Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Straw wrote:Ja jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać
Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratis
Właśnie zastanawiam się jakie dady brać🙂
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Straw wrote:Ja jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać
Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratis
Ja dostałam voucher na masaż i zabieg na twarz- razem jakieś 3h. Mam 3 miesiące na wykorzystanie tylko nie wiem czy stary z młoda tak długo zostanie. Chyba liczy raczej na babcie 🙂
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualny
-
Straw wrote:No my narazie na 2 przy 5kg
Jedyne co mnie wkurza, to że jak zapnę niedokładnie, to albo odbiją się gumki na nóżkach, albo pasek na brzuszku, albo się zzsuną i przrciekną
Właśnie zsunęły mi się kilka razy i pomyślałam, ze może za małe już są. W nocy ubrałam dady 3 i nie przemokly ale w pasie są za duże.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyNa na falbance są po obu stronach namalowane czarne prostokąciki. Staram się, żeby znalazły się mniej więcej po środku od przodu i tyłu. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam😅 Jak jeszcze rozciągnę tego pampka przed założeniem, to się trzymają i jest ok.
-
Zawsze rozciąganiem przed założeniem. Zobaczę te prostokąciki bo nie zwróciłam uwagi.
Dzisij będzie długi dzień. Jest 11 a my nadal w piżamach. Muszę bardziej pilnować godzin bo się wszystko rozłazi.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualny
-
My używamy babydream z rossmana dwójki ale mocno się nam już odciskają na udkach. Jak zepne luźniej to znowu przecieka. Kupiłam już trójki ale znowu są mocno za duże jeszcze. Dady też się nam mocno odciskały 🤷🏻♀️
Moja ma od weekendu jakiś wkurw na wózek. Codziennie wracamy na syrenie mimo że wczesnjej nie było problemów ze spacerami. Ostatnio karmilam ją na przystanku żeby się uspokoiła, dzisiaj już wzięłam butelkę i też musiałam nakarmić chociaż bardziej pociumkala tylko. Smoczek wypluwa i się wierci, nie wiem o co jej chodzi. A wychodzimy standardowo zaraz po karmieniu i po spaniu, w domu ma dobry humor w coś jej nie pasuje w środku. No i bez szans na spanie, a tak to po 5-10min kimala. Nawet nie dało rady dzisiaj 800m do paczkomatu dojść... Mam nadzieję że to tylko jakiś zbieg niefortunnych zdarzeń bo na chustę też jest obrażona i też jej nie pasuje 🤦♀️ -
moja już z 5kg pewnie waży i jeszcze spokojnie mam zapas 2, zlote dady bez problemu i to na całą noc. No ale moja długa a wąska to może dlatego. Wisi na niej wszystko jak na maszcie ciągle, chociaż niektóre body na 62 już ledwo dopinam przez pampersa.
U nas dziś bez fochow. Ładnie pospala od 21.40 do 6.50. Je dziś bez problemu i właśnie od 11 ma drzemkę w wózku. Byłam u sąsiadki w tym czasie na kawie, a jak wróciłysmy to zasnęła znów i śpi na podwórku, a ja malin trochę zebrałam. Jeszcze zupę muszę zrobić na obiad i się waham czy ją zostawić na dworze czy czekac -
My właśnie po 2 dawce rota i już pierwsza. 💩
LENi, wczoraj miałam napięty dzień i nie dałam rady odpisać. Kolkowa nada się, tylko nie można przesadzić z długością noszenia i zmieniać strony. Lenny Lamb ma tez nosidlo hybrydowe, które mogłoby się nadać na Twoje, krótkie wyjscia.
Może tu coś znajdziesz: https://carrylove.pl/Blog/nosidlo-ergonomiczne-dla-dziecka-od-urodzenia-nie-siedzacego
Odnośnie wyjść bez dziecka, właśnie wczoraj byłam u dentysty, zostawiłam m butelkę i porcje mleka z zapasow. Nie przydało się. Przespala cały czas. Zauważyłam, że jak mała mnie nie widzi to dłużej nie upomina się o jedzenie.
Mozna łączyć porcje mleka z 24h tylko muszą być w jednakowej temperaturze.
