LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Letycja wrote:Ja chyba tak, z racji pracy męża w tygodniu z dzieckiem będę sama, nie za bardzo widzi mi się latanie co rusz z pieluchami a nie chce żeby mi się wysypywały z kuchennego kosza.
Mamy podobny kosz na żwirek dla kota i liczymy że ten na pieluchy sprawdzi się równie dobrze 😂Letycja lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
-
Nowucjuszka wrote:Zmienie temat - będziecie kupować te automatyczne śmietniki na zużyte pampersy?12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Optymistka90 wrote:O ja tak samo. Ten na koci żwirek sprawdza się super i nic nie czuć przez kilka dni nawet, więc myślę że ten na pampersy też kupię żeby nie musieć biegać co chwilę do kosza na dworze. 😊
-
Kinia92 wrote:Ja nie, ale mieszkam w domku więc to dla mnie nie problem wynieść pieluchy na dwór
Ja też na pewno nie będę kupować. Wynajmuje mieszkanie z tarasem i ogrodem więc u mnie to moment z salonu wyjść na taras i wyrzucić do kosza pieluchę.
Dzisiaj byłam w kiku ( w niemieczech) i było bardzo dużo pięknych dziecięcych ubranek. Wszystko przecenione. Ale jak na razie się wstrzymuje. Boje się jeszcze kupować coś dla maluszka. Chce dopiero zacząć w Polsce, zwłaszcza, że mama chcę wszystko kupić, ja mam tylko wybrać. A też wiem, że sprawię jej przyjemność tym, że będzie mogła ze mną iść na zakupy dla dziecka.
Przynajmniej tyle. Bo z imieniem mam dalej z nią spór. Teraz jak dowiedziała się, że będzie dziewczynka to ona chcę wybrać dla dziewczynki imię. Dla chłopca się upiera, że w Niemczech to będzie Mikołaj a jak będzie przyjeżdżał do niej to będzie Kuba. Teraz dla dziewczynki powiedziałam, że będzie Amelia to jej się nie podoba i chcę albo Michalina albo Marcelina. I mówi, że skoro dla chłopca ma być Mikołaj to ona chce dla dziewczynki wybrać. 🤦🏻
Dzisiaj odwiedziałam również sklep internetowy z Lidla i dużo ubrań dla kobiet w ciąży było. Kupiłam ogrodniczki dżinsowe za około 13 euro, rajstopy ciążowe za 4 euro i sukienkę z długim rękawem ciążowa za 7 euro. Widziałam też koszulki na ramiączka dwupak za 7 euro, legginsy za 8 euro albo dwupak legginsów za 13 euro. Dużo było ubrań przecenionych.
Może ktoś szuka to tak podpowiadam gdzie jakieś przeceny widziałam 🤣
Kinia92, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Letycja wrote:Tak! W dodatku okazuje się, że folia którą mamy jako zamiennik oryginalnych wkładów pasuje też do kosza na pieluchy Angelcare😊👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
-
Jesteśmy po wizycie. Nie wiem kto powiedział mojemu ginekologowi ,że nie jestem zadowolona z jego pracy ale dzisiaj na wizycie moja karta ciąży była już wprowadzona, skierowania wystawione i wszystko na tip top 😄 więc póki co zostaję u niego.
Z bobasem wszystko dobrze, ruszał się sporo, łożysko się podniosło ,bo było z przodu nisko ,mówił ,że nie będzie z nim problemu.
Zawołał nawet mojego męża na usg żebyśmy mogli popatrzeć i pokazywał nam peniska naszego syna, nawet zdjęcie mamy 😅
Szyjka jest okej, długość też jest odpowiednia, wszystko dokładnie sprawdził.
Zapytałam czy mogę ćwiczyć to mówił ,że mogę. Więc od dzisiaj będę ćwiczyć na piłce przed telewizorem, może w końcu bieżnia pójdzie w ruch, wiadomo biegać nie będę ale pospaceruję sobie troszkę.
