Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się wczoraj dowiedziałam czemu moje dzieci są niekompatybilne z cyckami. Syn ma wędzidełka wszystkie do podcięcia (cdl nie zauważyła), Oliwka to podjęzykowe - dlatego w ogóle się przystawiała, ale słabo chwytała brodawkę. Byłam wczoraj u logopedy na diagnostykę z synem i przy okazji zerknela z ciekawości na małą.
-
nick nieaktualny
-
Znowu rano był krzyk jak tylko ja wzięłam, a u tatusia na rękach spokój, dostała butle i spi. Pleśniawek nie widzę ale może ja ślepa, może coś innego jej dokucza a ja nie wiem 😧 jutro jedziemy do lekarza do Lublina a to 50 km, nie wiem jak ja ją nakarmie, normalnie dramat
-
LENi wrote:A chusta kółkowa? Myślicie ze łatwiejsza będzie w obsłudze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 08:56
LENi lubi tę wiadomość
-
maferka wrote:Znowu rano był krzyk jak tylko ja wzięłam, a u tatusia na rękach spokój, dostała butle i spi. Pleśniawek nie widzę ale może ja ślepa, może coś innego jej dokucza a ja nie wiem 😧 jutro jedziemy do lekarza do Lublina a to 50 km, nie wiem jak ja ją nakarmie, normalnie dramat
Weź na wszelki wypadek wodę w termosie i mm -
nick nieaktualnyDziewczyny karmiące piersią, jak ogarniacie karmienie podczas samotnych wyjść, kiedy dziecko zostaje w domu?
Odciągacie mleko na raz, w takiej ilości, żeby wystarczyło na jedno karmienie, czy odciąganie przez cały dzień po trochę i potem łączycie w większą objętość?🤔 -
LENi wrote:Anszelika niezła cdl 🤦♀️ masakra.. I będziecie podcinać?
A chusta kółkowa? Myślicie ze łatwiejsza będzie w obsłudze?
Synowi jeśli będzie tego wymagała terapia logopedyczna, jeszcze trzeba sprawdzić wymowę głosek.
A małej podetniemy. Kp to już nie wróci, ale może będzie mniej problemów z wymowa później. -
Można łączyć ilości ściągnięte z jednej doby, ale trzeba je wpierw schłodzić do jednakowej temperatury. Na raz w życiu bym.tyle nie odciągnęła zeby starczylo. Ja mam pomrozone jeszcze ze 3porcje ściągnięte przy nawale, teraz już prawie nie zbieram, jak zuzyjemy tamte to wejdzie mm, wychodzę sama i tak raz na ruski rok
-
Ja na początku dużo zbierałam do kolektora i tak narobiłam sobie kilkanaście porcji 80-120ml w zamrażarce. Odciąganie nam nie wychodziło, za często młodą trzeba było przystawiać
Kołkowe chusty są naprawdę spoko bo jak raz dobrze zawiazecie to starczy ja potem ściągnąć, nie trzeba rozwiązać i znów wiązać 🙂
Ja wychodzę praktycznie codziennie sama choćby na pół h jak mąż wraca z pracy. Mam silną potrzebę oddechu bez dziecka 😅. Teraz to mm podajemy, ale i tak staram się wychodzić tak żeby była ledwo co najedzona to mniejsze szanse na jakieś histerie. Chociaż teraz chłop jest w delegacji i jestem od wczoraj sama z młodą, ale jutro przyjedzie do nas moja mama na dwa dni. Z jednej strony to błogosławieństwo a z drugiej strony chyba muszę dwa litry melisy sobie zaparzyć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 09:57
medimind lubi tę wiadomość
-
Kosmo, lepsza mama niż teściowa. Chociaż u mnie to jedna i druga ma swoje pomysły. Wczoraj od swojej się dowiedziałam po tym jak opowiedziałam jej o diagnozie zaburzeń SI u syna, że dawniej to się takie rzeczy pasem leczyło... Zawsze odpowiadam że dawniej to ludzie prądu nie mieli i mieszkali w jaskiniach 😜
medimind, Kosmo lubią tę wiadomość
-
Ja tez już dawno nie odciągalam. Nie mam nic na zapas. Jak musiałam wyjść i mała została z moja mama to dostała butle mm. Najczęściej i tak dostaje jedna porcje mleka z butli chociaż już było kilka dni, ze jej wystarczała pierś i sie nie domagała więcej a mnie wszystko nie bolało od karmienia co godzinę lub dwie.
