Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Maferka, oby na tym się skończyło. Może u lekarza jakiegoś wirusa złapała. Najważniejsze, że jest poprawa. Zdrówka i szybkiego powrotu do domu.
Angiee, przetrwacie. Jak nie chce cycka w danej chwili to odpuść i spróbuj jak się wyciszy. Tak, płacz przez sen i śmiech to norma.
Ja dzisiaj zaliczyłam fryzjera. Na moją nieobecność naszykowalam m 140ml mleczka podzielone na 2 porcje. Pierwszy raz jadła z butelki, wciągnęła całe 30ml. 😅 Za to jak się później do mnie przyssała to nie sposób było ją odciągnąć, aż padła na cycku.
Jeśli przez noc nie poprawi się z tym charczeniem to też biorę ją do lekarza. Mieliśmy wyjechać na weekend, ale w tej sytuacji odpuszczamy.
Moja paczka z Dady chyba gdzieś zaginęła. Długo czekalyscie?
Ina, ja polecam krochmal na wszelkie problemy skórne.
Ula, my mieliśmy pierwsze usg bioder w 4 tygodniu życia, w zeszłym tygodniu kolejne, a nastepna wizytę mam w październiku. Na koniec, z tego co pamiętam, bedzie jeszcze kontrola chodu.
Leni, Ty kp, więc kupki mogą byc rzadziej, bo układ pokarmowy działa już coraz sprawniej i mniej resztek zostaje. Przy mm jednak bezpieczniej jak ta kupka jest czesciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 21:46
LENi lubi tę wiadomość
-
Olimama o jak zazdroszczę fryzjera 🙈 moje włosy wołają o pomstę do nieba 🤪 musze chociaż farbę kupić i się farbnac bo o fryzjerze to mogę pomarzyć, bo mój nie da rady🙈
Ciężko noc za nami, za cholere nie chciała zasnąć od 5, non stop jęczała.. Skąd się to bierze.co? Eh
Dziś będą mi montować wreszcie kuchnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 07:00
-
Olimama co tak często te bioderka? Z synem byłam dwa razy, koło 6-8 tyg i później jakoś koło 3 m-cy.
Ja mam fryzjerkę na 25 września. Doczekać się nie mogę bo w czerwcu byłam. Do niej są straszne terminy, już na grudzień jestem umówiona... Mój odrost też już woła o zrobienie. No i końcówki muszę podciąć. Chociaż ja to i tak nie mam co narzekać na włosy. -
nick nieaktualnyPierwszy raz jadę na noc z Zosia jutro do teściów, i nie wiem ile ubranek wziąć, pierwsze ok 13 jedziemy do Krakowa na lotnisko, a potem do teściów, ile byśćie wzięły body, spodni, pampersów na jedna noc w sumie od ok 12 jutro do ok 20 w niedziele.
-
Ja nie chcę zachwalać ale moja młoda w końcu coraz lepiej śpi. Pierwsza drzemka z 3h wydłużyła się do 6h (!!!), Po czym je inspi kolejne 3h. Tak już było trzeci dzień z rzędu, no bajka. Tej nocy na tym nocnym karmieniu trzasnęła w końcu kupę po półtorej dnia, matko ile mi zeszło żeby to wyczyścić wszystko...🤦♀️ Na szczęście nie wypłynęło nigdzie. Powiedzcie czy taka kupa bardziej maziata niż z grudkami jest ok? I kolor bardziej pod brąz niż musztardę? No takie teraz robi odkąd więcej podaje mm. Tak naprawdę to z piersi je plus minus 4x dziennie, reszta mm.
