Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • AkacjowaM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2025, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi222 Właśnie też bardzo chcę się wybrać do fizjoterapeutki uroginekologicznej, w iesz w którym tygodniu ciąży można już iść? 😊

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko odrzuca mrożonki a lubi MM to polecam mieszać mrożonki z MM. Zacząć od małej ilości mrożonki i powoli zmniejszać proporcje na korzyść mrożonek.

I tak to prawda że mleko można dodać do kąpieli bo świetnie działa na skórę. Jak macie poranione sutki to też najlepszym lekiem jest po smarowanie ich mlekiem :) goi się jak na psie

Na koniec słowo dla dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - ja wiem ze temat wyprawki może być bardzo przytłaczający i wybory mogą wydawać się niemożliwe, ale tak serio to trzeba po prostu wrzucić na luz :) np nie trzeba pisać doktoratu z butelek przed ich zakupem :P kupcie te które które wam najbardziej przypadną do gustu a jak z jakiegoś powodu się nie sprawdzą to kupicie inne i tyle. Siłą rzeczy kompletujac wyprawkę przed pojawieniem się dziecka kupicie kilka rzeczy które u was się akurat nie sprawdza a będą takie których będzie wam brakowało i będziecie musiały po porodzie dokupić. Życie :)

Truśka, Róża11, Dosia_24, Praskovia, Somebody_33, Sanana, 3erin, Galaxis lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Jak dziecko odrzuca mrożonki a lubi MM to polecam mieszać mrożonki z MM. Zacząć od małej ilości mrożonki i powoli zmniejszać proporcje na korzyść mrożonek.

I tak to prawda że mleko można dodać do kąpieli bo świetnie działa na skórę. Jak macie poranione sutki to też najlepszym lekiem jest po smarowanie ich mlekiem :) goi się jak na psie

Na koniec słowo dla dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - ja wiem ze temat wyprawki może być bardzo przytłaczający i wybory mogą wydawać się niemożliwe, ale tak serio to trzeba po prostu wrzucić na luz :) np nie trzeba pisać doktoratu z butelek przed ich zakupem :P kupcie te które które wam najbardziej przypadną do gustu a jak z jakiegoś powodu się nie sprawdzą to kupicie inne i tyle. Siłą rzeczy kompletujac wyprawkę przed pojawieniem się dziecka kupicie kilka rzeczy które u was się akurat nie sprawdza a będą takie których będzie wam brakowało i będziecie musiały po porodzie dokupić. Życie :)
    Jasne, ale zawsze warto poczytać co się komu sprawdziło, bo jak np jest większość negatywnych opinii to już nie ryzykuje i nie kupuje nawet jak mi się podoba, bo szkoda kasy po prostu 😊.

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zamówiłam poduszkę do spania i zamierzam rozejrzeć się też za koszulą. Może torba też bo nic nie mam a widzę że naprawdę różnie może być (a już się cieszyłam że wychodzę powoli z tego najbardziej niebezpiecznego czasu). Mam nadzieję, że się przyda dopiero w lipcu ale niech będzie, zwłaszcza że nie mam ani jednej koszuli nocnej, bo ja wolę piżamy.

Truśka lubi tę wiadomość

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krótki filmik o cesarce: https://vm.tiktok.com/ZNeK8dMMb/

Brakuje mi tylko wyjaśnienia jak to jest przed samą cesarką, bo przygotowania chwilę trwającą
    I większość kobiet boi się strasznie znieczulenia. Nie ma się czego bać :)

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Jasne, ale zawsze warto poczytać co się komu sprawdziło, bo jak np jest większość negatywnych opinii to już nie ryzykuje i nie kupuje nawet jak mi się podoba, bo szkoda kasy po prostu 😊.
    Tak oczywiście. Nie o to mi chodziło żeby nie czytać rekomendacji. Po prostu wiem jak okropnie przytłaczające robienie pierwszej wyprawki może być that's it

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za tyle ciepłych słów.
    O 16 miałam ponowne badanie USG po tym jak znowu wyleciał ze mnie wielki skrzep… lekarz sam myślał że to koniec.
    Posprawdzali i pobadali, postraszyli i w sumie wiem że nic nie wiem.
    Najpierw chcieli mi pessar założyć, potem że krwawię z szyjki.
    Ale czuję że z moją krwią jest coś nie tak, jest za rzadka, nawet rano przy mierzeniu cukru zalałam sie krwią.

