Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja chyba zaczyna temat kolek. W ruch poszedł Espumisan, bo od 18 płacze, nóżki podkurczone, chce jeść/nie chce/marudzi/ odgryza rękę/pluje mlekiem i chce na rączki. Po 21 zasnęła w końcu, a od 16 miała ze trzy pięciominutowe drzemki tylko. Do 15 śpi jak narkoleptyk, dziecka praktycznie nie ma. Później coś tworzy. Do tego syn nam daje w dupę... Olalam już temat kp, młoda się wkurzała co raz bardziej na cycku, a to nie na moje nerwy.
-
nick nieaktualny
-
Ja dla starszej miałam kombinezon zapinany na jednej nóżce,ale ciężko było ja w to zapakować. Dla tej na razie mam ciepła bluzę i welurowe śpioszki, kocyk i osłonka do wozka, a jak zrobi się bardziej zimno to kupie spiworek.
Ciężka noc za nami, Jagoda wstawała co 2 h trochę pociumkala cycka i zasypiała, za chwilę się budziła żeby dojesc a potem zasypiała tylko na rękach, bolą mnie plecy i cycki 😔 a do tego stary robi sobie dziś wychodnie więc zostaje sama z obydwiema. Mała jest wieczorami nie odkładana a starsza mega tatusiowa, już się boję jak to będzie. -
nick nieaktualnyUla30 wrote:U nas też od wczoraj gorzej. Prawie nie śpi w dzień, a w nocy pobudka co godzinę. W dodatku znowu mam zatkane kanaliki i to w obu cyckach. W poniedziałek wizyta u CDL.
Doświadczone mamuśki, powiedzcie mi jak się ubiera dzieciaczki zima. Bo są kombinezony- ubieramy dziecku i spiworki- wkładamy do wózka. To zimą się ubiera kombinezon i wkłada do spiworka? Czy jak wkładamy do ciepłego spiworka to dziecko ubrac lżej (np spodnie, bluza, kurtka?)
U nas wczoraj cały dzień na mnie, może łącznie bez 2h, ale noc normalnie. Chociaż tyle. Może one mają skok rozwojowy? 🤔 Chociaż u nas wjechał też brzuszek, więc może dlatego niespokojna -
nick nieaktualnyAnszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?
Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.
Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 16:48
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?
Edit: już doczytałam. Czyli trzeba się zaopatrzyć w otulacz/ śpiwór do fotelika.
Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.
Moja ostatnio spala od 22 do 6:30. Ja poszlam o 23 i obudzilam sie o 4:30 wyspana, wstalam o 5:30 dom ogarnelam 🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, tutaj w szpitalu podają kropelki Bobotic, niby na brzuszek. Widzę, że u młodego daje tyle, że kupa wychodzi bez żadnego stekniecia. Może któraś będzie chciała przetestować 😉Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jusci a jak u Was już trochę lepiej? Długo Was będą trzymać?
My dziś pierwszą noc w tuliku i dała się odłożyć do łóżeczka po pierwszej pobudce, dopiero o 5 ja przewinelam i wzięłam do siebie więc zmiana na plus. Chętnie z niego też na spacerach korzystam jak muszę ja z wózka wyjąć, przydaje się wtedy jako dodatkowa warstwa okrycia. I chyba przekonała się do kołyski, którą ustawiłam w kuchni, odpalam okap i usypia dużo łatwiej niż na rękach 🙂 oby się przyjęło na dłużej -
Niby dziś osluchowo lepiej, ale to wirus Rsv i jak to lekarz ujął, jest zdradziecki dla tak małych dzieci ... Na pewno wcześniej jak w poniedziałek nie wyjdę. Inhalacje z soli, inhalacje że sterydy, to tyle z leczenia, więcej już nie ma co podać. Obserwuje go czy duszność się nie pojawia, mierzą mu saturacje 🤷♀️a najlepsze jaja, że trafiłam do sali dwoma innymi niemowlakami z tym wirusem i jak się okazało ich starsze rodzeństwo choruje.. I oboje chodzą do przedszkola Szymona... Czyli straszy też z tego wirusa zapalenie płuc miał... Już nie wspomnę, że musi tam być jakaś wylegarnia wirucha...napisałam do dyrekcji, to ta wysłała maila do rodziców o sezonie przeziebieniowym... Ani słowa o wirusie..
🤦♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Anszelika, a czemu do łupiny samochodowej nie można kombinezonu? To jak ubrać zimą do auta?
Straw, też się zastanawiam, czy to nie skok. Ale też podejrzewam że boli brzuszek, bo strasznie się napina, robi purpurowy i płacze przed oddaniem kupki/ bączków. Od wczoraj wjechał Espumisan i Biogaia. Nie wiem czy to pomogło, czy był zmęczony po dniu, ale dziś przespał w nocy 5h ciągiem i potem jeszcze 2h. Ja się czuję jak nowo narodzona po 5h ciągłego snu 😀. A kiedyś byłabym wielce niewyspana.
Nasza dzisiaj dokładnie taka sama - jakby odsypiała wczorajszy dzień. Dom ogarnięty, spacer zrobiony, nawet dałam radę się porozciągać i zjeść z mężem kolację😁
Jusci, mało odpowiedzialnie ze strony dyrekcji.😔 Pewnie sporo osób oprócz przedszkolaka ma w domu malucha, dla którego taki wirus jest naprawdę groźny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 21:39
-
u nas drugi dzień z tych cięższych.Kwęczy ,płacze przez większość dnia,puszcza śmierdzące gazy.Dzisiaj pierwszy raz użyłam wentylków(wyleciały gazy 3 razy i troszke kupki było na końcu jak wyjęłam),spokój potem był kilka godzin ale pod wieczór znowu płacz i bąki. Nie mam pojęcia od czego🤔🤔🤔🤔4x córka😁❤️🤪
-
Jak ja wam zazdroszczę tego przesypiania nocy... Już porzuciłam nadzieję że u mojej córki się coś zmieni. Właśnie jesteśmy po najdłuższej drzemce nocnej, szalone 3h (chociaż dzisiaj wyszły 2,5h tylko) i wiem że wstanę dzisiaj jeszcze minimum 2razy. Podanie mm zamiast piersi nie działa, dalej śpi tak krótko. W dodatku budzi się z okropnym wrzaskiem, w dzień tak nie ma, raczej spokojnie albo z lekkim stękaniem wstaje a noc to jak obdzieranie ze skóry 😔
Odkąd jest na świecie to tylko raz się zdarzyło że pospała 6h ciągiem w nocy ale nie odkryłam co było wtedy tego zasługa 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 00:48