X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Papużka150 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak same jeździcie autem z maluchami, przekładacie fotelik do przodu czy wystarcza wam lusterko z tyłu?
    Pytam na krótki dystans, tak max 30min jazdy.

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papużka150 wrote:
    Dziewczyny, jak same jeździcie autem z maluchami, przekładacie fotelik do przodu czy wystarcza wam lusterko z tyłu?
    Ja jeszcze nie jechałam sama ale mam przygotowane lusterko.

My po wizycie u fizjo. Miał spięty kark, ale lekko i ogólnie póki co wszystkie prężenia itp są w normie fizjologicznej. Dostaliśmy kilka ćwiczeń żeby go rozwijać w dobrą stronę i kontrola we wrześniu. Ogólnie wychodzi na to że te wszystkie płaczki musimy przeczekać bo jak każdy mówi skończą się po 3 msc 🤷‍♀️

6.11.2024 ⏸️ po 8 latach starań
    19.07.2025 jest już z nami nasze największe szczęście (39+1) 🩵

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papużka150 wrote:

Ja łupinę wożę z przodu, z wyłączoną poduszką oczywiście. Po pierwsze, inaczej niestety nie mam miejsca, bo z tyłu już mam dwa duże foteliki, a po drugie to daje możliwość uspokojenia dziecka- podania smoczka jak wypadnie, pogłaskania po buzi czy trzymania za rękę. Ale u nas jest malutki ruch. Czy bym tak jeździła np. po Warszawie? Nie wiem…

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