Szkoda, ze nie znam nikogo w okolicy kto tez ma maluszka i potrzebuje mm w razie w, bo nie zużyjemy puszki w ciągu tych 3 tyg od otwarcia. Ciagle nie mogę sie zdecydować czy ciągniemy kp czy nie. Smoczek nadal jest be. Z końcem miesiaca trzeba tez nowe butelki i smoczki pozamawiac.
Mam jeszcze pytanie o pieluszki. Jakich używacie jaki rozmiar przy jakiej wadze maluszków. My, przy wadze 4600 g, najczęściej dady złote, ale 2 wydają mi sie już lekko przymałe, 3 natomiast są dość spore i muszę mocniej ściągnąć w pasie aby nie spadły, ale ma więcej luzu pod pupa.Pampersy 2 są troszkę większe. Natomiast porażka są dla mnie te bambibo, bo już któryś raz nam przemokly, tym razem mała spała na boku i bokiem poleciało.
Wiem, ze w lidlu są nowe ich pieluszki Uzywalyscie?
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Ja na początku dużo zbierałam do kolektora i tak narobiłam sobie kilkanaście porcji 80-120ml w zamrażarce. Odciąganie nam nie wychodziło, za często młodą trzeba było przystawiać
Kołkowe chusty są naprawdę spoko bo jak raz dobrze zawiazecie to starczy ja potem ściągnąć, nie trzeba rozwiązać i znów wiązać 🙂
Ja wychodzę praktycznie codziennie sama choćby na pół h jak mąż wraca z pracy. Mam silną potrzebę oddechu bez dziecka 😅. Teraz to mm podajemy, ale i tak staram się wychodzić tak żeby była ledwo co najedzona to mniejsze szanse na jakieś histerie. Chociaż teraz chłop jest w delegacji i jestem od wczoraj sama z młodą, ale jutro przyjedzie do nas moja mama na dwa dni. Z jednej strony to błogosławieństwo a z drugiej strony chyba muszę dwa litry melisy sobie zaparzyć 😉
Ja bylam w niedzielę u moich dziadków juz od babci slyszalam za mala dziurka w smoczku trzeba większą zrobic, a dziurka idealna spróbowałam dosłownie dzien wczesniej 3m+ i za szybko jej lecialo, czkawa przyszla -
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Ja tez już dawno nie odciągalam. Nie mam nic na zapas. Jak musiałam wyjść i mała została z moja mama to dostała butle mm. Najczęściej i tak dostaje jedna porcje mleka z butli chociaż już było kilka dni, ze jej wystarczała pierś i sie nie domagała więcej a mnie wszystko nie bolało od karmienia co godzinę lub dwie.
Szkoda, ze nie znam nikogo w okolicy kto tez ma maluszka i potrzebuje mm w razie w, bo nie zużyjemy puszki w ciągu tych 3 tyg od otwarcia. Ciagle nie mogę sie zdecydować czy ciągniemy kp czy nie. Smoczek nadal jest be. Z końcem miesiaca trzeba tez nowe butelki i smoczki pozamawiac.
Mam jeszcze pytanie o pieluszki. Jakich używacie jaki rozmiar przy jakiej wadze maluszków. My, przy wadze 4600 g, najczęściej dady złote, ale 2 wydają mi sie już lekko przymałe, 3 natomiast są dość spore i muszę mocniej ściągnąć w pasie aby nie spadły, ale ma więcej luzu pod pupa.Pampersy 2 są troszkę większe. Natomiast porażka są dla mnie te bambibo, bo już któryś raz nam przemokly, tym razem mała spała na boku i bokiem poleciało.
Wiem, ze w lidlu są nowe ich pieluszki Uzywalyscie?
Spróbuj dwojek z rossman fit&fun sa naprawdę wieksze w porównaniu do dwójek z biedry. Lupilu tez uzywam obu i sa okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:11
-
gf95 wrote:Spróbuj dwojek z rossman fit&fun sa naprawdę wieksze w porównaniu do dwójek z biedry. Lupilu tez uzywam obu i sa ok
Dziękuje Zobacze
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyJa jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać
Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratisWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:28