Narazie czekam na obchód. Leżę na płasko, robię pod siebie i nie wstaje. Mówili że dzisiaj już powinnam sama chodzić do toalety, tylko jak jak ze mnie leci jak z kranu.
    To jest najgorszy koszmar.

O ironio 3 dni wcześniej prenatalne, dzidzia zdrowa…
    A dziś zaczynam drugi trymestr :(

👩🏻 35 & 👨‍🦱 43

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • KasKas Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2025, 15:59

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    O 16 miałam ponowne badanie USG po tym jak znowu wyleciał ze mnie wielki skrzep… lekarz sam myślał że to koniec.
    Ale czuję że z moją krwią jest coś nie tak, jest za rzadka, nawet rano przy mierzeniu cukru zalałam sie krwią.

Narazie czekam na obchód. Leżę na płasko, robię pod siebie i nie wstaje. Mówili że dzisiaj już powinnam sama chodzić do toalety, tylko jak jak ze mnie leci jak z kranu.

A bierzesz acard lub coś w tym stylu? Bo on często tak rozrzedza krew i powoduje te krwawienia. Trzymam za Ciebie kciuki!!!

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Gosiaczek, jak sytuacja u Ciebie?
    Bo ja już po obchodzie i w sumie nic nie wiem co dalej. Lekarz chyba sie spieszyl na jakas cesarke.. Czekam niecierpliwie na koniec tego weekendu, żeby w koncu ktos mi zrobil usg..
    A u Ciebie jak? Krwawienie ustało?
    Dziewczyny jesteście niesamowicie silne. Nieustannie trzymam kciuki i wierzę że będą dobre wieści.

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    A bierzesz acard lub coś w tym stylu? Bo on często tak rozrzedza krew i powoduje te krwawienia. Trzymam za Ciebie kciuki!!!

Tak brałam clexane i acard.
    Tu w szpitalu acard mi nadal podają … glupia jestem już.

👩🏻 35 & 👨‍🦱 43

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • Truśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A szyjka się skróciła ? Łożysko ok? Kurde no dziwne ale najważniejsze że dziecko żyje jest szansa

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
  • Maggi222 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AkacjowaM wrote:
    Maggi222 Właśnie też bardzo chcę się wybrać do fizjoterapeutki uroginekologicznej, w iesz w którym tygodniu ciąży można już iść? 😊

Do fizjo uro jak nic się nie dzieje wcześniej to 16-18 tydzień jest optymalny. Ale jeśli jest ból np pośladka, biodra, KD (potoczna rwa) czy inne dolegliwości bólowe to można w każdej chwili.

Gosiaczek i Kas dzielne jesteście niesamowicie!!! Chyba wszystkie tutaj czekamy żeby weekend się skończył i przyszły dobre info od Was 💗

AkacjowaM lubi tę wiadomość

3 lata starań.
    Pierwsza procedura 10.2024
    Punkcja 12.10 - pobrano 17, zapłodniono 9, 6 rozwijało, do blastki dotrwały 3.
    17.10 transfer świeżaka 4AA, ❄️4AB❄️4BB czekają.

Od 5 dnia po transferze i wzroście beta HCG - nasilająca hiperstymulacja i płyn w otrzewnej. 8dpt potwierdzono przez USG i wdrożono leki.

beta HCG:
    5dpt - 14,7
    7dpt - 44,5 (214%)
    9dpt - 73,3 (72%)
    11dpt - 98,4 (35%)
    13 dpt - 169,2 (72%)
    18 dpt - 560,9 (62%)
    20 dpt - 876,9 (50%)
    21 dpt - USG - jest pęcherzyk 10mm i prośba lekarza o jeszcze 2x badanie bety w ciągu tygodnia do kolejnego USG
    23 dpt - 1841,3 (69%)
    28 dpt - 5254,20 (50%), GS 11,2mm, CRL 4,4mm, jest ❤️
    35 dpt - GS 18,9mm CRL 12,6mm, jest piękne❤️.
    9+5: GS 2,86cm ♥️
    11+4: GS 4,7 cm ♥️170, w USG prenatalnym wszystko Ok, PAPPA i Beta HCG - niskie ryzyka

