LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jesteśmy po bardzo długa ale i konkretna wizyta.
7 tc i 150 uderzeń na minutę serduszka ❤️
Krwawienie mam z ujścia szyjki macicy, pod pęcherzykiem do końca coś nie zagrało i kosmówka się nie przykleiła.
Lekarz za to pocieszył mnie bo powiedział że to najlepsze możliwe miejsce na krwiaka i będę krwawić bo musi się to oczyścić.
Dostałam:
Acard, Duphaston zamieniony na Besis, Luteinę dopochwowo, Neoparin zastrzyki,
Mam zapisać się w polecane przez nią miejsce na prenatalne za ok 3 tygodnie,
Wizytę mam kolejna 26.11 czyli w ten wtorek- niestety ale muszę być pod stałą kontrolą.
Aaaa i do diabetologa muszę iść i już teraz przyjść na dietę bo moja glukoza na czczo to 105 😂😂😂 najlepsze jest to że ja już jestem na diecie.angelfromhell, tygrysek7773, Róża11, Paulina66, Kamax9, Izaxx, Nieprzejrzysta, Ala1416, Pokahontaz26, Nadziejka26, Wojcinka, Sanana, ConteBis, Karla_, Kinia92, Meggi5991, AnitaK, Karolina93, Galaxis, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
A ja mam przeczucie, że to będzie dziewczynka u mnie. I zawsze mówiłam że jak będzie córka to będzie Julka .
Odliczam do wtorku, coraz bliżej, a stres coraz większy..Ambiwalentna lubi tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙 -
Izaxx wrote:Ja też wolę nie obstawiać, nie mam żadnego przeczucia 😅
Dziewczyny, które już mają dziecko - kiedy mówicie że będzie rodzeństwo? 😁tygrysek7773, Pokahontaz26, Wojcinka, Kinia92, Meggi5991, AnitaK, Ala1416 lubią tę wiadomość
-
My powiemy w weekend jeśli będzie serduszko. Ja mam już dosyć ukrywania przed rodzicami bo ciężko mi ukryć mdłości, często się widujemy. Kupiłam dzieciom takie koszulki i w nich pojadą też do dziadków oznajmić 🙂
https://zapodaj.net/plik-utObnjQxLBMeeegy91, Kamax9, Pokahontaz26, Róża11, Maniaaa., Meggi5991, Vilka, AnitaK, Ala1416 lubią tę wiadomość
-
Meeegy91 wrote:A ja mam przeczucie, że to będzie dziewczynka u mnie. I zawsze mówiłam że jak będzie córka to będzie Julka .
Odliczam do wtorku, coraz bliżej, a stres coraz większy..Meeegy91 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:My powiemy w weekend jeśli będzie serduszko. Ja mam już dosyć ukrywania przed rodzicami bo ciężko mi ukryć mdłości, często się widujemy. Kupiłam dzieciom takie koszulki i w nich pojadą też do dziadków oznajmić 🙂
https://zapodaj.net/plik-utObnjQxLB
Świetny pomysł, ja musiałam powiedzieć mamie od razu z racji że pracuje w szpitalu w laboratorium, więc wszystkie badania może zrobić sama, zna wszystkich lekarzy więc zawsze cos podpytac to łatwiej .
Np mój lekarz prowadzący do którego chodzę prywatnie, pracuje też w szpitalu. I dał mi skierowanie na badania z poradni przy szpitalnej żeby nie płacić za badania, to zaniósł mamie żebym nie musiała już latać tam, potem mama pobrała mi krew zrobiła badania i oddała jemu i znów użeranie się z paniami z recepcji mnie minelo ( a są takie że się odechciewa na sama myśl) a jak mamie powiedziałam to tacie i babci się wygadała bo nie mogła wytrzymać.
Ale koniecznie napisz reakcjetygrysek7773, Nadziejka26, Ala1416 lubią tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙 -
U mnie jak na razie tylko mąż wie, znajoma z którą często się spotykam( potrzebuje mieć osobę z którą mogę o tym porozmawiać). Pracownicy w mojej pracy i rodzice dzieci z przedszkola wiedzą( pracuje w przedszkolu). Szefowa zapytała się czy może powiedzieć dla pracowników i rodziców, ponieważ każdy będzie pytał się o moją nieobecność w pracy ( dostałam zakaz pracy). Dla rodziny chcę powiedzieć w święta, ponieważ jak na razie nie słyszałam serduszka a wizytę mam dopiero 16.12. Wiec uznałam, że zrobię niespodziankę na święta. Moja mama chcę bardzo babcią zostać i wiem, że gdybym teraz jej powiedziała to zaraz wszyscy by wiedzieli z rodziny a wolałabym na tak wczesnym etapie zachować to w tajemnicy jak to jest możliwe.
