X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu, Jagusia pół nocy wymiotowala po każdym jedzeniu, biedulka leży pod kroplówką, tak ja wymordowali tymi igłami 😢 oby nic jej nie było

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ghrrr... Jak mi ktoś powie jeszcze że dziecko może nie robić kupy cztery dni i więcej to będę mordować . Moja trzeci dzień nie robi i dziś ma turbo dzień marudy. Już któryś raz tak jest. Potem wali glona i jest dwa dni spokój. Dopiero mi zasnęła w miarę od 6.20. do tej pory były turbodrzemki po 3 minuty

Moja tez ma dzis turbodrzemki po 10 min maksymalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    My w szpitalu, Jagusia pół nocy wymiotowala po każdym jedzeniu, biedulka leży pod kroplówką, tak ja wymordowali tymi igłami 😢 oby nic jej nie było

Będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden wielki kryzys...mam nadziej, że to tylko lub aż skok rozwojowy i zaraz wszystko wróci do normy. Od wczoraj drzemki po 5-10 min i cały czas marudzenie, normalnie nie wiem jak się nazywam...do tego wszystkiego młoda jest tak marudna, że obraziła się na cycka, a ja nawet nie mam kiedy odciągnąc mleka...mam już tak dość 😭

• LENi Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka Trzymajcie się! Ale ze jakaś wirusowka? Ponoć panuje teraz ehh..
    Moja starsza też z katarem 🤦‍♀️masakra. Się zaczyna 🤦‍♀️

Byłyśmy u ortopedy - na szczęście wszystko ok! Kontrola za 2miesiace. Umówiłam się też do gina na nast piątek.

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, mam nadzieję, ze małą szybko nawodnią i wrócicie do domu.

Angiee,trzymaj się. Uważaj, żeby Ci się nie porobiły zastoje i zatkane kanaliki, bo będzie tragedia. A mm bez problemu je?

Hmm... My byliśmy na USG bioderek i wszystko ok, ale kazał przyjść na kontrolę w 5-6 miesiącu. To standardowa procedura?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 no własnie mm nie chcę za bardzo, ja odciągam minimalną ilość na szybko i jej daje jak troszkę wypije, to zamieniam butelke na cycka, czasami się uda ta podmianka za pierwszym razem, a czasami musze tak robić kilka razy.

U nas lekarka mówiła, że następna kontrola w 3 miesiącu 🤷‍♀️

Dziewczyny czy waszym dzieciom zdarza się zapłakać przez sen? Moja mała sporadycznie tak robi, śpi i nagle chwilowy płacz 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kontrola w 3 msc, idziemy 1.10. Tez mowil, ze wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 15:32

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee płacz i śmiech przez sen są normalne. Moja się tak raz zaczęła śmiać właśnie w głos że nie wiedziałam co się dzieje. Płacze też czasem. I często przez sen milion min różnych robi

Angiee lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, bedzie dobrze. Trzymajcie się

Moja dziś od rana się wierci i stęka. Pierdy idą maszynowo a kupy brak. Ostatni raz wczoraj rano a widzę że już ją to męczy 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy na noc na obserwacji, mała już dwa razy jadła i jak narazie się przyjęło. Wyniki w normie choć elektrolity poniżej, świadczą o lekkim odwodnieniu, mam nadzieję że to nie wirus i już się nic nie rozwinie. Dotala wczoraj trochę mm i może to jej zaszkodziło.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Zostajemy na noc na obserwacji, mała już dwa razy jadła i jak narazie się przyjęło. Wyniki w normie choć elektrolity poniżej, świadczą o lekkim odwodnieniu, mam nadzieję że to nie wirus i już się nic nie rozwinie. Dotala wczoraj trochę mm i może to jej zaszkodziło.

Trzymam kciuki, żebyście szybko wyszły do domku ❤

• LENi Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś paczkę od Dady - fajna! Rossmann też często coś daje - pieluchy, ostatnio szczoteczki do zębów i mokre chusteczki..

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka zdrówka dla małej i szybkiego powrotu do domu

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Dostałam dziś paczkę od Dady - fajna! Rossmann też często coś daje - pieluchy, ostatnio szczoteczki do zębów i mokre chusteczki..

Oo a ja nie doatałam żadnego powiadomienia z rossmanna

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka dużo zdrówka

Dziewczyny czym mogę posmarować buzie małej. Miała krosteczki, które poznikaly ale zostały takie suche placki. Pod palcem czuć, ze skora est szorstka. Nie wiem czy to zostawić czy czymś smarować
    Ja dzisiaj byłam na kontroli u ginekologa. Wzięłam tabletki na wszelki wypadek, bo na wkładkę na razie się nie zdecyduje.
    Muszę pomyśleć nad fizjo dla mnie.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje buzię czasem, nie zawsze, kremem do twarzy i ciała Derma.

Też nie widziałam nowych powiadomień z Rossmana. A paczkę z Dady już dawno zamawiałam, wszystko już zużyte 😄.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam bepantem sensi derm po jednym smarowania bylo widac poprawe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tez nic nie mam z Rossmann

• martini92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Martini pisałaś, ze przy pierwszym dziecku nie miałaś okresu karmiąc. Czy pamiętasz jak się Twój organizm zachowywał? Mój mi daje sprzeczne sygnały. Kłucia naprzemienne jajników, ból brzucha jak na miesiączkę już ponad tydzień, śluz tez raz płodny raz nie a szyjka wysoko. Trochę mnie to już męczy czy ta miesiączka w końcu będzie czy nie.

Olimama u Ciebie była bardzo intensywna?

Zula, szczerze to nie pamiętam. Teraz mam raz sucho a raz sporo rozciagliwego mętnego sluzu, w ciąży miałam podobny. innych objawów nie obserwuję

preg.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