LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w 19+6 2 kg na plusie. I też mam fazę na gruntowne porządki. W weekend chcę poprosić mamę żeby przyszła a my zejdziemy z mężem do komórki bo tam tylko się wszystko na głowę sypie. Ja będę dyrygować a mąż będzie układał, wywalał.
Aga0801 lubi tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Ja na arytmię polecam dużo pic wody mineralnej. Moja mama (lekarz) zawsze mówi, że to głownie o nawodnienie chodzi, a nie magnez czy potas. A mineralna ma sporo tych składników i tak. I rzeczywiście mi pomaga.. latam jak głupia sikać ale arytmia mi nie dokucza jak kiedyś. Może też chodzi o to, że minerały z wody lepiej się przyswajają. Nie wiem, ale polecam spróbować pić małymi łyczkami w ciągu dnia tak żeby się uzbierało z 2 litry. Może coś się polepszy w tej kwestii.
-
Ja posprzątałam chyba już wszystko co mogłam, strasznie mi wicie gniazda weszło 😂. Ja już 4kg na plusie a dziś 19+3.
Akuszerka co do wody - upewnij się z lekarzem ze możesz pic Muszyniankę, w kilku książkach czytałam ze ciężarne powinny pic wody nisko i średniozmineralizowane, do 500 mg. Ja odstawiłam butelki z filtrem właśnie dlatego ze one tak - filtrują wodę z bakterii, ale również ja wyjaławiają z tych potrzebnych składników. -
Wysokozmineralizowane nie są polecane ale do 1500mg/l można pić.
Najczęściej piję niskozmineralizowane ale też sięgam często postaropolankę 800 ( która de facto ma 1100 💁).
Tutaj można zerknąć 🙂
https://epozytywnaopinia.pl/woda-w-zywieniu-kobiet-w-ciazy/ -
O widzicie! Nie wiedziałam tego:-) człowiek uczy się przez całe życie:-)
-
Ja na plusie na razie około 2 kg, ale biorąc pod uwagę dzisiejsze ważenie to 3,5 kg 🤷♀️ ale u mnie też właśnie pojawiają się zaparcia 😩
Ja zrobiłam porządki w szafie Córki, teraz piorę wszystko na potęgę i mam plan jak dobrze jej pójdzie w żłobku wziąć się za garderobę. Najchętniej już bym pochowała zimowe ciuchy i wyjęła letnie sukienki, a tu tyle śniegu za oknem 🤣 -
Wogole dziewczyny juz wszystkie jestesmy w II trymestrze!!😀 Nie moge w to uwierzyc jak ten czas leci! Zaraz bedzie polowa ciazy za nami:))
Akiszerka prosba o zmiane serduszka przy mnie na niebieskie💙Aga0801, Willsee, MagdaD1405, Wrzosowa94, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Epidrac wrote:Wogole dziewczyny juz wszystkie jestesmy w II trymestrze!!😀 Nie moge w to uwierzyc jak ten czas leci! Zaraz bedzie polowa ciazy za nami:))
Akiszerka prosba o zmiane serduszka przy mnie na niebieskie💙
Niby leci a jak mysle o tym żeby zacząć układać w szafie to się powstrzymuje bo wiem ze będę musiała to wszystko prac drugi raz 😅 tak jestem chora, ledwo przed połowa a ja bym juz porządki w ciuszkach robiła 🫣😜 -
Hej, ja już oficjalnie mogę powiedzieć że jestem w 20 tygodniu ! Zmiana kodu na dwa z przodu 😎 a zleci i za chwilę będzie 30 i wtedy to już zleci z górki.
Willsee, Aga0801, Epidrac, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
U nas dziś 17 tydzień ❤️ a dokładnie 16t1d .