Dzisiaj w końcu rano odjechała moja mama, a chłop wraca wieczorem, nie mogę się doczekać 💆 Najlepsze w nocy, no myślałam że białej gorączki dostane. Młoda się obudziła z placzem bo głodna tyle h nie jadła plus kupa była w toku więc też stękanie. Wzięłam ją do piersi i już słyszę że babcia się obudziła w salonie i poszła do łazienki. Myślę sobie, oby wróciła spać zaraz 🙄 Ale że młoda jadła na zmianę z popłakiwaniem i stękaniem to babcia już nie mogła wytrzymać i siedzę przy lampce karmiąc i słyszę że już otwiera drzwi. To mówię że Marysia robi kupę i niech wraca do spania. Po czym ja zaraz wstawałam wziąć ją na przewijak i światło tak padało że widziałam że moja mama stoi dalej w korytarzu i nasłuchuje 🤣🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Trochę nam to zajęło doprowadzić się do porządku no i siadam na łóżku żeby jeszcze karmić żeby się wyciszyła no i łóżko głośniej zaskrzypiało i młoda się wystraszyła i zawszeszczala dwa razy i przestała. No ale babcia już nie wytrzymała w tym korytarzu niepewności chyba i wchodzi i mówi ojeju a co to się dzieje mojemu skarbeczkowi 🤦♀️
Tak mnie wkurzyła tym staniem w korytarzu że już się we mnie zagotowalo. Bo mówiłam jej że jak będę potrzebować supportu w nocy to jej powiem a nie że ona na każde zająknięcie młodej mi włazi do sypialni. No jakby mogła to sama by cyca dała (tak powiedziała, jej słowa) 🥴
Dzisiaj sobie oddechne psychicznie sama z młodą 🤣 -
nick nieaktualnyIna, Twój mluch miał na buzi trądzik noworodkowy? Takie czerwone krpsteczki, niektóre z lekkim czubkiem? Moja tak miała, jak zeszły krostki to została sucha skorupka, która po kilku dniach też zeszła. Teraz walczymy z ciemieniuszką. Macie jakieś rady oprócz częstego wyczesywania?
Gf, ja na taki wyjazd spakowałam po 2 body z długim rękawem, 2 z krótkim, 1 parę spodenek, 2 pajace na noc i jedną bluzę. Jechała w body+bluza+spodenki.😉 U nas rzadko zdarzają się przecieki albo jakieś wielkie ulewania.
Pampersów to wzięłam dużo, bo jak jest dzień kleksów, a po każdym musimy zmianiać, to idzie ich mnóstwo.
Ostatnio mała została na ok 6h sama z tatą. Mleka wystarczyło na styk, a łącznie naszykowałam ok 180ml. Jakoś dali radę😅
Kolejny dłuższy wyjazd właśnie do fryzjera.
U nas bioderka w porządku, kolejna wizyta w 4 miesiącu życia. -
Gf ja bym wzięła trzy zestawy, góra ewentualnie na długi lub krótki jakaś zapasowa i dwie piżamki. Plus jakaś bluza, ale zapowiadają ciepły weekend.
Kosmo miło czytać ze u Ciebie w końcu lepiej. Myślę że taka kupą jest ok. U mojej gwiazdy nadal kupy nie było. Trzeci dzień mija, robiła we wtorek. Wczoraj kupiłam inne mm, bo mi ta kupa nie daje spokoju. Gdyby przy tym nie była marudna to bym olala temat, ale widzę że ja bąki męczą...
Straw moja miała trądzik. Taki jak opisujesz. Zeszło po bepantenie sensiderm. A teraz właśnie wyszła ciemieniucha na brwiach. I niby jak to wyczesać i czym? 🤷
Wczoraj po dniu z maruda puściłam się do biedry z synem 🤣 na 1.5h nas wsiąkło bo kolejka niesamowita. Jak któraś używa to 2+1 na dady jest. Wzięłam już trójki bo dwójek mam zapas spory jeszcze. -
Ja dalej nie wiem co z tymi bioderkami u nas. Bo pani wykonująca badanie powiedziała że biodra ok ale że młoda ma przykurcz jednej nóżki i żeby jej rozciągać te nogi na żabę przy przewijaniu. Mamy mieć kontrolę w połowie października jakoś. Fizjo powiedziała że już się odchodzi od szerokiego pieluchowania i takich ćwiczeń jak rozciąganie itd. no więc bije się sama ze sobą czy to zostawiać w nadziei że samo się to w ciągu tych tygodni ukształtuje czy ćwiczyć dalej. Coś tam się staram rozciągać te nóżki na przewijaku ale no stresa mam czy robię dobrze. A z drugiej strony boje się że w październiku nam powiedzą że konieczna jest rehabilitacja 🙍 Może miała któraś z was ze starszym maluchem podobna sytuację?
