Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie dziewczyny
na mnie pełnia nie podziałała spałam jak suseł tylko raz w kiblku byłam ok 2.
za to chyba delikatnie na mnie działa herbatka z liści malin czuję konkretne kłucie w szyjce i delikatne skurcze,zobaczymy co z tego będzie.
Ja na szczęście blisko mamy mieszkam więc zawsze może podejść do domu po jakieś ciuchy dla Julki więc torby żadnej nie pakuje. -
Wikaa super, ze dostalas wozek, ja tez przygarniam co daja , jak to sie mowi "jak daja to brac, jak bija uciekac" . U mnie tez trzecie dziecie, tyle ze moje statsze panny juz spore pokonczone 14 i 11 lat , no i lekki stresik jest jak to bedzie
Amarranta fajnie masz z tym sportem, na pewno dzieki takiemu systematycznemu ruchowi bedzie Ci lepiej sie rodzilo
Rex, wikaa, Tigana, OlaW widze ze pelnia podzialala ale na niespanie , mpze uda Wam sie w dzien troszke pospac
Rex kciuki za konkretne skurcze
OlaW mysle ze lepiej wczesniej spakowac synia do babci, bo potem jak sie ruszy akcja porodowa to mozesz o czyms zapomniec, a tak niech sobie torba lezy i czekawikaa, ewela86, Tigana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Ranne ptaszki z Was:)
Ja dziś w końcu mam luźniejszy dzień i zwolnię tempo:) całe szczęście,że miałam te wyprawy po lekarzach jak nie było upałów, teraz to tylko po zakupki spożywcze niedaleko domu i poodpoczywam sobie:)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wikaa super,że dostaliście wózek:) my tez mamy Tako tylko Laret:)
Zania ja kupiłam wkładki w aptece gemini z Johnsona, bo wg opinii miały najlepsze, pudełko 50 szt wzięłam. Zostały mi do kupienia wody z dziubkiem i staniki do karmienia. Aaa kupiłam też Rywanol do podmywania, jakaś dziewczyna bardzo polecała i tormentiol do pupci, podobno rewelacyjny,ale mam tez bephanten i linomag.
Dziś zaczynamy 37tc!wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
siema tak ja mam miec CC a laktator jest wymagany przynajmiej jest na liscie szpitalnej wiec biore.
Milego dnia dziewczynki i i trzymam kciuki za wizyty ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:20
OlaW84 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
A mi pełnia nie przeszkodzila, fakt poszłam spać przed 1, ale spalam z przerwą do teraz, telefon mnie obudzil
Śnilo mi się, że Kalina w brzuchu prostowala rączkę tak, że cała wyprostowana wystawała z brzucha pod rozciągniętą skórą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:07
Tigana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z rana u mnie noc nieprzespana, około 1:00 zaczęłam mieć takie bóle krzyżowe, że płakać mi się chciało ;-( na szczęście przeszło, więc zaraz biorę się za sprzątanie i zakupy, no i czekam na kuriera, bo ma nam przyjść dzisiaj łóżeczko co do wózków to zdecydowaliśmy się z mężem na mutsy evo, niestety kolorystyka jeszcze do obgadania dzisiaj zaczynamy 38 tc, a więc jesteśmy oficjalnie
doszeni
Co do listy wyprawkowej do szpitala to sobie ja jeszcze skoryguje i dziękuję za radyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:34
amarranta, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Tigana wrote:U mnie torba już z grubsza spakowana, zostały drobiazgi których używam to spakuję jak się coś zacznie dziać dopiero. Ale podobnie jak Amarranta, biorę raczej podstawowe rzeczy, więc to mała sportowa torba jest. My mieszkamy 5 min autem od szpitala więc mąż moze nawet parę razy dziennie coś dowieźć, o ile znajdzie oczywiście . Co do wkładów laktacyjnych to ja mam z Rossmana, w sumie większość rzeczy kupiłam z Rossmana bo mają dobre opinie i miałam kupony zobaczymy czy podejdą Małej...
hahaha dlatego ja porobiłam zdjęcia każdej rzeczy której nie mam spakowanej - nawet tych codziennych rzeczy jak krem do twarzy itp - bo zakładam, że w pośpiechu zapomnę o czymś, zrobiłam zdjęcia wkładów poporodowych, podkładów, wkładek laktacyjnych itd... i jak będę czegoś potrzebowała to wyślę zdjęcie z tym moim M i szukaniem czegokolwiek to trochę jak z australopitekami - język obrazkowy musi być żeby przekaz był zrozumiały dlatego też np spakowałam już sobie skarpetek i majtek na całe 5 dni bo jak leżałam w zeszłym roku w szpitalu i poprosiłam, że by mi gatki dowiózł to przywiózł mi bokserki męskie, których używałam jako spodenek do spania
WIKAA super z tym wózeczkiem pokaż jakie kolory
ja nie mam od kogo czego dostać.... bo albo wszyscy mają dzieciaki już starsze albo jak młodsze takie to chłopaki...