I jak patrzę na nasz rozpiskę z przodu to już większość z was wie czy to chłopiec czy dziewczynka i już tak się nie mogę doczekać żeby wiedzieć kto tam pływa w moim brzuszku 🙈 16.02 mam wizytę u swojej lekarz więc mam nadzieję, że już mi powie 🙂 bo już bym powoli chciała kupować jakieś rzeczy ale no chciałbym wpierw wiedzieć czy bardziej dziewczęce czy chłopięce hehe jak na razie mamy bardzo malutko w takim neutralnym kolorze.Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Beti chyba tutaj prowadzisz z wiekiem ciąży 😊 ja dzisiaj 15t6d wg OM, a wg USG 16t2d 😀
Mi się wydawało, że czas mija wolno, ale jak już się zapisałam na połówkowe i pomyślę, że zaraz do szkoły rodzenia się trzeba zapisywać i że jeszcze zostało mi 1,5 miesiąca pracy to już stwierdzam, że to przecież zleci migiem 🙈
Też bym chciała pewniej wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka, bo jeszcze na 100% się nie nastawiam na informację z prenatalnych, że to chłopczyk 😀 za miesiąc się okaże czy tak zostaje 😁 -
Ech ja jutro mam wizytę, odebrałam przed chwila wyniki badania moczu i są tragiczne 😣. Na szczęście nie ma problemu z kontaktem z lekarzem poza wizytami, wysłałam mu te wyniki i wystawił mi receptę na antybiotyk. Mam nadzieje ze to sie unormuje i nie wyląduje w szpitalu, bo połówkowe w przyszłym tygodniu 😣. Ciężki dzień
-
Aga termin mamy prawie taki sam 🙂 my na USG też jesteśmy trochę do przodu 🙈 duże będą te nasze dzidziusie 🙈
Kiedy masz teraz wizytę ?Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Willsee wrote:Ech ja jutro mam wizytę, odebrałam przed chwila wyniki badania moczu i są tragiczne 😣. Na szczęście nie ma problemu z kontaktem z lekarzem poza wizytami, wysłałam mu te wyniki i wystawił mi receptę na antybiotyk. Mam nadzieje ze to sie unormuje i nie wyląduje w szpitalu, bo połówkowe w przyszłym tygodniu 😣. Ciężki dzień
Dobrze ,że masz taką możliwość i szybko dostałaś leki więc mam nadzieję , że szybko ci przejdzie i trzyma kciuki żeby wszystko szybko się unormowało ❤️✊Willsee lubi tę wiadomość
-
Wrzosowa94 wrote:Aga termin mamy prawie taki sam 🙂 my na USG też jesteśmy trochę do przodu 🙈 duże będą te nasze dzidziusie 🙈
Kiedy masz teraz wizytę ?
Wilsee, a mogę podpytać co wyszło z badań? Faktycznie, dobrze, że mogłaś się już skontaktować z lekarzem i masz antybiotyk, życzę żeby szybko pomógł i żeby wyniki się poprawiły 🍀🍀🍀Wrzosowa94 lubi tę wiadomość
-
Aga0801 wrote:No ciekawe jak to później finalnie z tą wielkością i wagą wyjdzie 😀 Tydzień temu byłam na wizycie i dostałam skierowania na morfologię i badania moczu. W sobotę będę mieć pobranie krwi a następna wizyta 2 marca dopiero i 10 marca połówkowe 😀 to trzymam kciuki, żeby u Ciebie się ujawnił maluch ze swoją płcią w przyszłym tygodniu 😊
Wilsee, a mogę podpytać co wyszło z badań? Faktycznie, dobrze, że mogłaś się już skontaktować z lekarzem i masz antybiotyk, życzę żeby szybko pomógł i żeby wyniki się poprawiły 🍀🍀🍀
Kto da więcej 😣 jestem załamana -
Wrzosowa94 wrote:U nas dziś 17 tydzień ❤️ a dokładnie 16t1d .
I jak patrzę na nasz rozpiskę z przodu to już większość z was wie czy to chłopiec czy dziewczynka i już tak się nie mogę doczekać żeby wiedzieć kto tam pływa w moim brzuszku 🙈 16.02 mam wizytę u swojej lekarz więc mam nadzieję, że już mi powie 🙂 bo już bym powoli chciała kupować jakieś rzeczy ale no chciałbym wpierw wiedzieć czy bardziej dziewczęce czy chłopięce hehe jak na razie mamy bardzo malutko w takim neutralnym kolorze.
Widzisz ja też nie wiem kto u mnie w brzuszku mieszka.. my mamy 16+3 kupiliśmy wózek ale właśnie w neutralnym kolorze (manhattan grey) czyli taki szary ale taki chciałam… mam kilka sztuk ubranek po moich chłopakach też w neutralnym kolorze… połówkowe mam dopiero 8.03 ale zapisałam się na takie dodatkowe 13.02 i mam cichą nadzieję że wtedy coś się dowiemy… z chłopakami to od razu na prenatalnych 100% potwierdzenia takie siusiaki że hej nawet sama to zauważyłam jak tylko lekarz głowice USG przyłożył a teraz nic… chociaż mam takie jedno zdjęcie gdzie widać ten wyrostek płciowy i zdecydowanie nie jest on sterczący jak u chłopca. No ale nic…. Muszę jakoś wytrzymać do poniedziałku 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 20:00
-
Ja wizyta jutro ale sama nie wiem czy podpytać tego mojego lekarza. Czy nie lepiej czekać do połówkowych na potwierdzenie płci, w sumie to tylko 3 tygodnie 😃
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Głowa do góry, antybiotyk może pomóc, trzymam mocno kciuki, żeby wyniki się polepszyły ✊️
Willsee lubi tę wiadomość