X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)
    na mnie pełnia nie podziałała spałam jak suseł tylko raz w kiblku byłam ok 2.
    za to chyba delikatnie na mnie działa herbatka z liści malin czuję konkretne kłucie w szyjce i delikatne skurcze,zobaczymy co z tego będzie.
    Ja na szczęście blisko mamy mieszkam więc zawsze może podejść do domu po jakieś ciuchy dla Julki więc torby żadnej nie pakuje.

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa super, ze dostalas wozek, ja tez przygarniam co daja :) , jak to sie mowi "jak daja to brac, jak bija uciekac" ;) . U mnie tez trzecie dziecie, tyle ze moje statsze panny juz spore pokonczone 14 i 11 lat :) , no i lekki stresik jest jak to bedzie

Amarranta fajnie masz z tym sportem, na pewno dzieki takiemu systematycznemu ruchowi bedzie Ci lepiej sie rodzilo :)

Rex, wikaa, Tigana, OlaW widze ze pelnia podzialala ale na niespanie ;) , mpze uda Wam sie w dzien troszke pospac :)

Rex kciuki za konkretne skurcze :)

OlaW mysle ze lepiej wczesniej spakowac synia do babci, bo potem jak sie ruszy akcja porodowa to mozesz o czyms zapomniec, a tak niech sobie torba lezy i czeka ;)

wikaa, ewela86, Tigana lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ranne ptaszki z Was:)
    Ja dziś w końcu mam luźniejszy dzień i zwolnię tempo:) całe szczęście,że miałam te wyprawy po lekarzach jak nie było upałów, teraz to tylko po zakupki spożywcze niedaleko domu i poodpoczywam sobie:)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!:)
    Wikaa super,że dostaliście wózek:) my tez mamy Tako tylko Laret:)
    Zania ja kupiłam wkładki w aptece gemini z Johnsona, bo wg opinii miały najlepsze, pudełko 50 szt wzięłam. Zostały mi do kupienia wody z dziubkiem i staniki do karmienia. Aaa kupiłam też Rywanol do podmywania, jakaś dziewczyna bardzo polecała i tormentiol do pupci, podobno rewelacyjny,ale mam tez bephanten i linomag.
    Dziś zaczynamy 37tc!:)

wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema :) tak ja mam miec CC :) a laktator jest wymagany przynajmiej jest na liscie szpitalnej wiec biore.

Milego dnia dziewczynki i i trzymam kciuki za wizyty ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:20

OlaW84 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pełnia nie przeszkodzila, fakt poszłam spać przed 1, ale spalam z przerwą do teraz, telefon mnie obudzil :)

Śnilo mi się, że Kalina w brzuchu prostowala rączkę tak, że cała wyprostowana wystawała z brzucha pod rozciągniętą skórą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:07

Tigana lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;-) u mnie noc nieprzespana, około 1:00 zaczęłam mieć takie bóle krzyżowe, że płakać mi się chciało ;-( na szczęście przeszło, więc zaraz biorę się za sprzątanie i zakupy, no i czekam na kuriera, bo ma nam przyjść dzisiaj łóżeczko ;-) co do wózków to zdecydowaliśmy się z mężem na mutsy evo, niestety kolorystyka jeszcze do obgadania ;-) dzisiaj zaczynamy 38 tc, a więc jesteśmy oficjalnie
    doszeni <3

Co do listy wyprawkowej do szpitala to sobie ja jeszcze skoryguje i dziękuję za rady ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:34

amarranta, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    U mnie torba już z grubsza spakowana, zostały drobiazgi których używam to spakuję jak się coś zacznie dziać dopiero. Ale podobnie jak Amarranta, biorę raczej podstawowe rzeczy, więc to mała sportowa torba jest. My mieszkamy 5 min autem od szpitala więc mąż moze nawet parę razy dziennie coś dowieźć, o ile znajdzie oczywiście :D. Co do wkładów laktacyjnych to ja mam z Rossmana, w sumie większość rzeczy kupiłam z Rossmana bo mają dobre opinie i miałam kupony ;) zobaczymy czy podejdą Małej...

hahaha dlatego ja porobiłam zdjęcia każdej rzeczy której nie mam spakowanej - nawet tych codziennych rzeczy jak krem do twarzy itp - bo zakładam, że w pośpiechu zapomnę o czymś, zrobiłam zdjęcia wkładów poporodowych, podkładów, wkładek laktacyjnych itd... i jak będę czegoś potrzebowała to wyślę zdjęcie :P z tym moim M i szukaniem czegokolwiek to trochę jak z australopitekami - język obrazkowy musi być żeby przekaz był zrozumiały :P dlatego też np spakowałam już sobie skarpetek i majtek na całe 5 dni bo jak leżałam w zeszłym roku w szpitalu i poprosiłam, że by mi gatki dowiózł to przywiózł mi bokserki męskie, których używałam jako spodenek do spania :P

WIKAA super z tym wózeczkiem :) pokaż jakie kolory :)

ja nie mam od kogo czego dostać.... bo albo wszyscy mają dzieciaki już starsze albo jak młodsze takie to chłopaki...

