LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dosia_24 wrote:Też mam w poniedziałek 🙉🙈
Nie stresowałam się jakoś szczególnie ale znajomej ostatnio na prenatalnych lekarz powiedział ,że nie widać kości nosowej u dziecka. Biedna musi robić szersze badania i nie wyobrażam sobie tego stresu. Kurcze ale sporo osób dookoła opowiada historię jak lekarze mówili ,że dziecko się chore urodzi ,a jest kompletnie zdrowe, jak ufać?
Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobić tego nifty. Może w końcu bym była spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:36
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Styśka1998 wrote:Cześć ❤️ Ja mam dzisiaj wizytę o 15 ☺️ Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ☺️ Jak tak piszecie o jedzeniu to mi przyszedł smak na makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami 🤤😍 Owoce u mnie też wchodzą jak złoto 😂 Najbardziej to banany 😂
@Róża11 U mnie na stronie szpitala jest cała lista co potrzebuje do szpitala ☺️ Często zdarza się tak, że szpitale mają swoje ubranka i tylko potrzebują ubranka na wyjście dziecka 😊 Tak na przykład jest w szpitalu w Wadowicach bo moja siostra ma termin na 5 lutego i ona już jest gotowa i spakowana i tylko ubranka na wyjście dziecka bierze bo wszystko zapewnia szpital jeśli chodzi o dziecko ☺️ Natomiast dla niej samej wszystko jest niestety potrzebne nawet podkłady na łóżko 😂 Warto sprawdzić na swojej stronie szpitala czy jest taka lista bo wtedy nie musisz wszystkiego brać 😊 Z tego co mi też wiadomo to u nas na szkole rodzenia przy szpitalu też dają taką listę ☺️
@Optymistka90 A ja właśnie mam na odwrót 🤣 Przed ciążą praktycznie w ogóle nie jadłam mięsa, nie smakowało mi, jak w ogóle patrzyłam na mięso to od razu robiło mi się niedobrze... A ostatnio sama proponowałam że może byśmy zjedli mięso bo miałam taką straszną ochotę na nogę z kurczaka pieczoną 😂😂
@Meeegy91 Ja Mam dzisiaj wizytę i mam właśnie dziwne przeczucie że pani doktor powie nam że jednak chłopak 🙈 Mój mąż by się ucieszył ale ja już się bardzo nastawiłam na dziewczynkę 🤭 U takiej znajomej do 6 miesiąca mówili jej że dziewczynka, miała wizytę i okazało się że jednak chłopak 🙈
@bialy_wilczek Zapraszamy ☺️ Proszę się rozgościć ❤️
@3erin Wszystko będzie dobrze ❤️ Trzymam kciuki 🤞 Daj znać po wizycie ☺️ Ja mam też dzisiaj wizytę tylko że zwykłą, kontrolną u mojej pani dr i też nie mogę spać już od 4:00 😂
No właśnie, a z tym szpitalem to jak jest, ja w Trojmiescie i tutaj szpitali sporo, do chyba 4 z mojej lokalizacji podobna odległość. Idę do szpitala i mówię, że chce tu rodzic, mam na wtedy i wtedy termin, kiedy mam iść jeśli tak i ich poinformować? Czy njak to wygląda? Przepraszam, ale ja kompletnie nie wiem, jak ktoś nawet ode mnie rodziła to w miejszym mieście, gdzie jest jeden szpital I sprawa była oczywista. 😔08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Róża11 wrote:No właśnie, a z tym szpitalem to jak jest, ja w Trojmiescie i tutaj szpitali sporo, do chyba 4 z mojej lokalizacji podobna odległość. Idę do szpitala i mówię, że chce tu rodzic, mam na wtedy i wtedy termin, kiedy mam iść jeśli tak i ich poinformować? Czy njak to wygląda? Przepraszam, ale ja kompletnie nie wiem, jak ktoś nawet ode mnie rodziła to w miejszym mieście, gdzie jest jeden szpital I sprawa była oczywista. 😔👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Dokładnie tak, jak jest akcja porodowa to muszą cie przyjąć w każdym szpitalu w Polsce. Ja jeśli jakimś cudem będę jednak rodzic SN to chce jechać do Matki Polki, tam rodziłam syna. 70 km , powodzenia hahah.