OLAW my Młodego do rodziców wieziemy jak się zacznie - ale rodziców mam ok 1km od nas, mają klucze do nas więc nie musze mu nic pakować. Ma u nich szczotke , pastę, piżamę, gatki na zmianię... zresztą i tak jesteśmy umówieni że jakby w nocy trzeba bylo go wieźć czy co to i tak muszą przyjsc rano do psa... ale gdybym wiozła go gdzie indziej gdzie by nie miał nic to spakowałabym go też - choć na ten 1 dzień - czysta bielizna, pieluchy w Twoim przypadku itd... nie zostawiaj na ostatnią chwilę bo potem połowę rzeczy zapomnisz i nie możemy zakładać, że będzie na to czas
CARMEN a czytaliście opinie tego wózka?? mi się podobał też ale koleżanka miała i bardzo odradzała i poczytałam opinie o nim i zrezygnowałam jednakamarranta, wikaa, radiszka, 1kasiulka1, Tigana lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzięki Dora. Lekarz mówił, żeby się nie martwić, ale ja jakąś schizolka jestem Staram się o tym nie myśleć. A magnez odstawiłam tak jak większość Was.
Wika to miło ze strony Twoich znajomych, wydatków mamy mnóstwo a dopiero sie zaczyna
Hehe Dora, pewnie Twoj chciał ci humor poprawić tymi bokserkami.
Ja na wszelki wypadek wszystko poukładałam na 1 połce, jakby było trzeba cos dowieżć to wie gdzie ma szukać. Poza tym mam 2 siostry i w razie czego one pomogą.
wikaa lubi tę wiadomość
-
ooooooooo... brat zadzwonił i wywaliło mi posta... Dla bezpieczeństwa przesiadłam się teraz na komputer..
Jeśli chodzi o wózeczek to na razie jest rozebrany, oprócz budki, bo niestety chyba nie da się z niej ściągnąć pokrowca.. Jak popiorę, pozakładam to pokażę. To wózeczek po chłopcu ale stan super, więc się skusiłam. Nie jest zbyt lekki, bo waży ok. 16 kg. ale mieszkam na parterze i waga nie jest moim priorytetem. Za to lekko się go prowadzi i jest bardzo skrętny.
Kate obejrzałam Twój model i jest super. Pewnie nowszy niż mój
Beata u mnie pełnia podziałał na niespanie, a potem na spanie Śniło mi się, ze poszłam z młodym do kina i nas obsiadły jakieś robaczki gryzące... I wszyscy ludzie uciekali z kina twierdząc, że to mrówki... A kino było takie na dworze, odkryte, gdzieś w górach i dookoła były baseny... Bez sensu... Potem się obudziłam, napisałam posta i udało mi się znowu zasnąc.... Kolejny sen był już nie z moim dzieckiem a z przystojnym mężczyzną i nie był to mój m.... hi, hi.... Brak sexu robi swoje... ! -
Tigana, też rossmanowe kupiłam. naczytałam się srokao.pl więc wybierałam pomiędzy rossmannem a hippem, a że mam fazę na bezzapachowe kosmetyki dla dziecka, to padło na rossmanna.
Wika super Ci się z wózkiem udało też brałam wszystko co dawali, tylko akurat u nas z wózkiem nie wypaliło, bo mi nie podpasował totalnie...
OlaW, bratowa męża teraz rodziła drugie dziecko i córka poszła do dziadków:) a jak już druga była na świecie to od razu z babcią do szpitala przyjechała poznać siostrę
ale nie mam pojęcia czy była wcześniej spakowana, w sumie mogła być.. tylko że ona szła na to wywoływanie, a nie jak się zaczęło..