OLAW my Młodego do rodziców wieziemy jak się zacznie - ale rodziców mam ok 1km od nas, mają klucze do nas więc nie musze mu nic pakować. Ma u nich szczotke , pastę, piżamę, gatki na zmianię... zresztą i tak jesteśmy umówieni że jakby w nocy trzeba bylo go wieźć czy co to i tak muszą przyjsc rano do psa... ale gdybym wiozła go gdzie indziej gdzie by nie miał nic to spakowałabym go też - choć na ten 1 dzień - czysta bielizna, pieluchy w Twoim przypadku itd... nie zostawiaj na ostatnią chwilę bo potem połowę rzeczy zapomnisz i nie możemy zakładać, że będzie na to czas

CARMEN a czytaliście opinie tego wózka?? mi się podobał też ale koleżanka miała i bardzo odradzała i poczytałam opinie o nim i zrezygnowałam jednak

amarranta, wikaa, radiszka, 1kasiulka1, Tigana lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dora. Lekarz mówił, żeby się nie martwić, ale ja jakąś schizolka jestem :( Staram się o tym nie myśleć. A magnez odstawiłam tak jak większość Was.

Wika to miło ze strony Twoich znajomych, wydatków mamy mnóstwo a dopiero sie zaczyna :)

Hehe Dora, pewnie Twoj chciał ci humor poprawić tymi bokserkami.
    Ja na wszelki wypadek wszystko poukładałam na 1 połce, jakby było trzeba cos dowieżć to wie gdzie ma szukać. Poza tym mam 2 siostry i w razie czego one pomogą.

wikaa lubi tę wiadomość

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooo... brat zadzwonił i wywaliło mi posta... Dla bezpieczeństwa przesiadłam się teraz na komputer..

Jeśli chodzi o wózeczek to na razie jest rozebrany, oprócz budki, bo niestety chyba nie da się z niej ściągnąć pokrowca.. :-/ Jak popiorę, pozakładam to pokażę. :-) To wózeczek po chłopcu ale stan super, więc się skusiłam. Nie jest zbyt lekki, bo waży ok. 16 kg. ale mieszkam na parterze i waga nie jest moim priorytetem. Za to lekko się go prowadzi i jest bardzo skrętny.
    Kate obejrzałam Twój model i jest super. Pewnie nowszy niż mój :-)

Beata u mnie pełnia podziałał na niespanie, a potem na spanie :-) Śniło mi się, ze poszłam z młodym do kina i nas obsiadły jakieś robaczki gryzące... I wszyscy ludzie uciekali z kina twierdząc, że to mrówki... A kino było takie na dworze, odkryte, gdzieś w górach i dookoła były baseny... Bez sensu... Potem się obudziłam, napisałam posta :-) i udało mi się znowu zasnąc.... Kolejny sen był już nie z moim dzieckiem a z przystojnym mężczyzną i nie był to mój m.... hi, hi.... Brak sexu robi swoje... ! :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, też rossmanowe kupiłam. naczytałam się srokao.pl więc wybierałam pomiędzy rossmannem a hippem, a że mam fazę na bezzapachowe kosmetyki dla dziecka, to padło na rossmanna.

Wika super Ci się z wózkiem udało :) też brałam wszystko co dawali, tylko akurat u nas z wózkiem nie wypaliło, bo mi nie podpasował totalnie...

OlaW, bratowa męża teraz rodziła drugie dziecko i córka poszła do dziadków:) a jak już druga była na świecie to od razu z babcią do szpitala przyjechała poznać siostrę :)
    ale nie mam pojęcia czy była wcześniej spakowana, w sumie mogła być.. tylko że ona szła na to wywoływanie, a nie jak się zaczęło..

