Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka676 wrote:
    Czy ktoś z was miał problem, że w tym okresie dziecko zaczęło odmawiać drugiej drzemki? Ja mam taki problem od kilku dni i już nie wiem co robić :/

Oj nie pomogę niestety,ale wiem że są jakieś doradczynie od snu dziecka. Może tam znajdziesz pomoc?

U nas młoda to już jest taka fajniejsza, dużo rozumie. Przynajmniej tak mi się wydaję 😅 Jak idzie klima to dmucha, wie jak piesek szczeka, piłeczka się pobawimy bo wie jak toczyć, wrzuca kulę na zjeżdżalnie,a książeczki tak wertuje jak nikt 🫢I bardzo lubi wszelkie kable i śrubki. Roczek jej planujemy, ale tylko dziadkowie i chrzestni,i tak nam wyjdzie 15 osób. Jak bym miała zapraszać całe rodzeństwo to byśmy musieli salę wynająć 😅 A tak to się zrobi grilla 🤪 Ozdoby będą fioletowo -rozowe i kokardki. Na przyszły rok nam powie co by chciała na torcie to wtedy, zamówimy jej z jakimś zwierzątkiem czy z czymś innym co jej się będzie podobało 😊
    Ale ten czas leci... troszkę smutno,ale jestem tak ciekawa jaka będzie np. za rok 😆
    Pozdrawiam !

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

-13.06.25r.- 2500 g 🦔
    -15.05.25r.- 1500 g 🍍
    -02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
    -24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
    -11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
    -4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
    -7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
    -26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
    -13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
    -07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
    -10.01.- 4 wizyta (14+4)
    -13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29

❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka co do snu nie pomogę, u nas dopiero od miesiaca przejscie z 3 do 2 drzemek i na razie chetnie zasypia na obie.

Mały w zeszlym tyg strasznie się schorował, zaczęło się gorączką, doszla biegunka a na koniec chrypa, jakis paskudny wirus to był bo nic innego nie wyszlo. Dodatkowo zęby idą na całego, jak na razie ma 2 jedynki dolne, czekamy na resztę, dziąsła mega spuchniete. To wszystko sprawilo, że najchetniej nie schodzilby z rąk i nerwusek z niego straszny. Ruchowo probuje wstawac, ale brak mu sił jeszcze.

Czytam, że u niektorych przespane noce, zazdraszczam, u nas ciężko mi uwierzyc ze to kiedys nastąpi 🤣 cycek grany kilka razy w ciagu nocy, czasem nie wystarczy i muszę usypiac na rękach.
    O roczku powoli myslimy, robimy za miesiac bo będzie w knajpce, jakos nie bylabym w stanie ogarnac tego sama, za rok zrobi się grilla😊

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nieprzejrzysta polubiłam za super wspólne zabawy.
    Fajnie się czyta co u Waszych maluchów słychać.
    Ja jestem w szoku jak ten czas leci, niedługo żłobek a ja powrót do pracy (?)… w październiku druga rocznica pozytywnego testu 🫣🫣🫣.
    Czy są tu jeszcze jakieś mamy kp?. Zastanawiam się jak podejść racjonalnie to zakończenia mlecznej przygody. Niestety ale mi jest ciężko, a im bardziej ograniczam tym bardziej Jerzyna pokazuje że chce cycka.
    Byłam dzisiaj u giną, chciał mi dostinex zapisać i mówi “zostawi go Pani na 3 dni z mężem i po kłopocie”…. No co za ziomek 🫢😱😱. Wiem że żartował, ale nie zgodziłam się na receptę. Chce to zrobić stopniowo, ale skąd będę wiedzieć że Krzysiek jest odpowiednio najedzony i nawodniony nie pijąc mleka?, chyba jeszcze w moich oczach to jest ciągle mały dzidziuś.

👩🏻 35 & 👨‍🦱 43

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • AniulkA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Ja jestem w szoku jak ten czas leci, niedługo żłobek a ja powrót do pracy (?)… w październiku druga rocznica pozytywnego testu 🫣🫣🫣.
    Czy są tu jeszcze jakieś mamy kp?. Zastanawiam się jak podejść racjonalnie to zakończenia mlecznej przygody. Niestety ale mi jest ciężko, a im bardziej ograniczam tym bardziej Jerzyna pokazuje że chce cycka.
    Byłam dzisiaj u giną, chciał mi dostinex zapisać i mówi “zostawi go Pani na 3 dni z mężem i po kłopocie”…. No co za ziomek 🫢😱😱. Wiem że żartował, ale nie zgodziłam się na receptę. Chce to zrobić stopniowo, ale skąd będę wiedzieć że Krzysiek jest odpowiednio najedzony i nawodniony nie pijąc mleka?, chyba jeszcze w moich oczach to jest ciągle mały dzidziuś.

Ja jestem kp, ale nie pomogę bo na razie nie odstawiam. Cycek pomaga w przedluzaniu drzemek i w nocy tez czesto wpada. Kielkuje mysl zeby probowac odstawiac ale to po wakacjach bede probowac raczej. Do konca roku jestem z Malym w domu.