Pisalyscie o wejściach i rytmie dnia. Z takim maluchem nie ma jeszcze większych problemów, ale pamiętam był moment, że ze starszym, który czasami nie spał juz w dzien, wolałam wrócić szybciej i oszczędzić sobie i innym stresów. Za to na wyjazdach to zawsze było dziecko anioł, zasypiaml wszędzie, na plaży, w wózku, w pokoju. Mam nadzieję, że z tą będzie podobnie. W weekend robimy mała próbę. 😁
Aktualnie pieluchy używam 3 z pampersa, mimo, że nie mamy jeszcze 5kg, zapinam je ciasno. 2 nie dawały ilościowo rady.
Gf, moja tak nie miała. Było zaczerwienienie i opuchlizna, ale na 2 dzień po szczepieniu. Zrób oklad z sody albo altacetu. -
Kosmo, może ona po drzemce ma ochotę na chwilę aktywności i spanie jej nie w głowie. Ja teraz czekam aż moja się zmeczy i na spacer biorę jak robi się senna. Swoją drogą muszę ogarnąć jakac jakas zabawkę do wózka, bo dzwoneczek juz jej się znudzil. Polecacie coś?
-
nick nieaktualnyolimama wrote:My właśnie po 2 dawce rota i już pierwsza. 💩
LENi, wczoraj miałam napięty dzień i nie dałam rady odpisać. Kolkowa nada się, tylko nie można przesadzić z długością noszenia i zmieniać strony. Lenny Lamb ma tez nosidlo hybrydowe, które mogłoby się nadać na Twoje, krótkie wyjscia.
Może tu coś znajdziesz: https://carrylove.pl/Blog/nosidlo-ergonomiczne-dla-dziecka-od-urodzenia-nie-siedzacego
Odnośnie wyjść bez dziecka, właśnie wczoraj byłam u dentysty, zostawiłam m butelkę i porcje mleka z zapasow. Nie przydało się. Przespala cały czas. Zauważyłam, że jak mała mnie nie widzi to dłużej nie upomina się o jedzenie.
Mozna łączyć porcje mleka z 24h tylko muszą być w jednakowej temperaturze.
Pisalyscie o wejściach i rytmie dnia. Z takim maluchem nie ma jeszcze większych problemów, ale pamiętam był moment, że ze starszym, który czasami nie spał juz w dzien, wolałam wrócić szybciej i oszczędzić sobie i innym stresów. Za to na wyjazdach to zawsze było dziecko anioł, zasypiaml wszędzie, na plaży, w wózku, w pokoju. Mam nadzieję, że z tą będzie podobnie. W weekend robimy mała próbę. 😁
Aktualnie pieluchy używam 3 z pampersa, mimo, że nie mamy jeszcze 5kg, zapinam je ciasno. 2 nie dawały ilościowo rady.
Gf, moja tak nie miała. Było zaczerwienienie i opuchlizna, ale na 2 dzień po szczepieniu. Zrób oklad z sody albo altacetu.
Wyczytalam gdzies ze to moze byc przez uczulenie na glin. Ze moze sie tak zdarzyć.
Jałowy ropień
Jeśli w miejscu podania szczepionki po kilku dniach – tygodniach wyczuwasz guzek podskórny to może to być tzw jałowy ropień (zwykle po szczepionce DTP). Jest to reakcja na aluminium zawarte w szczepionce. Zwykle nie ma tutaj konieczności żadnych interwencji. Pod żadnym pozorem nie wyciskaj, nie nakłuwaj i nie nacinaj NIC . Jeśli masz wątpliwości udaj się do lekarza. Jeśli będą wątpliwości co do tego czy jest to „tylko” guzek po szczepieniu to konieczna będzie dalsza diagnostyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 13:37
-
Olimama no tak jak ona wstanie a się nakarmimy i ubierzemy to tak po godzinie wychodzimy a spanie zazwyczaj jest tak półtorej-dwie godziny po. Może masz rację i powinnam jeszcze później wyjść, spróbujemy jutro. Chociaż znów się obawiam bo jak ją się za długo przeciągnie to też ma trudność zasnąć i tak samo smoczek wypluwa i się kreci. Żadnej zabawki nie mamy przyczepionej, zwykle sobie patrzyła na drzewa jak mijamy a może to by coś dało? 🙄
-
nick nieaktualny
-
Gf, to moze zgłoś pediatrze i zmienią Wam preparat.
Kosmo, no trzeba próbować.
Moja wlasnie obudziła 💩, wstała marudna to rzuciłam obiad i robimy rundę po okolicy. Ale dzisiaj jest pięknie. 🌞