X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziła się ok północy, zjadła pieknie, bez problemu i od razu zasnęła, teraz już był trochę bunt ale jakoś złapała cycka, zjadła, zrobiła kupkę, chwilę się pobawila i śpi, oby jutro było lepiej bo zwariuje

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka a nie ma plesniawek? Może ja boli?

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj dowiedziałam czemu moje dzieci są niekompatybilne z cyckami. Syn ma wędzidełka wszystkie do podcięcia (cdl nie zauważyła), Oliwka to podjęzykowe - dlatego w ogóle się przystawiała, ale słabo chwytała brodawkę. Byłam wczoraj u logopedy na diagnostykę z synem i przy okazji zerknela z ciekawości na małą.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od miesiaca biore Limetic od 10 dni non stop krwawie, wiem ze niektóre z Was też biora, tez macie krwawienia?

• LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika niezła cdl 🤦‍♀️ masakra.. I będziecie podcinać?

A chusta kółkowa? Myślicie ze łatwiejsza będzie w obsłudze?

l22ndf9helggnp3z.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu rano był krzyk jak tylko ja wzięłam, a u tatusia na rękach spokój, dostała butle i spi. Pleśniawek nie widzę ale może ja ślepa, może coś innego jej dokucza a ja nie wiem 😧 jutro jedziemy do lekarza do Lublina a to 50 km, nie wiem jak ja ją nakarmie, normalnie dramat

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Wczoraj zamówiłam to Ci powiem 🙂 znalazlam na olx tą co Kosmo polecała lennylamb to już dalej nie szukałam bo czasu nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 08:56

LENi lubi tę wiadomość

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Wczoraj zamówiłam to Ci powiem 🙂 znalazlam na olx tą co Kosmo polecała lennylamb to już dalej nie szukałam bo czasu nie miałam

Oo dzięki, też właśnie na vinted znalazłam to poczekam na opinie 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Znowu rano był krzyk jak tylko ja wzięłam, a u tatusia na rękach spokój, dostała butle i spi. Pleśniawek nie widzę ale może ja ślepa, może coś innego jej dokucza a ja nie wiem 😧 jutro jedziemy do lekarza do Lublina a to 50 km, nie wiem jak ja ją nakarmie, normalnie dramat

Weź na wszelki wypadek wodę w termosie i mm

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, jak ogarniacie karmienie podczas samotnych wyjść, kiedy dziecko zostaje w domu?
    Odciągacie mleko na raz, w takiej ilości, żeby wystarczyło na jedno karmienie, czy odciąganie przez cały dzień po trochę i potem łączycie w większą objętość?🤔

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Anszelika niezła cdl 🤦‍♀️ masakra.. I będziecie podcinać?

Synowi jeśli będzie tego wymagała terapia logopedyczna, jeszcze trzeba sprawdzić wymowę głosek.
    A małej podetniemy. Kp to już nie wróci, ale może będzie mniej problemów z wymowa później.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno się łączyć mlek, więc z 1 odciągania. Ja nie wychodzę sama 🙈 ale w ostateczności mam puszkę mm, chociaż laktator mam, ale nie wiem kiedy miałabym odciągnąć jak moja wieczna maruda 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można łączyć ilości ściągnięte z jednej doby, ale trzeba je wpierw schłodzić do jednakowej temperatury. Na raz w życiu bym.tyle nie odciągnęła zeby starczylo. Ja mam pomrozone jeszcze ze 3porcje ściągnięte przy nawale, teraz już prawie nie zbieram, jak zuzyjemy tamte to wejdzie mm, wychodzę sama i tak raz na ruski rok

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku dużo zbierałam do kolektora i tak narobiłam sobie kilkanaście porcji 80-120ml w zamrażarce. Odciąganie nam nie wychodziło, za często młodą trzeba było przystawiać

Kołkowe chusty są naprawdę spoko bo jak raz dobrze zawiazecie to starczy ja potem ściągnąć, nie trzeba rozwiązać i znów wiązać 🙂

Ja wychodzę praktycznie codziennie sama choćby na pół h jak mąż wraca z pracy. Mam silną potrzebę oddechu bez dziecka 😅. Teraz to mm podajemy, ale i tak staram się wychodzić tak żeby była ledwo co najedzona to mniejsze szanse na jakieś histerie. Chociaż teraz chłop jest w delegacji i jestem od wczoraj sama z młodą, ale jutro przyjedzie do nas moja mama na dwa dni. Z jednej strony to błogosławieństwo a z drugiej strony chyba muszę dwa litry melisy sobie zaparzyć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 09:57

medimind lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, lepsza mama niż teściowa. Chociaż u mnie to jedna i druga ma swoje pomysły. Wczoraj od swojej się dowiedziałam po tym jak opowiedziałam jej o diagnozie zaburzeń SI u syna, że dawniej to się takie rzeczy pasem leczyło... Zawsze odpowiadam że dawniej to ludzie prądu nie mieli i mieszkali w jaskiniach 😜

medimind, Kosmo lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już dawno nie odciągalam. Nie mam nic na zapas. Jak musiałam wyjść i mała została z moja mama to dostała butle mm. Najczęściej i tak dostaje jedna porcje mleka z butli chociaż już było kilka dni, ze jej wystarczała pierś i sie nie domagała więcej a mnie wszystko nie bolało od karmienia co godzinę lub dwie.