Idę coś szykować na obiadek, wczoraj zrobiłam stos gofrów ( oczywiście prawie wszystkie rozdałam ) i nie wiem czy na obiad też ich nie zrobię dzisiaj. Coś bym zjadła ale sama nie wiem co 😅 może makaron z serem białym? Taki jak babcia za dzieciaka robiła 😋Letycja, Róża11, Optymistka90, Alima, Elena20, Anka657, Ania1008, carolka, Kinia92, xMagda, Sanana, Galaxis, Ala1416, tygrysek7773, Kamax9, Wojcinka, Styśka1998, Somebody_33, Domi1999, 88Ania88 lubią tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:My w ten koci ładujemy zwykłe worki na śmieci 🙈😂 wyczailiśmy, że pasują, a wychodzi taniej 🙈
Optymistka90 lubi tę wiadomość
-
Ania1008 wrote:Ja też na pewno nie będę kupować. Wynajmuje mieszkanie z tarasem i ogrodem więc u mnie to moment z salonu wyjść na taras i wyrzucić do kosza pieluchę.
Dzisiaj byłam w kiku ( w niemieczech) i było bardzo dużo pięknych dziecięcych ubranek. Wszystko przecenione. Ale jak na razie się wstrzymuje. Boje się jeszcze kupować coś dla maluszka. Chce dopiero zacząć w Polsce, zwłaszcza, że mama chcę wszystko kupić, ja mam tylko wybrać. A też wiem, że sprawię jej przyjemność tym, że będzie mogła ze mną iść na zakupy dla dziecka.
Przynajmniej tyle. Bo z imieniem mam dalej z nią spór. Teraz jak dowiedziała się, że będzie dziewczynka to ona chcę wybrać dla dziewczynki imię. Dla chłopca się upiera, że w Niemczech to będzie Mikołaj a jak będzie przyjeżdżał do niej to będzie Kuba. Teraz dla dziewczynki powiedziałam, że będzie Amelia to jej się nie podoba i chcę albo Michalina albo Marcelina. I mówi, że skoro dla chłopca ma być Mikołaj to ona chce dla dziewczynki wybrać. 🤦🏻
Dzisiaj odwiedziałam również sklep internetowy z Lidla i dużo ubrań dla kobiet w ciąży było. Kupiłam ogrodniczki dżinsowe za około 13 euro, rajstopy ciążowe za 4 euro i sukienkę z długim rękawem ciążowa za 7 euro. Widziałam też koszulki na ramiączka dwupak za 7 euro, legginsy za 8 euro albo dwupak legginsów za 13 euro. Dużo było ubrań przecenionych.
Jezus ja bym nie wytrzymała gdyby mi mama pakowała buty w wybór imienia dla dziecka. Ania bądź stanowcza. To jest Twoje dziecko. Jedynymi osobami które mają prawo wybrać imię to Ty i mąż, nie mama czy teściowa. Jak mama chce wybrać imię dla dziecka to niech sobie sprawi własne i wtedy wybiera. Postaw granice już teraz ,bo jak nie postawisz to później będzie tylko gorzej. Ty będziesz wołać jednym imieniem ,a ona drugim. Mama chce kupić rzeczy dziecku i dla Ciebie to jest okej to niech kupuje ale postaw sprawy jasno. Czy jej się ktoś wtrącał kiedy ona wybierała imię dla Ciebie? Myślę ,że zbyt delikatnie mamę traktujesz, dlatego ona sobie pozwala. Nie chcę oczywiście nikogo oceniać ,bo ja sytuacji nie znam ale Tobie się to też chyba nie podoba. Mówię Ci, lepiej stanowczo powiedzieć jej teraz ,że jak chce robić zakupy to okej ale dziecko jest Twoje, Ty jesteś mamą i wybór imienia należy do Ciebie, ona miała swoją szansę kogoś nazwać3erin, Nowucjuszka, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Ania1008 wrote:Ja też na pewno nie będę kupować. Wynajmuje mieszkanie z tarasem i ogrodem więc u mnie to moment z salonu wyjść na taras i wyrzucić do kosza pieluchę.
Czy ja dobrze rozumiem, że ona będzie zwracać się do dziecka innym imieniem jeżeli wybierzesz nie po jej myśli?
Przecież to absurd...
Musisz z nią chyba pogadać na poważnie, że nie może tak ingerować 😕Dosia_24, Anka657, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
tralalina wrote:Ja dokładnie tak wiązałam przy drugim, ale głównie chciałam używać poza domem i było mega fuj kiedy miałam zawiązać chustę na ulicy - 5m materiału nie umiałam utrzymać w ręce i spadało na ziemię i to mnie brzydziło. Poza tym zabawa z tym wiazaniem.
