X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kółkową nie miałam do czynienia, to się nie wypowiem. W zwykłej mieliśmy zwracać uwagę, żeby:
    - od szyi do pupy (czyli patrząc tak jakby w pionie) materiał był naciągnięty, a jego nadmiar był pod pupką dziecka. Nie roluje się na plecach, szyi
    - od boku do boku (czyli w poziomie) szedł prosto. Czyli jak materiał jest w paski, to mają one iść równo w poziomie, a nie pod kątem
    - dziecko ma być ma takiej wysokości, żeby móc mu dać buziaka w czubek głowy
    - rączki przy ciele, nie majtają się po bokach, pod chustą
    - nóżki zgięte, kolanka wyżej niż pupa
    - jak chcemy coś podnieść, to nie pochylamy się, tylko przykucamy
    - cały czas asekurujemy główkę, jeśli dziecko jej jeszcze samodzielnie nie trzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 12:55

martini92 lubi tę wiadomość

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleka modyfikowane
    https://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad-ranking/

Ja tez się zastanawiam nad chusta lub nosidełkiem We wtorek mamy fizjo to się podpytam.
    U Was tez taka ładna pogoda przez ostatnie dni? Chociaż dzisij już czuć zmianę ale 2h w parku zaliczone 🙂

Martini cudne maleństwo.
    Zastanawiam się jak zima z chusta W co się dzieciaczka wtedy ubiera? Pakuje się go pod kurtkę mamy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 13:25

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 hmm a może zaczęła produkować więcej śliny i przez to charczy, skoro nie charczy podczas spania 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Ula30 hmm a może zaczęła produkować więcej śliny i przez to charczy, skoro nie charczy podczas spania 🤔
    No nie wiem. Ale jak śpi spokojnie, nie ma duszności, w żaden sposób dziecku to nie przeszkadza, to obserwowalabym. Chociaż wiem jak to denerwuje, bo mnie też doprowadza do szału to charczenie u mojego, najchętniej od razu rzucalabym się na niego z aspiratorem, ale często to słyszę świeżo po karmieniu, jak do trzymam bardziej pionowo do odbicia. Jak go położę i zaśnie to często ustępuje. Tylko u nas ewidentnie to gile, czasami mleko.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini super wyglądacie 🙂 U mnie kółka też są tak nisko bo nie umiem sama zaciągnąć chusty a jednocześnie żeby koka zostały na górze. Jak jest mąż w domu to we dwójkę się udaje 😅 Bobasowi się podoba?

Natka my mamy hipp ale nie ten zwykły tylko comfort właśnie na takie brzuszkowe hardcory. U nas ulga była od razu, a jak dołożyłam delicol to już w ogóle bajka.

Moja nie ma włosów na uszach ale generalnie ma bardzo dużo włosów i długie, już jej do oczu wchodzą i muszę jej robić zaczese 😅. Urodziła się z włosami i się jej w ogóle nie powycieraly a rosną jak szalone. Za to ja swoje tracę 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Kosmo, wy jesteście teraz na Hippie?

Pytam, bo zastanawiam się nad zmianą mm. Mój cały tydzień był na piersi, wczoraj dałam butlę na noc i najgorsza noc od 2 tygodni. Nie mógł spać, wiercił się, pobudka co godzinę...
    Teraz się pręży i płacze, boli go brzuch ://

Anszelika, a u Was w końcu na czym stanęło?

Obecnie wróciłam do nan optipro plus, ale zmieniam na Bebilon advance. Nie jest idealny, ale syn na nim nie miał większych problemów. Mnie wkurza brak kupy na nan, no i wiem że to nie tylko u mnie ten problem.
    Ula jak chcesz podawać mm od czasu do czasu to już lepiej ten advance niż koza, bo ona to już całkiem coś innego i dzieci różnie reagują. A chyba słyszałam że advance zmienia skład i zaraz będzie bez oleju palmowego, więc ogólnie będzie całkiem spoko.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi dziękuje za komplementy 🙂 pochwalcie się swoimi maluchami jeśli macie ochotę. Kosmo, młoda była zadowolona, ale wybrałam moment jak miała humor, nie wiem czy by podziałało do uspokojenia. Wieczorem sprobujey znowu.

preg.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Bebilon advance w saszetkach na czarną godzinę. Z małą jeszcze nie próbowałam, ale dla syna był ok

Straw, olimama lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Obecnie wróciłam do nan optipro plus, ale zmieniam na Bebilon advance. Nie jest idealny, ale syn na nim nie miał większych problemów. Mnie wkurza brak kupy na nan, no i wiem że to nie tylko u mnie ten problem.
    Ula jak chcesz podawać mm od czasu do czasu to już lepiej ten advance niż koza, bo ona to już całkiem coś innego i dzieci różnie reagują. A chyba słyszałam że advance zmienia skład i zaraz będzie bez oleju palmowego, więc ogólnie będzie całkiem spoko.
    No ja na razie trzymam ten Bebilon, ale jeszcze nigdy nie jadł. Na mm przechodzimy stopniowo w styczniu (od lutego wracam do roboty)

