X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:
    Super są te książeczki. Mamy 3: Puchate zwierzaki, zwierzaki sensory i polarne. Mała łapie zwierzaki za ogonki, gada do nich po swojemu, szarpie we wszystkie strony i ślini:)

Mojej tez się spodobała jak bylysmy u fizjo.Kupiłam jedna dla niej i jedna dla synka koleżanki. Mam nadzieje, ze troche ja zajmie🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prezentami jestem mniej więcej w połowie. Z rodzeństwem z jednej i drugiej strony się umówiliśmy, że tylko dzieciom kupujemy. Bratankom się złożyłyśmy z siostrą na prezenty, bo jesteśmy chrzestnymi, ja jednego, ona drugiego.

Łóżeczko dla córki mieliśmy z Ikei. Krótsze boki zabudowane, jeden dłuższy, który można odkręcić. Mało korzystała. Przy przeprowadzce od razu jej kupiliśmy rosnące razem z dzieckiem też z Ikei.

Józek nauczył się dzisiaj przewracać na brzuch. Na razie w jedną stronę. Ostro jest przy tym nerwowy. Jak mu nie idzie, to zaraz krzyczy. Ze 2 tygodnie temu nauczył się dopiero turlać na boki.
    W dodatku chyba wyszedł mu ząb. Nie daje sobie zajrzeć do paszczy, ale czuć coś pod palcem. Kupiłam dentinox na wszelki wypadek.
    Nauczył się też niedawno sięgać po zabawki w leżeniu na brzuchu. Próbuje też chwytać stopy. Jak się uda, to zadowolony. Pociera też stopy o siebie.
    Wysokiego podporu jeszcze nie robi, ale to jeszcze czas na to.

Z książeczek dla dzieci polecam serię Indestructibles. Są po angielsku, ale i tak tekstu w nich niewiele. Mają cienkie strony, ale nie da się ich podrzeć. Józek najbardziej lubi patrzeć na obrazek z krowami. Czasami sobie z nimi gada.

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek sprawdziły się nam też:
    - duże lusterko kontrastowe https://www.bobiland.pl/sklep/zabawki-niemowlece/grzechotki-i-gryzaki/canpol-babies-duze-lusterko-kontrastowe-sensory-toys/
    - dwustronna piłka https://www.51015kids.eu/dwustronna-pilka-5o37fh

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile waza Wasze dzieci? Moja 7400, urodzeniowa 3760 5 lipca, babcia moja mowi, ze za duzo ze gruba jest...

Andziorek, dzieki za polecajki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ile waza Wasze dzieci?

Andziorek, dzieki za polecajki

Teraz to nie wiem, ale 10.11 ważyła 6400 (urodzeniowa 3850)

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF moja ostatnio 7040g. Wczoraj się właśnie nauczyła przekręcać na brzuch. Rzezi jej tak w tych płucach ze masakra. Kupił mąż wczoraj deflegmin. Zobaczymy czy będzie lepiej odksztuszac, ale widmo szpitala niestety nad nami wisi.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja parę dni temu ważona u nas w domu ok 7700g. W czwartek mamy szczepienie to zobaczymy dokładnie

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ważona w domu ok. 7300 a była jedna z mniejszych na forum.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, daj spokój, gdzie za gruba.

Mój urodzeniowa 3480, a dwa tygodnie temu ważył 7940. Teraz to już pewnie ponad 8kg. Jest okrąglutki, ale to fajne 🤪.

Anszelika, kurcze, z jednej strony fajnie jakby udało Wam się uniknąć szpitala, a z drugiej też trochę strach ją w domu trzymać. Jak mój był teraz chory to normalnie 5 dni z życia wyrwane. Jak swiszczal, charczal w nocy, no masakra. Ale już na szczęście mamy po chorobie.

Na kaszel mieliśmy flegamine baby 2x 10 kropli (gf np miała mniej, 2x7) i inhalacje z mgiełki Zabłockiej 2x2ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo - kupiłam ten Kanaste, nawet mama się skusiła :D

Kosmo lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf, daj spokój, gdzie za gruba.

Mój urodzeniowa 3480, a dwa tygodnie temu ważył 7940. Teraz to już pewnie ponad 8kg. Jest okrąglutki, ale to fajne 🤪.

