LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:A jest ktoś tutaj, kogo nie ma na messenger? Również chciałabym pozostać w kontakcie i szkoda że tu taka cisza się zrobiła.
Tak, ja. Nie jestem i nie planuje iść na msg, cenię sobie jednak anonimowość. Nikt nie zna mojej historii z bliskiego otoczenia i chciałabym żeby tak zostało..
@Optymistka nie dziwie się na stres ale to testy przesiewowe w szpitalu? To jeszcze nie jest diagnoza z tego co czytałam.. 🥺 kiedy macie plan iść na taką wizytę? Macie plan gdzie się udać?👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Letycja wrote:Mnie nie ma na messengerze, ale zastanawiam się czy nie dołączyć.. tutaj jestem od początku i trochę mi brakuje wieści od dziewczyn, które tu były a przestały się odzywać 😔 podeślecie linka do grupy?
Ja od dzisiaj na oddziale, ale nie wiem kiedy indukcja, pewnie rano dopiero będę coś wiedzieć, z jednej strony chciałabym żeby już coś działali a z drugiej się boję... bo są tu dziewczyny po nieudanych pierwszych próbach, a u mnie szyjka dalej nie drgnęła 😕 czuje żal, że nie wygląda to tak jak sobie wyobrażałam. I rozumiem, że nie to jest najważniejsze ale jednak ciężko mi z tym...
Totalnie rozumiem emocje.. czyli jednak się zdecydowałaś już jechać 🥹 daj znać jutro czy będziecie coś działać 🥹 i kciuki za powodzenie i jak najszybszy finał 🫶🏻👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Vilka wrote:Mnie nie ma na messengerze. Tyle nas było na początku a teraz by trzeba większość uznać za zaginione na pierwszej stronie 😁
Nawet jak zostanie garstka dziewczyn to myślę że będziemy sobie tutaj pisać i będzie fajnie. Forum wcale nie umarło
Ja mam taką nadzieję jednak że tu zostaniemy bo to zawsze fajnie wymieniać się doświadczeniami „na żywo” 🥹 dziewczyny na czerwcowkach były bardziej solidarne.. 😞👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Galaxis wrote:Z personalnych wieści dzisiaj Auri kończy miesiąc! 🎉
Jak utrzymałam dziecko przy życiu miesiąc to chyba damy radę do 18stki? 😆
Haha! Teraz to już z górki pójdzie! 🥳🥳🥳🥳Galaxis, angelberry lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
weruseeek wrote:Ja tu zaglądam i czekam na wieści o waszych dzieciaczkach, które pojawiają się na świecie, ale nie ukrywam, że częściej podczytuję czerwcowe dziewczyny i korzystam z ich rad dot. dzidziusiów.
Fajnie jakby forum się rozkręciło i również tu można byłoby znaleść jakieś informacje. U nas dzisiaj mija tydzień w domu razem z malutką i wciąż się siebie uczymy. Nasza Zosia urodziła się z wagą 4400g, a już teraz waży 4550g. Martwi nas karmienie, bo zjada co prawda co 3h, ale strasznie duże porcje. Ja po cc nie miałam pokarmu i karmiliśmy małą w szpitalu mm. Teraz udało się rozkręcić laktację, ale mała niechętnie przystawia się do piersi (będziemy konsultować wędzidełko z polecenia położnej), więc jesteśmy kpi + mm. Odciągam co 3h ok 150 ml mleka i mała wszystko wypija, a czasem domaga się więcej..
Martwię się, że zjada porcje jak miesięczne dziecko, położna mówi, że mleka matki może jeść ile chce, ale z tyłu głowy wciąż pali się lampka. Córcia w ogóle też nie ulewa, więc nie jest przejedzona. W piątek mamy wizytę patronażową, więc będziemy konsultować z pediatrą.
