X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Subtelną różnica jest moj wpis, ze mnie coś JUZ nie dotyczy więc sie nie udzielam a z Twoim, ze mnie nie interesuje. Twoja interpretacja nie jest moją. Gdyby mnie nie interesowało, to by mnie tu nie bylo. 😉

Szkoda mi dalej dyskutować z Tobą w tym temacie. Jest mi tylko przykro zwyczajnie, bo nie napisałam nic personalnie do Ciebie a Ty mnie zaatakowałaś. Urodziłaś, masz inne już tematy interesujące i się tu nie udzielasz, okej Twoje prawo. Nie zmienia to faktu, że każda z nas jest w innym etapie a i tak zawsze miło „pokibicować” w zasadzie tak widziałam sens bycia tu w grupie i udzielania się.

Na żadnym etapie nikogo nie oskarżyłam, nie obraziłam ani nie zaatakowałam. Wyraziłam SWOJE emocje, że przykro/smutno, że „u nas” się to rozsypało lekko. Skoro nadal nie zrozumiałaś sensu mojego przekazu i tego, że mam prawo do własnych emocji to nie pozostaje nic innego jak faktycznie zamknąć ten temat. Ja tam życzę wszystkim najlepiej - i tym co zostały i tym co są na msg.

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Dziewczyny nie kłóćcie się.
    Prawda jest taka po prostu, że jeśli piszecie w kogoś imieniu że coś się dzieje (czy dobrego czy złego) a potem jak ktoś prosi o więcej informacji to piszecie że może ta osoba by sobie tego nie życzyła to myślę że po prostu najlepiej wcale nie pisać w imieniu tej osoby. Jak będzie chciała to sama da znać, a osoby nie będące na mess nie będą się czuły dziwnie że coś wam powiemy ale nie wszystko bo to trzeba być na mess. Mam nadzieję że jasno to napisałam i nie będzie źle odebrane.

Ogólnie uważam że pisać tu może każdy czy udzielał się więcej czy mniej. To nie jest wymóg że trzeba codziennie czy coś.

Jeśli chodzi o tematy to dla mnie dowolność. Te które zostały w dwupaku to fajnie wspierać i się interesować bo my już mamy doświadczenie jak to jest i możemy wspomóc radą. Tego samego przecież oczekujemy od innych w temacie kupek itp.
    Dlatego pisząc o @joa podkreśliłam, ze byc moze za dużo sobie pozwolę ale mam nadzieje, ze zostanie mi to wybaczone bo nie czułam sie upoważniona do pisania szczegółów a każda forma wsparcia, jest na wagę złota.
    Poza tym, pamiętam jak tu dziewczyny po "zlych historiach" sie wycofywały bo zle znosiły w ciąży czyjeś problemy,straty itp., i sie nakręcały co nie wpływało dobrze na stan błogosławiony.

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Szkoda mi dalej dyskutować z Tobą w tym temacie. Jest mi tylko przykro zwyczajnie, bo nie napisałam nic personalnie do Ciebie a Ty mnie zaatakowałaś. Urodziłaś, masz inne już tematy interesujące i się tu nie udzielasz, okej Twoje prawo. Nie zmienia to faktu, że każda z nas jest w innym etapie a i tak zawsze miło „pokibicować” w zasadzie tak widziałam sens bycia tu w grupie i udzielania się.

Na żadnym etapie nikogo nie oskarżyłam, nie obraziłam ani nie zaatakowałam. Wyraziłam SWOJE emocje, że przykro/smutno, że „u nas” się to rozsypało lekko. Skoro nadal nie zrozumiałaś sensu mojego przekazu i tego, że mam prawo do własnych emocji to nie pozostaje nic innego jak faktycznie zamknąć ten temat. Ja tam życzę wszystkim najlepiej - i tym co zostały i tym co są na msg.
    Tak samo mogę powiedzieć, ze nie zrozumiałaś mojego przekazu 🤷‍♀️ tez nikogo nie obraziłam ani nie zaatakowalam, wyjaśniłam różnicę w podejściu.
    Nie udzielałam sie ale posty lajkowałam w miarę jak nadrabiałam forum.

BTW zabrzmiało to tak jakbym ja byla czarownica i życzyła zle tym, ktore tu są 🙈 dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 10:10

• szona Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    A cos złego jest w tym że ktoś nie odzywał się miesiącami i potem nagle “cudownie” wrócił?

