X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Ja jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać

Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
    Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratis

Właśnie zastanawiam się jakie dady brać🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Ja jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać

Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
    Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratis

Ja dostałam voucher na masaż i zabieg na twarz- razem jakieś 3h. Mam 3 miesiące na wykorzystanie tylko nie wiem czy stary z młoda tak długo zostanie. Chyba liczy raczej na babcie 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my narazie na 2 przy 5kg
    Jedyne co mnie wkurza, to że jak zapnę niedokładnie, to albo odbiją się gumki na nóżkach, albo pasek na brzuszku, albo się zzsuną i przrciekną

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    No my narazie na 2 przy 5kg
    Jedyne co mnie wkurza, to że jak zapnę niedokładnie, to albo odbiją się gumki na nóżkach, albo pasek na brzuszku, albo się zzsuną i przrciekną

Właśnie zsunęły mi się kilka razy i pomyślałam, ze może za małe już są. W nocy ubrałam dady 3 i nie przemokly ale w pasie są za duże.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na na falbance są po obu stronach namalowane czarne prostokąciki. Staram się, żeby znalazły się mniej więcej po środku od przodu i tyłu. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam😅 Jak jeszcze rozciągnę tego pampka przed założeniem, to się trzymają i jest ok.

• LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy jeszcze jedynek 🙈 lupilu, pampers i huggies. Wszystkie są fajne! Moja waży już 4kg 😋

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze rozciąganiem przed założeniem. Zobaczę te prostokąciki bo nie zwróciłam uwagi.

Dzisij będzie długi dzień. Jest 11 a my nadal w piżamach. Muszę bardziej pilnować godzin bo się wszystko rozłazi.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te chusty bo tak oglądam, one sprawdza się dla naszych maluchów w ogóle które nie trzymają jeszcze głowy.. Bo ta główka to ja się będzie trzymać w chuscie? Zglupieje z tym :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i trzymajcie za mnie dziś kciuki! O 13 odbieram młoda że szkoły, potem szybko do domu, obiad i na 16 jedziemy na zajęcia taneczne, młoda w samochodzie jęczy a my będziemy jechać w korkach 🤦‍♀️ zastrzelę się 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.08 miałyśmy szczepienie, dziś na nóżce zauważyłam w miejsc po szczepieniu takie szorstkie i opuchnięte, też tak u Was było?

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciągnęłam właśnie trochę ponad 120 ml laktatorem. Pierwszy raz od wyjścia ze szpitala ściągałam.
    Pieluch używamy Babydream 2 z Rossmanna.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy babydream z rossmana dwójki ale mocno się nam już odciskają na udkach. Jak zepne luźniej to znowu przecieka. Kupiłam już trójki ale znowu są mocno za duże jeszcze. Dady też się nam mocno odciskały 🤷🏻‍♀️

Moja ma od weekendu jakiś wkurw na wózek. Codziennie wracamy na syrenie mimo że wczesnjej nie było problemów ze spacerami. Ostatnio karmilam ją na przystanku żeby się uspokoiła, dzisiaj już wzięłam butelkę i też musiałam nakarmić chociaż bardziej pociumkala tylko. Smoczek wypluwa i się wierci, nie wiem o co jej chodzi. A wychodzimy standardowo zaraz po karmieniu i po spaniu, w domu ma dobry humor w coś jej nie pasuje w środku. No i bez szans na spanie, a tak to po 5-10min kimala. Nawet nie dało rady dzisiaj 800m do paczkomatu dojść... Mam nadzieję że to tylko jakiś zbieg niefortunnych zdarzeń bo na chustę też jest obrażona i też jej nie pasuje 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja już z 5kg pewnie waży i jeszcze spokojnie mam zapas 2, zlote dady bez problemu i to na całą noc. No ale moja długa a wąska to może dlatego. Wisi na niej wszystko jak na maszcie ciągle, chociaż niektóre body na 62 już ledwo dopinam przez pampersa.
    U nas dziś bez fochow. Ładnie pospala od 21.40 do 6.50. Je dziś bez problemu i właśnie od 11 ma drzemkę w wózku. Byłam u sąsiadki w tym czasie na kawie, a jak wróciłysmy to zasnęła znów i śpi na podwórku, a ja malin trochę zebrałam. Jeszcze zupę muszę zrobić na obiad i się waham czy ją zostawić na dworze czy czekac

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po 2 dawce rota i już pierwsza. 💩

LENi, wczoraj miałam napięty dzień i nie dałam rady odpisać. Kolkowa nada się, tylko nie można przesadzić z długością noszenia i zmieniać strony. Lenny Lamb ma tez nosidlo hybrydowe, które mogłoby się nadać na Twoje, krótkie wyjscia.
    Może tu coś znajdziesz: https://carrylove.pl/Blog/nosidlo-ergonomiczne-dla-dziecka-od-urodzenia-nie-siedzacego

Odnośnie wyjść bez dziecka, właśnie wczoraj byłam u dentysty, zostawiłam m butelkę i porcje mleka z zapasow. Nie przydało się. Przespala cały czas. Zauważyłam, że jak mała mnie nie widzi to dłużej nie upomina się o jedzenie.