Wow, kawał dziewczyny 🥹 i ile mleka odciągasz! Mega wynik! Chyba bym się nie martwiła że jje dużo, w zasadzie to dzidzia niech jje ile chce 🥹
Sama też podczytuję czerwcowki ale zdecydowanie wolałabym tu iść „z wami” w jednym czasie 🥹
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
weruseeek wrote:Ja tu zaglądam i czekam na wieści o waszych dzieciaczkach, które pojawiają się na świecie, ale nie ukrywam, że częściej podczytuję czerwcowe dziewczyny i korzystam z ich rad dot. dzidziusiów.
Fajnie jakby forum się rozkręciło i również tu można byłoby znaleść jakieś informacje. U nas dzisiaj mija tydzień w domu razem z malutką i wciąż się siebie uczymy. Nasza Zosia urodziła się z wagą 4400g, a już teraz waży 4550g. Martwi nas karmienie, bo zjada co prawda co 3h, ale strasznie duże porcje. Ja po cc nie miałam pokarmu i karmiliśmy małą w szpitalu mm. Teraz udało się rozkręcić laktację, ale mała niechętnie przystawia się do piersi (będziemy konsultować wędzidełko z polecenia położnej), więc jesteśmy kpi + mm. Odciągam co 3h ok 150 ml mleka i mała wszystko wypija, a czasem domaga się więcej..
Martwię się, że zjada porcje jak miesięczne dziecko, położna mówi, że mleka matki może jeść ile chce, ale z tyłu głowy wciąż pali się lampka. Córcia w ogóle też nie ulewa, więc nie jest przejedzona. W piątek mamy wizytę patronażową, więc będziemy konsultować z pediatrą.
Jak to robisz że tyle odciagasz? Ja jestem już kpi od prawie dwóch tygodni i odciagam max 60 a najczęściej 40 😒🫣
Coś polecisz? 😉 Jak rozkręciłas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 00:31
-
Ja też niezmiennie Was czytam i trzymam kciuki za te z Was, które mają poród jeszcze przed sobą! 💕
Z wątku czerwcowego też czerpię dużo rad. Poza tym kilka rzeczy u nas mnie niepokoilo, a jak już wiem, że nie tylko moje dziecko tak ma, to jest mi raźniej.
I zgadzam się z jedną z Was, że opieka nad takim maluchem jest bardzo absorbująca. U nas ucieka dzień za dniem i trudno znaleźć jakikolwiek czas dla siebie. Mam nadzieję, że z czasem będziemy sobie lepiej radzić logistycznie.
ezra lubi tę wiadomość
-
Co do karmienia - przez tydzień karmiłam kpi, regularne odciaganie co 3 godziny rozkręciło mi laktację. Ponadto staram się dużo pić, bo jest to bardzo ważne.
Mam kupiony femaltiker, ale jeszcze nie miałam potrzeby go stosować. -
ezra wrote:Wow, kawał dziewczyny 🥹 i ile mleka odciągasz! Mega wynik! Chyba bym się nie martwiła że jje dużo, w zasadzie to dzidzia niech jje ile chce 🥹
Sama też podczytuję czerwcowki ale zdecydowanie wolałabym tu iść „z wami” w jednym czasie 🥹
Z mężem się śmiejemy, że praktycznie mamy w domu miesięczniaka i ominęliśmy fazę noworodka 😅
Co do oczekiwania - całkowicie rozumiem, nam mówiono, że duży bobas od początku i urodzi się ok 3 tygodnie przed terminem, a tu przenoszona o 2 dni i skończyło się cc. Już niedługo pojawi się pewnie twój bobas i zapomnisz o wszystkich tych zmartwieniach teraz. 🥹ezra, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Afalvia wrote:Jak to robisz że tyle odciagasz? Ja jestem już kpi od prawie dwóch tygodni i odciagam max 60 a najczęściej 40 😒🫣
Coś polecisz? 😉 Jak rozkręciłas?