Wg Ciebie chyba tak, bo nie podoba Ci sie, że inni - podobnie jak Ty swego czasu - odpoczywają od ovu i wolą msg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 10:36

ConteBis lubi tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnia wieku tu to jest 13 lat?
    Ktoś ma problem, że część grupy przeniosła się na msg? Bo forum wymiera? A nie świadczy to o tym, że pisały tylko te, które odeszły, a reszta po prostu czytała? O to chodzi w forum? ;)

Kto ma ochotę być w dwóch miejscach, to jest. Każdy pisze ile chce. I co chce. Ogrom z Was ujawniło się dopiero, gdy reszta stąd wyszła. Wam tu dobrze, komuś może nie. Tyle ;) nie ma żadnej głębszej filozofii.

A na msg jesteśmy już na tyle zgrane i na tyle nam ze soba dobrze, że nie będziemy dopuszczać wszystkich jak leci, tylko dlatego, że ktoś teraz nagle potrzebuje większej ilości informacji wszelakich.

A teraz możecie mnie wpisać nie tylko do zaginionych, ale wręcz do wtrąconych do piekła. Luzik ;)

Begginer, ConteBis, Nowucjuszka, shaylen, tygrysek7773, Lusia90, Ala1416, Kamax9, Maniaaa., carolka, angelberry, 3erin, Elena20, Natka922, Anka657 lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Średnia wieku tu to jest 13 lat?
    Ktoś ma problem, że część grupy przeniosła się na msg? Bo forum wymiera? A nie świadczy to o tym, że pisały tylko te, które odeszły, a reszta po prostu czytała? O to chodzi w forum? ;)

Kto ma ochotę być w dwóch miejscach, to jest. Każdy pisze ile chce. I co chce. Ogrom z Was ujawniło się dopiero, gdy reszta stąd wyszła. Wam tu dobrze, komuś może nie. Tyle ;) nie ma żadnej głębszej filozofii.

A na msg jesteśmy już na tyle zgrane i na tyle nam ze soba dobrze, że nie będziemy dopuszczać wszystkich jak leci, tylko dlatego, że ktoś teraz nagle potrzebuje większej ilości informacji wszelakich.

A teraz możecie mnie wpisać nie tylko do zaginionych, ale wręcz do wtrąconych do piekła. Luzik ;)
    Naczelna Piekła z chochlą do mieszania w kotle 😅 jak możesz się nagle udzielać i umoralniać skoro nie napisałaś swojej historii porodowej...

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę już odpuśćcie. Ta dyskusja jest bezsensu przecież i do niczego nie prowadzi. Weźmy piszmy tu o porodach, dzieciach i o czym mamy ochotę 🙂 ale bez spiny i wzajemnych pretensji, bo po co.

Wojcinka lubi tę wiadomość

6.11.2024 ⏸️ po 8 latach starań
    19.07.2025 jest już z nami nasze największe szczęście (39+1) 🩵

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy składała któraś wniosek o akt urodzenia online i ile czekała na ten akt? My dziś złożyliśmy i zastanawiam się kiedy możemy się go spodziewać.
    Potem cała papierologia do macierzyńskiego.

age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Czy składała któraś wniosek o akt urodzenia online i ile czekała na ten akt? My dziś złożyliśmy i zastanawiam się kiedy możemy się go spodziewać.
    Składałam w piątek, we wtorek mialam w skrzynce 🙃
    Właśnie głupie jest to, ze bez aktu nie można zgłosić do ZUS i u pracodawcy a na to jest 7 dni chyba 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 10:25

Optymistka90 lubi tę wiadomość

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Dziewczyny naprawdę już odpuśćcie. Ta dyskusja jest bezsensu przecież i do niczego nie prowadzi. Weźmy piszmy tu o porodach, dzieciach i o czym mamy ochotę 🙂 ale bez spiny i wzajemnych pretensji, bo po co.
    Nie ma tu spiny, bardziej ironią trąci jak dla mnie 😉 ale przynajmniej wątek odżył a chyba o to chodziło 😃

• szona Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:

Czekałam 1 dzień.

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Ja składałam online w poniedziałek, a w piątek przyszedł pocztą

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka, co do słuchu malucha - często te pierwsze badania wychodzą źle, bo w uszach jest maź, wody płodowe etc. Badanie w okolicy 3 mca lub gdy maluch osiągnie 5,5 kg jest dopiero miarodajne. Jesteście na granicy, na bank kolejny wynik będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 11:14

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ja składałam online w poniedziałek, a w piątek przyszedł pocztą
    O właśnie też wybrałam opcję poczty.