Beata, systematyczny ruch to trochę za dużo powiedziane, bo idę tam dzisiaj chyba 5 raz dopiero no, ale lepiej późno niż wcale
Kate, Rivanol odkaża, ale farbuje na żółto..
super pomysł ze zdjęciami Dora też porobię ostatnio jak mój K jechał do polski beze mnie dostał zdjęcie jogurtu winogronowego z biedronki, żeby mi przywiózł poskutkowało, bo tak to by pewnie nie znalazł
wikaa, dora8201, Tigana lubią tę wiadomość
-
Dora faceci już tacy są... Mój jak przywoził mi ubrania na wyjście ze szpitala, po porodzie starszego - zapomniał butów i się wracał (a to był grudzień)... Przy młodszym - nie wziął spodni...
Kiedyś wysłałam go do sklepu po płyn do pastowania podłogi, do kamienia, na klatce schodowej sidolux - to przyniósł mi sidolux, tylko, ze to był płyn do mycia panel... Synio wdał się zupełnie w niego... Wysłałam go po przyprawę do kurczaka. Wrócił, pytam - kupiłeś ? - widząc, że trzyma coś w ręku, a on na to, że nie bo nie było... Więc pytam - no to co tam masz, a on - przyprawę, ale do ryby, bo do kurczaka nie mogłem znaleźć...
Ale z tymi zdjęciami to masz kobito pomysł.... Oni są wzrokowcami i żeby nie wiadomo jak opisać jak coś wygląda i wskazać miejsce - druga szuflada od góry po prawej stronie - to i tak powie, że nie ma !Carmen.92, dora8201, Morroind, amarranta, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Na mnie pełnia też nie zadziałała. Tylko żaluzje zakreciłam bo łysy swiecil przez okno. Za to mój M miał sny ze przyprowadzilam do domu striptizera, któremu zapłaciłam. Obudził się wściekły i nie mógł spać. Nasze sny to hormony ale mego męża?
I mężatki możecie mi podpowiedzieć co by tu kupić na rocznicę ślubu? Pierwsza się zbliża. 26.07 - mam nadzieję że do tej pory bedziemy w trojke w domu.
Co do herbatki z liści malin to ona nie tyle powoduje skurcze co wzmacnia mięsień macicy więc powinna przyspieszyć sama akcję pogodowa. Ale udowodnionego działania nie ma. Jeszcze słyszałam ze wiesiolek na 2 tyg przed terminem nawilża drogi rodne i też ułatwia poród. A te nasze Skarby chyba nic sobie nie robią z terminów.
Niby sex przyspiesza tylko mi z tym wielkim brzuchem jest już mało komfortowo. Zostaje tylko kilka możliwościamarranta, Daven lubią tę wiadomość
-
Hej melduję się również po pełni, nadal w 2paku ;p
Ze zdjęciami super pomysł chyba też porobię kilku rzeczy z którymi mój może mieć problem ;p
Pay my też mamy rocznicę w lipcu - 12.07 jeszcze nie myślałam właśnie co kupić, a może po prostu gdzieś pójdziemy, o ile nie będziemy jeszcze w 3jkę, bo tak to pewnie będziemy w pieluchach siedzieć ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:28
-
nick nieaktualnydora8201 wrote:CARMEN a czytaliście opinie tego wózka?? mi się podobał też ale koleżanka miała i bardzo odradzała i poczytałam opinie o nim i zrezygnowałam jednak
Czytałam, ale zdecydowanie ten jest dla mnie idealny, malutki, poręczny, wagowo super no i składa się do mini wymiarów, a to dla nas też ważne bo póki co jeździmy golfem 4 póki co na razie rozważam sam stelaż z gondolą, a później zobaczę czy dokupimy spacerówkę czy zamieniamy na innydora8201 lubi tę wiadomość
-
PAY KATEPR najpiękniejszy prezent na rocznice to Wasze dziecko poważnie!
