X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo dobrze Cię rozumiem.
    Moja dzisiaj spała w ciągu dnia może wszystkiego 1,5h. Najczęściej to były drzemki przy cycku. Nawet na spacerze nie spała co jest totalnym szokiem. W końcu padła o 21 i myślałam, ze pośpi dłużej, ale obudziła się i wlasnie je. Dzisiaj, sorry wczoraj, karmiłam z tysiąc razy, w tym z 5 razy na spacerze. W końcu dałam butle, bo myślałam, ze nie spi i płacze z powodu głodu, śle nie pomogło. To nie był tez brzuch, bo miękki i była kupa. Tak wiec nie wiem co się zadziało. To już drugi raz taki dzień bez spania. Pierwszy był w dniu szczepienia. Liczę, ze zja i pójdzie spać, bo się wykończę. Takie dni, gdy dzieci niw spa w ciągu dnia jest dobijający. Zwłaszcza, ze jedynie na cycku się uspokaja.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak się obudziła ok 16 tak tańcowała do 22, bez przerwy jeczala i płakała nawet na rękach, wstała na jedzenie o 1.40 na szczęście od razu zasnęła a ja musiałam drugiego cycka wydoić bo myślałam że go rozsadzi, teraz jeszcze chwilę jej pilnuje bo ulewa i często się krztusi.oczywiście starsza płakała że się nią nie zajmuje a na spanie do taty wyła, także wieczór był ciężki.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mogę zameldować że jak pisałam tu ok 1 że jeszcze kilka razy wstanę tak jest 3:30 a to już jej druga pobudka w ciągu tych 2h... Męczy ją brzuch, co jest okropne bo wszędzie piszą że najgorzej powinno być popołudniu/wieczorem. No u nas to są jazdy w nocy i nad ranem i to się wykończyć idzie. Pół biedy że weekend to mąż do niej też wstanie i próbuję uspokoić ale w tygodniu to ja z nią tańcuje 24h. Teraz ja znowu karmiłam, dałam termofor na brzuszek, przy cycu spala a jak ja teraz odłożyłam to już się kręci i stęka. Ale wrzeszczała i prężyła się bardzo, coraz gorzej jej idzie puszczanie bąków 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znow w dzien malo spi, moze jedna godzinna drzemka, a tak to 20 min maks i nie wiem, czy to drzemka czy czuwanie na zamknietych oczach.

Dzis zasnela o 21:30 wstala o 4:00, ale odlozylam ja spac i placz, wzielam do lozka placz, mysle ide do salonu do wozka ja dam i cisza, ale lezy i lezy. Teraz zasnela, a ja w tym czasie ziemniaki obralam, na śniadanie warzywa pokroioam, zmywarke oproznilam, naczynia z wieczora pomylam, pranie puscilam i wrocilam do łóżka 🤣🤣

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy widzę plusy cycka, bo jak się budzi to biorę ja do siebie i podtykany na leżąco. Najczęściej obie zasypiamy. Nie wiem ile zjada ale jak nie płacze to uznaje, ze jest Ok. Wiem,ze koło 1 zjadla i teraz tez zjada. Pomiędzy był jęk ale nie wiem czy bardziej była głodna czy chciała się przytulić.
    Moja zazwyczaj spi w ciągu dnia i to sporo jeszcze. Drugi raz wczoraj był taki dzień, ze nie mogła spać dłużej i walczyła. Oby dzisiaj był lepszy dzień ,
    Po tym porannym karmieniu to roznie, albo mloda zasypia dalej, albo mamy chwile na przytulaśny i rozmowy w łóżku i potem zasypia. Ja czasem wstaje i ogarniam a czasem idę spać z nią. Kilka razy udalo się, ze spała 6h, ale to był przypadek raczej, bo nie idzie powtórzyć mimo prób.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja w dzień to ma drzemki po max 40min i to połowa z tego to takie czuwanie że jak zaśnie mi na rękach to jej nie mogę wtedy jeszcze odłożyć także ja nie mam jak odespać tych nocy nawet. Próbowałam ostatnio mm na noc ale było to samo, nic się nie poprawiło wręcz miałam wrażenie że bardziej ja brzuch bolał chociaż jak daje mm w dzień to nic takiego nie zauważam więc może to przypadek. A może są jakieś mleka bardziej polecane dla dzieci z problemami brzuszkowymi? Bo my póki co pijemy pierwsze lepsze które kupiłam już w ciąży nan optipro plus 🤔

