LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Optymistka90 wrote:Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze przed świętami sprawdzić czy mimo że te objawy mi się zmniejszyły to wszystko jest ok. Jest termin u Babki do której kiedyś chodziłam i chyba skorzystam. Może będę spokojniejsza.
Objawami czy ich brakiem bym się nie martwiła ale fajnie będzie zobaczyć maleństwo przed świętamiOlga000, Lusia90, Optymistka90 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, AnitaK przytulam mocno ❤️
Jutro mam prenatalne z rana w końcu. Ale od kilku dni mam wzdęcia ijakies skurcze jelit. Nie wiem czy to wynik tej jelitowki jeszcze, ale dokucza mi bardzoAnitaK lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Myślę że to bardzo indywidualna kwestia czy przez brzuch czy dopochwowo. Każda z nas ma lekko inna anatomię i wierzę że lekarz najlepiej wie keidy ma najlepszy obraz.
Ja na przykład się bardzo zaskoczyłam bo mi lekarka już w 6+2 robiła pierwsze usg przez brzuch a nie dopochwowo i było wszystko widać włącznie z serduszkiem. Oczywiście pewnie miałabym ładniejsze zdjęcie jakby zrobiła dopochwowo ale to pewnie właśnie też kwestia tego gdzie znajduje się ciąża i jak sprzęt ma lekarz. -
Vilka wrote:Hej dziewczyny, AnitaK przytulam mocno ❤️
Jutro mam prenatalne z rana w końcu. Ale od kilku dni mam wzdęcia ijakies skurcze jelit. Nie wiem czy to wynik tej jelitowki jeszcze, ale dokucza mi bardzo
Hej, widzę że obie mamy jutro prenatalne O której godzinie masz?
I trzymam kciuki za dzisiejsze, jeśli dobrze kojarzę to chyba Elena dziś ma. Daj znać po 🥰Elena20 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam prenatalne przez brzuch, ale lekarzowi bardzo zależało żeby znaleźć jeden narząd, którego standardowo nie bada się podczas pierwszego badania prenatalnego i zmienił głowicę na transwaginalną. Więc trzeba się nastawić na wszystko32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Trzymam kciuki za wasze wizyty
Ja wczoraj wieczorem sprzątałam dziewczynom pokój i tak mnie przeszyło w krzyżu, że myślałam, że już się zacznie krwawienie. Oczywiście nadal nic, mdłości od rana, cycki wrażliwe, nie rozumiem czemu nasze organizmy działają z opóźnionym zapłonemStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ja mam badania prenatalne dziś o 10:40 i pojawił się lekki stres 🙈😅
Elena20, Karla_, angelfromhell, Anka657, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
AnitaK to jest chyba w tym wszystkim najgorsze
Bardzo Ci współczuję.
Leci strasznie szybko ten czas, już tyle dziewczyn ma prenatalne. Mi pierwszy raz ciąża tak szybko leci, tydzień za tygodniem. I też jak niektóre z was czuje się taka bezużyteczna.AnitaK lubi tę wiadomość
-
Zaraz jedziemy na pobranie krwi. Nie robię tego w rodzinnym mieście, jedziemy do Zielonej Góry podobno do specjalistów z polecenia. Ale jestem niesamowicie zła bo kolejne dwa tygodnie do USG. A już dzisiaj w nocy mój mózg zwariował i całą noc śniłam o tym że miałam fatalne wyniki krwi.
Aaaa i taka ciekawostka odnośnie mojej „cukrzycy”. Dałam sobie czas z podaniem insuliny i od kiedy trzymałam ją w rękach i zaczęłam badać cukry to one są w normie:.. dzisiaj rano 83 zamiast 100 tak więc chyba wstrzymam się z insuliną bo wygląda na błąd laboratoryjny jednak chyba.
Niestety przy okazji mój stary zaczął sprawdzać swój cukier i u niego na czczo 300 po posiłkach ponad 200. Jego tata ma cukrzycę a mój teść i niestety to z nim trzeba iść do lekarza, chodź to ciężki temat.
No malo stresu miałam to jeszcze to -
Dzień dobry. Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania Nie wierzę, że ja muszę jeszcze tak długo czekać...
Śniło mi się dzisiaj, że zaczął się poród, a ja bez przygotowanej torby, a dla dziecka kupiony tylko smoczek 🙈 -
I jak tam wizyta Lusia? Wszystko ok?
Lusia90 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Optymistka90 wrote:I jak tam wizyta Lusia? Wszystko ok?
Dzięki za pamięć Optymistka 😘Optymistka90, Róża11, Shanti, Wojcinka, Galaxis, Elena20, Karla_, Kinia92, Truśka, Ala1416, Ania1008, angelfromhell, angelberry, Meeegy91, Sanana, Dosia_24, Anka657, Maniaaa., LadyBug, 88Ania88 lubią tę wiadomość
-
AnitaK przykro mi, dużo siły dla Ciebie ❤️
Mnie też dziś czekają prenatalne, a od rana czuję się gorzej niż ostatnio. Wszystko mnie kłuje i jelita szaleją. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Trzymam też kciuki za pozostałe wizytujące. 🤞🏻🥰AnitaK, Elena20, Karla_, Truśka, angelfromhell, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny! 🍀 Ja dzisiaj oddałam krew na pappa, prenatalne dopiero w poniedziałek 😊
Elena20, Karla_, Optymistka90, Wojcinka, Kinia92, Magdalenabc, angelfromhell, Maniaaa. lubią tę wiadomość
♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
18.10.24 beta 78,7 prog 19,43
22.10.24 beta 330,4 prog 17,74
31.10.24 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - prenatalne ok, 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - wizyta
20.02.25 21tc+2 - połówkowe
-
Lusia90 wrote:Hej dziewczyny. Ja już czekam na wizytę będą świeże informacje przed świętami, jestem dobrej myśli chociaż po ostatnim zderzeniu z łosiem już miałam czarne myśli. Trzymajcie proszę kciuki.
I mam pytanie. Czy to normalne, że lekarz na badaniach prenatalnych robi usg dopochwowo? Ostatnio rozmawiałam ze znajomą, mówiła że tak jej gmerał tam że wróciła do domu z krwawieniem i wylądowała na IP...
Ja miałam przez brzuch, ale lekarz wspomniał, że fajnie ze jestem szczuplutka to on wszystko super widzi i nie ma żadnego problemu, a gdy ktoś jest troszkę większy to niektóre rzeczy ciężko mu jest zmierzyć bo zwyczajnie gorzej widać -
Shanti wrote:AnitaK przykro mi, dużo siły dla Ciebie ❤️
Mnie też dziś czekają prenatalne, a od rana czuję się gorzej niż ostatnio. Wszystko mnie kłuje i jelita szaleją. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Trzymam też kciuki za pozostałe wizytujące. 🤞🏻🥰
A co u ciebie z tymi jelitami? Ja tydzień temu miałam jelitowke, a od kilku dni męczą mnie wzdęcia jak nigdy i kłucie w jelitach okropne, skurcze jelit. -
Karla_ wrote:Hej, widzę że obie mamy jutro prenatalne O której godzinie masz?
I trzymam kciuki za dzisiejsze, jeśli dobrze kojarzę to chyba Elena dziś ma. Daj znać po 🥰
Mam o 8:40 -
Meeegy91 wrote:U mnie nie wczoraj z okresu 11+3 , a jeśli chodzi o CRL to 12+2 . Przeziernosc 1,2 mm tak się zastanawiam czy nie za małe, tak czytam to wszyscy mieli jakoś więcej.
Ale w sumie myślę sobie ze jakby było coś nie tak czy za mało czy coś, to lekarz wysłałby na dodatkowe badania.Meeegy91 lubi tę wiadomość