X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja szczepilam na bezpłatne pneumokoki a meningokoki będziemy mieć początkiem października. Oba typy B i C

Czyli jeszcze przed kolejną dawką tych podstawowych?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepić na meningo ale po skończonym roku, bo wtedy wystarczy 2dawki a jak wcześniej to trzy. Do żłobka pójdzie od września więc akurat powinnysmy zdążyć. W pierwszym roku i tak jest tych szczepionek wystarczająco

Zula36, olimama lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:34

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Czyli jeszcze przed kolejną dawką tych podstawowych?
    Już po. Bodajże tydzień wcześniej mamy powtórkę tych 6w1

Szczepionka na ospę jest chyba wszędzie darmowa o ile dziecko idzie do żłobka. Tak mi się coś obiło o uszy 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ospa jest darmowa wszędzie. Syna nie zdążyłam zaszczepić bo był ciągle chory, a w końcu złapał wiatrówkę więc już bez sensu.
    My mamy szczepienia 21 września. Jedno i drugie załatwię za jednym zamachem 😜 syn ma przypominające te w 5 roku życia...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś noc też słaba. Może dlatego, że cały dzień poza domem w gościach i praktycznie cały przespany. Nad ranem, po kolejnym karmieniu kiedy nie mógł zasnąć to już mi nerwy puściły i aż przeklnelam na głos przy mężu, do tej pory mam wyrzuty sumienia 😔. Ale najbardziej mnie wkurzyło to, że ja tu od godziny małego nie mogę uśpić, a mój mąż momentalnie zasypia i nic nie słyszy, a do tego chrapie na głos. W ogóle też ciągle go opierniczam za pierdoły. Ja nie umiem mieć wyłożone i ciągle jestem na mega obrotach. Zamiast odpocząć w wolnej chwili to jadę na szmacie w domu, żeby wszystko było na bieżąco zrobione. Nawet przed dzieckiem nie miałam tak czysto w domu. A potem mnie wk**wia, jak mąż zostawi talerzyk na stole albo plamę wody na kranie 😨. Jak żyć?!

Dobrze że mówicie o tych meningo, chyba też zaszczepie później, przed żłobkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    U nas dziś noc też słaba. Może dlatego, że cały dzień poza domem w gościach i praktycznie cały przespany. Nad ranem, po kolejnym karmieniu kiedy nie mógł zasnąć to już mi nerwy puściły i aż przeklnelam na głos przy mężu, do tej pory mam wyrzuty sumienia 😔. Ale najbardziej mnie wkurzyło to, że ja tu od godziny małego nie mogę uśpić, a mój mąż momentalnie zasypia i nic nie słyszy, a do tego chrapie na głos. W ogóle też ciągle go opierniczam za pierdoły. Ja nie umiem mieć wyłożone i ciągle jestem na mega obrotach. Zamiast odpocząć w wolnej chwili to jadę na szmacie w domu, żeby wszystko było na bieżąco zrobione. Nawet przed dzieckiem nie miałam tak czysto w domu. A potem mnie wk**wia, jak mąż zostawi talerzyk na stole albo plamę wody na kranie 😨. Jak żyć?!

Dobrze że mówicie o tych meningo, chyba też zaszczepie później, przed żłobkiem.

Mój mąż przedwczoraj zirytował mnie z tego samego powodu, mała nie śpi i marudzi, a ten sobie śpi w najlepsze i chrapie 🤦‍♀️
    I też go opierdzielam ciągle o wszystko przez co chodzę cały czas zestresowana

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula łączę się w bólu w związku z byciem Perfekcyjną Panią Domu🙄 Jak znajdziesz sposób jak wyluzować, to daj znać😉

Nie wiedziałam o tych meningokokach. W takim razie chyba też zaszczepimy przed żłobkiem.

