LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dla chłopaka to mam Wojtka, Julka i Witek zaczął ostatnio mi się podobać 😀
A Maja i Hania zawsze mi sie podobały, tylko teraz bardzo często te imiona nadają 😅
Karla_ lubi tę wiadomość
-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Dziewczyny. Trochę się już pogubiłam. Wiem że progesteron bensis, ta nazwa padła tu jako lepszy od duphastonu. A teraz wyczytałam na Internecie… to jak to w końcu jest, jest on bezpieczny?
Cytuję: “ Czy mogę stosować Progesterone Besins, jeśli jestem w ciąży? Nie, Progesterone Besins nie jest zalecany do stosowania przez kobiety w ciąży.”
Brała któraś z Was to?
Mam nadzieję że do wieczora ktos odpowie 😂😂😂😂
Ja biorę od początku ciąży jedna tabletkę na dobę ja się czuje po nim dobrze:) biorę zawsze na noc po prostu:)
Ps. Raz wcześniej mi go przepisała babeczka z kliniki nieplodnosci, żebym brała od owulacji, ale to i tak wtedy nie miało sensu akuart:) no i teraz moja ginekolog tez go zarekomendowała:) ja mam ten 100 mg jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 18:03
Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Róża11 wrote:Ja biorę od początku ciąży jedna tabletkę na dobę ja się czuje po nim dobrze:) biorę zawsze na noc po prostu:)
Ps. Raz wcześniej mi go przepisała babeczka z kliniki nieplodnosci, żebym brała od owulacji, ale to i tak wtedy nie miało sensu akuart:) no i teraz moja ginekolog tez go zarekomendowała:) ja mam ten 100 mg jak coś
Super dziękuję Ci za odpowiedź. Więc bez stresu będę go brała
Mam jeszcze Acard i jakieś zastrzyki i luteinę dopochwowo… czyli trochę tego jest. Mam nadzieję że Pani Fasolka wytrwa to i będzie rosła silna )))
(Poprzednio był synek, więc myślę że to będzie tęczowa dziewczynka- Lilianna:) )Róża11 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Super dziękuję Ci za odpowiedź. Więc bez stresu będę go brała
Mam jeszcze Acard i jakieś zastrzyki i luteinę dopochwowo… czyli trochę tego jest. Mam nadzieję że Pani Fasolka wytrwa to i będzie rosła silna )))
(Poprzednio był synek, więc myślę że to będzie tęczowa dziewczynka- Lilianna:) )
Jeśli tak Ci się marzy, to tego Ci życzę 💛 moje pierwsze dziecko, więc jest mi totalnie obojętnie, kto sie tam rozgościł Ja biorę na noc, bo pamiętam, że jak brałam kiedyś właśnie w dzien, to trochę mi się kręciło w głowie jak stałam przy wyciągu i coś robiłam, więc jak jeszcze pracujesz, dużo chodzisz itd., to polecam na noc 😘08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Już jesteśmy po bardzo długa ale i konkretna wizyta.
7 tc i 150 uderzeń na minutę serduszka ❤️
Krwawienie mam z ujścia szyjki macicy, pod pęcherzykiem do końca coś nie zagrało i kosmówka się nie przykleiła.
Lekarz za to pocieszył mnie bo powiedział że to najlepsze możliwe miejsce na krwiaka i będę krwawić bo musi się to oczyścić.
Dostałam:
Acard, Duphaston zamieniony na Besis, Luteinę dopochwowo, Neoparin zastrzyki,
Mam zapisać się w polecane przez nią miejsce na prenatalne za ok 3 tygodnie,
Wizytę mam kolejna 26.11 czyli w ten wtorek- niestety ale muszę być pod stałą kontrolą.
Aaaa i do diabetologa muszę iść i już teraz przyjść na dietę bo moja glukoza na czczo to 105 😂😂😂 najlepsze jest to że ja już jestem na diecie.
Dziewczyny w którym tygodniu+dniu zobaczylyscie serduszko ? Miałam mieć wizytę 29.11 idealnie 7+0. Przenieśli mi na poniedziałek 25.11 czyli 6+3 i zastanawiam się czy będzie to serduszko czy może przenieść się do innego lekarza.. zła jestem bo jeszcze przenieśli mi na rano i musiałabym brać specjalnie urlop, a tego 29.11 miałam mieć wizytę popołudniu...12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
07.02.2025 wizyta 🤞
Duphaston 1x1, acard 150
-
Nieprzejrzysta wrote:Hej, czy wy też dziewczyny macie krew z katarem? Już drugi dzień to zauważyłam i się zastanawiam czemu tak jest? A nie mam jakiegoś dużego kataru, tylko normalnie jak sobie wydmuchuje nos, to jest troszkę krwi.
