X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letycja wrote:
    Jak dla mnie to ona jest bezczelna. Bo gdyby wynajmowała obcemu to nikt by sobie nie pozwolił, żeby miała tam składzik swoich rzeczy. A z Wami uważa, że może sobie na to pozwolić. Musicie się odezwać stanowczo. Jeśli mąż nie chce to Ty powinnaś. Im dłużej tak będzie tym bardziej będziesz sfrustrowana.

Właśnie mąż nie chce ,bo ją już zna. Wie jak będzie. To będzie taka sama reakcja jak wtedy kiedy zawiózł jej kilka rzeczy. Zresztą wydaje mi się ,że ona może być nieco złośliwa ,bo miała mieć takie życie jak my, mieszkać na swoim, z kochającym mężem i dziećmi ale facet był nieodpowiedni i wszystko się rozleciało. Zostawiła tu wszystko tak jak było, pewnie spakowała tylko najpotrzebniejsze rzeczy i wróciła do domu rodzinnego. Jak wprowadziłam się tutaj do męża rok temu to pierwsze co to przeżyłam szok ,że jest tutaj tyle damskich rzeczy, jakby miał kogoś innego niż mnie. Później zobaczyłam jej zdjęcia z tym facetem. Od razu miałam powiedziane żeby niczego nie ruszać ,bo ona tego nie lubi i wszystko ma być tak jak jest. Od tamtego czasu troszkę ruszyliśmy ale to nadal śliski temat ,bo to było ruszone bez jej wiedzy i udziału.
    Nie chce sama zaczynać z nią tej rozmowy ,bo boję się ,że tą rozmową pogorszę stosunki między nami ,a nią i teściową ,bo mieszkają razem więc to jest ulubiona córka ,a bardzo się starałam żeby teściowa mnie akceptowała ,bo do tej pory nikt nie był wystarczająco dobry dla jej syna i skutecznie terroryzowała każdą dziewczynę. Relacje męża z rodziną też są dość słabe więc nie chcę być przyczyną awantur

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    21.11.2024 - pozytywny test 😊
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶 niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • 3erin Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dosia_24

Moim zdaniem lepiej na 2 pokojach a po swojemu niż na lasce / niełasce siostry. Skoro i tak planujecie wyjazd to wynajmijcie cos małego dla Was. Małe dziecko nie potrzebuje odrazu pokoju dla siebie. 2/3 lata dacie radę.

@all

W czwartek mam wizytę i jak do tej pory się nie stresowałam tak teraz myślę o tym i mam nadzieję że wszystko jest ok 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 20:45

Lusia90 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
    👩🏻‍⚕️ 17.04 krzywa cukrowa ❌ 153mg/dl 😵 🩵 987g (25+5)

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Wynajmujecie, płacicie czynsz i macie umowę? Czy po prostu czynsz i generalnie obawiacie się też, że jak zaczniecie z nią rozmawiać, to każe Wam stamtąd spadać?

Ogólnie płacimy rachunki i umówioną kwotę dla niej ale oprócz tego kiedy coś trzeba zmienić w mieszkaniu ,bo już się nie nadaje to mąż kupuje za swoje pieniądze i w przypadku wyprowadzki niczego stąd nie zabierze. Kupił tak telewizor, prysznic ,bo tamten był w opłacanym stanie i pralkę. Staramy się jak najmniej pakować w to mieszkanie ,bo jest jak jest zresztą to nie nasze. Zresztą z tego co wiem to takie rzeczy do mieszkania powinien kupić właściciel ,a nie "najemca". Stosunki męża z siostrą są specyficzne, mieli umowę jak to ma wyglądać zanim się poznaliśmy i tutaj zamieszkałam, też niechętnie o tym mówi ,bo on jest niestety taki ,że nie walczy o swoje i wszystko chce załatwiać polubownie. Płacimy też trochę mniej niż pewnie byśmy dali za mieszkanie tej wielkości w centrum miasta ale w końcu wynajmujemy od rodziny i to z całą gamą minusów w postaci jej rzeczy w całym mieszkaniu i kupowaniu sprzętów użytku domowego na własną rękę

