Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa z kółkową nie miałam do czynienia, to się nie wypowiem. W zwykłej mieliśmy zwracać uwagę, żeby:
- od szyi do pupy (czyli patrząc tak jakby w pionie) materiał był naciągnięty, a jego nadmiar był pod pupką dziecka. Nie roluje się na plecach, szyi
- od boku do boku (czyli w poziomie) szedł prosto. Czyli jak materiał jest w paski, to mają one iść równo w poziomie, a nie pod kątem
- dziecko ma być ma takiej wysokości, żeby móc mu dać buziaka w czubek głowy
- rączki przy ciele, nie majtają się po bokach, pod chustą
- nóżki zgięte, kolanka wyżej niż pupa
- jak chcemy coś podnieść, to nie pochylamy się, tylko przykucamy
- cały czas asekurujemy główkę, jeśli dziecko jej jeszcze samodzielnie nie trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 12:55
martini92 lubi tę wiadomość
-
Mleka modyfikowane
https://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad-ranking/
Ja tez się zastanawiam nad chusta lub nosidełkiem We wtorek mamy fizjo to się podpytam.
U Was tez taka ładna pogoda przez ostatnie dni? Chociaż dzisij już czuć zmianę ale 2h w parku zaliczone 🙂
Martini cudne maleństwo.
Zastanawiam się jak zima z chusta W co się dzieciaczka wtedy ubiera? Pakuje się go pod kurtkę mamy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 13:25
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:Ula30 hmm a może zaczęła produkować więcej śliny i przez to charczy, skoro nie charczy podczas spania 🤔
-
Martini super wyglądacie 🙂 U mnie kółka też są tak nisko bo nie umiem sama zaciągnąć chusty a jednocześnie żeby koka zostały na górze. Jak jest mąż w domu to we dwójkę się udaje 😅 Bobasowi się podoba?
Natka my mamy hipp ale nie ten zwykły tylko comfort właśnie na takie brzuszkowe hardcory. U nas ulga była od razu, a jak dołożyłam delicol to już w ogóle bajka.
Moja nie ma włosów na uszach ale generalnie ma bardzo dużo włosów i długie, już jej do oczu wchodzą i muszę jej robić zaczese 😅. Urodziła się z włosami i się jej w ogóle nie powycieraly a rosną jak szalone. Za to ja swoje tracę 😉 -
Natka95 wrote:Kosmo, wy jesteście teraz na Hippie?
Pytam, bo zastanawiam się nad zmianą mm. Mój cały tydzień był na piersi, wczoraj dałam butlę na noc i najgorsza noc od 2 tygodni. Nie mógł spać, wiercił się, pobudka co godzinę...
Teraz się pręży i płacze, boli go brzuch /
Anszelika, a u Was w końcu na czym stanęło?
Obecnie wróciłam do nan optipro plus, ale zmieniam na Bebilon advance. Nie jest idealny, ale syn na nim nie miał większych problemów. Mnie wkurza brak kupy na nan, no i wiem że to nie tylko u mnie ten problem.
Ula jak chcesz podawać mm od czasu do czasu to już lepiej ten advance niż koza, bo ona to już całkiem coś innego i dzieci różnie reagują. A chyba słyszałam że advance zmienia skład i zaraz będzie bez oleju palmowego, więc ogólnie będzie całkiem spoko. -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Obecnie wróciłam do nan optipro plus, ale zmieniam na Bebilon advance. Nie jest idealny, ale syn na nim nie miał większych problemów. Mnie wkurza brak kupy na nan, no i wiem że to nie tylko u mnie ten problem.
Ula jak chcesz podawać mm od czasu do czasu to już lepiej ten advance niż koza, bo ona to już całkiem coś innego i dzieci różnie reagują. A chyba słyszałam że advance zmienia skład i zaraz będzie bez oleju palmowego, więc ogólnie będzie całkiem spoko. -
Dziewczyny a jak to jest z tą kupą na mm, może być zielonkawą czy to już objaw że coś mleko nie pasuje? Tak chwale tego hippa a nie wiem teraz bo od wczoraj mała już je właściwie 60%mm reszta piersi i dzisiaj zrobiła kupę ciemno zieloną. Taki dziwny kolor. Zastanawiam się czy może się zaczęła już utleniać i taki kolor bo młoda zrobiła na początku karmienia to poczekałam te 15min jak skończy jeść i ją dopiero wzięłam na przewijak 🤷🏻♀️ Poza tym nic się nie dzieje. Nie ma wysypek, boleści, pierdy w normie, przybiera ładnie 🤷🏻♀️
-
Moja miała włoski na uszach, a nawet trochę na twarzy, ale już się powycieraly, na głowie też bez szału. 😅
Na takie kryzysowe sytuacje to chyba najlepsza opcja z mm w saszetkach, w Rossmannie chyba z Hippa były dostępne.
Martini, slodzinka. Myślę,że dobrze jakby plecki były bardziej zaokrąglone. Ale w kolkowej nie mam doświadczenia. Napewno z czasem dojedziecie do wyprawy. -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Dziewczyny a jak to jest z tą kupą na mm, może być zielonkawą czy to już objaw że coś mleko nie pasuje? Tak chwale tego hippa a nie wiem teraz bo od wczoraj mała już je właściwie 60%mm reszta piersi i dzisiaj zrobiła kupę ciemno zieloną. Taki dziwny kolor. Zastanawiam się czy może się zaczęła już utleniać i taki kolor bo młoda zrobiła na początku karmienia to poczekałam te 15min jak skończy jeść i ją dopiero wzięłam na przewijak 🤷🏻♀️ Poza tym nic się nie dzieje. Nie ma wysypek, boleści, pierdy w normie, przybiera ładnie 🤷🏻♀️
Kosmo zerknij sobie na blog hafija ona ma tam artykuł poświęcony kupom i są nawet zdjęcia. O zielonej kupię też coś tam było -
No właśnie czytałam że normą ale na mleku HA, a my tylko comfort mamy 🤷🏻♀️ Konsystencja półpłynna tak jak zwykle tylko ten kolor. No i lekko śmierdzi, wcześniej na samej piersi też śmierdziały ale bardziej. A co czytam na hafiji to kupa nie powinna śmierdzieć? 😅 Jezu nie wiem... Nie chcę się też doszukiwać na siłę, ale też nie bagatelizować. No ale nasze życie się zmieniło sporo na lepsze odkąd dajemy to mleko więc nawet nie chce myśleć że coś nie pasuje w nim 😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olimama mialam to dopisać ale zapomniałam 🤦♀️
Ja się tez zastanawiam nad mlekiem, bo podaje w sumie jakieś 100 ml na dobę. Czasem więcej, czasem mniej lub wcale.
W kazdym razie puszka mleka nie schodzi w 3 tyg od otwarcia.
My mamy nan opti plus i ostatnie dni kupa była codziennie a wcześniej co kilka dni. Ale podobno po 6 tyg życia to normalne, ze jest rzadziej. Skoro mała nie płacze, przy kupie nie ma większych problemów i baki idą normalnie to chyba nie najgorsze to mleko dla niej. Ale chyba lepiej sprawdzić mleko teraz niż później jak będzie go jadła więcej. A myśle, ze powoli tak będzie, jeśli przerwy między karmieniami się nie wydłuża.
Myslalm właśnie o tym bebilon advance w saszetkach. Tylko nie wiem czy jak się zninia mleko to tak z dnia na dzień nogę to zrobić.
Dzisiaj ważyłam córkę i mamy już ponad 5 kg a waga wyjściowa jedna z mniejszych na forum. Ale ciśnie dziwić jak domaga sie jedzenia co 2h
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)