Dziewczyny witam się oficjalnie w 2 trymestrze 🥳 trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyKamax9, angelfromhell, Sanana, Dosia_24, Somebody_33, Galaxis lubią tę wiadomość
-
Hej, ja wracam z aktualizacją, że jednak przełożyli mi prenatalne i miałam już wczoraj. Podobno idealnie, bo bobas był w sam raz do mierzenia. 🩷
Ogólnie wszystko w porządku. Jedynie tętno serca trochę zaniepokoiło lekarza, bo mierzył dwa razy i było raz 133, raz 143 i wg niego mogłoby być wyższe. Nie wiem co sądzić, bo mieści się w normie. Jak to u Was było?
Tak czy siak, otrzymaliśmy skierowanie na echo serca płodu, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.Galaxis lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Wydaje mi się że nikogo nie informujesz wcześniej tylko jak jest akcja porodowa to jedziesz i tyle. Ale może się mylę, no ale przecież nie mogą odmówić przyjęcia rodzącej a i tak oprócz planowych cesarek nie zaplanujesz dnia kiedy urodzisz 😊
No ale może być tak, że np będę mieć termin i nie zacznę jeszcze rodzic, a zgłosić się chyba trzeba. albo nie maz będzie mnie zawoził tylko karetka, bo się rozpocznie. I co wtedy? Jak coś, to tak jak mówię, to są 4 szpitale w tej samej odległości ok 10 km, a nie, że jeden 60 drugi 5 km.. nie wiem jak to ugryźć.. może na szkole rodzenia coś podpowiedzą Panie. Aż czuje się żenująco pytając o to..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Domi1999 wrote:Do mnie babcia przyszła po poronieniu i powiedziała "no co dziecko, może wcale nie będziesz mogła mieć dzieci", a gdy w święta dowiedziała się o drugiej ciąży to usłyszałam "żebyś tylko donosiła" 🙈
I ja wiem, że to wszystko w dobrej wierze, że to zupełnie inne pokolenie i zwyczajnie dla niej nie ma problemu, żeby komuś tak powiedzieć, no ale.. 🙈
Współczuję... Rozumiem, że to babcia, ale powinna ugryźć się w język 🙁 -
Róża11 wrote:No ale może być tak, że np będę mieć termin i nie zacznę jeszcze rodzic, a zgłosić się chyba trzeba. albo nie maz będzie mnie zawoził tylko karetka, bo się rozpocznie. I co wtedy? Jak coś, to tak jak mówię, to są 4 szpitale w tej samej odległości ok 10 km, a nie, że jeden 60 drugi 5 km.. nie wiem jak to ugryźć.. może na szkole rodzenia coś podpowiedzą Panie. Aż czuje się żenująco pytając o to..
Co do karetki to nie wiem czy karetka przyjedzie po rodzącą kobietę. U nas są takie deficyty karetek że nie przyjeżdżają ot tak nawet przy różnych poważnych przypadkach i trzeba samemu dowozić chorego 🙈😨Kamax9 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Optymistka90 wrote:No to jak będziesz mieć termin a nie zaczniesz rodzić to masz lekarza prowadzącego i on zdecyduje czy jeszcze kilka dni czekasz albo każe ci się zgłosić do szpitala na wywołanie. To moim zdaniem normalnie idziesz wtedy do wybranego szpitala i tam cię przyjmą.