preg.png
  • Lusia90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Zaczęłyście pisac o tej torbie do szpitala itd i mnie nastroilyscie... zamówiłam torbę do szpitala, koszule i szlafrok z tego doktor nap (promki są), co też polecaliście, znalazłam fajna torbę, dość spora i w spoko cenie, więc jestem zadowolona. Temat laktatorow i butelek jeszcze jest mi obcy, ale na pewno cofnę się do tego co piszecie, robie screeny wszystkiego. Ciągle się bałam cokolwiek gromadzic, ale w sumie wole chyba powoli zacząć, przynajmniej do szpitala, a na wiosne dla dziecka pewnie:) Zaczęłam oglądać kurtki i doszłam do wniosku, że sobie jednak kupię rzeczy do szpitala, w sumie więcej radości mi to dało, ale tak jak pisała jedna z Was, też mam nadzieje, ze prędko mi się nie przyda, w sumie, to bardziej z myślą o mężu, nie chciałabym, żeby się stresował szukaniem wszystkiego na ostatnią chwilę 💛
    Ja również wczoraj sobie uświadomiłam że nie mam do szpitala ani koszuli ani nawet klapek pod prysznic ... Niby człowiek nie ma w planach wylądować w szpitalu ale jak widać po przypadkach dziewczyn tu, wszystko może być dziś dobrze a jutro już nie. Także dziewczyny dzięki za czujność i dziś siadam i zamawiam, oby doczekało się nieużywane do lipca.
    Pozdrawiam Was wszystkie a szczególnie @Gosiaczek.prosiaczek i @KasKas, jesteście mega silne babki i wszystkie tu trzymamy za Was kciuki ♥️

Róża11 lubi tę wiadomość

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    26+2tc 950 g naszego szczęścia 💛
    30+2 tc 1630 g ślicznej rybki 💚
    30+6 tc 1816 g malutkiego misia 🧡
    36+2 tc 3190 g okrągłego pączusia 🩷
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Gosiaczek, jak sytuacja u Ciebie?
    Bo ja już po obchodzie i w sumie nic nie wiem co dalej. Lekarz chyba sie spieszyl na jakas cesarke.. Czekam niecierpliwie na koniec tego weekendu, żeby w koncu ktos mi zrobil usg..

Jak u Ciebie się to zaczęło ? Dużo miałaś krwi i nadal krwawisz ?
    Ja po obchodzie, czekam na chłopa i będziemy się powoli podnosić spacerować.
    Albo dzisiaj albo jutro zrobią mi kontrolę USG i to na tyle… czuję że jestem trochę pozostawiona z tym sama. Jak zapytałam czy mam acard dalej brać to zapytał z jakiego powodu go biorę i stwierdził że tak, leczenie jest takie samo.

👩🏻 35 & 👨‍🦱 43

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, grunt ze z dzieciątkiem ok, u mnie kilka dni temu identyczna sytuacja, tez krwotok z mega skrzepami, i tez krew praktycznie lala sie ze mnie, pamietam ze Ty te
    Z bierzesz leki na rozrzedzenie krwi, stad krew jasniejsza i intensywniejsze krwawienie, u mnie leki przeciwkrwotoczne pomogły, i po kilku dniach zostalo tylko plamienie, wierze ze i u Ciebie bedzie dobrze.

26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
    26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
    28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
    06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
    20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
    21.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta
    preg.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Ciebie się to zaczęło ? Dużo miałaś krwi i nadal krwawisz ?
    Ja po obchodzie, czekam na chłopa i będziemy się powoli podnosić spacerować.
    Albo dzisiaj albo jutro zrobią mi kontrolę USG i to na tyle… czuję że jestem trochę pozostawiona z tym sama. Jak zapytałam czy mam acard dalej brać to zapytał z jakiego powodu go biorę i stwierdził że tak, leczenie jest takie samo.

U mnie pomimo krwawienia w szpitalu podawano mi clexane i po wyjściu do domu tez nie kazali odstawiać.

26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
    26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
    28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
    06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
    20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
    21.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta
    preg.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to jest kosmos co ty opowiadasz. Po pierwsze po co cie tak straszą ? Ty już wylałas chyba litry krwi w tej ciąży a dziecko jak było żywe tak jest nadal więc to chyba znak że nie ronisz prawda?trafiłaś na długi weekend i pewnie wszystko tak po macoszemu traktują. Może jutro zaczną porządnie analizować twój przypadek, mam nadzieję. Trzymam mocno za ciebie kciuki, Kaskas za ciebie również

Truśka lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • KasKas Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2025, 15:59

• Truśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2025, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję takiej opieki 😢

rocznik '90
    Synek 16.12.2014r.
    Synek 13.07.2016r.
    starania o 3 od 2024 :)
    01.11.2024r. II
    preg.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