Kiedyś tu był temat chust - przy pierwszym sprawdziła mi się kółkowa, ale na bardzo krótko, bo im cięższe dziecko, tym bardziej wpijała się w ramię. Z drugim dzieckiem elastyczna, ale też krótko, bo zabawy przy tym, a nie bardzo z higieną mi podpasowało. Za to nosidło się sprawdziło przy obydwu. Pierwsza była niewózkowa i do trzeciego roku życia ją nosiłam. Drugi lubił bardziej wózek, więc nosidło rzadko używałam
(W góry w śnieg np. Albo tam gdzie wózka nie było sensu brać). Teraz poluje na to nosidło-chustę, co można od początku używać 😎
Podeślesz jakieś nosidło-chusty? Jest to polecane przez fizjo? Nie znam zupełnie tematu ☺️ -
Nowucjuszka wrote:Zmienie temat - będziecie kupować te automatyczne śmietniki na zużyte pampersy?
My mamy i będę znowu używać, chociaż wg mnie przydaje się bardziej dopiero przy rozszerzaniu diety jak kupy zaczynają brzydko pachnieć 😀 -
Dosia_24 wrote:Jesteśmy po wizycie. Nie wiem kto powiedział mojemu ginekologowi ,że nie jestem zadowolona z jego pracy ale dzisiaj na wizycie moja karta ciąży była już wprowadzona, skierowania wystawione i wszystko na tip top 😄 więc póki co zostaję u niego.
Z bobasem wszystko dobrze, ruszał się sporo, łożysko się podniosło ,bo było z przodu nisko ,mówił ,że nie będzie z nim problemu.
Zawołał nawet mojego męża na usg żebyśmy mogli popatrzeć i pokazywał nam peniska naszego syna, nawet zdjęcie mamy 😅
Szyjka jest okej, długość też jest odpowiednia, wszystko dokładnie sprawdził.
Zapytałam czy mogę ćwiczyć to mówił ,że mogę. Więc od dzisiaj będę ćwiczyć na piłce przed telewizorem, może w końcu bieżnia pójdzie w ruch, wiadomo biegać nie będę ale pospaceruję sobie troszkę.
Idę coś szykować na obiadek, wczoraj zrobiłam stos gofrów ( oczywiście prawie wszystkie rozdałam ) i nie wiem czy na obiad też ich nie zrobię dzisiaj. Coś bym zjadła ale sama nie wiem co 😅 może makaron z serem białym? Taki jak babcia za dzieciaka robiła 😋 -
A ja zarezerwowałam w końcu sesję i jeszcze na dodatek gdzie indziej i nie w plenerze, tylko pakiet studio w stylu boho i szklarnia fotograficzna. 20 ujęć za 550 zł i w tym są już dostępne suknie do ubrania.
Zarezerwowałam na 30.04 to chyba powinno być już widać brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 17:20
Anka657, Kinia92, Letycja, Dosia_24, Alima lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
-
Dosia_24 wrote:Jezus ja bym nie wytrzymała gdyby mi mama pakowała buty w wybór imienia dla dziecka. Ania bądź stanowcza. To jest Twoje dziecko. Jedynymi osobami które mają prawo wybrać imię to Ty i mąż, nie mama czy teściowa. Jak mama chce wybrać imię dla dziecka to niech sobie sprawi własne i wtedy wybiera. Postaw granice już teraz ,bo jak nie postawisz to później będzie tylko gorzej. Ty będziesz wołać jednym imieniem ,a ona drugim. Mama chce kupić rzeczy dziecku i dla Ciebie to jest okej to niech kupuje ale postaw sprawy jasno. Czy jej się ktoś wtrącał kiedy ona wybierała imię dla Ciebie? Myślę ,że zbyt delikatnie mamę traktujesz, dlatego ona sobie pozwala. Nie chcę oczywiście nikogo oceniać ,bo ja sytuacji nie znam ale Tobie się to też chyba nie podoba. Mówię Ci, lepiej stanowczo powiedzieć jej teraz ,że jak chce robić zakupy to okej ale dziecko jest Twoje, Ty jesteś mamą i wybór imienia należy do Ciebie, ona miała swoją szansę kogoś nazwać
Ja jej powiedziałam, żeby nie odbierała mi przyjemności z chodzenia w ciąży. Ona miała swój czas teraz ja mam i chce się z tego cieszyć. Niestety będzie musiała to zaakceptować.