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Ogólnie płacimy rachunki i umówioną kwotę dla niej ale oprócz tego kiedy coś trzeba zmienić w mieszkaniu ,bo już się nie nadaje to mąż kupuje za swoje pieniądze i w przypadku wyprowadzki niczego stąd nie zabierze. Kupił tak telewizor, prysznic ,bo tamten był w opłacanym stanie i pralkę. Staramy się jak najmniej pakować w to mieszkanie ,bo jest jak jest zresztą to nie nasze. Zresztą z tego co wiem to takie rzeczy do mieszkania powinien kupić właściciel ,a nie "najemca". Stosunki męża z siostrą są specyficzne, mieli umowę jak to ma wyglądać zanim się poznaliśmy i tutaj zamieszkałam, też niechętnie o tym mówi ,bo on jest niestety taki ,że nie walczy o swoje i wszystko chce załatwiać polubownie. Płacimy też trochę mniej niż pewnie byśmy dali za mieszkanie tej wielkości w centrum miasta ale w końcu wynajmujemy od rodziny i to z całą gamą minusów w postaci jej rzeczy w całym mieszkaniu i kupowaniu sprzętów użytku domowego na własną rękę

Jak kupiliście rzeczy ruchome za swoje pieniądze typu tv, pralka to wszystko brałabym ze sobą w razie przeprowadzki

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    05.03 650g ❣️
    26.03 1069 g 🤗💝
    15.03 1494 g Viniego 🫶❤️
    preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Podrzucam temat do kolejnej dyskusji. Chyba jeszcze go nie było 😊
    Zamierzacie informować w mediach społecznościowych lub już to zrobiłyście o ciąży? 😊

Ja nie zamierzam. Wszyscy najbliżsi znajomi po kolei się dowiadują przy okazji spotkań. Ale nie zamierzam wrzucać tej informacji na fb czy Instagram. Jednak wśród znajomych widzę że jest trend by takie info wrzucać, tak samo jak później zdjęcia dziecka po urodzeniu. A jak wy do tego podchodzicie? 😊
    Ja należę to tych co nie wrzucają zdjęć na fb. Tzn. wrzucam jakiś krajobraz jak gdzieś jesteśmy itp. (przeważnie jak już wrócimy) ale nie wrzucam zdjęć gdzie widać mnie czy młodego. Dopiero od 2 lat na profilowym mam siebie, ale też tyłem jak patrzę na piękny krajobraz. Uważam, że kto ma wiedzieć co się u mnie dzieje to wie 😉

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Jak kupiliście rzeczy ruchome za swoje pieniądze typu tv, pralka to wszystko brałabym ze sobą w razie przeprowadzki
    Też tak uważam. Nie wiem czemu by to miało zostać w tym mieszkaniu skoro kupione było z waszych pieniędzy 😊

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    preg.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Ja należę to tych co nie wrzucają zdjęć na fb. Tzn. wrzucam jakiś krajobraz jak gdzieś jesteśmy itp. (przeważnie jak już wrócimy) ale nie wrzucam zdjęć gdzie widać mnie czy młodego. Dopiero od 2 lat na profilowym mam siebie, ale też tyłem jak patrzę na piękny krajobraz. Uważam, że kto ma wiedzieć co się u mnie dzieje to wie 😉
    Ja mam takie samo podejście. Mój profil jest praktycznie pusty na fb 🙈 byłam ciekawa jakie wy macie podejście 😊

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    preg.png
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Dosia, a może jak porozmawiacie to uda się wypracować jakiś kompromis i jednak schować część rzeczy do piwnicy czy jakimś cudem dogadać się z ich właścicielką żeby coś zabrała :P narzuta na kanapę to dobry pomysł, a czyszczenie kanapy może powierzyć firmie ? My co rok zamawiamy firmę, która przyjeżdża i odświeża kanapę. Mamy kota i ogólnie kanapa się brudzi więc lubimy raz w czas ją wyczyścić. To nie jest jakiś bardzo duży koszt, ale możesz też spróbować zrobić to specjalnymi płynami sama. Kiedyś próbowałam, efekt był ok, ale jednak jak firma przyjedzie i ogarnie specjalnym sprzętem to jest inna jakość :)

