X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba zaczyna temat kolek. W ruch poszedł Espumisan, bo od 18 płacze, nóżki podkurczone, chce jeść/nie chce/marudzi/ odgryza rękę/pluje mlekiem i chce na rączki. Po 21 zasnęła w końcu, a od 16 miała ze trzy pięciominutowe drzemki tylko. Do 15 śpi jak narkoleptyk, dziecka praktycznie nie ma. Później coś tworzy. Do tego syn nam daje w dupę... Olalam już temat kp, młoda się wkurzała co raz bardziej na cycku, a to nie na moje nerwy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wbrew pozorom zimowe ubieranie jest łatwe.Pakujesz tylko w kombinezon i już.Wybierzcie najlepiej kombinezon z dwoma zapięciami jest najwygodniejszy.Przy jednym zapięciu często jest problem z włożeniem jednej nóżki🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54b7c20d776b.jpg
    o takie zapięcie chodzi
    zdjęcie zapożyczone z vinted😁

Kosmo lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra a przy jakiej temperaturze taki kombinezon wjeżdża? Jak już jest fest zimno? Ok zera stopni?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dobra a przy jakiej temperaturze taki kombinezon wjeżdża? Jak już jest fest zimno? Ok zera stopni?

Koło zera wjeżdża kombinezon. Ale też nie do nosidła/fotelika bo niebezpiecznie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a jak z tym ubieraniem do samochodu.. Pasy nie na kurtkę, kombinezon to jak? To bez sensu w takim razie kombi hmm.. Już chyba lepiej jakiś otulacz do fotelika...
    Też mam zawsze problem z ubiorem :/ masakra..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek ja mam do fotelika

• LENi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam otulacz do fotelika i można go też do gondoli używać, no ale właśnie się zastanawiam czy warto kupowac kombinezon.. Hm no bo w sumie ubrania i otulacz to chyba za mało na zimę a kombi to zaś za grubo 😅🙄 zwariuje..

l22ndf9helggnp3z.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla starszej miałam kombinezon zapinany na jednej nóżce,ale ciężko było ja w to zapakować. Dla tej na razie mam ciepła bluzę i welurowe śpioszki, kocyk i osłonka do wozka, a jak zrobi się bardziej zimno to kupie spiworek.
    Ciężka noc za nami, Jagoda wstawała co 2 h trochę pociumkala cycka i zasypiała, za chwilę się budziła żeby dojesc a potem zasypiała tylko na rękach, bolą mnie plecy i cycki 😔 a do tego stary robi sobie dziś wychodnie więc zostaje sama z obydwiema. Mała jest wieczorami nie odkładana a starsza mega tatusiowa, już się boję jak to będzie.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    U nas też od wczoraj gorzej. Prawie nie śpi w dzień, a w nocy pobudka co godzinę. W dodatku znowu mam zatkane kanaliki i to w obu cyckach. W poniedziałek wizyta u CDL.

Doświadczone mamuśki, powiedzcie mi jak się ubiera dzieciaczki zima. Bo są kombinezony- ubieramy dziecku i spiworki- wkładamy do wózka. To zimą się ubiera kombinezon i wkłada do spiworka? Czy jak wkładamy do ciepłego spiworka to dziecko ubrac lżej (np spodnie, bluza, kurtka?)

U nas wczoraj cały dzień na mnie, może łącznie bez 2h, ale noc normalnie. Chociaż tyle. Może one mają skok rozwojowy? 🤔 Chociaż u nas wjechał też brzuszek, więc może dlatego niespokojna

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka urodziła się zimą i zakładaliśmy jej do wózka kombinezon i przykrywaliśmy wełnianym kocem. Samochodem prawie nie jeździliśmy, ale teraz pewnie będziemy, więc myślę o kupieniu śpiworka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?

Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.

Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?

Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.

Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.

Moja ostatnio spala od 22 do 6:30. Ja poszlam o 23 i obudzilam sie o 4:30 wyspana, wstalam o 5:30 dom ogarnelam 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja ostatnio spala od 22 do 6:30. Ja poszlam o 23 i obudzilam sie o 4:30 wyspana, wstalam o 5:30 dom ogarnelam 🤣🤣
    Czuję że niebawem też tak będę robić 😀

• jusci Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tutaj w szpitalu podają kropelki Bobotic, niby na brzuszek. Widzę, że u młodego daje tyle, że kupa wychodzi bez żadnego stekniecia. Może któraś będzie chciała przetestować 😉

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci a jak u Was już trochę lepiej? Długo Was będą trzymać?
    My dziś pierwszą noc w tuliku i dała się odłożyć do łóżeczka po pierwszej pobudce, dopiero o 5 ja przewinelam i wzięłam do siebie więc zmiana na plus. Chętnie z niego też na spacerach korzystam jak muszę ja z wózka wyjąć, przydaje się wtedy jako dodatkowa warstwa okrycia. I chyba przekonała się do kołyski, którą ustawiłam w kuchni, odpalam okap i usypia dużo łatwiej niż na rękach 🙂 oby się przyjęło na dłużej

preg.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dziś osluchowo lepiej, ale to wirus Rsv i jak to lekarz ujął, jest zdradziecki dla tak małych dzieci ... Na pewno wcześniej jak w poniedziałek nie wyjdę. Inhalacje z soli, inhalacje że sterydy, to tyle z leczenia, więcej już nie ma co podać. Obserwuje go czy duszność się nie pojawia, mierzą mu saturacje 🤷‍♀️a najlepsze jaja, że trafiłam do sali dwoma innymi niemowlakami z tym wirusem i jak się okazało ich starsze rodzeństwo choruje.. I oboje chodzą do przedszkola Szymona... Czyli straszy też z tego wirusa zapalenie płuc miał... Już nie wspomnę, że musi tam być jakaś wylegarnia wirucha...napisałam do dyrekcji, to ta wysłała maila do rodziców o sezonie przeziebieniowym... Ani słowa o wirusie..
    🤦‍♀️

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Nasza dzisiaj dokładnie taka sama - jakby odsypiała wczorajszy dzień. Dom ogarnięty, spacer zrobiony, nawet dałam radę się porozciągać i zjeść z mężem kolację😁

Jusci, mało odpowiedzialnie ze strony dyrekcji.😔 Pewnie sporo osób oprócz przedszkolaka ma w domu malucha, dla którego taki wirus jest naprawdę groźny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 21:39

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas drugi dzień z tych cięższych.Kwęczy ,płacze przez większość dnia,puszcza śmierdzące gazy.Dzisiaj pierwszy raz użyłam wentylków(wyleciały gazy 3 razy i troszke kupki było na końcu jak wyjęłam),spokój potem był kilka godzin ale pod wieczór znowu płacz i bąki. Nie mam pojęcia od czego🤔🤔🤔🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tego przesypiania nocy... Już porzuciłam nadzieję że u mojej córki się coś zmieni. Właśnie jesteśmy po najdłuższej drzemce nocnej, szalone 3h (chociaż dzisiaj wyszły 2,5h tylko) i wiem że wstanę dzisiaj jeszcze minimum 2razy. Podanie mm zamiast piersi nie działa, dalej śpi tak krótko. W dodatku budzi się z okropnym wrzaskiem, w dzień tak nie ma, raczej spokojnie albo z lekkim stękaniem wstaje a noc to jak obdzieranie ze skóry 😔

Odkąd jest na świecie to tylko raz się zdarzyło że pospała 6h ciągiem w nocy ale nie odkryłam co było wtedy tego zasługa 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 00:48

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