Zaczęłam od kropelek i byłam załamana. Odciągałam regularnie co 3h nawet w nocy i samo poszło. Dodatkowo przez 5 dni piłam 2 razy dziennie femaltiker, teraz piję jak sobie przypomnę. Przynajmniej raz dziennie przykładam też bobasa, no i regularne posiłki i picie wody jest kluczowe - widać różnicę w ilości odciągniętego pokarmu po bardziej obfitym jedzonku.
Mam wrażenie, że organizm jest w trybie zapewnić pokarm bobasowi, bo ilość wzrasta wraz z jej zapotrzebowaniem. -
Ja tak samo, nie planuje przechodzić na messengera. Nawet nie wiem, która to i po co to wymyslila. Jesteśmy w tym razem od samego początku i fajnie by było jakby tak zostało. Też dużo czytam czerwcowek i trochę im zazdroszczę, nawet ostatnio czytałam bodajże październik 2023 i nadal dziewczyny mają tam fajny kontakt ze sobą 🙂
Karla_, ezra, wave533, Optymistka90, KamiKami90 lubią tę wiadomość
-13.06.25r.- 2500 g 🦔
-15.05.25r.- 1500 g 🍍
-02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
-24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
-11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
-4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
-7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
-26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
-13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
-07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
-10.01.- 4 wizyta (14+4)
-13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29
❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️ -
Hejka
pozdrawiam z nocnego odciągania po nocnym karmieniu 😅 (na co komu sen 🥴)
U nas od kilku dni jest teść i czasu na wszystko standardowo brak. Mój dzień toczy się od jednej sesji z laktatorem do kolejnej, ale nie narzekam bo tym razem laktacja idzie mi jak Marzenie 💛 po tygodniu mam już zamrożone 2l mleka a mała jest najedzona i od porodu tylko i wyłącznie na moim mleku 💛 to taka cudowna odmiana po tym co przeszłam z Mayą 🙏
Mam nadzieję że ten post się zamieścić bo już 3h temu próbowałam co napisać i widzę że nie ma mojej wiadomości 🤦♀️Karla_, ezra, Praskovia lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam was troszkę i po pierwsze to gratulacje dla wszystkich rozpakowanych 🥰🩷💙 i trzymam dalej mocno kciuki za wszystkie wyczekujace porodów, oby szybko samo ruszyło!
ezra lubi tę wiadomość
-
Co do "wymierajacego forum" to ja powiem tylko ze liczy się nie ilość a jakośc
ja na wątku z Mayą miałam bardzo kameralną grupę, było nas ok 10, teraz 4 lata później zostało nas nadal 7 .
To że nie zostanie tutaj dziki tłum nie znaczy że wątek musi umrzećnawrt w skromnym gronie można odnaleźć ogromne wsparcie a uważam że to we wczesnym macierzyństwie jest najważniejsze 🙏
Karla_, tygrysek7773, ezra, Ala1416, Optymistka90, Praskovia, KamiKami90 lubią tę wiadomość
-
Optymistka tak właśnie pomyślałam o wodach mazi płodowej. Moja mała zaczęła płakać w trakcie wyciągania z brzucha i chyba też opiła się tych wód bo kichała najwięcej na oddziale..
Pozdrawiam się również z nocnego karmienia. Nawał trwa nadal w najlepsze i nie odpuszcza.
Co do messengera vs forum, ja początkowo nie nadążałam na mess ale teraz to jest to dla mnie super czat na którym bardzo się zżyłyśmy a wymiana porad następuje w tempie ekspresowym. Niemniej szkoda by mi było nie zaglądać też tutaj 😊ezra, Optymistka90, Lusia90 lubią tę wiadomość
-
ezra wrote:Ja mam taką nadzieję jednak że tu zostaniemy bo to zawsze fajnie wymieniać się doświadczeniami „na żywo” 🥹 dziewczyny na czerwcowkach były bardziej solidarne.. 😞
Dziewczyny sa uznawane za zaginione bo sie kilka dni nie odzywają ale sa takie, ktore nie odzywały sie miesiącami, nagle cudownie wracają i jest wszystko okej.
