LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam babyono muszlowy ale chyba miałam źle dobrane lejki i to też utrudniało rozhulanie laktacji. Nosiłam go w staniku sportowym ale byl dość ciężki.
-
Kejtaa wrote:A powiedzcie mi dziewczyny, które używały laktatorów - jest coś co polecacie? Bo ja te 4 lata temu miałam jakiś zwykły philipsa, średnio byłam zadowolona. Teraz widziałam, że są takie jakby muszle, które wkłada się do stanika i nawet za bardzo ich nie widać. Któraś miała styczność? Z drugiej strony nie chciałabym wydawać na to jakiś dużych pieniędzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:27
-
Ja miałam canpol babies elektryczny przenośny take&go. Spełnił swoje założenia, ale teraz będę szukała elektrycznych muszlowych, bo nie wyobrażam sobie siedzieć i trzymać w ręku i przykładać do piersi. 6 lat temu tych muszlowych nie było. W sensie były muszlowe, ale nie elektryczne. One po prostu działały na podciśnienie i spływał nadmiar, ale nie ściągał.
Także ja straumatyzowana sięgnę po coś co mi uwolni ręce i będę o tym mogła nie myśleć.
Chętnie posłucham Waszych doświadczeń, jeśli używałyście 😀👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Ja miałam laktator Medela, pożyczony od sąsiadki. Można do tego gorset dokupić i mieć ręce wolne. Polecam brać na dwa cycki.
W pierwszej ciąży miałam ręczny - ach te studenckie warunki finansowe… 😅 ale masakra to była. Co elektryczny, to elektryczny. A przy karmieniu zakładałam ten dzbanuszek silikonowy, co łapał mleko. Haaka chyba się nazywał. Spoko opcja. Przy pierwszym dziecku ręcznik przykładałam, nawet nie wiedziałam, że to mleko można zbierać. -
tralalina wrote:Ja miałam laktator Medela, pożyczony od sąsiadki. Można do tego gorset dokupić i mieć ręce wolne. Polecam brać na dwa cycki.
W pierwszej ciąży miałam ręczny - ach te studenckie warunki finansowe… 😅 ale masakra to była. Co elektryczny, to elektryczny. A przy karmieniu zakładałam ten dzbanuszek silikonowy, co łapał mleko. Haaka chyba się nazywał. Spoko opcja. Przy pierwszym dziecku ręcznik przykładałam, nawet nie wiedziałam, że to mleko można zbierać. -
Lusia90 wrote:Pierwsze słyszę 😅😅 rozwiń temat prosz
Generalnie chodziło o to, żeby pocierać sutki twardą szczotką żeby przygotowały się do kp 🤣
Zalecenie z lat 70tych. Mocno nieaktualne, może powodować nawet pękanie sutków 😅Lusia90, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:A jak u Ciebie sytuacja?
-
@Gosiaczek o nieee 😩 trzymam z całego serca kciuki żeby krwawienie jednak okazało się jakimś pokipem / krwiakiem i aby ciąża się dalej puknie rozwijała! Daj proszę znać jak będziesz miała chwilę jak sytuacja U ciebie..
@KasKas cieszę się że u ciebie sytuacja triche się uspokoiła 🙏 oby kryzys minął i oby wszyatko się dobrze skonczylo! -
Co do lakratorow to ja poprzednio używałam lansinoh i baaaardzo byłam zadowolona. Teraz chce od początku próbować z momcozy m6 - muszlowy laktstor który na grupie KPI zbiera świetne opinie.
Lansinoh dobrze mi służył no ale nie jest to wygodny przenośny laktstor. Raczej spora krowa z kablami z którą trzeba siedzieć i ciężko z nią pracować w miejscach publicznych.
Mój Lansinoh już dawno sprzedałam i myślę że teraz kupię nowy momcozy m6 i używany Lansinoh jak trafi się jakiś dobry na grupie kpi.
Co do Lansinoh to jedyne na co uczulam to to że on w zestawie ma tylko 2 rozmiary lejkow i one są na prawdę spore. Ja sobie nie zdawałam sprawy jakie to ważne i bezmyślnie założyłam te największe na pierwsze odciąganie i skończyło się poranionymi do krwi sutkami. Ostatecznie kupiłam lejki medeli (maja różne rozmiary) które na szczęście idealnie pasują do Lansinoh i to było idealne rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 19:33
-
Gosiaczku tak mi przykro! Przypadkiem zobaczyłam Twój wpis, a pamiętam jak pisałyśmy na innym wątku. Trzymam mocno kciuki, nie poddawaj się nawet na minutę, u nas też był hardkor ale jakoś dotuptałyśmy z tym krwiakiem już do 18+3❤️ dziad nadal siedzi ale walczymy nieustannie. A co na temat krwiaka mówił lekarz na prenatalnych? Zaczął się coś organizować? Będę zaglądać na wątek i wypatrywać informacji od was, trzymajcie się!!