Szkoda, ze nie znam nikogo w okolicy kto tez ma maluszka i potrzebuje mm w razie w, bo nie zużyjemy puszki w ciągu tych 3 tyg od otwarcia. Ciagle nie mogę sie zdecydować czy ciągniemy kp czy nie. Smoczek nadal jest be. Z końcem miesiaca trzeba tez nowe butelki i smoczki pozamawiac.

Mam jeszcze pytanie o pieluszki. Jakich używacie jaki rozmiar przy jakiej wadze maluszków. My, przy wadze 4600 g, najczęściej dady złote, ale 2 wydają mi sie już lekko przymałe, 3 natomiast są dość spore i muszę mocniej ściągnąć w pasie aby nie spadły, ale ma więcej luzu pod pupa.Pampersy 2 są troszkę większe. Natomiast porażka są dla mnie te bambibo, bo już któryś raz nam przemokly, tym razem mała spała na boku i bokiem poleciało.
    Wiem, ze w lidlu są nowe ich pieluszki Uzywalyscie?

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja na początku dużo zbierałam do kolektora i tak narobiłam sobie kilkanaście porcji 80-120ml w zamrażarce. Odciąganie nam nie wychodziło, za często młodą trzeba było przystawiać

Kołkowe chusty są naprawdę spoko bo jak raz dobrze zawiazecie to starczy ja potem ściągnąć, nie trzeba rozwiązać i znów wiązać 🙂

Ja wychodzę praktycznie codziennie sama choćby na pół h jak mąż wraca z pracy. Mam silną potrzebę oddechu bez dziecka 😅. Teraz to mm podajemy, ale i tak staram się wychodzić tak żeby była ledwo co najedzona to mniejsze szanse na jakieś histerie. Chociaż teraz chłop jest w delegacji i jestem od wczoraj sama z młodą, ale jutro przyjedzie do nas moja mama na dwa dni. Z jednej strony to błogosławieństwo a z drugiej strony chyba muszę dwa litry melisy sobie zaparzyć 😉

Ja bylam w niedzielę u moich dziadków juz od babci slyszalam za mala dziurka w smoczku trzeba większą zrobic, a dziurka idealna spróbowałam dosłownie dzien wczesniej 3m+ i za szybko jej lecialo, czkawa przyszla

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja tez już dawno nie odciągalam. Nie mam nic na zapas. Jak musiałam wyjść i mała została z moja mama to dostała butle mm. Najczęściej i tak dostaje jedna porcje mleka z butli chociaż już było kilka dni, ze jej wystarczała pierś i sie nie domagała więcej a mnie wszystko nie bolało od karmienia co godzinę lub dwie.

Szkoda, ze nie znam nikogo w okolicy kto tez ma maluszka i potrzebuje mm w razie w, bo nie zużyjemy puszki w ciągu tych 3 tyg od otwarcia. Ciagle nie mogę sie zdecydować czy ciągniemy kp czy nie. Smoczek nadal jest be. Z końcem miesiaca trzeba tez nowe butelki i smoczki pozamawiac.

Mam jeszcze pytanie o pieluszki. Jakich używacie jaki rozmiar przy jakiej wadze maluszków. My, przy wadze 4600 g, najczęściej dady złote, ale 2 wydają mi sie już lekko przymałe, 3 natomiast są dość spore i muszę mocniej ściągnąć w pasie aby nie spadły, ale ma więcej luzu pod pupa.Pampersy 2 są troszkę większe. Natomiast porażka są dla mnie te bambibo, bo już któryś raz nam przemokly, tym razem mała spała na boku i bokiem poleciało.
    Wiem, ze w lidlu są nowe ich pieluszki Uzywalyscie?

Spróbuj dwojek z rossman fit&fun sa naprawdę wieksze w porównaniu do dwójek z biedry. Lupilu tez uzywam obu i sa ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:11

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Spróbuj dwojek z rossman fit&fun sa naprawdę wieksze w porównaniu do dwójek z biedry. Lupilu tez uzywam obu i sa ok

Dziękuje Zobacze

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wielkie wyjście na wizytę u ginekologa, z dojazdem 2h lekką ręką, a jeszcze mąż mi każe podjechać do galerii na zakupy (dla mnie😊) Nie wiem czy ja nerwowo przetrwam taką rozłąkę😅 Chyba zacznę dziś ściągać po trochę po każdym karmieniu, żeby do jutra coś uzbierać

Pampersy najbardziej nam pasują Dada premium 2 albo Happy 1. Te Happy dawali w szpitalu i nie przeciekały przy takiej małej pupce, teraz przy wadze 5kg też są jeszcze ok.
    Teraz w Biedrze jest promocja na pampki 2+1 gratis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:28

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