Mąż delikatnie dawał do zrozumienia ,że nam te rzeczy przeszkadzają, nawet raz jedną partię jej zawiózł i spotkało się to z oburzeniem. Myślę ,że to co zalega mi w pokoju syna spakujemy pewnego dnia i wyniesiemy do piwnicy zamiast się prosić ,a reszta rzeczy z salonu będzie musiała zostać i będę musiała przeboleć dopóki nie postanowimy gdzie chcemy mieszkać. Już trudno, tak jak mówiło kilka osób żyrandol ściągnę i kupię taki jak mi odpowiada ,a kanapę ogarnie mi jakaś firma tak jak radzisz i kupię narzutę. Całą resztę przecierpię ,bo czuję ,że nie mam siły na proszenie i upominanie się ,bo ona sama nie pomyśli ,że pasuje swoje rzeczy w końcu zabrać

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • 88Ania88 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Tak, każda to wie, bo te rzeczy zawierają się w suplach, które przyjmujemy od 1. trymestru typu pregna czy pueria.
    Ja to napisałam cytując post ALimy, której lekarz zalecił tylko kwas foliowy i probiotyki. Poza tym nie każdy przyjmuje preparaty łączone, ja np. wolę suple osobno.

preg.png
  • Róża11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Mąż delikatnie dawał do zrozumienia ,że nam te rzeczy przeszkadzają, nawet raz jedną partię jej zawiózł i spotkało się to z oburzeniem. Myślę ,że to co zalega mi w pokoju syna spakujemy pewnego dnia i wyniesiemy do piwnicy zamiast się prosić ,a reszta rzeczy z salonu będzie musiała zostać i będę musiała przeboleć dopóki nie postanowimy gdzie chcemy mieszkać. Już trudno, tak jak mówiło kilka osób żyrandol ściągnę i kupię taki jak mi odpowiada ,a kanapę ogarnie mi jakaś firma tak jak radzisz i kupię narzutę. Całą resztę przecierpię ,bo czuję ,że nie mam siły na proszenie i upominanie się ,bo ona sama nie pomyśli ,że pasuje swoje rzeczy w końcu zabrać

Jeśli chodzi o mnie, to ja bym się po prostu wyprowadziła, nawet jeśli mój portfel miałby się trochę uszczuplić. Nic nie zastąpi komfortu psychicznego. To wy jej robicie łaskę, bo znaleźć teraz porządnych wynajmujących, co Ci nie zdewastują mieszkania, plus płacą na czas graniczy z cudem. Pomijam przechowywanie rzeczy. Ogólnie ja musiałabym mieć te mieszkanie chyba za friko, żeby tam zostać z kogoś rzeczami i jeszcze nje moc nic po swojemu zrobic. Jeśli płacicie, to jedyne co wam się zmieni, to to, że będziesz się czuła swobodniej. Polecam 😘

ConteBis, Somebody_33, Anka657, Lusia90 lubią tę wiadomość

16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
    17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    @Dosia_24

Moim zdaniem lepiej na 2 pokojach a po swojemu niż na lasce / niełasce siostry. Skoro i tak planujecie wyjazd to wynajmijcie cos małego dla Was. Małe dziecko nie potrzebuje odrazu pokoju dla siebie. 2/3 lata dacie radę.

@all

W czwartek mam wizytę i jak do tej pory się nie stresowałam tak teraz myślę o tym i mam nadzieję że wszystko jest ok 🙄

Właśnie to niestety nie jest takie proste ,bo mąż dużo pracuje, odpowiada za czyjeś zdrowie i jak dziecko się urodzi to będzie z nami tylko tydzień i wraca do pracy, będziemy żyć na dwa pokoje ,bo on pracuje większość dni od 8 do nawet 21 i musi się wysypiać żeby później w pracy myśleć co robi. Potrzebujemy tego drugiego dziecięcego pokoju ,bo wiem ,że przy maleństwie całe noce się często nie śpi ,a on nie może sobie w pracy pozwolić na błędy więc cała opieka nad dzieckiem w nocy spadnie na mnie.
    Nie myślimy żeby się przenosić na inne mieszkanie ,bo będzie nam ciężko coś znaleźć w dobrej cenie i żeby nie trzeba było czegoś dokupywać czy remontować ,a na to mieszkanie poszło już wystarczająco pieniędzy ,bo co trzeba wymienić to mąż kupuje to na własną rękę. Pralka, prysznic ,telewizor ...to wszystko kupił w ciągu ostatniego roku żebyśmy mieli tu warunki.
    Po prostu muszę przeżyć jakoś to co mi się nie podoba albo się ogarnąć, w nosie mieć to ,że będzie z tego awanura i włożyć kij w mrowisko