WIKAA haha to Twój jeszcze lepszy !!! ale mój Młody też po tatusiu - nigdy nic nie mogą znaleźć, potrafię powiedzieć dokładnie, że w tej i tej szufladzie, po tej stronie, obok tego a pod czy przy tym a i tak nie ma... ja wstanę tylko i zerknę i oczywiście leży dokładnie w tym miejscu o którym mówiłam:) już nie wspomnę, że ja muszę wiedzieć gdzie są zabawki, klucze, rzeczy osobiste (nie moje) itd...
a ze sklepem też potrafię wysłać po jedną rzecz a wrócą z milionem innych a bez tej o którą prosiłamkatepr, wikaa, amarranta, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość
Carmen.92 wrote:Czytałam, ale zdecydowanie ten jest dla mnie idealny, malutki, poręczny, wagowo super no i składa się do mini wymiarów, a to dla nas też ważne bo póki co jeździmy golfem 4 póki co na razie rozważam sam stelaż z gondolą, a później zobaczę czy dokupimy spacerówkę czy zamieniamy na inny
no i super! najważniejsze to znać nie tylko plusy ale i minusy swoich wyborów mam nadzieję, że Wy będziecie tymi którzy wystawią wózkowi tylko pozytywną opinie
nick nieaktualnyPay wrote:Na mnie pełnia też nie zadziałała. Tylko żaluzje zakreciłam bo łysy swiecil przez okno. Za to mój M miał sny ze przyprowadzilam do domu striptizera, któremu zapłaciłam. Obudził się wściekły i nie mógł spać. Nasze sny to hormony ale mego męża?
I mężatki możecie mi podpowiedzieć co by tu kupić na rocznicę ślubu? Pierwsza się zbliża. 26.07 - mam nadzieję że do tej pory bedziemy w trojke w domu.
Co do herbatki z liści malin to ona nie tyle powoduje skurcze co wzmacnia mięsień macicy więc powinna przyspieszyć sama akcję pogodowa. Ale udowodnionego działania nie ma. Jeszcze słyszałam ze wiesiolek na 2 tyg przed terminem nawilża drogi rodne i też ułatwia poród. A te nasze Skarby chyba nic sobie nie robią z terminów.
Niby sex przyspiesza tylko mi z tym wielkim brzuchem jest już mało komfortowo. Zostaje tylko kilka możliwości
My w pierwszą rocznicę ślubu poszliśmy do prawdziwej włoskiej restauracji i to był strzał w 10, ponieważ oboje lubimy dobrze zjeść Z prezentów zrezygnowaliśmy, bo i tak ostatnio mamy dużo wydatków. Ale gdybym miała mu kupować prezent to kupiłabym zegarek, bo wiem że od dłuższego czasu mu się marzy
Ja wiesiołek łykam już ponad dwa tygodnie, zobaczymy jak zadziała -
nick nieaktualny
-
Wikaa no skrętne są bardzo te wózki:) nasz czerwono-szary z imitacją lnu a u Was jakie kolory? My mieszkamy na 2p. bez windy, klatki mega wąskie, więc się nadźwigam coś czuję a pod klatką jeszcze schody bez zjazdu;/więc pod klatką znów siłka a wózkowni nie ma na klatce. Jedynie jak będzie miejsce przy schodach na parterze to będę chciała postawić stelaż przywiązany a z gondolą na górę,tak by było dużo lźej:)
To ja Wam powiem,że mój M odbiega od przeciętnego faceta;p jest bardzo ogarnięty, zawsze wszystko weźmie to co chcę,gust ma świetny,styl jak kobieta normalnie:) sam zaprojektował od podstaw nasze mieszkanie, więc często sam mi doradza w czym lepiej wyglądam:)Carmen.92, wikaa, amarranta, Tigana, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykate851 wrote:Wikaa no skrętne są bardzo te wózki:) nasz czerwono-szary z imitacją lnu a u Was jakie kolory? My mieszkamy na 2p. bez windy, klatki mega wąskie, więc się nadźwigam coś czuję a pod klatką jeszcze schody bez zjazdu;/więc pod klatką znów siłka a wózkowni nie ma na klatce. Jedynie jak będzie miejsce przy schodach na parterze to będę chciała postawić stelaż przywiązany a z gondolą na górę,tak by było dużo lźej:)
To ja Wam powiem,że mój M odbiega od przeciętnego faceta;p jest bardzo ogarnięty, zawsze wszystko weźmie to co chcę,gust ma świetny,styl jak kobieta normalnie:) sam zaprojektował od podstaw nasze mieszkanie, więc często sam mi doradza w czym lepiej wyglądam:)
Zazdroszczę, mój co do zakupów, to kompletna klapa, muszę mu dokładnie wyjaśnić kolor opakowania, firmę itd. Jedyne w czym jest rozgarnięty, to tak jak Twój, że umie aranżować wnętrza i wie w czym dobrze wyglądam