LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w ten jesienny poranek! 🌧️
Jeśli chodzi o suple to ja biorę NOYO pregna, co prawda też słyszałam, że te łączone niby są gorsze, ale biorę je 3 albo 4 miesiące i póki co mi służą, wyniki mam dobre, więc na razie zostaję przy nich. 🤔😁 -
Ja biorę pueria. Obecnie jeszcze kończę puerie Duo bo brałam ciągle karmiąc piersią jeszcze, ale jak skończę to kupie z powrotem puerie uno i on się bierze do końca 12 tygodnia ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 09:07
-
Dzień dobry 🤍
Zaparzyłam właśnie kawkę i tak sobie rozmyślam. Póki co jest we mnie taki spokój, czuję się dokładnie tak samo jak nie będąc w ciąży, momentami zastanawiam się czy w niej jestem 😅 i też momentami w to nie dowierzam 🫢 Czas leci, dziś już 4+5 a dopiero co pasek pokazywał mi 3 tydzień 🙈 Chyba czas już ogarnąć konkretną datę wizyty u ginekologa.
Jeśli chodzi o suple to ja suplementuje wit d, kwas foliowy, omega3 i magnez. Jeszcze przed ciążą chciałam zacząć brać olej z wiesiołka, ale czekam żeby to skonsultować z lekarzem przy wizycie
A lekarza biorę na NFZ plus dodatkowo prywatnie spróbuję się dostać do takiego który jest kierownikiem oddziału w szpitalu
Miłego dnia! 🍂🤎✨Karla_ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry , postanowiłam dołączyć do waszego wątku , jestem również w czerwcowym . Z OM mam termin na 30.06 ale owu się o tydzień przesunęła,bo była dopiero w 21dc więc stawiam na jakiś 4 lipiec 😁 26.10 wykonałam pierwszą bete , 28.10 powtórzyłam i mam przyrost 120 procent 🥹
Jestem mamą cudownej 4 latki , mam za sobą 3 ciążę biochemiczne i jedną ciążę zatrzymaną. Mam nadzieję ogromną,że tym razem się wszystko ułoży 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 09:38
Karla_, Elena20, Shanti, Galaxis, framtid, Sanana, Vilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🧡
@framtid, też od kilku dni odczuwam taki spokój i brak objawów, choć wcześniej niemal codziennie pojawiały się jakieś bóle brzucha. I mam podobnie jak Ty, też momentami nie dowierzam w to, że jestem w ciąży. Wydaje mi się, że poczuję że to realne, dopiero na wizycie u gin.
Jak pojawią się mdłości (oby nie) to pewnie zatęsknimy za tym brakiem objawów 😄
Ja suplementuję kwas foliowy, wit. D, magnez i jod (zaleciła mi go moja endokrynolog).
A co do lekarza, to planuję chodzić prywatnie + do lux medu, choć już widzę, że dość ciężko o terminy u dobrych ginekologów.
framtid lubi tę wiadomość
-
Cześć! Nieśmiało do Was dołączam, bo wciąż niedowierzam 😄 Jestem mamą dwulatki i w niedzielę zobaczyłam dwie kreseczki 🥰
Wczorajsza beta 135,4 prog 35,9, jutro robię powtórkę i baaaardzo się stresuję i nie mogę doczekać!
I teraz właśnie, bo sama głupieje. Ostatnia miesiączka 02.10 (pierwszy dzień) jedna aplikacja pokazuje mi 4+6 a druga 3+6 🙄 to w końcu jak?
Wizyte mam 05.11, nie wiem czy nie za wcześnie. Ogólnie owu była w okolicach 10-12 także trochę szybciej. Co myślicie?Galaxis lubi tę wiadomość
-
Maniaaa witaj, trzymam ogromnie kciuki, na pewno tym razem się uda 🤍
Pokahontaz26 hej! Czekamy na powtórkę bety, na pewno będzie elegancki przyrost Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 26 września i dziś mam 4+5 więc wydaje mi się, że u Ciebie to będzie 3+6, może ta druga aplikacja liczy inaczej niż od dnia miesiączki?
Ja właśnie zapisałam się na wizytę, 8.11 to będzie 6+1, liczę na to że będzie serduszko. Nie lubię chodzić po lekarzach więc nie chce iść zbyt szybko żeby potem lecieć kolejny raz 😁
Karla, ja w pierwszej ciąży jak zaczęłam przygodę z mdłościami w 6 tygodniu tak walczyłam do 8 miesiąca 🤪 także podziękuję za nie i po cichu liczę, że na prawdę jakoś łagodniej tym razem to przejdęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 11:05
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
framtid wrote:Maniaaa witaj, trzymam ogromnie kciuki, na pewno tym razem się uda 🤍
Pokahontaz26 hej! Czekamy na powtórkę bety, na pewno będzie elegancki przyrost Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 26 września i dziś mam 4+5 więc wydaje mi się, że u Ciebie to będzie 3+6, może ta druga aplikacja liczy inaczej niż od dnia miesiączki?
Ja właśnie zapisałam się na wizytę, 8.11 to będzie 6+1, liczę na to że będzie serduszko. Nie lubię chodzić po lekarzach więc nie chce iść zbyt szybko żeby potem lecieć kolejny raz 😁
Karla, ja w pierwszej ciąży jak zaczęłam przygodę z mdłościami w 6 tygodniu tak walczyłam do 8 miesiąca 🤪 także podziękuję za nie i po cichu liczę, że na prawdę jakoś łagodniej tym razem to przejdę -
Cześć,
ja biorę kwas foliowy, witaminę D , estrofen, duphaston i cyclogest dowcipnie
Ostatnia miesiączka 29.09 wizytę mam 4.11Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 12:18
2015 CP💔
2016 CP💔
2017.07👶Marcel
2018 poronienie 💔
2018-starania kilka lat
2024.06 rozpoczęta przygoda z in vitro
2024.10.17-transfer zarodka
23.10 beta 7.5
25.10 beta 54.5
28.10beta 419
31.10 beta 1219
04.11 USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🤗
18.11 kolejna wizyta ❤️
Klinika Gameta Rzgów
Termin 05.07.2025
-
Mi wychodzi z aplikacji termin na 5.07.
Pierwszy test pozytywny wyszedł 7 dni przed @ czyli 19.10 . Lekarz kazał się pokazać 5.11.
Strasznie się denerwuję bo w lutym miałam ciążę nie rozwijającą się, i skończyło się na zabiegu lyzeczkowania. Od kwietnia z partnerem zawzięcie staraliśmy się ale nie wychodziło, Po ostatniej nieudanej próbie stwierdziliśmy że odpuszczamy, Ja przestałam brać kwas foliowy i mało tego pojechaliśmy na tydzień urlopu A wiadomo jak to na urlopie impreza impreza impreza. Dzien po powrocie test pozytywny co przeraża mnie jeszcze bardziej . Ale mam nadzieję że tym razem fasolka mimo wszystko będzie rosła 🥰[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Dziewczyny mam drugą betę wynosi ona 32.9 🥹 niby jest fajny przyrost bo pierwsza beta 14,6 ale nadal boję się że to za mało, powiedzcie mi proszę co sądzicie ? 😩
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pocieszcie mnie 😥
To moja 3 ciąża.
W maju byłam w szpitalu i tam stwierdzono u mnie insulinooornisc ( biorę siodor 1000) , oraz guza tarczycy malutkiego „do obserwacji” . Tydzień temu byłam na usg i dowiedziałam się że zmiana jest taka jaka pół roku wcześniej . Dziś endokrynolog mnie nastraszyła że to że nie zmieniła wielkości to nic nie znaczy i że jutro pilnie biopsja , i że się w ogóle dziwi że wtedy się tym nikt nie zajął . Tak bardzo się boję że wyjdzie coś poważnego co będzie zagrażać dzidzi. Ginekolog też kazał mi odstawić siofor i za tydz zrobić krzywą cukrową . Mam duże obawy bo naczytałam się że nie można tak nagle odstawiać , że trzeba stopniowo … wiem że powinnam ufać swojemu lekarzowi ale wiecie jak jest ….
2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d) -
Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam do wątku. Mam za sobą już jedno poronienie i dwie ciąże biochemiczne stąd wiele obaw teraz 🥹. Termin z OM to 3.07.2025. Dzisiaj teoretycznie wypada 4+5 i(19dpo) zrobiłam badanie betaHCG i wynik to 3000🥹 czy to nie za dużo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 15:57
Shanti, Sanana, Pokahontaz26, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Pa-u-linka wrote:Dziewczyny pocieszcie mnie 😥
To moja 3 ciąża.
W maju byłam w szpitalu i tam stwierdzono u mnie insulinooornisc ( biorę siodor 1000) , oraz guza tarczycy malutkiego „do obserwacji” . Tydzień temu byłam na usg i dowiedziałam się że zmiana jest taka jaka pół roku wcześniej . Dziś endokrynolog mnie nastraszyła że to że nie zmieniła wielkości to nic nie znaczy i że jutro pilnie biopsja , i że się w ogóle dziwi że wtedy się tym nikt nie zajął . Tak bardzo się boję że wyjdzie coś poważnego co będzie zagrażać dzidzi. Ginekolog też kazał mi odstawić siofor i za tydz zrobić krzywą cukrową . Mam duże obawy bo naczytałam się że nie można tak nagle odstawiać , że trzeba stopniowo … wiem że powinnam ufać swojemu lekarzowi ale wiecie jak jest ….
Ja mam guzka na tarczycy, robiłam biopsję w maju i wyszła kat. 3, czyli muszę powtórzyć biopsję po ok 6-9 msc., bo w sumie to taki wynik niejednoznaczny . Moja endokrynolog powiedziała żebym przy okazji robienia jakichś wyników z krwi zrobiła jeszcze Kalcytoninę, a za ok dwa miesiące powtórzę jeszcze biopsję i to w sumie tyle. Nic nie mówiła żeby miało to w jakiś sposób zagrażać dziecku a wiedziała że się staramy. Jeśli chodzi o biopsję cienkoigłową (bo taką miałam wykonywaną) to nic strasznego i nawet nie bolało, pare sekund i po strachu. ☺️
-
Iiiiii00 wrote:Dziewczyny mam drugą betę wynosi ona 32.9 🥹 niby jest fajny przyrost bo pierwsza beta 14,6 ale nadal boję się że to za mało, powiedzcie mi proszę co sądzicie ? 😩
Ogólnie przyrost jest w porządku nic więcej mie będziemy w stanie powiedzieć. Zależy kiedy była owulacja i implantacją, a to trudno często oszacować dokładnie. Zrób przyrost za równe 48 godzin plus progesteron najlepiej
@Kamax9 jak najbardziej Beta jest ok jak na ten dzień po owulacji. Nie jest za wysokaIiiiii00 lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Sanana wrote:Ogólnie przyrost jest w porządku nic więcej mie będziemy w stanie powiedzieć. Zależy kiedy była owulacja i implantacją, a to trudno często oszacować dokładnie. Zrób przyrost za równe 48 godzin plus progesteron najlepiej
@Kamax9 jak najbardziej Beta jest ok jak na ten dzień po owulacji. Nie jest za wysokaSanana lubi tę wiadomość
-
Shanti wrote:Ja mam guzka na tarczycy, robiłam biopsję w maju i wyszła kat. 3, czyli muszę powtórzyć biopsję po ok 6-9 msc., bo w sumie to taki wynik niejednoznaczny . Moja endokrynolog powiedziała żebym przy okazji robienia jakichś wyników z krwi zrobiła jeszcze Kalcytoninę, a za ok dwa miesiące powtórzę jeszcze biopsję i to w sumie tyle. Nic nie mówiła żeby miało to w jakiś sposób zagrażać dziecku a wiedziała że się staramy. Jeśli chodzi o biopsję cienkoigłową (bo taką miałam wykonywaną) to nic strasznego i nawet nie bolało, pare sekund i po strachu. ☺️2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d) -
Dziewczyny a macie już jakieś objawy?[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Meeegy91 wrote:Dziewczyny a macie już jakieś objawy?
Dodatkowo dziś zauważyłam delikatne skurcze jak na miesiaczke ale dużo łagodniejsze