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.

11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)

💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina

👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Brutalne ale prawdziwe - 3 dni z mężem i temat piersi zniknie 😅 mam kilka koleżanek które próbowały delikatnie odstawiać i tak źle szło że właśnie kończyło się na “3 dniach z mężem “ 😂 brutalne ale szybkie i skuteczne :P

A tak serio to powodzenia Ci życzę , sama piersią nie karmiłam ale wiem że odstawienie może być dla mamy bardzo emocjonalne , hormony zaczną szaleć i może być Ci po prostu ciężko ale dasz radę!! Trzymam kciuki żeby gładko poszło :)

Co do mleka to ja mam jeszcze nadal bardzo dużo mrożonek (ok 40l) więc myślę że jeszcze do końca wakacji Lea będzie na moim mleku a później też od razu krowie i koniec z butelkami 🙏

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    My roczek łączymy z chrzcinami. Motyw przewodni mamy leśne zwierzątka 😉

Zębów mamy 6 i aktualnie idą dwa kolejne. Więc niedługo bedzje już 8.
    Witek zaczął nam wstawać przy meblach. Czworakuje jak rakieta- nie nadążam za nim. Tak to umie zrobić pa pa, akuku, dać zabawkę. Coś tam gaworzy, choć dużo po swojemu. Póki co konkretnych słów brak. 🤷‍♀️

Nam przez jakiś czas chodziła po głowie szalona myśl o rodzeństwie, ale jednak stwierdziliśmy że jesteśmy już na to za starzy i za wygodni 😜 Witek już od 1,5 msc śpi sam w swoim pokoju, zasypia o 20 i śpi bez pobudek do rana i chyba już nie chcemy rezygnować z tego komfortu 🙈🙈🙈

Pozdrawiamy wszystkich. Zaglądam raz na jakiś czas i z przyjemnością czytam co tam u was 😉
    Z tego co widzę po sobie i znajomych to Największy baby fever pojawia się jak pierwsze dziecko ma tak 2-3 latka, tak że jak po tym okresie napiszesz że nadal zostajecie przy jednym to dopiero uwierzę haha 😆

Super że Witek przesypia noce 🥰 życie jest takie piękne jak dziecko umie samo dobrze spać ☺️

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Ala1416 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, ale obiecałam dać znać co z Emilką po badaniach genetycznych. Dziewczyny na messengerze są codziennie na bieżąco, więc tutaj też się podzielę tym co wiemy, może komuś kiedyś przyda się ta wiedza (oby nie!).

Emilii w amniopunkcji wyszły 3 różne wyniki dla mozaikowego Zespółu Downa 2%, 17% i 23%. Przy omawianiu wyników, mówili mi, że powinnam te badania genetyczne potworzyć po urodzeniu. My z Mężem kariotypy mamy prawidłowe. Wada u Emilii jest przypadkowa. Po badaniu wymazu z policzka ostatecznie stwierdzono, że w 9% jej komórek mamy potrójny chromosom 21, czyli potwierdzono mozaikowy Zespół Downa.

Emilka mimo tego rozwija się prawidłowo! Ma obniżone napięcie, ale obroty, siadanie, raczkowanie i wstawanie ogarnęła tak jak zdrowe dzieci. Od prawie miesiąca sama już chodzi, wręcz biega :) Oczy, serduszko, hormony, uszka i inne rzeczy, które kazali nam kontrolować - wszystko w normie. Chodzimy z NFZ do ośrodka rehabilitacji, co tydzień mamy fizjoterapeutę (wspaniałego), raz w miesiącu psychologa, pedagoga, logopedę lub terapię zajęciowa - wszyscy są oczarowani Małą. Mówią, że gdyby nie wyniki nie podejrzewaliby ZD. Udało nam się załatwić Emilii orzeczenie i dzięki temu wizyty u lekarza są o wiele szybciej.

Jedynie z gryzieniem i żuciem mamy problem , jesteśmy pod opieką logopedy. Mała obecnie jest na 3-4 posiłkach dziennych, ale są to musy lub słoiki. Idzie ku lepszemu, bo wcina już słoiki z kawałkami (10-12msc ;) ). Jedynie zabawiać ją przy tym trzeba bardzo, ale dajemy radę.

Nocki od kilku miesięcy mamy w miarę okey, jedna lub dwie pobudki i o 6-7 wstajemy :)

Do pracy wracam na wiosnę, Emilia zostaje z babcią aż do czasu przedszkola :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko okey :) pozdrawiam Was cieplutko

Kamax9, Nieprzejrzysta, JoaJoaJoa, Gosiaczek.prosiaczek, ConteBis lubią tę wiadomość

👨‍🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024

07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach
    05.2025 - kariotypy prawidłowe

8.07.2025 Emilia, 2730g, 52cm, mozaikowy ZD bez mocno widocznych cech (bruzda na stopie, na ręce, duży język)
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