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Optymistka, co do słuchu malucha - często te pierwsze badania wychodzą źle, bo w uszach jest maź, wody płodowe etc. Badanie w okolicy 3 mca lub gdy maluch osiągnie 5,5 kg jest dopiero miarodajne. Jesteście. A granicy, na bank kolejny wynik będzie ok.
    Mam nadzieję że tak będzie. Dzwonili do mnie właśnie ze szpitala i ustalili termin badania w poradni na 28.08. Także czekamy.

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Woow jaka laktacja! Pozazdrościć 🫶🏻 a jak ogólnie wspólne docieranie? Jak Maya odnajduje się w rzeczywistości starszej siostry?🥹
    Na razie jest "latwo" bo mąż ma 3 tyg urlopu, przyleciał też teść więc Maya jest w raju no i mamy nianie.

Co do samej Mai w roli starszej siostry to jak na razie mega spoko no ale tak jak wyżej napisałam, jest teraz łatwo bo zawsze jest ktoś kto skupi na niej uwagę. Co do Lei to lubi podchodzić i ja głaskać i całować ale na rączki nie chce wziąć :) ogólnie z jednej strony się bardzo cieszy a z drugiej trzyma lekki dystans

ezra, Ala1416 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Mam nadzieję że tak będzie. Dzwonili do mnie właśnie ze szpitala i ustalili termin badania w poradni na 28.08. Także czekamy.
    Moja córka też miała w granicy wynik do 2 rz byliśmy pod opieką poradni audiologicznej , ale to nie przez sam wynik , a fakt że miała bardzo silny antybiotyk który mógł pogorszyć, bądź uszkodzić słuch . Od pierwszej wizyty w poradni wynik był prawidłowy 🙂 także u Was napewno też będzie dobrze 🙂 niestety ta maź i wody robią swoje i wynik jeśli jest na dolnej granicy albo nieprawidłowy to z reguły jest mało miarodajny

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nadal tutaj ale nie udzielam sie bo po prostu nie mam na to czasu :p
    Przed porodem na zwolnieniu miałam go nadmiar a z dwutygodniowym dzieckiem na pokładzie forum nie jest mi pod ręką. 🤪🤪

U nas dzisiaj Vincent kończy 2 tygodnie, jesteśmy juz po 3 wizycie poloznej i syncio waży juz 4200(urodzony 3780) wiec przybiera troche za duzo zdaniem poloznej 😅 ale to taka mała studnia bez dna, ciągle glodny 😄
    Cały czas próbujemy sie karmić piersią ale u mnie mało pokarmu niestety wiec dokarmiamy go mlekiem mm, mysle ze u mnie laktacja juz raczej nie ruszy z kopyta ale korzystamy chociaż z tego co mam :)

ezra, Optymistka90, Ala1416, 3erin lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    26.03 1,07 kg 🤗💝
    15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
    30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
    17.05 2.59 kg😻
    4.06 3,15 kg🤪
    age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Conte @szona poniosła Was zdecydowanie nadinterpretacja.. już nawet ból jest o „pisanie swojej historii porodowej”.. no tak, bo ja głupia myślałam, że tu jesteśmy właśnie do wspierania się i dzielenia doświadczeniami 🤷🏼‍♀️

Jak widać dobrymi chęciami piekło wybrukowane. Już zostało mi zarzucone chyba wszystko - od niby hejtowania Waszej grupy na msg, po żal braku dzielenia się historiami porodowymi - tylko dlatego, że napisałam swoje odczucie, że szkoda, że wątek ucichł.

Serio, odpuszczam.

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku na mm jesteśmy. Pierwszą wizytę położnej mamy w środę. Zobaczymy czy synek przybiera.
    W szpitalu urodził się z masą 3920g a na wyjściu miał 3740g.

U nas na razie w miarę spokojnie. Synek po tacie je, śpi, przebieramy pieluchę i tulimy się.
    Na razie mamy trudno z psami sa podekscytowane. Dziś lepiej niż wczoraj ale i tak póki co nakręcają się dość mocno.

Mąż właśnie pojechał po drugą butelkę na zmianę, bo młody polubił lovi mamma feel i na tej zostajemy. I zapisać młodego na rutynowe USG bioderek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 11:38

ezra, Ala1416 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