Mozna łączyć porcje mleka z 24h tylko muszą być w jednakowej temperaturze.

Pisalyscie o wejściach i rytmie dnia. Z takim maluchem nie ma jeszcze większych problemów, ale pamiętam był moment, że ze starszym, który czasami nie spał juz w dzien, wolałam wrócić szybciej i oszczędzić sobie i innym stresów. Za to na wyjazdach to zawsze było dziecko anioł, zasypiaml wszędzie, na plaży, w wózku, w pokoju. Mam nadzieję, że z tą będzie podobnie. W weekend robimy mała próbę. 😁

Aktualnie pieluchy używam 3 z pampersa, mimo, że nie mamy jeszcze 5kg, zapinam je ciasno. 2 nie dawały ilościowo rady.

Gf, moja tak nie miała. Było zaczerwienienie i opuchlizna, ale na 2 dzień po szczepieniu. Zrób oklad z sody albo altacetu.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, może ona po drzemce ma ochotę na chwilę aktywności i spanie jej nie w głowie. Ja teraz czekam aż moja się zmeczy i na spacer biorę jak robi się senna. Swoją drogą muszę ogarnąć jakac jakas zabawkę do wózka, bo dzwoneczek juz jej się znudzil. Polecacie coś?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    My właśnie po 2 dawce rota i już pierwsza. 💩

LENi, wczoraj miałam napięty dzień i nie dałam rady odpisać. Kolkowa nada się, tylko nie można przesadzić z długością noszenia i zmieniać strony. Lenny Lamb ma tez nosidlo hybrydowe, które mogłoby się nadać na Twoje, krótkie wyjscia.
    Może tu coś znajdziesz: https://carrylove.pl/Blog/nosidlo-ergonomiczne-dla-dziecka-od-urodzenia-nie-siedzacego

Odnośnie wyjść bez dziecka, właśnie wczoraj byłam u dentysty, zostawiłam m butelkę i porcje mleka z zapasow. Nie przydało się. Przespala cały czas. Zauważyłam, że jak mała mnie nie widzi to dłużej nie upomina się o jedzenie.

Mozna łączyć porcje mleka z 24h tylko muszą być w jednakowej temperaturze.

Pisalyscie o wejściach i rytmie dnia. Z takim maluchem nie ma jeszcze większych problemów, ale pamiętam był moment, że ze starszym, który czasami nie spał juz w dzien, wolałam wrócić szybciej i oszczędzić sobie i innym stresów. Za to na wyjazdach to zawsze było dziecko anioł, zasypiaml wszędzie, na plaży, w wózku, w pokoju. Mam nadzieję, że z tą będzie podobnie. W weekend robimy mała próbę. 😁

Aktualnie pieluchy używam 3 z pampersa, mimo, że nie mamy jeszcze 5kg, zapinam je ciasno. 2 nie dawały ilościowo rady.

Gf, moja tak nie miała. Było zaczerwienienie i opuchlizna, ale na 2 dzień po szczepieniu. Zrób oklad z sody albo altacetu.

Wyczytalam gdzies ze to moze byc przez uczulenie na glin. Ze moze sie tak zdarzyć.

Jałowy ropień

Jeśli w miejscu podania szczepionki po kilku dniach – tygodniach wyczuwasz guzek podskórny to może to być tzw jałowy ropień (zwykle po szczepionce DTP). Jest to reakcja na aluminium zawarte w szczepionce. Zwykle nie ma tutaj konieczności żadnych interwencji. Pod żadnym pozorem nie wyciskaj, nie nakłuwaj i nie nacinaj NIC . Jeśli masz wątpliwości udaj się do lekarza. Jeśli będą wątpliwości co do tego czy jest to „tylko” guzek po szczepieniu to konieczna będzie dalsza diagnostyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 13:37

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama no tak jak ona wstanie a się nakarmimy i ubierzemy to tak po godzinie wychodzimy a spanie zazwyczaj jest tak półtorej-dwie godziny po. Może masz rację i powinnam jeszcze później wyjść, spróbujemy jutro. Chociaż znów się obawiam bo jak ją się za długo przeciągnie to też ma trudność zasnąć i tak samo smoczek wypluwa i się kreci. Żadnej zabawki nie mamy przyczepionej, zwykle sobie patrzyła na drzewa jak mijamy a może to by coś dało? 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:34

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    U nas było takie szorstkie zaczerwienienie na obu nóżkach ale to po plastrach z opatrunkiem . Taki mocny klej. Przez kilka dni były ślady.

Właśnie szorstkie to jest i taki guzek, tylko na lewej nóżce.

• olimama Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, to moze zgłoś pediatrze i zmienią Wam preparat.

Kosmo, no trzeba próbować.
    Moja wlasnie obudziła 💩, wstała marudna to rzuciłam obiad i robimy rundę po okolicy. Ale dzisiaj jest pięknie. 🌞

qdkkroeq0u8d5vnj.png

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