Jakieś obowiązki domowe to najpilniejsze rzeczy robię z nią w chuscie w ciągu dnia jak da się tam wsadzić, bo jak ma mocno zły humor to nie ma na to szans. A tak to jak mąż wraca po 18 to ja przejmuje w miarę możliwości a ja ogarniam co trzeba i robię obiad na dwa dni do przodu. Gorzej że od września mąż będzie wyjeżdżał na kilka dni w delegacje to ja chyba wtedy po tych kilku dniach w zakładzie wyląduje 😅🤦‍♀️ Podziwiam wszystkie samotne mamy na placu boju naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 09:20

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba coś w powietrzu jest. Jak poprzednia noc mieliśmy super tak tej nocy znowu pobudki co 2h. I to wygląda w ten sposób, że wstaje o 3:00, wisi na cycu ze 40 minut, potem noszenie do odbijania i jest już 4:00. Potem godzinę nie może zasnąć, jest niespokojny i stęka, kweczy. Nie płacze, ale ja i tak nie mogę zasnąć. Tak schodzi do 5:00, a o 6:00 znowu wstaje na cyca 🥴. Wczoraj drugi dzień zero prawie drzemek w dzień i nawet na spacerze nie spał, co się wcześniej nie zdarzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 12:05

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 1 w nocy do 6 to właściwie nie spałam. Co 30-40min krzyk, podkurczala nóżki i była bardzo niespokojna. Potem pokimalysmy razem na łóżku do 7;30, miała godzinkę aktywności z dobrym humorem, myślałam że jej przeszło a od 9 znowu aż do teraz wrzask aż purpurowa 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 3 nocka z rzędu taka średnia.Wieczorem zaśnie około 21 to je 1.30 potem coś koło 3.Potem stęka,kwęka,bąki puszcza,troche śpi i to taka robota że ani ja ani ona nie pośpimy Dziś przed 6 zrobiła kupę i wzięłam ją do łóżka bo już nie chciało mi się do niej wstawać co 5 minut.Jakoś pospałyśmy do 8😁
    W dzień znowu drzemki ma ekspresowe ale kłade ją w wózku i jak się budzi to troche powoże i zasypia znowu,potrafi kilka razy się wybudzić🤔🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze dzieci robią bańki ze śliny? Myślałam że takie rzeczy to się dzieją jak się już ząbkuje 🤷🏻‍♀️

ina-1409 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny a czy wasze dzieci robią bańki ze śliny? Myślałam że takie rzeczy to się dzieją jak się już ząbkuje 🤷🏻‍♀️
    też :)

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    też :)
    Gf, dobrze kojarzę że Ty swojej małej zmienialas mleko z bebiko na bebilon? Czy może odwrotnie to było? Bo zastanawiam się żeby mojej zmienić ten nan na któreś z tych tylko comfort. Wydaje mi się że wrzask tej nocy był temu że dostała butelkę przed snem 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynaja się dzieciaki ślinić.