Anszelika, kurcze, z jednej strony fajnie jakby udało Wam się uniknąć szpitala, a z drugiej też trochę strach ją w domu trzymać. Jak mój był teraz chory to normalnie 5 dni z życia wyrwane. Jak swiszczal, charczal w nocy, no masakra. Ale już na szczęście mamy po chorobie.

Na kaszel mieliśmy flegamine baby 2x 10 kropli (gf np miała mniej, 2x7) i inhalacje z mgiełki Zabłockiej 2x2ml

Ula tylko jak jedno z nas pójdzie z małą do szpitala to drugie siedzi w domu z.covidem. nawet jak pieluch braknie to nie będzie nam miał kto przywieźć. Uroki mieszkania z dala od rodziny

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ula tylko jak jedno z nas pójdzie z małą do szpitala to drugie siedzi w domu z.covidem. nawet jak pieluch braknie to nie będzie nam miał kto przywieźć. Uroki mieszkania z dala od rodziny
    Jejku, faktycznie 😨.
    Wiem, że kiedyś było tak, że się dzwoniło do MOPS (tak, wiem jak to brzmi, ale oni po prostu robili zakupy z listy i zostawiali pod drzwiami i się z nimi później rozliczało). To tak, jakby już nie było faktycznie wyjścia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia od piatku ma taka rzadką kupe, nie jest tego duzo, takie kleksy, po baku, ale jest to rzadkie i wsiakajace w pampera, przy tym tez oddaje normalne stolce, miala któraś tak?
    Jedyne co jej w czwartek podalam i w piatek uznalam ze to zle to kaszke owsiana, od piatku nie dostaje, bo wlasnie wyczytalam, ze ma duzo blonnika ( glupia ja).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2021, 12:21

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jejku, faktycznie 😨.
    Wiem, że kiedyś było tak, że się dzwoniło do MOPS (tak, wiem jak to brzmi, ale oni po prostu robili zakupy z listy i zostawiali pod drzwiami i się z nimi później rozliczało). To tak, jakby już nie było faktycznie wyjścia.

Teraz tez tak jest, ale ogólnie to w szpitalu i tak jej nie zrobią nic poza inhalacjami i zmiana antybiotyku. I wkurwiania mnie swoimi mądrościami.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, który dzień jest mała na antybiotyku? Myślicie żeby jeszcze raz ją wymazać na covida, skoro syn dodatni? Współczuję sytuacji, dużo zdrówka dla Was

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Anszelika, który dzień jest mała na antybiotyku? Myślicie żeby jeszcze raz ją wymazać na covida, skoro syn dodatni? Współczuję sytuacji, dużo zdrówka dla Was

Jest od wtorku więc pięć dni. Powinno być już dużo lepiej. Dziś widzę poprawę po tym deflegminie dopiero. Ale nadal jej chraczy. Na covid nie będziemy się wymazywać bo to i tak niczego nie zmieni oprócz wydłużenia mi kwarantanny, a 14 mam do fryzjera i jak nie pójdę to mogę kogoś ciężko uszkodzić...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten test to ewentualnie zanim ktoś będzie chciał kolejny antybiotyk włączyć, tak dla samego testowania to też nie widzę sensu. Ważne, że dziś widać poprawę✊ nie wiem czy oklepujesz, nam to dużo dawało, oklepywalam po każdych inhalacjach

Anszelika lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    No ten test to ewentualnie zanim ktoś będzie chciał kolejny antybiotyk włączyć, tak dla samego testowania to też nie widzę sensu. Ważne, że dziś widać poprawę✊ nie wiem czy oklepujesz, nam to dużo dawało, oklepywalam po każdych inhalacjach

Zawsze oklepuje, ale nie widzę żeby cokolwiek to oklepywanie pomagało. Dopiero te krople i isonasin do nosa dały efekty.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, a jak wygląda teraz kwestia ewentualnej wizyty kontrolnej? Czy tylko telefon po karetkę w razie pogorszenia?

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój waży 7 kg, ale jest raczej z tych szczuplejszych i długich.
    Zaczął się dziś obracać na brzuch, ale uwaga - tylko na łóżku. Na macie mu się nie chce 🤦 na materacu pewnie łatwiej bo miękko i samo jakoś idzie 🤷😅

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