Beata, systematyczny ruch to trochę za dużo powiedziane, bo idę tam dzisiaj chyba 5 raz dopiero ;) no, ale lepiej późno niż wcale :P

Kate, Rivanol odkaża, ale farbuje na żółto..:)

super pomysł ze zdjęciami Dora :) też porobię:) ostatnio jak mój K jechał do polski beze mnie dostał zdjęcie jogurtu winogronowego z biedronki, żeby mi przywiózł :) poskutkowało, bo tak to by pewnie nie znalazł:P

wikaa, dora8201, Tigana lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora faceci już tacy są... Mój jak przywoził mi ubrania na wyjście ze szpitala, po porodzie starszego - zapomniał butów i się wracał (a to był grudzień)... Przy młodszym - nie wziął spodni... :-/
    Kiedyś wysłałam go do sklepu po płyn do pastowania podłogi, do kamienia, na klatce schodowej sidolux - to przyniósł mi sidolux, tylko, ze to był płyn do mycia panel... Synio wdał się zupełnie w niego... Wysłałam go po przyprawę do kurczaka. Wrócił, pytam - kupiłeś ? - widząc, że trzyma coś w ręku, a on na to, że nie bo nie było... Więc pytam - no to co tam masz, a on - przyprawę, ale do ryby, bo do kurczaka nie mogłem znaleźć... :-/

Ale z tymi zdjęciami to masz kobito pomysł.... Oni są wzrokowcami i żeby nie wiadomo jak opisać jak coś wygląda i wskazać miejsce - druga szuflada od góry po prawej stronie - to i tak powie, że nie ma !

Carmen.92, dora8201, Morroind, amarranta, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie pełnia też nie zadziałała. Tylko żaluzje zakreciłam bo łysy swiecil przez okno. Za to mój M miał sny ze przyprowadzilam do domu striptizera, któremu zapłaciłam. Obudził się wściekły i nie mógł spać. Nasze sny to hormony ale mego męża?

I mężatki możecie mi podpowiedzieć co by tu kupić na rocznicę ślubu? Pierwsza się zbliża. 26.07 - mam nadzieję że do tej pory bedziemy w trojke w domu.

Co do herbatki z liści malin to ona nie tyle powoduje skurcze co wzmacnia mięsień macicy więc powinna przyspieszyć sama akcję pogodowa. Ale udowodnionego działania nie ma. Jeszcze słyszałam ze wiesiolek na 2 tyg przed terminem nawilża drogi rodne i też ułatwia poród. A te nasze Skarby chyba nic sobie nie robią z terminów.
    Niby sex przyspiesza tylko mi z tym wielkim brzuchem jest już mało komfortowo. Zostaje tylko kilka możliwości ;)

amarranta, Daven lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję się również po pełni, nadal w 2paku ;p

Ze zdjęciami super pomysł chyba też porobię kilku rzeczy z którymi mój może mieć problem ;p

Pay my też mamy rocznicę w lipcu - 12.07 :) jeszcze nie myślałam właśnie co kupić, a może po prostu gdzieś pójdziemy, o ile nie będziemy jeszcze w 3jkę, bo tak to pewnie będziemy w pieluchach siedzieć ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:28

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    CARMEN a czytaliście opinie tego wózka?? mi się podobał też ale koleżanka miała i bardzo odradzała i poczytałam opinie o nim i zrezygnowałam jednak

Czytałam, ale zdecydowanie ten jest dla mnie idealny, malutki, poręczny, wagowo super no i składa się do mini wymiarów, a to dla nas też ważne bo póki co jeździmy golfem 4 ;) póki co na razie rozważam sam stelaż z gondolą, a później zobaczę czy dokupimy spacerówkę czy zamieniamy na inny ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAY KATEPR najpiękniejszy prezent na rocznice to Wasze dziecko :) poważnie!

WIKAA haha to Twój jeszcze lepszy !!! ale mój Młody też po tatusiu - nigdy nic nie mogą znaleźć, potrafię powiedzieć dokładnie, że w tej i tej szufladzie, po tej stronie, obok tego a pod czy przy tym a i tak nie ma... ja wstanę tylko i zerknę i oczywiście leży dokładnie w tym miejscu o którym mówiłam:) już nie wspomnę, że ja muszę wiedzieć gdzie są zabawki, klucze, rzeczy osobiste (nie moje) itd...

