X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kama jaka masz chustę? Ja myślę nad nosidelkien babybjorn.. Bo boję się że chustę nie będę umiała wiązać..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kółkowa z lennylamb. Raz się zawiąże i potem można od razu zakładać. Ato nosidło można już stosować? Nie są za małe te nasze bobasy?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, minął nam skok. Moja córka jest dzisiaj przekochana. Wydluzyla sobie aktywnosc do 1,5h, ale ładnie potrafi się skupić na zabawie i dzisiaj w ogóle nie placze, jak jest znudzona to odwraca wzrok i robi wkurzona mine. Wlaśnie drugi raz zasnęła dziś sama na drzemkę. 🤭 Nie ma południa, a ja mam ogarnięte mieszkanie i obiad gotowy. 😮

LENi, wtrącę się w temat. Ja mam chustę littlefrog. Już 4 dziecko na niej jedzie i dobrze mi sie nia mota. Dla naszych maluchów najlepsza jest chusta. Najzdrowsza dla kregoslupa i bioderek. Napewno sobie poradzisz. Nosidelka w wiekszosci są dla dzieci, które potrafią siedzieć. Ja po synku mam ergonomiczna Tule. Babybjorn raczej nie mial nosidelek prawidlowo podtrzymujacych bioderka,chyba, że coś zmieniło się. Szukaj nosidel w których dziecko będzie przodem do Ciebie, będzie miało nóżki w pozycji żabki, podparte od kolana do kolana i zaokraglony kręgosłup.

Kama_86 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja tez charczy od wczoraj jakby jej cos w nosie siedziało i tylko przy mocnym placzu

O 13.00 mamy lekarza zobaczymy co.powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    O 13.00 mamy lekarza zobaczymy co.powie

My mamy jutro o 10:50, niby slysze ze to z nosa, ale niech ją osłucha.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej kolejności składam do państwowego, ale u mnie w mieście są całe dwa, z czego drugi dokładnie po przeciwnej stronie miasta. Jak się nie dostanie od września, teoretycznie papiery składamy w lutym, to będę szukać prywatnego, ale lepiej się już zorientować. W Łodzi było łatwiej, bo żłobków dużo.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takim mysle: https://scandinavianbaby.pl/product-pol-4194-BABYBJORN-MINI-Cotton-nosidelko-Czarny.html

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje, że chusty nie umiałabym wiązać. Bylyście na jakimś instruktażu? Czy instrukcja, filmik na YT starczy?

Zakładacie dzieciom buciki na spacer? Czy mają tylko skarpetki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja też się boje, że chusty nie umiałabym wiązać. Bylyście na jakimś instruktażu? Czy instrukcja, filmik na YT starczy?

Tylko skarpety

Ula30 lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Do kolkowej śmiało wystarczy kilka filmików na YT.

Tylko skarpety 🙃

Ula30 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, od 3,5kg można nosidło, moja już ma 4kg. Z chusta właśnie nie wiem czy zawiąże, więc chyba spróbuję nosidło, tylko do odbierania starszej ze szkoły, nie ma u nich windy, a fotelik ciężki, a muszę po nią wchodzić na 3pietro :/

Na dwór tylko skarpety..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 12:21

Ula30 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chustujemy małą. Była u nas babeczka na 2-godzinnym instruktażu. Moim zdaniem warto, bo pokazała nam jak dziecko powinno mieć ułożone nóżki, kręgosłup, rączki. Trzeba tylko pamiętać, że chusta to dodatkowa warstwa "ubrania", wiec ubieramy tak, żeby nie przegrzać malucha.

Jak jest spokojna to wiązanie idzie raz dwa. Jak nie, to nie dam rady jej zamotać, za bardzo się rzuca.

Chustę mamy z Lidla, instruktorka mówiła że jest ok.