Mam już od dawna imiona dla dziecka.
Chłopiec: Kuba, Dominik i kiedyś bardzo mi się podobało imię Nikodem.
Dziewczynka: Amelia, Zuzanna, Hanna, Melania, Zofia. Podoba mi się również Emilia i Gabriela.
-
Oooo przyjemny temat macie dziewczyny 🥰
Ja mam na pokładzie 3.5 letnią Alicję, która nie marzy o niczym innym jak tylko o zostaniu starszą siostrą. Już nawet jej obojętne czy będzie mieć brata czy siostrę. Mam wrażenie, że coś przeczuwa, bo ciągle się do mnie tuli i całuje, po brzuszku tez 🥹
Oczywiście nic nie wie, bo język ma dłuuuuuugi 😄
Wie tylko mąż i najlepsza koleżanka z pracy. 🥰
Córce i najbliższej rodzinie mamy zamiar powiedzieć w święta i też mam ochotę kupić bluzeczkę 🥰
Jeśli chodzi o imiona, dla dziewczynki podobają nam się Aniela i Michalina 🌸
A jeśli chodzi o chłopca - wyłącznie Maurycy 🥰
Mamy krótkie nazwisko, więc wszystkie imiona będą w razie czego pasować.
Przed testem miałam kilka nocy z rzędu sny o dwóch kreskach, o dużych żyłkach na piersiach i faktycznie tak było, sny prorocze 🌜🌜
Później miałam sen, że to będzie chlopiec i mąż był bardzo zaskoczony! 😄
W pierwszej ciąży czułam, że to chłopiec, ale jakoś się te przeczucia nie sprawdziły, ciekawe czy sen się sprawdzi.
Jest mi wszystko jedno, jednak z ekonomicznego punktu widzenia, mam mnóstwo rzeczy dla dziewczynki, mamy nie za duży dom, nie wiem jak zmiesciłabym następną tonę rzeczy dla chłopca.
A sprawdzalyscie kalendarz chiński? Ja tak z ciekawości i w pierwszej ciąży się sprawdzilo, u moich sióstr też się sprawdziło, teraz wychodzi, że będzie chlopiec 😄Kinia92, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼 -
Hej dziewczyny, nieśmiało się witam po fioletowej stornie mocy 💜
Wysikalam dzisiaj dwie mocne kreski w 17-19dpo i mam już wynik pierwszej bety 470 🥹 💛
TP wg OM 28.07
Kilka z was już kojarzę/znam z innych wątków i mega się cieszę że jest mi dane tu do was dołączyć. Mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej 🤞Nadziejka26, Sanana, ConteBis, Ambiwalentna, Róża11, Maniaaa., angelfromhell, Pokahontaz26, AnitaK, Ala1416, Meggi5991, Karolina93, NinaB, Galaxis, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Zaczynam panikować. Wczoraj po pracy zaczął mnie boleć lekko brzuch i zobaczyłam przy podcieraniu delikatnie zabarwiony na brązowo śluz. Przed spaniem już nie było śladu. Obudziłam się o 5 do toalety i wirowało mi przed oczami, mdłości, osłabienie, poty. Koło 10 było już normalnie. Teraz w domu znowu przy podcieraniu pojawił się brązowy śluz i delikatny ból brzucha.
Już mam same czarne scenariusze i tylko czytam fora:/
Dziwne, że ten lekki ból pojawia się dopiero popołudniu jak już jestem w domu i tak samo ten śluz.
Wizytę mam w piątek wieczorem, może doczekam.05.2024 początek starań 06.2024 ⏸️
08.2024 zabieg 10t 💔 chybione (6t+1d) crl 0,5
10.2024 początek starań 11.2024 ⏸️
06.12 crl 0,94 ❤️12.12 crl 1,46 ❤️ 20.12 crl 2,49 ❤️
09.01 prenatalne crl 6 cm ❤️
Mutacja MTHFR c.1298C A>C w układzie homozygotycznym oraz mutacja c.-820_-817G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
Clexane 0,4 acard 75
-
@Gosiaczek.prosiaczek dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku 😍 dbaj o siebie
@tygrysek7773 bardzo fajny pomysł z koszulkami
@Wojcinka witamy! I gratulacje ❤️ rozgość się !
@wave553 zazwyczaj takie drobne plamienia to nic strasznego, kilka dziewczyn mialo w ostatnim czasie i ostatecznie wszystko było okej trzymam kciuki żeby bylo tak u Ciebie; a jak się martwisz to może przyspiesz sobie wizytę trochę ?
Co do imion to ja dla dziewczynki mam wybrane od jakiś 13 lat i nie biorę pod uwagi nic innego jak Florentyna. Marzy mi się taka mała Florka/Florcia. Dla chłopca najbardziej podobało nam się Jakub, ale tak daliśmy na imię naszemu zmarłemu synkowi więc teraz na tapecie jest Ignacy, Wiktor albo Adam.Wojcinka, Gosiaczek.prosiaczek lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
wave533 wrote:Zaczynam panikować. Wczoraj po pracy zaczął mnie boleć lekko brzuch i zobaczyłam przy podcieraniu delikatnie zabarwiony na brązowo śluz. Przed spaniem już nie było śladu. Obudziłam się o 5 do toalety i wirowało mi przed oczami, mdłości, osłabienie, poty. Koło 10 było już normalnie. Teraz w domu znowu przy podcieraniu pojawił się brązowy śluz i delikatny ból brzucha.
Już mam same czarne scenariusze i tylko czytam fora:/
Dziwne, że ten lekki ból pojawia się dopiero popołudniu jak już jestem w domu i tak samo ten śluz.
Wizytę mam w piątek wieczorem, może doczekam.
Na pewno die bardzo stresujesz ale nie czytaj forów bo odpowiedzi tam nie znajdziesz a tylko jeszcze gorzej się zestresujesz. Na twoim miejscu umówiłabym się fo lekarza na jutro i niech sprawdzi czy nie ma jakiegoś krwiaka i możesz sprawdzić progesteron.
Trzymam kciuki żeby plamienie już nie wróciło 🤞 -
Co do imion to ja dla dziewczynki to z pierwsza było łatwo bo Maje miałam zarezerwowana w rodzinie od wielu lat 😂 teraz chce Arya (mąż jak na razie się nie do końca zgadza 🤪) a dla chłopca nie mam absolutnie pojęcia. Nie ma ani jednego imienia męskiego które by się nam chociaż trochę podobało 🙈
-
Wojcinka wrote:Hej dziewczyny, nieśmiało się witam po fioletowej stornie mocy 💜
Wysikalam dzisiaj dwie mocne kreski w 17-19dpo i mam już wynik pierwszej bety 470 🥹 💛
TP wg OM 28.07
Kilka z was już kojarzę/znam z innych wątków i mega się cieszę że jest mi dane tu do was dołączyć. Mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej 🤞Wojcinka lubi tę wiadomość
-
U nas też zdecydowanie łatwiej z imionami dla dziewczynki 🙂 podobają mi się Alicja, Natalia, Milena, Daria, Adrianna, Łucja.
Z imion dla chłopca podoba mi się tylko Jan i Mikołaj, ale nie jestem przekonana w 100%.
Ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka i z kalendarza chińskiego też tak wychodzi, ale zobaczymy 🙈Nadziejka26 lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Kochana plamienie na początku ciąży może mieć wiele przyczyn i nie każda z nich oznacza coś złego, często jest to po prostu fizjologia związana ze zmianami hormonalnymi.
Na pewno die bardzo stresujesz ale nie czytaj forów bo odpowiedzi tam nie znajdziesz a tylko jeszcze gorzej się zestresujesz. Na twoim miejscu umówiłabym się fo lekarza na jutro i niech sprawdzi czy nie ma jakiegoś krwiaka i możesz sprawdzić progesteron.
Trzymam kciuki żeby plamienie już nie wróciło 🤞
Niestety mój lekarz najszybciej w piątek przyjmuje a i tak ide do niego bez zapisu na koniec dnia. Jest tak oblegany, że terminy znikają na miesiąc do przodu. Z samego rana idę sprawdzić prog.05.2024 początek starań 06.2024 ⏸️
08.2024 zabieg 10t 💔 chybione (6t+1d) crl 0,5
10.2024 początek starań 11.2024 ⏸️
06.12 crl 0,94 ❤️12.12 crl 1,46 ❤️ 20.12 crl 2,49 ❤️
09.01 prenatalne crl 6 cm ❤️
Mutacja MTHFR c.1298C A>C w układzie homozygotycznym oraz mutacja c.-820_-817G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
Clexane 0,4 acard 75
-
Dziewczyny. Trochę się już pogubiłam. Wiem że progesteron bensis, ta nazwa padła tu jako lepszy od duphastonu. A teraz wyczytałam na Internecie… to jak to w końcu jest, jest on bezpieczny?
Cytuję: “ Czy mogę stosować Progesterone Besins, jeśli jestem w ciąży? Nie, Progesterone Besins nie jest zalecany do stosowania przez kobiety w ciąży.”
Brała któraś z Was to?
Mam nadzieję że do wieczora ktos odpowie 😂😂😂😂 -
ConteBis wrote:Wojcinko 🩷 znowu razem 🫶😁
ConteBis lubi tę wiadomość