X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, to moze zgłoś pediatrze i zmienią Wam preparat.

Kosmo, no trzeba próbować.
    Moja wlasnie obudziła 💩, wstała marudna to rzuciłam obiad i robimy rundę po okolicy. Ale dzisiaj jest pięknie. 🌞

Za tydzien mamy druga dawke i powiem, albo zadzwonie do zabiegowego powiem pielegniarce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 14:31

olimama lubi tę wiadomość

• olimama Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, na tym etapie nie tak łatwo się poddać. Karmisz wyłącznie swoim mlekiem? Jesli tak to 2-3 dni buntu i mnie. Jak masz się szarpać to odpuść karmienie w tym momencie, spróbuj wyciszyć inaczej i może przy kolejnym podejsciu pójdzie lepiej. Nie zaglodzi się. A na wyjazd dla własnego spokoju możesz wziasc butelkę.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy niedawno z wizyty u pediatry. Poszłam z wózkiem ok. 20 minut spaceru w jedną stronę.
    Józek waży już 5895 g. Jutro kończy 6 tygodni. Dostał szczepienie na WZW B.
    Ma wysypkę od jakiegoś czasu. Myślałam, że to potówki, ale doktor mówiła, że wygląda na alergiczne. Może coś zjadłam, a może od smarowania oliwką. Mówiła, żeby nie stosować żadnej diety, tylko obserwować. I zmienić oliwkę na mleczko.
    Nie spodziewałam się, że tyle przybrał. Jest dość długi, ale spodnie i nawet niektóre body 56 są jeszcze dobre, a pulpetem też nie jest. Dwójek Babydream dopiero druga paczka zeszła. Jedynki już trochę się na biodrach odciskały, ale nie przeciekały. Dwójki są teraz w sam raz.

olimama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, faktycznie duży chłopak :).

Ja na razie miałam tylko jedno wyjście, gdzie bałam się, że nie zdążę wrócić na karmienie. To na próbę w domu ściągnęłam mleko, żeby mąż nakarmił i obczail jak się butlę obsługuje. No i żeby zobaczyć czy młody zalapie butle. Ale zjadł bez problemu. No i plan był taki, że jaki zblizy się godzina karmienia, a mnie nie będzie, to mąż użyje zamrożony worek z mlekiem (mam małe zapasy). Nie musiał bo zdążyłam wrócić.

Nie wiem za to jak ogarnąć karmienie na Chrzcinach mojego syna, za miesiąc.

Mój maluch waży już pewnie sporo ponad 5 kg i dalej używamy pampki złote z dady. W porównaniu do Pampersa i Lipilu te najbardziej nam pasują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 16:26

• maferka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Maferka, na tym etapie nie tak łatwo się poddać. Karmisz wyłącznie swoim mlekiem? Jesli tak to 2-3 dni buntu i mnie. Jak masz się szarpać to odpuść karmienie w tym momencie, spróbuj wyciszyć inaczej i może przy kolejnym podejsciu pójdzie lepiej. Nie zaglodzi się. A na wyjazd dla własnego spokoju możesz wziasc butelkę.
    Karmie tylko swoim mlekiem, mam zapasy w zamrażarce i zawsze coś w lodowce. Dziś udało się 3 razy podać cycka ale wojna była okrutna, jesteśmy obydwie umęczone. Poza tym wózek jest be, budzi się i muszę ja na rękach ponosić aż znowu zaśnie i upodobała sobie jedna butelkę a wcześniej piła z 3 roznych.
    Byliśmy u dermatologa z jej wysypką, Pani doktor kazała odczepić się od dziecka 😉 powiedziała że nie każde musi być gladziutkie ale dała maść robiona i po 2 dniach już widać poprawę, buzia nie jest juz czerwona tylko jeszcze trochę szorstka

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Od miesiaca biore Limetic od 10 dni non stop krwawie, wiem ze niektóre z Was też biora, tez macie krwawienia?
    nie, u mnie zero krwawienia.

• olimama Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Karmie tylko swoim mlekiem, mam zapasy w zamrażarce i zawsze coś w lodowce. Dziś udało się 3 razy podać cycka ale wojna była okrutna, jesteśmy obydwie umęczone. Poza tym wózek jest be, budzi się i muszę ja na rękach ponosić aż znowu zaśnie i upodobała sobie jedna butelkę a wcześniej piła z 3 roznych.
    Byliśmy u dermatologa z jej wysypką, Pani doktor kazała odczepić się od dziecka 😉 powiedziała że nie każde musi być gladziutkie ale dała maść robiona i po 2 dniach już widać poprawę, buzia nie jest juz czerwona tylko jeszcze trochę szorstka
    No typowy skok u Was, ale już jesteście chyba bliżej końca. Jak karmisz wyłącznie swoim to o laktacje na tym etapie nie masz się co martwic. Kilka kryzysowych dni i będzie po sprawie. Jak masz zapas to super, zabierz na wyjazd, bedziesz czuć się spokojnie.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    nie, u mnie zero krwawienia.