• LENi Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie to też tak mam i też czasem przeklnie - usypiam a ten albo mecz włączy albo łazi i hałasuje, śpię sama więc o tyle luz bo też by mi chrapal.. 🤦‍♀️
    Oni mają wyjebane, sorka za określenie ale serio a my staramy się każda wola chwilę wykorzystać.. Ja też jak mlods wkoncu zaśnie to staram się po cichu ogarnąć bieżące sprawy, a ten dalej syfi i hałasuje.. Ale jak widac to standard.... myślałam też że przy drugim bardziej się zaangażuje bo wie jak to jest i oczywiście dupa... Wssytsko sama... Dobrze ze chociaż starszą ogarnie ale też ciężko mu to idzie. Zamiast położyć dziecko o 21 to o 23 się zabiera za nią :/ a ona na telefonie :/

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja będę szczepić na meningo ale po skończonym roku, bo wtedy wystarczy 2dawki a jak wcześniej to trzy. Do żłobka pójdzie od września więc akurat powinnysmy zdążyć. W pierwszym roku i tak jest tych szczepionek wystarczająco

Teraz chyba po skończonych 6 msc już mogą być 2 dawki, tylko wtedy musi być dłuższy odstęp od tej pierwszej

c12245beeac0.jpg

martini92, Zula36 lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już naprawdę byłam zmęczona, więc od 7:00 zostawiłam ich samych i poszłam spać, z jedną przerwą na karmienie spałam do 12:00, polecam! A stary ogarnął chatę i zrobił śniadanie. No.

LENi, olimama, Natka95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mała coś mi charczy :/ wydaje mi się, że miała tak od początku, ale z tego stresu sama już nie wiem. Słychać to jak się bardziej uaktywnia "głosowo" jak śpi to nie słychać tego charczenia, umówie się do lekarza, ale do tego czasu osiwieje. Nie ma gorączki, kataru , kaszlu ani innych dolegliwości- tylko to nieszczesne charczenie 🤦‍♀️

• martini92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Teraz chyba po skończonych 6 msc już mogą być 2 dawki, tylko wtedy musi być dłuższy odstęp od tej pierwszej

c12245beeac0.jpg

A to sorki w takim razie za wprowadzenie w błąd. Ale i tak się specjalnie spieszyć nie będę z tym

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie posyłam do zlobka to nie szczepienie na meningokoki tak jak pediatra zaleciła, mowi ze dopiero jak drugie dziecko by bylo to wtedy można rozważyć

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam czy już papierów nie złożyć żeby tylko mi się Młoda dostała... Z synem tak zrobiłam, jak miał pięć tygodni to porozwozilam wnioski i dostał się tylko dzięki mojemu oslemu uporowi...

Natka95 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kurde mała coś mi charczy :/ wydaje mi się, że miała tak od początku, ale z tego stresu sama już nie wiem. Słychać to jak się bardziej uaktywnia "głosowo" jak śpi to nie słychać tego charczenia, umówie się do lekarza, ale do tego czasu osiwieje. Nie ma gorączki, kataru , kaszlu ani innych dolegliwości- tylko to nieszczesne charczenie 🤦‍♀️

Moja tez charczy od wczoraj jakby jej cos w nosie siedziało i tylko przy mocnym placzu

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja to się zastanawiam czy już papierów nie złożyć żeby tylko mi się Młoda dostała... Z synem tak zrobiłam, jak miał pięć tygodni to porozwozilam wnioski i dostał się tylko dzięki mojemu oslemu uporowi...

Kurczę, poważnie? Mój też się MUSI dostać, więc się chyba zacznę rozglądać 🙊

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to mówicie o miejskich żłobkach czy prywatnych? Bo nawet nie strasznie że do prywatnego też trzeba tak walczyć o miejsce 😬

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie słyszałam, że warto nawet do prywatnego zapisać wcześniej 🤦‍♀️ porażka. Ja jeszcze nie wiem czy moja mama się zajmie mała czy do żłobka będziemy dawać...

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już złożył papiery do żłobka jak był zabrać młodej rzeczy i podziękować paniom. Józek jest osiemsetktóryś na liście.
    Mnie też mąż wkurza. Dużo robi w domu. Prawie wszystko sam ogarnia, ale przez to ja nic nie mogę zrobić. Jak jestem sama to o wiele więcej ogarniam niż jak jesteśmy oboje.
    Po trzech dniach w przedszkolu młoda już załapała jakąś infekcję. Ze spaniem ostatnio u niej gorzej niż u Józka.
    Wczoraj jak zaczynał się ból brzucha po 18.00 zapakowałam go w chustę i poszłam na 15 minut na spacer. W chuście spał i po powrocie było lepiej niż w poprzednich dniach, kiedy łapczywie jadł, ulewał i płakał.

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