach korzystam jak muszę ja z wózka wyjąć, przydaje się wtedy jako dodatkowa warstwa okrycia. I chyba przekonała się do kołyski, którą ustawiłam w kuchni, odpalam okap i usypia dużo łatwiej niż na rękach 🙂 oby się przyjęło na dłużej

preg.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dziś osluchowo lepiej, ale to wirus Rsv i jak to lekarz ujął, jest zdradziecki dla tak małych dzieci ... Na pewno wcześniej jak w poniedziałek nie wyjdę. Inhalacje z soli, inhalacje że sterydy, to tyle z leczenia, więcej już nie ma co podać. Obserwuje go czy duszność się nie pojawia, mierzą mu saturacje 🤷‍♀️a najlepsze jaja, że trafiłam do sali dwoma innymi niemowlakami z tym wirusem i jak się okazało ich starsze rodzeństwo choruje.. I oboje chodzą do przedszkola Szymona... Czyli straszy też z tego wirusa zapalenie płuc miał... Już nie wspomnę, że musi tam być jakaś wylegarnia wirucha...napisałam do dyrekcji, to ta wysłała maila do rodziców o sezonie przeziebieniowym... Ani słowa o wirusie..
    🤦‍♀️

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Nasza dzisiaj dokładnie taka sama - jakby odsypiała wczorajszy dzień. Dom ogarnięty, spacer zrobiony, nawet dałam radę się porozciągać i zjeść z mężem kolację😁

Jusci, mało odpowiedzialnie ze strony dyrekcji.😔 Pewnie sporo osób oprócz przedszkolaka ma w domu malucha, dla którego taki wirus jest naprawdę groźny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 21:39

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drugi dzień z tych cięższych.Kwęczy ,płacze przez większość dnia,puszcza śmierdzące gazy.Dzisiaj pierwszy raz użyłam wentylków(wyleciały gazy 3 razy i troszke kupki było na końcu jak wyjęłam),spokój potem był kilka godzin ale pod wieczór znowu płacz i bąki. Nie mam pojęcia od czego🤔🤔🤔🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tego przesypiania nocy... Już porzuciłam nadzieję że u mojej córki się coś zmieni. Właśnie jesteśmy po najdłuższej drzemce nocnej, szalone 3h (chociaż dzisiaj wyszły 2,5h tylko) i wiem że wstanę dzisiaj jeszcze minimum 2razy. Podanie mm zamiast piersi nie działa, dalej śpi tak krótko. W dodatku budzi się z okropnym wrzaskiem, w dzień tak nie ma, raczej spokojnie albo z lekkim stękaniem wstaje a noc to jak obdzieranie ze skóry 😔

Odkąd jest na świecie to tylko raz się zdarzyło że pospała 6h ciągiem w nocy ale nie odkryłam co było wtedy tego zasługa 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 00:48

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