My na spacerze od godziny. Młoda się kręciła, po 15 minutach obudziła i nie mogła znowu usnąć wiec ja położyłam na brzuch i odplynela. Przełożyłam na plecki i dalej spi. Może to jakiś sposób na spacyfikowanie.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Gf, dobrze kojarzę że Ty swojej małej zmienialas mleko z bebiko na bebilon? Czy może odwrotnie to było? Bo zastanawiam się żeby mojej zmienić ten nan na któreś z tych tylko comfort. Wydaje mi się że wrzask tej nocy był temu że dostała butelkę przed snem 🙄

Ja zmienilam z normalnego bebiko na bebiko comfort. Najtaniej wychodzi w doz zamówić i odebrac w aptece na zlotych lanach w ten sam dzien lub ma następny jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 13:37

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam tych nocnych akcji. Mój syn był takim krzykaczem, ale w nocy chociaż spał. Nasza za to nie lubi jak jest dużo ludzi, bo wczoraj mieliśmy gości i nie bardzo jej odpowiadało. Za duży chaos najwyraźniej. Dopiero jak ją na górę do sypialni zabrałam to się uspokoiła i wyciszyła. Zastanawiam się czy jechać z nią za tydzień do rodziców na weekend. No i planuje zmianę mm, bo mimo biogaji kupa jest co dwa-trzy dni. Do mm daje Espumisan i brzuch się uspokoił.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja zmienilam z normalnego bebiko na bebiko comfort. Najtaniej wychodzi w doz zamówić i odebrac w aptece na zlotych lanach w ten sam dzien lub ma następny jest
    O super dzięki za info. A powiedz faktycznie jest różnica? Mała się lepiej po nim czuje?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisuje się pod waszymi opisami ciężkich dni wczoraj i dziś. u nas dziś dramat od 8:00 do teraz nieodkladalny praktycznie, drzemki ze 3 po 10-15 min i ciagle na ręce. plecy mi wysiadają dziś. próbuje od rana wyjsc z nim w wózku. może się uda.
    dzięki Bogu druga noc z rzędu zasypia koło 20:00 i pobudka koło 3:00 wiec mogę pospać.

Kosmo ja polecam mleko Bebilon Pepti. jest ponoć łatwiej strawne.
    mi tez je polecono. młody zaczął był niespokojny po Bebiko i wlaczylam to. tydzień był w miarę ani tragiczny ani super (poza podejrzeniem kolek w niedziele i wtorek) ale noce są extra. no i chyba się młody przyzwyczaił do mleka (wczoraj minął tydzień od zmiany) bo wracają kupy w częstotliwości więcej niż jedna na dobę (ta jedna to było obs*anie po pachy i wypływanie góra bo pampers nie mieścił).

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    O super dzięki za info. A powiedz faktycznie jest różnica? Mała się lepiej po nim czuje?

Widze roznice, nie prezy sie, nie ma problemów z kupa. Polecam a tansze niz bebilon a to to samo praktycznie tzn jezeli chodzi o bebiko zwykle i bebilon a jak z pepti to trzeba sklad poczytać tego i tego, ale uwazam ze warto spróbować na początek tansze, bo przy dziecku wiadomo wydatków multum a moze spasuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    podpisuje się pod waszymi opisami ciężkich dni wczoraj i dziś. u nas dziś dramat od 8:00 do teraz nieodkladalny praktycznie, drzemki ze 3 po 10-15 min i ciagle na ręce. plecy mi wysiadają dziś. próbuje od rana wyjsc z nim w wózku. może się uda.
    dzięki Bogu druga noc z rzędu zasypia koło 20:00 i pobudka koło 3:00 wiec mogę pospać.

Kosmo ja polecam mleko Bebilon Pepti. jest ponoć łatwiej strawne.
    mi tez je polecono. młody zaczął był niespokojny po Bebiko i wlaczylam to. tydzień był w miarę ani tragiczny ani super (poza podejrzeniem kolek w niedziele i wtorek) ale noce są extra. no i chyba się młody przyzwyczaił do mleka (wczoraj minął tydzień od zmiany) bo wracają kupy w częstotliwości więcej niż jedna na dobę (ta jedna to było obs*anie po pachy i wypływanie góra bo pampers nie mieścił).

Ale jedna kupa dziennie po mm to normalne.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie taka przerwa nocna o jakich piszecie to abstrakcja poki co, u nas max co 3h pobudka, więcej się nie zdarzyło i nie nastawiam się by miało w najbliższym czasie. Z tym że jak zje to od razu zasypia więc w sumie nie narzekam

preg.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