Ja miałam w pierwszej albo drugiej ciąży właśnie przy katarze polecam maść MajerankowaNieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Laski wracam z cudem !! Miałam mieć wywołane poronienie . A na potwierdzeniu USG okazało się że dzidzia żyje ❤️❤️❤️ kurwa ryczę ze szczęścia !!!
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Kinia92 wrote:Super 🥰😍 gratulacje. Dbaj o siebie i maluszka 🥰
Dziewczyny w którym tygodniu+dniu zobaczylyscie serduszko ? Miałam mieć wizytę 29.11 idealnie 7+0. Przenieśli mi na poniedziałek 25.11 czyli 6+3 i zastanawiam się czy będzie to serduszko czy może przenieść się do innego lekarza.. zła jestem bo jeszcze przenieśli mi na rano i musiałabym brać specjalnie urlop, a tego 29.11 miałam mieć wizytę popołudniu...
Ale wiesz to wszystko zależy kiedy miałas owulację i implantacje.
Myślę że jest duża szansa że w 6+3 już będzie serduszko ale jeśli jeszcze nie będzie to też nie ma co panikowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 18:38
Kinia92 lubi tę wiadomość
-
Izaxx wrote:Ja też wolę nie obstawiać, nie mam żadnego przeczucia 😅
Dziewczyny, które już mają dziecko - kiedy mówicie że będzie rodzeństwo? 😁
Chyba powiem po wizycie wtorkowej 🙈 -
Dziewczyny w którym tygodniu+dniu zobaczylyscie serduszko ? Miałam mieć wizytę 29.11 idealnie 7+0. Przenieśli mi na poniedziałek 25.11 czyli 6+3 i zastanawiam się czy będzie to serduszko czy może przenieść się do innego lekarza.. zła jestem bo jeszcze przenieśli mi na rano i musiałabym brać specjalnie urlop, a tego 29.11 miałam mieć wizytę popołudniu...
Ja serduszko zobaczyłam na wizycie w 5+6 ☺️Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Co do imion, ja mam syna Michała (który miał być Czarkiem lub Szymonem). Dla dziewczynki wybraliśmy już dawno Ida ale podoba mi się też Klara i Kornelia. Jeśli będzie chłopak to nie mam pojęcia jak dać mu na imię i w sumie przez to jakoś nie spieszy mi się do poznania płci😂
Wojcinka, angelfromhell, Karla_ lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży 6+2 😊 -
U nas w domu jest syn Grzegorz, a kropka to będzie Gloria lub Olgierd. Ten kalendarz chiński z synem mi się potwierdził i teraz podbija moje przeczucia 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 19:08
Anka657 lubi tę wiadomość
-
U mnie jeśli dziewczynka to Łucja a chłopiec...hmm ja chciałam Cyprian lub Wiktor ale mąż się nie zgadza więc pewnie będzie Julian
angelfromhell lubi tę wiadomość
-
Moja córka ma 15 miesięcy to na razie nie ogarnie że będzie starsza siis moze bliżej sierpnia bliżej drugich urodzin będzie więcej rozumieć
-
angelfromhell wrote:U nas w domu jest syn Grzegorz, a kropka to będzie Gloria lub Olgierd. Ten kalendarz chiński z synem mi się potwierdził i teraz podbija moje przeczucia 🫣
Ja też właśnie dzisiaj sprawdzałam chiński i wychodzi, że dziewczyna 🙈 z synem się sprawdziło.
angelfromhell lubi tę wiadomość
-
Moja córka od jakiegoś czasu codziennie mówi że chce siostrę i brata 🙈 jej najbliższe koleżanki maja rodzeństwo (młodszych braci) i nasza sąsiadka i bliska przyjaciółka która ma córkę w wieku mojej Mai też jest w ciąży , tak ze Mai się załączyło 😂
Od kilku tygodniu spontanicznie pyta mnie czy w moim brzuszku jest baby i pokazuje mi gdzie ma być 😅
Jednak z powiedzeniem jej o ciąży poczekamy aż zacznie mi się brzuszek zaokragac, pewnie akurat kolo jej 3 urKinia92 lubi tę wiadomość
-
Izaxx wrote:Robiłam w 16 dniu, u mnie owulacja była szybko bo w 11 dniu cyklu wizytę mam umówiona na 4.12, mam nadzieję że już będzie wszystko ładnie widaćStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Izaxx wrote:Ja też wolę nie obstawiać, nie mam żadnego przeczucia 😅
Dziewczyny, które już mają dziecko - kiedy mówicie że będzie rodzeństwo? 😁Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:O widzisz, to teraz już wszystko jasne 😊 ja wizytę mam 26 listopada, a potem 10 grudnia. Teraz w piątek jadę jeszcze raz na betę, bo dzisiaj nie mogłam.
To na spokojnie sprawdzisz przyrost 😊 ja w pierwszej ciąży też miałam duuuzo niższą, teraz musiałam googlować dlaczego jest taka wysoka 😂