Co do karetki to nie wiem czy karetka przyjedzie po rodzącą kobietę. U nas są takie deficyty karetek że nie przyjeżdżają ot tak nawet przy różnych poważnych przypadkach i trzeba samemu dowozić chorego 🙈😨
Potwierdzam…
Po moja babcię z zawałem musiał helikopter przylecieć bo karetek brak..
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Dobra, dzięki laski. Tak, wiem, że z karetkami jest patologia w Polsce i jest ich bardzo mało.. tak rzuciłam, bo po znajoma znajomej przyjeżdżała, bo wody odeszły. Dobra. Tak czy siak dzięki 😘
Optymistka90 lubi tę wiadomość
Jak jedziesz rodzić karetka to wiozą cię do dyżurnego szpitala. Ja z synem miałam podpisany koc ze szpitalem wybranym, bo byłam na patologii na początku 3 trymestru.
Teraz koc nie mam podpisany, ale się jeszcze dowiem jak to wygląda. Ale z tego co już się dowiadywałam to jak przyjeżdżasz z akcją porodowa, a nie niby akcja to muszą cię przyjąć na ostrym czy nie. -
@Róża11 dodaj się do grupy na fb Gdzie rodzić na Pomorzu tam znajdziesz najważniejsze informacje na temat szpitali w Trojmiescie, dziewczyny piszą o swoich porodach. Jesli akcja się zacznie to nie każdy szpital musi Cię przyjąć, w UCK jeśli akcja nie jest mocno rozkręcona, a nie mają miejsc to odsyłają na Zaspę, do Gdyni albo do Kartuz. Jesli chodzi o ciąże po terminie też są różne zwyczaje w różnych szpitalach. Zaspa przyjmuje 7-8 dni po, UCK inaczej. Jesli masz wskazania do CC to tez w każdym szpitalu kwalifikacja wyglada inaczej, w innym terminie powinnaś się zgłosić żeby wyznaczyć termin, a w niektórych przyjmą Cię z marszu. Temat rzeka. Jak masz jakieś pytania to pisz, w temacie szpitali w Trojmiescie jestem na bieżąco32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Sanana wrote:@Róża11 dodaj się do grupy na fb Gdzie rodzić na Pomorzu tam znajdziesz najważniejsze informacje na temat szpitali w Trojmiescie, dziewczyny piszą o swoich porodach. Jesli akcja się zacznie to nie każdy szpital musi Cię przyjąć, w UCK jeśli akcja nie jest mocno rozkręcona, a nie mają miejsc to odsyłają na Zaspę, do Gdyni albo do Kartuz. Jesli chodzi o ciąże po terminie też są różne zwyczaje w różnych szpitalach. Zaspa przyjmuje 7-8 dni po, UCK inaczej. Jesli masz wskazania do CC to tez w każdym szpitalu kwalifikacja wyglada inaczej, w innym terminie powinnaś się zgłosić żeby wyznaczyć termin, a w niektórych przyjmą Cię z marszu. Temat rzeka. Jak masz jakieś pytania to pisz, w temacie szpitali w Trojmiescie jestem na bieżąco
-
KasKas wrote:Ja chyba w takim razie zdecyduje sie na sanco, tam nie trzeba odstawiać. Juz mam taaaką głowę od zastanawiania się, który test wybrać 🙈 A chyba różnice między nimi nie są jakieś ogromne..