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Ina, Twój mluch miał na buzi trądzik noworodkowy? Takie czerwone krpsteczki, niektóre z lekkim czubkiem? Moja tak miała, jak zeszły krostki to została sucha skorupka, która po kilku dniach też zeszła. Teraz walczymy z ciemieniuszką. Macie jakieś rady oprócz częstego wyczesywania?
Gf, ja na taki wyjazd spakowałam po 2 body z długim rękawem, 2 z krótkim, 1 parę spodenek, 2 pajace na noc i jedną bluzę. Jechała w body+bluza+spodenki.😉 U nas rzadko zdarzają się przecieki albo jakieś wielkie ulewania.
Pampersów to wzięłam dużo, bo jak jest dzień kleksów, a po każdym musimy zmianiać, to idzie ich mnóstwo.
Ostatnio mała została na ok 6h sama z tatą. Mleka wystarczyło na styk, a łącznie naszykowałam ok 180ml. Jakoś dali radę😅
Kolejny dłuższy wyjazd właśnie do fryzjera.
U nas bioderka w porządku, kolejna wizyta w 4 miesiącu życia.
Jechac to w samym body i gatkach na pewno bo u nas tak cieplo, ze szok a rzeczy to po dwa/trzy a pamperow najwyzej paczke wezme.
LENi - Roznie zależy od księżniczki 😀😀
Kosmo- super ze u Was lepiej. A mamy se musza pogadac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 10:05
-
Anszelika, ciemieniuche na brwiach położna mi doradziła wycierać mokrą tetrą. Koniec końców nie próbowałam, ale może działa 🤷
Kosmo, fajnie że u Was już lepiej.
U mnie za to dramat. Chyba mamy kolki. Zawsze wieczorem w okolicach 18-21 mały dostaje takich napadowych ataków płaczu, że nie sposób go uspokoić... Nawet cyc nie daje rady... A u męża to już wgl drze się jakby go ze skóry obdzierali... I tak to trwa dopóki nie padnie. W nocy śpi ok, coś tam się wierci ale do tego już przywykłam.. ale te wieczory mnie przerażają, chce mi się płakać razem z nim, cały robi się czerwony i płacze ze łzami jakby coś go mega bolało..
No sama nie wiem czy to normalne czy przeczekać, czy jechać do lekarza... Tylko żeby mnie nie wzięli znów za wariatkę, bo przecież "dzieci płaczą"🙄🥴
Może to skok? Ale przy tym kurczę chyba by aż tak nie płakał?.. -
Gf ja zawsze biorę dużo wiec lepiej nie doradzam w kwestii pakowania ubrań.
Straw - nie to raczej nie był trądzik tylko jakaś wysypka. Ciagle ma delikatna kaszkę na buzi.
Anszelka - ciemieniucha na brwiach najlepiej szczoteczka do zębów taka dziecięca mięciutka
Kosmo - oby tak już zostało.
Czytam o kontroli bioderek a mi powiedział ortopeda wykonujący badanie, ze nie trzeba kontroli. Muszę z pediatra pogadać.
Moje dziecko niedługo kwadratowe chyba będzie , bo ciagle na cycu siedzi🤷♀️
W środę miałyśmy fajny dzień, bo ładnie spała i zaliczyliśmy spacer 3h a wczoraj i dzisiaj drzemki po 15 minut. Wczoraj padała na twarz, oczy szparki a nie mogła usnąć. Tylko tyle co w samochodzie pospala dłużej 2x po 25 minut i w domu jakieś 40 minut maksymalnie koło 17. Nie wiem już czemu? Myslalm, ze brzuszek jak meczy, ale robi ostatnio kupy codziennie, baki strzelają równo wiec nie zalegają gazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 10:59
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:A czy którejś dziecko nie placze dalej lzami? Musze pediatrze o tym powiedzieć
Moja nie płacze łzami.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny