Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra aż głupio się przyznać ale ja też Was od jakiegoś czasu podczytuje. Aż mi szkoda ze szybciej nie napisałam bo teraz przykro ze przenioslyscie się na Facebooka. Jakby była możliwość to też bym z chęcią dołączyła. Bylam na grupie lipcowe mamy 2021 na Facebooku ale opuściłam grupę ze względu na dużo postów, które w jakiś sposób byly krytykujące i straszace inne marki. Mam blizniaki z 02.07.2021r. Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
akilegna♥ wrote:Ja tu będę zaglądać. W razie pytań można walic śmiało 😁
Na razie to jesteście tak gruntownie przerobione tematycznie, że nawet nie mam czym specjalnie walić.
Ale sytuacja jest, jak wiadomo, dynamiczna.
Dzięki akilegna!
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Babcia wrote:Na razie to jesteście tak gruntownie przerobione tematycznie, że nawet nie mam czym specjalnie walić.
Ale sytuacja jest, jak wiadomo, dynamiczna.
Dzięki akilegna!
A tak swoją drogą, to zostałaś już babcią czy do terminu jeszcze trochę? Wiem, że podczytujesz już dłuższy czas ale zawsze możesz też napisać. Będzie nam miło. Bo myślę, że zawsze ktoś tutaj jeszcze zajrzy tak jak jaBabcia lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Pięknie streszczone. Dziękuję. 😁
Jak zanika? W 5 miesiącu, przy wylacznym karmieniu piersią? 😱
Mi też pokarm zanika. Szczególnie popołudniami. Nie wiem od czego to zależy. Już nawet nie korzystam z lzktatora bo myślałam swego czasu, że to przez to -
akilegna♥ wrote:A tak swoją drogą, to zostałaś już babcią czy do terminu jeszcze trochę? Wiem, że podczytujesz już dłuższy czas ale zawsze możesz też napisać. Będzie nam miło. Bo myślę, że zawsze ktoś tutaj jeszcze zajrzy tak jak ja
Bardzo zaglądam. To moja ulubiona grupa.
Jeszcze czekamy.
Termin z USG to 30 grudnia, a z om to 4 stycznia.
Oczywiście napiszę, jak już będzie po. Chociaż Ty przeczytasz.
Stres mnie taki bierze, że mam sny o byciu w ciąży. Hahahaha!
W końcu też debiutujemy, w roli dziadków, a to spora odpowiedzialność - trzeba zgromadzić repertuar muzyczny, katalog zabaw, kroki wesołych tańców poćwiczyć - a czas goni.
Nie znamy płci malucha, więc będzie niespodzianka, chociaż stawiamy na chłopaka, jakoś nam tak bardziej pasuje optycznie do córki i zięcia, ale zobaczymy.
Moc serdeczności!!!
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie przyszłam zobaczyć, czy jeszcze tu coś piszecie.
Olimama, problem z laktacją polega u mnie na tym, że w jednej piersi jest ewidentnie malo mleka. Syn bardzo krótko z niej je -minutę, dwie? Szybko się odrywa i denerwuje. Ostatnio liczyłam i przełknął 10 razy. Z drugą piersią jest ok.
Wprowadziłam mm jedną porcję na noc, ale dostał to mleko dosłownie 3 razy, więc nie sądzę żeby to było przyczyną. Poza tym ten problem pojawił się zanim włączyłam mm.
Ale - z racji, że to jedno karmienie było butlą, to wtedy ściągałam mleko do mrożenia i zobaczyłam, że z gorszej piersi ściągam ok 40ml, a z tej lepszej ponad 100 i to szybciej.
Nie mam pojęcia o co chodzi.
Natomiast syn ewidentnie z tej jednej dużo gorzej je. -
Ja tez będę zaglądała, bo czasem ciężko mi przeczytać wszystkie komentarze na fb
Babcia lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Akilegna, naturalnie popoludniu laktacja zwalnia, a szaleje nad ranem. Taki cykl, laktator jest niewinny.
Babcia, kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Do terminu juz niedługo, to już chyba donoszona? Dobrze mówię? Tez czekam na informację, czy wnuczek, czy wnuczka. Po takim turnusie przygotowawczym dasz radę w nowej roli.
Ula, tak właśnie jest, że jedna produkuje więcej, u ponaad 70% kobiet jest to prawa. Co wiecej, każda pierś wytwarza pokarm o innym składzie. 🤷♀️ Czasami maluch upodoba sobie jedną pierś i nie ma na to rady, można proponowac częściej tą drugą, ale jak nie chce to nic nie zrobisz.
Zawsze jadł krótko z jednej?
No właśnie próbuje częściej dawać ta pierś. A jak nie chce z niej jesc, to po karmieniu ściągam z niej laktatorem, chociaż trochę, żeby ją stymulować no i żeby magazynować mleczko.