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • 88Ania88 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Zasysalam ją :D nie umiem tego opisać 😂 Ściskałam i ściśnietą przykładałam do piersi i się trzymała jak pijany płotu
    Ja też zasysałam, ale mi czasem się odczepiała, szczególnie jak mały np. uderzył ręką i się wylewało.

preg.png
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Też tak uważam. Nie wiem czemu by to miało zostać w tym mieszkaniu skoro kupione było z waszych pieniędzy 😊

Mąż mówił ,że w razie wyprowadzki wszystko co zostało zakupione przez niego tutaj zostaje, taką miał z nią chyba umowę jako ,że płacimy trochę mniej niż pewnie za ten metraż byśmy płacili. Płaci z własnych pieniędzy, nie naszych wspólnych więc niewiele mam w tej kwestii do powiedzenia

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • KasKas Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Czy są tu dziewczyny które aplikują nadal luteinę dopochwowo? Mam pytanie ..
    Ja 😉

preg.png
  • KasKas Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Ania88 wrote:
    KasKas kochana, jak sytuacja u Ciebie?
    Ja powiem szczerze ostatnio mniej zaglądam na forum. Jestem na etapie czekania na amniopunkcje więc moje myślenie o ciąży jest zupełnie na innym etapie niż większość dziewczyn tutaj

preg.png
  • Meeegy91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które czują już ruchy, czy odkąd zaczęłyście czuć czujecie je co dzień?

preg.png[/url]

14.01.24 ⏸
    27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
    06.24 ponowne rozpoczęcie starań
    19.10.24 ⏸
    05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
    26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
    17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
    14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙
    04.02 badania połówkowe, 291 g , chłopiec 💙 wszystko na miejscu i odpowiada danemu tygodniowi
    25.02 wszystko ok 💙 tylko podsłuchaliśmy serducho
    18.03 ważymy już 824 g 💙
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasKas wrote:
    Ja powiem szczerze ostatnio mniej zaglądam na forum. Jestem na etapie czekania na amniopunkcje więc moje myślenie o ciąży jest zupełnie na innym etapie niż większość dziewczyn tutaj
    Kiedy masz badanie? Trzymam kciuki!

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
    15+4 👶🏻 147 g 🩵
    19+3 👶🏻 327 g 🩵
    23+4 👶🏻 688 g 🩵
    preg.png
  • KasKas Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Kiedy masz badanie? Trzymam kciuki!
    W poniedziałek, ale w sobotę idę na oddział... Bo jak muszę mieć podaną immunoglobuline to MUSZĄ mnie przyjąć a oddział i to na 4 dni...

Optymistka90, Anka657 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dosia_24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też raczej nie jestem osobą ,która się dzieli ciążą czy narodzinami w mediach ale też nie będę jakoś specjalnie ukrywać. Do tej pory nikogo na fb czy instagramie nie informowałam o ciąży, wiem ,że kto ma wiedzieć ten wie. To jednak takie zbyt intymne mi się wydaje jak na przykład widzę, że koleżanka dodała filmik jak pokazuje mężowi pozytywny test ciążowy, takie chwile to jednak powinny zostać między ich dwójką. No albo zdjęcia z sali porodowej czy filmik jak położne podają jej dziecko i zaczyna płakać ze szczęścia. No jednak bym wolała żeby to było wyjatkowe dla mnie i męża ,a nie całego internetu. No ,a ludzie takie coś dodają.
    Idą cieplejsze dni, brat jest fotografem więc pewnie będziemy mieć jakieś fajne zdjęcia chociażby z jego urodzin w lipcu czy przy basenie czy jakieś w ogóle randomowe zdjęcia zrobione przez niego o tak o. Możliwe ,że coś wstawię ale nie po to żeby się podzielić brzuszkiem tylko tak po prostu

szona lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024
    17.03 - połówkowe

preg.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegy91 wrote:
    Dziewczyny które czują już ruchy, czy odkąd zaczęłyście czuć czujecie je co dzień?
    Ja dopiero od kilku dni czuje już praktycznie codziennie ale z różna intensywnością

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
    19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
    31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
    22.01 198 g 💪
    13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
    05.03 650g ❣️
    26.03 1069 g 🤗💝
    15.03 1494 g Viniego 🫶❤️
    preg.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