-
Dziewczyny a powiedzcie mi co ja źle robiłam z laktatorem jak córka była mała. Próbowałam odciągać, ale to było dla mnie bardzo bolesne. Teraz będę chciała kupić laktator i na co mam zwrócić uwagę? Co zrobić żeby to nie bolało?
-
Wojcinka wrote:Co do lakratorow to ja poprzednio używałam lansinoh i baaaardzo byłam zadowolona. Teraz chce od początku próbować z momcozy m6 - muszlowy laktstor który na grupie KPI zbiera świetne opinie.
Lansinoh dobrze mi służył no ale nie jest to wygodny przenośny laktstor. Raczej spora krowa z kablami z którą trzeba siedzieć i ciężko z nią pracować w miejscach publicznych.
Mój Lansinoh już dawno sprzedałam i myślę że teraz kupię nowy momcozy m6 i używany Lansinoh jak trafi się jakiś dobry na grupie kpi.
Co do Lansinoh to jedyne na co uczulam to to że on w zestawie ma tylko 2 rozmiary lejkow i one są na prawdę spore. Ja sobie nie zdawałam sprawy jakie to ważne i bezmyślnie założyłam te największe na pierwsze odciąganie i skończyło się poranionymi do krwi sutkami. Ostatecznie kupiłam lejki medeli (maja różne rozmiary) które na szczęście idealnie pasują do Lansinoh i to było idealne rozwiązanie.
A czy któraś z mam wypowie się o butelkach? Czy te z philipsa avent sa faktycznie takie super ? Jestem zielona więc chętnie sobie szybciej poczytam wasze opinie👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Wojcinka wrote:Co do lakratorow to ja poprzednio używałam lansinoh i baaaardzo byłam zadowolona. Teraz chce od początku próbować z momcozy m6 - muszlowy laktstor który na grupie KPI zbiera świetne opinie.
Co do Lansinoh to jedyne na co uczulam to to że on w zestawie ma tylko 2 rozmiary lejkow i one są na prawdę spore. Ja sobie nie zdawałam sprawy jakie to ważne i bezmyślnie założyłam te największe na pierwsze odciąganie i skończyło się poranionymi do krwi sutkami. Ostatecznie kupiłam lejki medeli (maja różne rozmiary) które na szczęście idealnie pasują do Lansinoh i to było idealne rozwiązanie.
Ten momcozy widziałam, zachęca, ale cena spora, a nie wiem czy będę tyle używała… chyba wolałabym coś “w razie co”. Ten neno muszlowy jakoś bardziej przystępny cenowo dla mnie. Ale poczytam opinie. -
Optymistka90 wrote:Właśnie też czytałam fajne opinie o tym momcozy i na fb pełno jego reklam. Zastanawiam się nad nim.
A czy któraś z mam wypowie się o butelkach? Czy te z philipsa avent sa faktycznie takie super ? Jestem zielona więc chętnie sobie szybciej poczytam wasze opinie
Jeśli chodzi o butelki to polecam Medela Calma. Ze wszystkich butelek/smoczków ta wymaga od dziecka ssania, aby coś poleciało. Wadą butelek jest to, że dziecko uczy się wygody łatwiej jest pić ze zwykłego smoczka (mleko po prostu samo leci) niż ssać. A jak się już nauczy z butelki to nie będzie chciało ssać piersi. Więc tutaj bym mocno uważała, jeśli nie chcesz zrezygnować z KP.
Moja córka była KP, KPI i MM jednocześnie.
https://almamed.pl/medela-calma-butelka-ze-smoczkiem-250-ml?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-Oi7BhA1EiwA2rIu2_CjiJcryWV9G7B1t_RrSYa6xX9FnmOHUkYbNPJ7u_w2M1Fh8vx2XRoC8UUQAvD_BwE
Begginer lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Vilka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi co ja źle robiłam z laktatorem jak córka była mała. Próbowałam odciągać, ale to było dla mnie bardzo bolesne. Teraz będę chciała kupić laktator i na co mam zwrócić uwagę? Co zrobić żeby to nie bolało?