A ile juz bierzesz?

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, a gdzie robicie chrzciny?
    Córki przyjęcie mieliśmy w restauracji przy pensjonacie i w cenie był udostępniony pokój.
    Teraz się zastanawiamy gdzie robić, bo tam jednak nie bardzo mi się podobało.
    Teraz rozważaliśmy zamówienie cateringu do domu, ale chyba się jednak nie pomieścimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktos kto nie chrzci? Jak odpowiadacie na namowy rodziny, bo krzywdzę dziecko itp

• LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluszki mają też ciągle zaciśnięte piąstki? Fizjo mi wspominała o napieciu ale kazała obserwować póki co..

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf każdy ma wolny wybór, nie chcecie chrzcić to Wasza sprawą więc rodzina nie powinna się wtrącać, u mnie w rodzinie nawet dziecko było chrzczone w wieku szkolnym, by samo zdecydowało.. Więc nie wdawaj się w dyskusje, nie to nie. Podejmie świadoma decyzję przynajmniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 19:00

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jak jakiś lokal nastawiony na imprezy rodzinne to nieraz mają kącik do karmienia w łazience. A jak będziesz chciała podać mm to też nie problem żeby dali ciepłej wody i zrobić, albo wziąć samemu.

My w piątek szczepimy o ile młoda nie rozwinie infekcji, ale odpukać chyba ją ominie. Byłam chora tydzień temu, sprzedałam mężowi i synowi, po Emi nic nie widać. W takich momentach kocham kp.

Te oklady z altacetu w miejscu wkłuć to z takiego "dorosłego" czy jest jakiś.dla dzieci specjalny?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ula jak jakiś lokal nastawiony na imprezy rodzinne to nieraz mają kącik do karmienia w łazience. A jak będziesz chciała podać mm to też nie problem żeby dali ciepłej wody i zrobić, albo wziąć samemu.

My w piątek szczepimy o ile młoda nie rozwinie infekcji, ale odpukać chyba ją ominie. Byłam chora tydzień temu, sprzedałam mężowi i synowi, po Emi nic nie widać. W takich momentach kocham kp.

Te oklady z altacetu w miejscu wkłuć to z takiego "dorosłego" czy jest jakiś.dla dzieci specjalny?

Z tego dorosłego

martini92 lubi tę wiadomość

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:34

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:35

LENi lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas by nie przeszło gdybyśmy nie ochrzcili, bo moi rodzice by tego nerwowo nie zdzierżyli. Zresztą ja i tak sama chciałam więc nie ma tematu.

Z karmieniem bardziej mi chodziło o to, że nie chce mi się wychodzić co 2h na 30 minut. No i z ciuchami słabiej bo z eleganckiej kiecki trudno cyce wyciągać ;). Zastanawiam się jakby cycki przeżyły, gdybym ominęła dwa karmienia a zamiast tego wzięła mleko do butli z zapasów i nakarmiła przy gościach. Ale z moimi tendencjami do zatkanych kanalików to się boje.

Mój zaciska piąstki, ale ma też otwarte- np jak jest najedzony, w wózku jak śpi i ma wyciągnięte do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Córki nie ochrzciłam jakoś tak zeszło a syna nie wiem bo wtedy trzeba by obydwoje. U mnie za każdym razem są kłótnie z mamą. Tez nasłuchałam się, ze dziecka do komunii nie pośle i w ogóle. Także non stop przytyki. Jeszcze nie wiem co zrobię 🤷‍♀️A i ślubu kościelnego nie mam. Wiec tez jest źle.

Tez nie mamy slubu koscielnego. Tzn ja bym ochrzcila ale nie w KK, w ewangelickim tak ale nie jesteśmy ewangelikami a zeby przejsc to tez trzeba isc do kościoła po jakies świstki nasluchac sie od proboszcza,na nabożeństw chodzimy na szkolke niedzielna mozemh ja poslac więc moze kiedyś znajdziemy czas by formalnie przejsc i ja ochrzcic bo tak bysmy mogli ale musimy miec jednego chrzestnego ewangelika

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma roznie raz zaciśnięte raz nie, ale więcej zaciśnięte

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:35

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