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tą kupą na mm, może być zielonkawą czy to już objaw że coś mleko nie pasuje? Tak chwale tego hippa a nie wiem teraz bo od wczoraj mała już je właściwie 60%mm reszta piersi i dzisiaj zrobiła kupę ciemno zieloną. Taki dziwny kolor. Zastanawiam się czy może się zaczęła już utleniać i taki kolor bo młoda zrobiła na początku karmienia to poczekałam te 15min jak skończy jeść i ją dopiero wzięłam na przewijak 🤷🏻‍♀️ Poza tym nic się nie dzieje. Nie ma wysypek, boleści, pierdy w normie, przybiera ładnie 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała włoski na uszach, a nawet trochę na twarzy, ale już się powycieraly, na głowie też bez szału. 😅

Na takie kryzysowe sytuacje to chyba najlepsza opcja z mm w saszetkach, w Rossmannie chyba z Hippa były dostępne.

Martini, slodzinka. Myślę,że dobrze jakby plecki były bardziej zaokrąglone. Ale w kolkowej nie mam doświadczenia. Napewno z czasem dojedziecie do wyprawy.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tą kupą na mm, może być zielonkawą czy to już objaw że coś mleko nie pasuje? Tak chwale tego hippa a nie wiem teraz bo od wczoraj mała już je właściwie 60%mm reszta piersi i dzisiaj zrobiła kupę ciemno zieloną. Taki dziwny kolor. Zastanawiam się czy może się zaczęła już utleniać i taki kolor bo młoda zrobiła na początku karmienia to poczekałam te 15min jak skończy jeść i ją dopiero wzięłam na przewijak 🤷🏻‍♀️ Poza tym nic się nie dzieje. Nie ma wysypek, boleści, pierdy w normie, przybiera ładnie 🤷🏻‍♀️

Kosmo zerknij sobie na blog hafija ona ma tam artykuł poświęcony kupom i są nawet zdjęcia. O zielonej kupię też coś tam było

• olimama Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, jak zimno to pod kurtkę, są takie dla dwojga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 15:54

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też właśnie ten Advance, ale już na nowej formule. Tylko chyba muszę częściej podawać żeby stwierdzić czy mu pasuje..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, ja gdzieś czytałam że zielone kupy na tych mlekach typu Comfort to standard 🤷

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam że normą ale na mleku HA, a my tylko comfort mamy 🤷🏻‍♀️ Konsystencja półpłynna tak jak zwykle tylko ten kolor. No i lekko śmierdzi, wcześniej na samej piersi też śmierdziały ale bardziej. A co czytam na hafiji to kupa nie powinna śmierdzieć? 😅 Jezu nie wiem... Nie chcę się też doszukiwać na siłę, ale też nie bagatelizować. No ale nasze życie się zmieniło sporo na lepsze odkąd dajemy to mleko więc nawet nie chce myśleć że coś nie pasuje w nim 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersią i kupa u nas też śmierdzi 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ale tam ona też pisała, że 1 czy 2 takie kupy "inne" nie oznaczają jeszcze nic złego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podjęłam decyzje o wizycie u psychologa, niestety wydaje mi się, że mam depresje

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama mialam to dopisać ale zapomniałam 🤦‍♀️

Ja się tez zastanawiam nad mlekiem, bo podaje w sumie jakieś 100 ml na dobę. Czasem więcej, czasem mniej lub wcale.
    W kazdym razie puszka mleka nie schodzi w 3 tyg od otwarcia.
    My mamy nan opti plus i ostatnie dni kupa była codziennie a wcześniej co kilka dni. Ale podobno po 6 tyg życia to normalne, ze jest rzadziej. Skoro mała nie płacze, przy kupie nie ma większych problemów i baki idą normalnie to chyba nie najgorsze to mleko dla niej. Ale chyba lepiej sprawdzić mleko teraz niż później jak będzie go jadła więcej. A myśle, ze powoli tak będzie, jeśli przerwy między karmieniami się nie wydłuża.
    Myslalm właśnie o tym bebilon advance w saszetkach. Tylko nie wiem czy jak się zninia mleko to tak z dnia na dzień nogę to zrobić.

Dzisiaj ważyłam córkę i mamy już ponad 5 kg a waga wyjściowa jedna z mniejszych na forum. Ale ciśnie dziwić jak domaga sie jedzenia co 2h

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: