LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Truśka wrote:Ja jestem -2kg 🙈 ale już nie spada i jak patrzyłam na kartę ciążową po dzieciach to na + miałam dopiero od jakiegoś 16tc
-
Hej,
Mam trzy apki na telefonie: Flo, Premom i Ovu.
Flo zawsze pokazywało mi ciąże o dzień do przodu, a dwie pozostałe tak, jak dr mówiła (nowy tydzień zawsze w sobotę). Dzisiaj powinnam mieć 9+6, jutro nowy tydzień. Natomiast z jakichś powodów Flo pokazuje nagle 10+1, a Premom 10+0 i nie rozumiem skąd taka zmiana! Ovu ma prawidłowy dzień. Czy ktoś miał już taki przypadek? -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🌞
Dzisiaj oficjalnie się żegnam 🖐️ jestem już po zabiegu. Wypłakałam się już i jestem gotowa na dalszą walkę o maleństwo 😊Wam życzę nudnych i spokojnych ciąż.
Szczęśliwego Nowego Roku ☺️
Ja też już po. Trzymam za nas kciuki ❤️🌈Nieprzejrzysta, AnitaK, Ambiwalentna, tygrysek7773, Róża11, Wojcinka, JoaJoaJoa, Dosia_24, Anka657, Galaxis, AkacjowaM, FlowerGirl lubią tę wiadomość
-
Olga000 wrote:Ja też już po. Trzymam za nas kciuki ❤️🌈
Nie uciekajcie z tego forum i pochwalcie się jak zobaczycie II kreseczki ❤️AnitaK lubi tę wiadomość
-
Domi1999 wrote:Ja jadę dzisiaj do rodzinnego żeby sprawdził co i jak, bo bujam się od wigilii wieczora z gorączką, kaszlem i katarem, a same herbatki i domowe sposoby niestety nie pomagają 🙈 Najgorsza ta gorączka, ale musi być jakiś wirus, bo u mnie wszyscy w rodzinie teraz właśnie chorzy i głównie gorączka, którą ciężko zbić
Grypa panuje zrób test i są leki na grypę które trochę objawy łagodzą 😘 -
Właśnie czytałam o depresji ciążowej i mam większość objawów Nigdy nie miałam problemów w kwestii zdrowia psychicznego...
-
Angelberry, spróbuj może skontaktować się z profesjonalistą? Na własną rękę lub przez ginekologa… ja przeszłam depresję poporodową, prawie rok walki i warto, warto, warto wygadać się komuś. Ten ktoś nas już dalej poprowadzi, oni mają doświadczenie i wiedzą jak pomóc i rozświetlić drogi. Nie musisz być sama! Juz zrobiłaś pierwszy krok i zauważyłaś, że coś jest nie tak. Teraz czas na kolejny i zobaczysz, że będzie lepiej!
Anita i Olga, tule bardzo mocno i wierzę, że za niedługo będziecie planować wyprawki! Dużo zdrowia dla Was i pogody ducha!AnitaK, angelberry, Galaxis lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś jakiś przypływ energii: wysprzątałam kuchnie i łazienkę i wstawiłam drugie pranie. Nareszcie coś działam.
Anka657 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Dzieki Dziewczyny! Jestem zdeterminowana jak nigdy, żeby jak najlepiej o siebie zadbać. Mam nadzieję, ale też czuję, że przyszły rok przyniesie pozytywne informacje ❤️
Truśka, Elena20, Nieprzejrzysta, tygrysek7773, Izaxx, mamastasia2020, Dosia_24, Anka657, Meggi5991, Galaxis, FlowerGirl lubią tę wiadomość
-
tralalina wrote:Angelberry, spróbuj może skontaktować się z profesjonalistą? Na własną rękę lub przez ginekologa… ja przeszłam depresję poporodową, prawie rok walki i warto, warto, warto wygadać się komuś. Ten ktoś nas już dalej poprowadzi, oni mają doświadczenie i wiedzą jak pomóc i rozświetlić drogi. Nie musisz być sama! Juz zrobiłaś pierwszy krok i zauważyłaś, że coś jest nie tak. Teraz czas na kolejny i zobaczysz, że będzie lepiej!
Anita i Olga, tule bardzo mocno i wierzę, że za niedługo będziecie planować wyprawki! Dużo zdrowia dla Was i pogody ducha! -
tralalina wrote:Angelberry. Tak też może być. Pierwszy trymestr jest dziwny. „Czwarty”trymestr też nie jest łatwy z podobnych powodów. Ale warto trzymać rękę na pulsie.
-
angelberry wrote:Dałam znać mężowi. Też będzie zwracał uwagę. To moja pierwsza ciąża, do tej pory dość wygodne życie, dużo przygód, a najmłodsza też nie jestem. Nagle perspektywa zmiany świata o 180 stopni też średnio na mnie działa...
To zrozumiałe dziecko zmienia życie i tego jesteśmy bardzo świadome więc choć jest wielka radość to i strach, dobrze że powiedziałaś mężowi, są leki które można a nawet trzeba jeśli okazałoby się że masz właśnie depresję nie bój się poprosić specjaliste o pomoc 😘♥️ -
Angelberry wiesz ze mi też się zgadzają prawie wszystkie objawy? I nawet kojarzę że wiele twoich wpisów jest podobnych do moich. Nie umiemy się cieszyć ciążą i na nic nie mamy siły.. ja nawet na spacer nie mogę się zmusić a uwielbiałam spacery. Odsunęłam znajomych, nie chce mi się z nimi spotykać..
-
tygrysek7773 wrote:Angelberry wiesz ze mi też się zgadzają prawie wszystkie objawy? I nawet kojarzę że wiele twoich wpisów jest podobnych do moich. Nie umiemy się cieszyć ciążą i na nic nie mamy siły.. ja nawet na spacer nie mogę się zmusić a uwielbiałam spacery. Odsunęłam znajomych, nie chce mi się z nimi spotykać..
-
Truśka wrote:Grypa panuje zrób test i są leki na grypę które trochę objawy łagodzą 😘
Rodzinny właśnie robił mi test na grypę, ale wyszedł ujemny. Dostałam antybiotyk z zaleceniem, żeby wziąć za 2-3 dni jak objawy nie ustąpią, póki co paracetamol na gorączkę. Mam dużo leżeć, wspierać się rosołkiem i "koniecznie nie przemarznąć".Truśka lubi tę wiadomość
-
A my jutro wyjeżdżamy w góry. Trochę jeszcze odetchnąć i naładować baterie, bo potem to już pewnie nigdzie nie pojedziemy przez cały rok z takim maleństwem 🙃.
Truśka, Sanana lubią tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Domi1999 wrote:Rodzinny właśnie robił mi test na grypę, ale wyszedł ujemny. Dostałam antybiotyk z zaleceniem, żeby wziąć za 2-3 dni jak objawy nie ustąpią, póki co paracetamol na gorączkę. Mam dużo leżeć, wspierać się rosołkiem i "koniecznie nie przemarznąć".
A wysoka masz te gorączkę ? Odpoczywaj jak najwięcej organizm się zregeneruje 😘