Myślę, że i tak będzie przy swoim przystawce bo to ciąg je się długo. Wcześniej z imieniem dla chłopca a teraz jak istnieje prawdopodobieństwo, że dziewczynka to teraz przy dziewczynce. Wybierzemy jakie nam się podoba i nie ma na to wpływu. Jedynie co chcę jej ta przyjemność zrobić i iść z nią na zakupy ale nie podoba mi się, że chce kupować wszystko. Więcej od niej zarabiam więc jakoś nieswojo się czuje z tym, że ona chcę płacić za całą wyprawkę. A wiecie same ile to kosztuje. Ale jej się nie przegada.
-
Ja dziś napisałam do położnej
pierwsza wizyta w połowie marca
Alima, Optymistka90, Anka657 lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Ania1008 wrote:Ja jej powiedziałam, żeby nie odbierała mi przyjemności z chodzenia w ciąży. Ona miała swój czas teraz ja mam i chce się z tego cieszyć. Niestety będzie musiała to zaakceptować.
Myślę, że i tak będzie przy swoim przystawce bo to ciąg je się długo. Wcześniej z imieniem dla chłopca a teraz jak istnieje prawdopodobieństwo, że dziewczynka to teraz przy dziewczynce. Wybierzemy jakie nam się podoba i nie ma na to wpływu. Jedynie co chcę jej ta przyjemność zrobić i iść z nią na zakupy ale nie podoba mi się, że chce kupować wszystko. Więcej od niej zarabiam więc jakoś nieswojo się czuje z tym, że ona chcę płacić za całą wyprawkę. A wiecie same ile to kosztuje. Ale jej się nie przegada.
No nie wiem czy sie nie przegada, u mnie mama czy teściowa pewnie też by chciały się wtrącić, a ja po prostu wszystko kupiłam sama, no nie wyobrażam sobie sytuacji, że mama mi mowi, że to ona będzie decydować, mimo, że jestem z mamą bardzo mocno blisko, moja by się mojego męża wstydziła, żeby tak powiedzieć. Jeśli mówisz, że mama zarabia mniej itd., to tak samo sama z siebie nie obciążałabym jej wydatkami. Nie wiem co masz na myśli, bo wyprawka typu parę sztuk ciuszków, kosmetyki, pieluszki, szczotki itd., to się na lubię zbierze ok 2 tys., już nawet nie pamiętam. Ja bym powiedziała, słuchaj mama brakuje mi tego i tego (jakieś drobiazgi) I tyle, ale zrobisz jak uważasz Aniu.16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗 -
Anka657 wrote:My mamy i będę znowu używać, chociaż wg mnie przydaje się bardziej dopiero przy rozszerzaniu diety jak kupy zaczynają brzydko pachnieć 😀
-
Czy któraś z Was korzystała z kołyski memola?
https://www.memola.eu/sklep/👱♀️35🧑40
Elena ♀️👶 (7cs) TP 03.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
🫧25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
🫧28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
🫧11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
🫧17.12. 11+1 pappa, beta hcg🧪
🫧19.12. 11+3 usg prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg usg 12+1
🫧 14.01. 15+0 150g słodkości 🍬🍓🧚♀️
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
Eliza ♀️👧(5cs) 11.07.2019 (3549g 58cm)
-
My na pewno będziemy kupować kosz na pampersy, przyjaciółka bardzo sobie chwaliła.
Będę zamawiać dziś lub jutro, na Empiku jest korzystna cena, bo w zestawie od razu z 5 wkładami. Dodatkowo w aplikacji jest -10 zł na zakupy, więc wychodzi za 139 zł 😉
https://www.empik.com/angelcare-kosz-na-zuzyte-pieluszki-5-wkladow-angelcare,p1257108549,dziecko-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt%2520%2520Pobierz%2520aplikacj%C4%99%2520empik:%2520https://empik.app.link/gnGqCFFlZP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 18:16
-
My chyba zamówimy meble i przetrzymamy je w garażu w kartonach, bo dostałam odpowiedź od voxa że póki co są dostępne ale uszczuplają kolekcję i nie wiadomo co dalej. A szczerze te meble mi idealnie pasują i do wizji i do ustawienia w pokoju. Więc chyba wyskoczymy z kasy wcześniej niż myśleliśmy 😂🙈👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