shaylen, Begginer, Ala1416, szona, Lusia90 lubią tę wiadomość
-
A tak "miedzy Bogiem a prawdą", usunełam swoje zdjecie z awataru bo sie boje zostać rozpoznana przez kogoś z bliskich znajomych tu na forum, nie boję sie byc na grupie na msg w "zamkniętym" gronie. Bo tam jest nas garstka i nikt z poza tego grona, nie czyta. Tu jednak można sobie dużo "skojarzyc" a były już przypadki, ze nawet lekarz rozpoznał dziewczynę i był kwas 😉
To tak w kwestii "anonimowosci" na forum ovu.
No i nie odczuwam by forum umierało. Jednak ciagle nasz wątek jest na górze "glównej" strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 05:33
-
Letycja wrote:Co u Was? Jak się macie z Krzysiem?
Dziękuję że pytasz. Ja o czasie ciąży chce jak najszybciej zapomnieć, sytuacja z marca … odpływanie wód i szew wspominam traumatycznie.
Nie chcemy jednak aby Krzyś był jedynakiem dlatego już rozglądam się za miejscem gdzie będą mogli założyć mi taśmę TAC na szyjkę.
A nasze dziecko? Walczymy z cyckiem, nocki mamy nawet przespane. Dzisiaj idziemy do pediatry błagać o receptę na apteczne mleko mm. Czy są tu mamy, których dzieci nie tolerują mm? -
Kurde ja wczoraj już myślałam, że zaczynają mi się skurcze porodowe, bo miałam takie naprawdę solidne bóle, ale na wieczór przeszło… pomyślałam wtedy tak, to ta noc kiedy w końcu coś się wydarzy! Ale niestety, otrzymałam obkopywanie mnie przez całą noc, dosłownie miałam pobudkę co godzinę jak nie częściej 😀 liczę tylko, że jest to związane z przyjmowaniem przez niego odpowiedniej pozycji… także przeważające uczucia jakie odczuwam dzisiaj rano do mojego syna są negatywne, mąż się na mnie wkurza, że się tak frustruje i wyzywam na dziecku xD a ja naprawdę już w głowie mam różne niestosowne epitety xd
ezra, wave533 lubią tę wiadomość
-
A ja po raz kolejny myslalam ze to bedzie "juz" bo przed zaśnięciem i w nocy spinał mi sie brzuch, męczyły mnie skurcze i juz znów myslalam o włączeniu aplikacji do liczenia ich ale jakoś tak drzemałam pomiędzy tym wszystkim wiec to raczej nie to, chociaż noc była ciężka 🙈 No i co, nadal obudziłam sie z brzuchem a obok dzidzia nie lezy😂
Najlepsze ze kilka dni nie czułam nic, mowie "a chu%#&" trzeba odpuścić bo sie zajadę i potem wjeżdża taki wieczór i karuzela sie kreci na nowo.
A co do bólów dupy tutaj ze niby forum umiera to sie nie zgadzam bo tak jak pisała Wojcinka liczy sie jakość nie ilośćMnie jeszcze sprawy kupek itp nie dotyczą wiec co sie mam tu udzielać w tym temacie 😅 A co do ovu vs messengera to każdy miał wybór i to wszystko jest okej czy piszemy tu czy tam. Jedyne co mogę powiedzieć to to ze na messengerze człowiek dostaje tyle wsparcia i wszystkiego ze hej, a tutaj po prostu nas powykreslano bez zapytania nawet co jest grane 🤷♀️ wiec trochę słabo wyszlo ale no coz.
ezra, ConteBis, 3erin, tygrysek7773, Begginer, Ala1416, Lusia90 lubią tę wiadomość
👱♀️28 👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️/beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 1 wizyta :pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 9.6cm 96gram 💛
20.02 raczej dziewczynka 🩷 180gram
18.03 połówkowe idealne 🩷 355g
8.04 650g kluski 🥰