Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w gondoli. Miejsca mamy na styk, ale Witek zazwyczaj na spacerze ucina sobie drzemkę, więc chyba mu to nie przeszkadza. Chciałabym jeszcze do marca a może i kwietnia przejeździć w gondoli jak damy radę.

Jeśli chodzi o to co po macierzyńskim to ja zostaje z Witkiem w domu aż do momentu gdy pójdzie do przedszkola, czyli do września 2028. Może nawet trochę dłużej żeby być gotowym na zostawienie z nim w domu w tym pierwszym okresie gdy na pewno będzie chorował.
    Co do pracy to myślę o czymś swoim, ale na razie to tylko zarys. Jak wypali to będę bardzo elastyczna godzinowo. No ale to tylko plany- życie zweryfikuje 😉

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • Milka676 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym tylko mogła to zostałabym z synkiem aż pójdzie do przedszkola. To jest jeszcze taki maluszek, nie wyobrazam sobie go zostawić w żłobku za te kilka miesięcy. Czasem na fb wyświetlają mi się randomowo jakieś filmiki z różnych żlobkow i widzę jakie te dzieciaczki są tam zagubione. Niestety mieszkamy daleko od naszych rodzin, zresztą obie nasze mamy są aktywne zawodowo. Nie mam więc innej możliwości niż wrócić do pracy.

Również cały czas zakładałam zmianę pracy, ale aktualnie nie widzę na to w ogóle przestrzeni, bo pracuję w dość trudnej branży, a czuję że moja wiedzy przez ten cały okres chorobowego i macierzyńskiego wyparowała. Nie obędzie się więc bez solidnej powtórki i przygotowania do rozmów rekrutacyjnych. Zobaczymy jak mały jeszcze trochę podrośnie. O tyle mamy dobra sytuację, że mąż ma pracę w pełni zdalną i bardzo elastyczną, nie ma problemu z wyskoczeniem gdzieś w ciągu dnia, więc to on będzie ogarniał sytuację, jeśli coś będzie się działo chorobowo. Żłobek też mamy w naszej miejscowości, więc bliziutko. Mój mąż jest w ogóle bardzo zaangażowany i ogarnia wszystko, więc pod tym kątem wygrałam życie i nie martwię się, że moja sytuacja zawodowa jakkolwiek ucierpi. Chociaż nie zależy mi na rozwoju kariery na tym etapie, wiadomo, chce człowiek się rozwijać i więcej zarabiać, ale priorytety mi się zmieniły i to rodzina jest dla mnie najważniejsza.

Także zazdro wszystkim dziewczynom, które mają możliwość zostania w domu z dzieciaczkami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:09

age.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