Ja nie wiedziałam że trzeba odstawić heparynę, więc zostałam postawiona przed faktem dokonanym i wybrałam sancoKasKas lubi tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Sanana wrote:@Róża11 dodaj się do grupy na fb Gdzie rodzić na Pomorzu tam znajdziesz najważniejsze informacje na temat szpitali w Trojmiescie, dziewczyny piszą o swoich porodach. Jesli akcja się zacznie to nie każdy szpital musi Cię przyjąć, w UCK jeśli akcja nie jest mocno rozkręcona, a nie mają miejsc to odsyłają na Zaspę, do Gdyni albo do Kartuz. Jesli chodzi o ciąże po terminie też są różne zwyczaje w różnych szpitalach. Zaspa przyjmuje 7-8 dni po, UCK inaczej. Jesli masz wskazania do CC to tez w każdym szpitalu kwalifikacja wyglada inaczej, w innym terminie powinnaś się zgłosić żeby wyznaczyć termin, a w niektórych przyjmą Cię z marszu. Temat rzeka. Jak masz jakieś pytania to pisz, w temacie szpitali w Trojmiescie jestem na bieżąco
No właśnie słyszałam dużo dobrych opinii o UCK czyli tak naprawdę nic nie jestem w stanie sobie ,,klepnąć" tylko czekam, jak się rozkręca akcja, to jade sobie np do tego UCK, a oni mogą mi powiedzieć, że to jeszcze nie to i odesłać do innego szpitala? Albo jak jestem po terminie to jade do jakiegoś szpitala i wcale nie muszą mniebtak przyjąć tylko miga odesłać, bo gdzieś indziej mnie zakwalifikują? Czyli ogólnie nic nie jestem w stanie zrobić wcześniej, po prostu muszę mieć dokumenty i papiery przy sobie z aktualnymi badaniami i jade na zwyiol. Bo ja tutaj sobie wyobrażam, że muszę dostarczyć te badania wcześniej umówić się itd., jak w hotelu xd w sumie to jak teraz tak myślę, to ja nie wiem co ja sobie myślałam xd bo dwa razy leżałam w szpitalu i u mnie w mieście nie zajęli się mną i odesłali mnie 100 km od domu, dzieciaka 12 lat no dobra, coś mi się jaśniej robi, powiem szczerze, że ja się na tych grupach na fb trochę gubię i za dużo informacji. Dziekuje Ci baaaaaaardzo! 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:46
Ann12 wrote:Ja nie wiedziałam że trzeba odstawić heparynę, więc zostałam postawiona przed faktem dokonanym i wybrałam sanco
Mąż ma w wolnej chwili wykupić to nifty. Zdecydowałam się jednak. Myślałam nad tym chyba z miesiąc 😂🙈👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Optymistka90 wrote:Ja i tak będę myśleć do połówkowych. Znam mnóstwo historii że pierwsze prenatalne super, a połówkowe wykazywały wady, więc kurczę i tak jeszcze ten stres do końca pewnie mi nie odpuści.
Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobić tego nifty. Może w końcu bym była spokojniejsza
Teraz ogólnie te ciążę jakoś mniej przeżywam i mniej myślę o czymkolwiek, aczkolwiek dla mnie prenatalne to nie jest żadna wielka ulga i mam 100% świadomość że wady genetyczne to tylko kropla w morzu potencjalnych problemów no ale... Co ma być to będzie 🙃 -
Słuchajcie, nie można dać się zwariować, jesteśmy dopiero na początku naszej drogi. Jak się urodzi dziecko to dopiero będą stresy i zmarwietnia
Róża11, Kejtaa lubią tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
13.01 - 12w6d, 6,6cm, 165 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
[/url] -
Wojcinka wrote:Miałam takie samo podejście w ciąży z Mayą, mąż strasznie się na mnie za to denerwował bo nie potrafiłam się ciszyć do końca ciążą i ciągle czekałam na połówkowe. Faktycznie po polowkowych odetchnelam z większą ulgą.
Teraz ogólnie te ciążę jakoś mniej przeżywam i mniej myślę o czymkolwiek, aczkolwiek dla mnie prenatalne to nie jest żadna wielka ulga i mam 100% świadomość że wady genetyczne to tylko kropla w morzu potencjalnych problemów no ale... Co ma być to będzie 🙃
Czy dobrze pamiętam, że Tobie w ciąży z Mayą wyszło posrednie ryzyko trisomii? Robiłaś wtedy NIFTY?
Przepraszam jeśli coś pokręciłam ❤️