Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kosmo wrote:Ina a macie piankowa mate? Moja na tej zwykłej z palakami się mega wkurzała na leżenie na brzuchu. Jak ja przeniosłam na puzzle to jak inne dziecko. Mogłaby nawet z pół h leżeć i gadać do zabawek
Tak mamy od sierpnia i cały czas ja kładę ale pare minut i jej się przestaje podobać.” Czytam” z nią książeczki kontrastowe i sensoryczne i czasami wytrzyma chwile dłużej ale przeważnie po paru minutach się złości. Na pleckach leży to gada do lusterka i zabawek a na brzuchu nie chce. Jeszcze z lustrem spróbuje może to ja zainteresuje
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
LENi, może nie będzie tak źle i pośpi ładnie do rana, czego Ci życzę.
No z chorobami zaczęło się u nas ostro, ledwo pierwszą zaleczylismy i o dziwo młoda przeszła łagodnie. Ale teraz to zaczynam mieć poważne obawy, co on z tego przedszkola przywlekl. 😕
Z maty Kinderkraft jestem zadowolona, używam tą stonowana stronę, bo wprowadza mniej chaosu do salonu. 😅 A masz jakieś gryzaki na oku? Bo koniecznie muszę znaleźć coś co łatwo ogarnie, bo u nas chyba ruszyly zeby. Od niedzieli mamy szał na oball.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 21:50
-
nick nieaktualnyZ gryzakow polecam grzyba mombrella czy jakos tak.
U nas tez chorobsko, ja jestem tak rozlozona ze szok, pojde ja zaszczepic ona nie ma objawow, niech ja chociaz oslucha jak coś wyjdzie to niech nie szczepi.
Ja ledwo przejde 100m nie moge oddychsc itp, jak kaszle to mnie juz zebra bola i pluca, dostalam dzis jakis steryd wziewny -
nick nieaktualny
-
gf95, ja bym odroczyla jednak szczepienie na Twoim miejscu, ten tydzien nie zrobi dużej różnicy,a po co dokładać sobie zmartwień, jakby zaczęła Ci w nocy goraczkowac, czy płakać, to nawet nie odpoczniesz. Ja mam zaszczepić w przyszłym tygodniu. Ale jak u syna nie będzie dużej poprawy (on od rana płuca wypluwa, a tez na sterydach) albo przejdzie na nas to przekladam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 08:42
-
Grzyba mam i jeszcze jeden gryzak po synu, ale nie pasują jej. Grzybek gryzie jak jej go trzymam, sama nie potrafi jeszcze nim wycelowac. Ale ten ślimak przypomina oball to moze jej spasowac. 🤔
-
ina-1409 wrote:Ok. Zastanawiam sie tylko czy to nie popęka po jednym użyciu 🙈
Próbuje jakoś mojego leniuszka zmotywować do leżenia na brzuchu, bo dodatnio po paru minutach jest ryk. A i zamiast leżeć i dźwigać główkę to wcina swoje łapki, bo są takie pyszne🙂
Przed nami męczący dzień. Na 11.00 rehabilitacja i jedziemy pierwszy raz autobusem. A na 15.00 podcięcie wędzidełka. -
nick nieaktualnyolimama wrote:gf95, ja bym odroczyla jednak szczepienie na Twoim miejscu, ten tydzien nie zrobi dużej różnicy,a po co dokładać sobie zmartwień, jakby zaczęła Ci w nocy goraczkowac, czy płakać, to nawet nie odpoczniesz. Ja mam zaszczepić w przyszłym tygodniu. Ale jak u syna nie będzie dużej poprawy (on od rana płuca wypluwa, a tez na sterydach) albo przejdzie na nas to przekladam.
Ja sie juz lepiej czuje, niech ja zbada i oceni. Zobaczymy, szczepienie dopiero jutro, teraz sie zbieram na usg przezciemiączkowe -
U nas młoda drugą noc z rzędu obudziła się przed 5 pełna śpików gdzie w nosie gardzieli. Psiknelam woda do noska ale standardowo nic stamtąd nie wypłynęło ... Wcześniej o 1 wstała na karmienie i było czysto, nawet nic nie psikalam bo ładnie oddychała i jadła normalnie. Ja nie wiem co to i skąd to się bierze ale już mnie to wkurza. W dzień nic jej nie jest ale też podejrzewam że temu że albo się ją nosi albo leżak, no generalnie jest w ruchu i to od razu jej spływa? Nie wiem
I nie wiem czy ogarnąć znowu lekarza na piątek czy czekać do poniedziałku. Też na przyszłą środę mamy szczepienie i bardzo mi zależy żeby nie przekładać bo potem z nią zostaje na półtorej tygodnia sama bo chłop leci do klienta w delegacje. Więc wolałabym sobie nie fundować takich atrakcji jak nie będę mieć supportu -
nick nieaktualnyLENi wrote:Gf a dlaczego idziecie na usg główki? Bo mi w sumie nikt nie wspominał aby iść.. Hm
Bo jest spieta.
Jestem tak zla, bylam na godzinę umówiona nie ma tu zdrowego dziecka, wszystkie z infekcjami tak trudno zmienic wizyte
Oddzialy nom stop dochodza a oddzialy bez kolejki, jestem 6 w kolejce na ten moment zaraz pewnie znow oddzial sprowadza, jedno dziecko 30 min. Powinni to rozdzielić albo rotacyjnie bracWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 11:09
-
nick nieaktualny
-
Gf masakra, współczuję stania.
Ja chyba się wybiorę z moją do fizjo, bo od kilku dni od kiedy zaczęłam ją kłaść na piankę to ciągle się z brzucha na plecy przewraca i w sumie ciągle przez lewy bark. Mam wrażenie ze ma silniejsza prawą strone i się odpycha prawą łapką i wtedy traci równowagę i leci. Tylko poczekam aż wyzdrowieje bo mi kaszle ciągle. -
nick nieaktualny
-
My po fizjo. Synu do ćwiczenia, z Oli też jednak trochę trzeba popracować, bo ma lekkie obniżenie podobnie jak brat, ale do wypracowania dość szybko
Oliwka dziś 8 tygodni kończy 😊 ale ten czas leci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 13:03
medimind, Kosmo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Dalam dzis mlodej bebilon bo mialam gotowy kupiony bo wody nie wzielam do szpitala zjadla 180 nic nie ulala, bebiko maks 130 xje a i po 70 ulewa , czasem chlusta
Ja mam wrażenie że te gotowe mleka są bardziej gęste. A Bebilon od Bebiko jest różne w konsystencji. Przerabiałam oba, Bebiko bardziej wodniste wg mnie, może dlatego tak z tym ulewaniem.