X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo właśnie przy karmieniu nie charczy, bardziej jak leży i nic nie robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kosmo właśnie przy karmieniu nie charczy, bardziej jak leży i nic nie robi
    A przy psikaniu solą i odciąganiu aspiratorem zupełnie czysto jest? Nic nie pomaga odciąganie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A przy psikaniu solą i odciąganiu aspiratorem zupełnie czysto jest? Nic nie pomaga odciąganie?

Czysto jest

• LENi Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma też chyba suche kozy w nosie, nie chcą wyjść a też tak "charczy" jakby..
    psikam solą lub woda morska potem daje na brzuszek i niekiedy wychodzi a teraz coś mocno siedzi :/

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy waszym maluchom też się tak przelewa w brzuszkach?
    U mojego mega słychać przy karmieniu jak tam wszytko pracuje, przelewanie, plumkanie... Jakby wszystko się tam gotowało... Nie wiem czy to normalne 😶

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Czy waszym maluchom też się tak przelewa w brzuszkach?
    U mojego mega słychać przy karmieniu jak tam wszytko pracuje, przelewanie, plumkanie... Jakby wszystko się tam gotowało... Nie wiem czy to normalne 😶
    Teraz już sporadycznie ale od początku właściwie słyszałam jak się przelewa już jak karmiłam. Obstawiam że albo ten układ trawienny trochę dojrzał z czasem Boni kupy mamy raz na dzień, raz na dwa dni zamiast kilka razy dziennie i temu ustało albo to zasługa delicolu 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee, u nas jest katar, syn przyniósł z przedszkola i sprzedał małej. Poszłam do lekarza z charczeniem, wyszłam z maścią ze sterydem na ciemieniuche. 🙄 Osluchowo czysto, więc mamy stosować Nasivin baby i wodę morską z ektoniną. Nie zlecono nam inhalacji, ale z samej soli spokojnie możesz zrobić. U nas jak śpi to jest ok, ma pochylone łóżeczko, ale jak się obudzi i daje głowę prosto to charczy i pokasluje przy tym, ewidentnie leci jej to wtedy po gardle. Tylko katarkiem do odkurzacza udaje się coś ściągnąć. Nie ma teraz suchej kozy tylko mokry, przezroczysty. Za to syn już ma zielono, ropny i kaszel krtaniowy. 🤦‍♀️

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, mojej teraz glownie słychać jak podczas picia napełnia się brzuch i czasami jak mam ja na rękach to jakieś odgłosy z brzucha, jakby z jelit. Wczesniej chyba były tez bulkania.

U nas nie ma płaczu przy 💩. No chyba, ze wybudzi ją ze snu. Ale podczas aktywnosci robi się czerwona na buzi i strzela "anielski usmiech"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 06:18

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci maja wlosy na uszach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci maja wlosy na uszach?
    Tak moja ma, ale ogólnie ma już tak długie włosy, że mogłabym jej mała kitkę już zrobic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Angiee, u nas jest katar, syn przyniósł z przedszkola i sprzedał małej. Poszłam do lekarza z charczeniem, wyszłam z maścią ze sterydem na ciemieniuche. 🙄 Osluchowo czysto, więc mamy stosować Nasivin baby i wodę morską z ektoniną. Nie zlecono nam inhalacji, ale z samej soli spokojnie możesz zrobić. U nas jak śpi to jest ok, ma pochylone łóżeczko, ale jak się obudzi i daje głowę prosto to charczy i pokasluje przy tym, ewidentnie leci jej to wtedy po gardle. Tylko katarkiem do odkurzacza udaje się coś ściągnąć. Nie ma teraz suchej kozy tylko mokry, przezroczysty. Za to syn już ma zielono, ropny i kaszel krtaniowy. 🤦‍♀️

Właśnie u nas przy odciąganiu katarkiem nie ma żadnej wydzieliny, czasami parę gilkow tylko

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma ale na głowie tez mało 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, wy jesteście teraz na Hippie?

Pytam, bo zastanawiam się nad zmianą mm. Mój cały tydzień był na piersi, wczoraj dałam butlę na noc i najgorsza noc od 2 tygodni. Nie mógł spać, wiercił się, pobudka co godzinę...
    Teraz się pręży i płacze, boli go brzuch ://

Anszelika, a u Was w końcu na czym stanęło?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na glowie tez juz sporo i widze ze sie kreca po mezu, tzn maz ma proste ale jak ma dluzsze to mu sie faluja

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję kupić mleko mm, żeby mieć na czarną godzinę. Mogłybyście się podzielić, które się u Was sprawdzają, które mają sansowny skład? Wiem, że to też indywidualna kwestia, ale może są takie, których na pewno nie kupować?

Moja dziś zrobiła dużą kupkę. Nie płakała przy niej, chociaż robiła na raty. Pierwszy raz zauważyłam, że jest trocje pienista i było trochę śluzu. Jednorazowo może się tak zdarzyć czy to już jest do konsultacji? 🤔

• martini92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam tą chustę kółkowa, ktoś mnie pytał o rekomendacje, chyba Leni. Po trzech dniach trenowania na pluszaku odważyłam się włożyć dziecko, do ideału daleko, ale pasażerka chyba zaakceptowała 🙂

Potwierdzam, że skoro taki manualny niedorozwój jak ja dał sobie radę, to chyba każdy da.
    Wczoraj mieliśmy szczepienia, w nocy gorączka, zbilam paracetanolem, ale i tak od 4do 6:30 nie spała. Dobrze, że sobota to mąż zajął się ranem synem a my odsypiałysmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 20:48

Zula36, LENi lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini, jaką masz słodką kruszynkę❤️ Śliczna dziewczynka🤩

Wygląda na dobrze zawiązana, tylko w górnej części chyba mogłoby być trochę bardziej ciasno. Nam babeczka mówiła, żeby na sam koniec, jak już będzie dziecko zawiązane pochylić się z nim do przodu (przytrzymujac główkę i asekurując ciałko, żeby złapać gdyby było na luźno) i wtedy ocenić czy właśnie nie jest za luźno i nie lata nam w tej chuście, ani czy nie jest za ciasno i jednak troszkę miejsca ma

martini92 lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Straw, wydaje mi się też, że te kółka są trochę za nisko i nie chciałam ściskać dalej bo by jej rękę przycisnęły i pewnie by bolało. Będziemy trenować.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nie wiem Angiee o co może chodzić z tym charczeniem. Mój czasami ma tak po karmieniu i mam wrażenie że mu trochę mleko do nosa leci. No i przy gilkach.

Mój ma włosy na uszach :). Na głowie ma sporo od urodzenia i zaczynają się z tyłu wycierać a z przodu rosnąć.

W brzuszku czasami mu burczy . Na początku nie wiedziałam czy to w moim czy jego 😄. Ale już coraz rzadziej.

Ja z mm na czarną godzinę mam Bebilon Advance chyba. jest w pojedynczych porcjach pakowane. Nawet wczoraj robiłam, ale się nie przydało. Skład nie jest chyba idealny, ale też nie mam zamiaru go specjalnie używać, a wzięłam tylko z uwagi właśnie na te saszetki. Nie wiem czy inne mleka też mają taką wersję?
    Jeśli chodzi o sklad, to polecano mi mleko Capri Care, chociaż chyba nie jest zbyt popularne.

Straw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini, faktycznie słodziaczek. Uroczo w tej chuście wygląda 😄

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