Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Część Wszystkim,
Mam synka który urodził się 17 lipca 2021. Chciałabym dołączyć do Waszej grupy, czy jest jeszcze szansa?
Obecnie jestem na diecie eliminacyjnej, mam podejrzenie że jest uczulony na niektóre produkty spożywcze. Narazie udało się potwierdzić białko jaja kurzego. Wigilia zapowiada się z własnym ubogim jedzeniem 🙄 -
Do 4 miesiąca mniej więcej spał w łóżeczku. Pierwsza drzemka trwała mniej więcej 2-3 godz. a później budził się co półtorej do samego rana. Usypianie trwało czasami 20 minut i odkładałam go po kilka razy do łóżeczka. Na przełomie 3 i 4 miesiąca mieliśmy kryzys. 4 doby nie chcial nigdzie spać tylko na rękach. Spalam w sumie po 2 godziny na dobę i to jeszcze na siedząco w fotelu z młodym na rękach. Nie chciałam go przyzwyczajać do spania z nami w łóżku ale już byłam tak wyczerpana, że nie dałam rady. Teraz śpimy razem w naszym łóżku i przesypia od 19-21 do 6-8 rano (cyca ma dostępnego w każdej chwili). Jak go odkładam do łóżeczka to zachowuje się jak by go parzylo.
-
nick nieaktualny
-
MamuśkaJu wrote:Zastanawiam się czy nie przejść na mm i zrezygnować z kp 😔 ze względu na uczulenie synka. Jestem na diecie a mimo to co kilka dni pojawiają się na skórze nowe krostki.
Jeżeli dieta ta Cię wykańcza to przejdź na mm. Nic na siłę bo się zajedzieszBabcia lubi tę wiadomość
-
Przemyślałam sprawę i będę stopniowo wprowadzać mm. Chodzi mi też po głowie taka myśl, że skoro miałam wykluczyć tyle produktów z mojego odżywiania (białko mleka krowiego i pochodne, ryby, skorupiaki, jajka, seler, jabłko, pomidory, czekolada,orzechy, cytrusy) to czy to moje mleko ma w ogóle jakieś wartości?🙄 Może lepiej mu będzie na sztucznym.
-
Mamy Bebilon pepti -on jest bmk. A wcześniej dostawał Nutramigen, ale po nim ulewal no umiał okropny chemiczny smak.Doatawal czasami butelkę jak musiałam wyjść z domu coś załatwić. Mam zamrożone mleko ale niestety jeszcze z przed diety, więc jest do wyrzucenia.
-
olimama wrote:Jest jeszcze opcja, ze to nie jest zwiazane z jedzeniem. Strasznie szeroki zakres tych wykluczen.😱
Zrezygnowałam już z proszku dla niemowląt i piore w płatkach mydlanych, ale jest bez zmian. Najgorsze jest to że on zasypia głównie przy cycu. Teraz próbowałam go uspic po butelce i się nie udało. Strasznie płacze i cały czerwony jest, więc w końcu dostał cyca żeby się uspokoić. Pewnie robię błąd, ale jest mi go tak szkoda jak tak bardzo płacze. Szczerze to jestem przerażona tym odstawianiem go, i nawet nie chce myślę jak będą wyglądać noce 😭 -
My niestety też z alergia na nie wiadomo co.... Ja myślę ze sprawka zamieszania jelitowego tj krwi w kupię jest zelazo bo mała jest wczesniakiem i niestety musi mieć podawane a i tak przyplątała się anemia i mieliśmy mega dawki wiec od tego momentu jest krew dawki zmniejszone preparat zelaza zmieniony i problem narazie ustabilizowany . Ale i tak mam dietę na mleko jajka pomidory orzechy i pietruszkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 15:56
-
Kasia9004 wrote:My mamy już w diecie kaszkę i marchewkę od dziś. 1 porcja nutramigen i reszta pierś...
-
nick nieaktualny