Ja po pierwszej dawce Pfaizera, mam nadzieję, że mnie nie zmiecie. A w tym tygodniu czekają nas jeszcze szczepienia i kontrola bioderek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 13:01

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Tylko skarpety. Buty starszemu założyłam dopiero jak nauczył się chodzić porządnie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • olimama Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi, to nie jest dobre nosidlo, nogi beda wisiały, a plecy nienaturalnie wyprostowane. Poszukaj cos ergonomicznego albo hybryde.
    Ja przy synu zamowilam sobie instruktorke, przyjechała ze swoimi chustami, pokazała co i jak, pozyczyla na kilka dni swoją chustę i polecila jaka wybrać żeby była dobra dla mnie i męża.

Zakładam tylko skarpetki, jak chłodno to ma okryte kocem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 13:26

Ula30 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się wkurza jakoś od 2tyg na chustę, chyba już jej się nie podoba bycie tak blisko mnie i trochę nie wiem co zrobić bo mieliśmy na weekend zaplanowaną wycieczkę kolejką na kasprowy. Z wózkiem odpada 😅🤦‍♀️

Co to może być za kaszka na buzi? Robi się lekko czerwona jak młoda poplacze. Normalnie jest tylko wyczuwalna pod palcami i to od dłuższego czasu. Pojawiło się w czasie upałów jeszcze i raz znika a potem znów się pojawia 🤷🏻‍♀️
    https://naforum.zapodaj.net/a1f37b61b5b5.jpg.html

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co maja starsze dzieci podporządkowujecie swoje wyjścia do dzieci, tj dziecko musi spac o 18 i o tej zawsze wracamy do domu bo na drugim watku poczulam sie troche jak patus bo chcialabym zeby jednak byla rutyna ale nie tak, ze wyjście na 17 a ja o 18musze byc w domu bo dziecko musi spac

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dziewczyny co maja starsze dzieci podporządkowujecie swoje wyjścia do dzieci, tj dziecko musi spac o 18 i o tej zawsze wracamy do domu bo na drugim watku poczulam sie troche jak patus bo chcialabym zeby jednak byla rutyna ale nie tak, ze wyjście na 17 a ja o 18musze byc w domu bo dziecko musi spac

Ja nie mam starszaka ale wiem po koleżankach i bratanicy, ze to dziecko zadecyduje. Na razie ro maluszki i często im bez różnicy, ale starsze dzieci mogą nie zasnąć np. bez kąpieli, czytania, podusi. To może być cokolwiek i jak tego nie ma to dziecko Ci nie zaśnie. Umeczysz dziecko i siebie wiec następnym razem odpuścisz i wrócisz na czas do domu. Ale znam tez takie dzieci , które zasną wszędzie nawet na podeście dla orkiestry na weselu 🙂Wiec wszystko zależy jaki egzemplarz Ci sie trafił.
    Pewnie cześć nawyków mozna wyuczyć ale nie wszystkie.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    My mamy jutro o 10:50, niby slysze ze to z nosa, ale niech ją osłucha.

U nas osłuchowo jest czysto

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę mam Panda Bejbi. Byłam na zajęciach z wiązania. Nadal brakuje mi do doskonałości.
    Tak jak pisze Olimama, nosidła są dla dzieci siedzących, nawet jeśli producent twierdzi inaczej.
    Wydaje mi się że wychodzenie z młodszym dzieckiem jest łatwiejsze. Jak córka była malutka, nie było problemu, jeśli wróciliśmy później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    U nas osłuchowo jest czysto

Powiedziała,że takie charczenie u dziecka się zdarza, bo wystarczy mały gilek w nosie i będzie powodował takie charczenie i, że czesto nie da się go wyciągnąć. Powiedziała mi też żebym na dziecko patrzyła całościowo czyli czy sa jakieś zmiany w zachowaniu, zmniejszony apetyt, problemy z oddychaniem, jedzeniem, gorączka itd. Oczywiscie powiedziała, że rozumie mój stres, bo to moje pierwsze dziecko

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