a ze sklepem też potrafię wysłać po jedną rzecz a wrócą z milionem innych a bez tej o którą prosiłam :P

katepr, wikaa, amarranta, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Czytałam, ale zdecydowanie ten jest dla mnie idealny, malutki, poręczny, wagowo super no i składa się do mini wymiarów, a to dla nas też ważne bo póki co jeździmy golfem 4 ;) póki co na razie rozważam sam stelaż z gondolą, a później zobaczę czy dokupimy spacerówkę czy zamieniamy na inny ;)

no i super! najważniejsze to znać nie tylko plusy ale i minusy swoich wyborów :) mam nadzieję, że Wy będziecie tymi którzy wystawią wózkowi tylko pozytywną opinie :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wrote:
    Na mnie pełnia też nie zadziałała. Tylko żaluzje zakreciłam bo łysy swiecil przez okno. Za to mój M miał sny ze przyprowadzilam do domu striptizera, któremu zapłaciłam. Obudził się wściekły i nie mógł spać. Nasze sny to hormony ale mego męża?

I mężatki możecie mi podpowiedzieć co by tu kupić na rocznicę ślubu? Pierwsza się zbliża. 26.07 - mam nadzieję że do tej pory bedziemy w trojke w domu.

Co do herbatki z liści malin to ona nie tyle powoduje skurcze co wzmacnia mięsień macicy więc powinna przyspieszyć sama akcję pogodowa. Ale udowodnionego działania nie ma. Jeszcze słyszałam ze wiesiolek na 2 tyg przed terminem nawilża drogi rodne i też ułatwia poród. A te nasze Skarby chyba nic sobie nie robią z terminów.
    Niby sex przyspiesza tylko mi z tym wielkim brzuchem jest już mało komfortowo. Zostaje tylko kilka możliwości ;)

My w pierwszą rocznicę ślubu poszliśmy do prawdziwej włoskiej restauracji i to był strzał w 10, ponieważ oboje lubimy dobrze zjeść <3 Z prezentów zrezygnowaliśmy, bo i tak ostatnio mamy dużo wydatków. Ale gdybym miała mu kupować prezent to kupiłabym zegarek, bo wiem że od dłuższego czasu mu się marzy :)
    Ja wiesiołek łykam już ponad dwa tygodnie, zobaczymy jak zadziała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no i super! najważniejsze to znać nie tylko plusy ale i minusy swoich wyborów :) mam nadzieję, że Wy będziecie tymi którzy wystawią wózkowi tylko pozytywną opinie :)

Też mam taką nadzieję :) chociaż znając moje szczęście wyjdzie na odwrót ;p

• kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa no skrętne są bardzo te wózki:) nasz czerwono-szary z imitacją lnu a u Was jakie kolory? My mieszkamy na 2p. bez windy, klatki mega wąskie, więc się nadźwigam coś czuję a pod klatką jeszcze schody bez zjazdu;/więc pod klatką znów siłka a wózkowni nie ma na klatce. Jedynie jak będzie miejsce przy schodach na parterze to będę chciała postawić stelaż przywiązany a z gondolą na górę,tak by było dużo lźej:)
    To ja Wam powiem,że mój M odbiega od przeciętnego faceta;p jest bardzo ogarnięty, zawsze wszystko weźmie to co chcę,gust ma świetny,styl jak kobieta normalnie:) sam zaprojektował od podstaw nasze mieszkanie, więc często sam mi doradza w czym lepiej wyglądam:)

Carmen.92, wikaa, amarranta, Tigana, ewela86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Wikaa no skrętne są bardzo te wózki:) nasz czerwono-szary z imitacją lnu a u Was jakie kolory? My mieszkamy na 2p. bez windy, klatki mega wąskie, więc się nadźwigam coś czuję a pod klatką jeszcze schody bez zjazdu;/więc pod klatką znów siłka a wózkowni nie ma na klatce. Jedynie jak będzie miejsce przy schodach na parterze to będę chciała postawić stelaż przywiązany a z gondolą na górę,tak by było dużo lźej:)
    To ja Wam powiem,że mój M odbiega od przeciętnego faceta;p jest bardzo ogarnięty, zawsze wszystko weźmie to co chcę,gust ma świetny,styl jak kobieta normalnie:) sam zaprojektował od podstaw nasze mieszkanie, więc często sam mi doradza w czym lepiej wyglądam:)

Zazdroszczę, mój co do zakupów, to kompletna klapa, muszę mu dokładnie wyjaśnić kolor opakowania, firmę itd. Jedyne w czym jest rozgarnięty, to tak jak Twój, że umie aranżować wnętrza i wie w czym dobrze wyglądam ;-)

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