X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:27

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze,że piszecie o wodzie bo ja kompletnie zapomniałam :D

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie, nie unoś się - wyjaśniłam o co mi chodzi
    dora8201 wrote:
    nie no spoko JUWELKA - ja rozumiem jak masz takie wytyczne ze szpitala to pewnie, że się stosujesz :) po prostu zadziwia mnie jakie są różnice... i to jeszcze wiesz - Ty Gdańsk, a ja będę rodziła w małej mieścinie gdzie mieszka mniej ludzi niż w samym wrzeszczu....w szpitalach publicznych....

Morroind lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 1 lipca a termin na 11ego już tuż tuż kto wie czy nie wcześniej ;) mąż jadąc ze mną jutro do szpitala na ktg i usg powiedział że w razie co spakujemy torbę szpitalną do autka , szczerze mówiąc mam lekkiego pietra...
    Za to dziś leniuchuję w domciu w ten upalny dzionek ;)

Carmen i Pay - fajne wózeczki ;)

Asiulka - pokoik bossssski ;)

zania - współczucia dla kuzynki i teraz tylko nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia w walce o zdrówko Frania !! co do cytologii to ja miałam robioną na początku ciąży ;)

Co do torby szpitalnej to też spakowałam jedynie najpotrzebniejsze rzeczy bo np ubranka czy kosmetyki dla maluszka ma szpital i ubranko dopiero tatuś przywiezie na wyjście Kamilka a z akcesoriów i kosmetyków dla niego mam pampersy, chusteczki nawilżane, linomag , 2 pieluszki tetrowe i 1 flanelową , 1 smoczek w razie co noi mi kumpela poradziła żeby wziąć jeszcze grzebyk i szczoteczkę z miękkim włosiem bo jej synuś miał bardzo posklejane włoski i jej się przydał a że mało miejsca zajmuje to wzięłam ;) Siebie ograniczyłam do niezbędnych rzeczy i wymaganych przez szpital a zawsze gdyby była potrzeba to Mąż może dowieźć ;) Choć to trudne staram się myśleć w ten sposób że nie jadę do szpitala na nie wiadomo jak długo a po to by szybko i ładnie urodzić zdrowego synka i równie szybko ze szpitala wyjść ;)

dora8201, rex lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu tylko tyle co dla mamy czyli:
    koszule, szlafrok, dokumenty, podkłady, kapcie, i środki higieniczne żel p/p, pasta szczoteczka, majtki siateczki, a dla dziecka nic nie chcą tylko chusteczki nawilżane. no i woda

ja natomiast spakowałam dodatkowo sudokrem i maść na sutki i parę rzeczy dla małego np. niedrapki. pieluszki tetrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:53

7v8rw1d340v3rocf.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUWELKA no to dobrze, że się nie pogniewałaś.. ale jak mogę... może wystarczy Ci jedna butelka czy 2 a resztę przecież zawsze ktoś Ci doniesie??

ja jak rodziłam Młodego to trafiłam najpierw na 3 godziny na patologię ciąży - bo to noc była, skurcze na ktg się nie zapisywały (bo same krzyżowe) i położna pokpiewała że skoro nie rodziłam nigdy to nie wiem co to skurcz. M odesłały do domu. Potem po tych 3 godzinach rano jak mnie lekarz zobaczył miałam 10 cm rozwarcia więc szybkie przenosiny na porodówkę i co?? i musiałam sama tachać swoją torbę! a też miałam mnóstwo rzeczy których potem w sumie nie użyłam albo spokojnie M po porodzie mógł dowieźć... i tak sobie pomyślałam, o tych wodach i wszystkim...i wyobraziłam sobie siebie rodzącą już praktycznie do parcia ledwo tą torbę ciągnącą po korytarzu

i tak jak pisałam - skoro szpital tyle wymaga to jasne - trzeba wziąć i nie ma gadania

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze posłuchać doświadczone mamusie:) u mnie do szpitala też trzeba wszystko,ale takie rzeczy jak sól, gaziki, octanisept to juz każdy szpital ma:) sztućce, kubek wiadomo wezmę i nakładki na sedes też, bo się przydają na pewno.Dobrze mieć pomadkę nawilżającą na usta luz wazelinę, położna radziła,bo od parcia strasznie się wyszuszają usta.

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią co kraj to obyczaj. Ja swojej listy wklejać nie będę bo mieści się gdzieś pośrodku Waszych. Jedynie dla małej biorę tylko pampersy chusteczki i ciuszki. Wszystko inne przynosi położna i sama pokazuje co robić potem w domku.

A z tą wodą to Juwelka mi się też nie wydaje żebyś przesadzala-ja jedynie dzielę sobie to na dwie raty. Biore 6x0.5l a potem mi ktoś dowiezie. Bo tej wody to schodzi bardzo dużo.

juwelka lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dora8201 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za opis swoich toreb, teraz już powinnam sie zmobilizować jak mam gotowe ściągi ;)

Ja dziś nie najlepiej się czuję. Teściowa wczoraj przywiozła mi ogromne wiadro czereśni (mimo iż mówiłam że nie mam siły na robienie przetworów teraz) no i musiałam to jakoś ogarnąć, zrobiłam szybki dżemik ale 3h wyjęte z życiorysu...

Później wzięłam się za prasowanie ale jakoś tak nie za dobrze mi było, zmierzyłam ciśnienie i było 140/90 - 170/100... wiec wzięłam dopegyt i poleżałam z godzinkę po czym dokończyłam prasowanie i teraz usiadłam na chwilkę żeby Was nadrobić :)

aaa któraś z Was pytała o cytologię, ja miałam robioną jakoś tak miesiąc przed zajściem w ciążę i później też już nie.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelko ja biore z 2 flanele, pod główkę do kocyka czy rożka się przydadzą, albo jak będzie mega gorąco to do przykrycia zamiast kocyka :) a czasem brakuje prześcieradełek u nas do łóżeczek więc lepiej mieć :)

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka a Ty masz takie wysokie ciśnienie często?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Radiszka a Ty masz takie wysokie ciśnienie często?

No jakoś tak od 4ech dni jak sprawdzam to zawsze. Przed ciążą miałam nadciśnienie normalnie ale później wszystko było w normie wiec nie brałam leków. Później po pobycie na patologii dostałam leki "na w razie potrzeby".

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka a Twój lekarz co na to? Bo wydaje mi się że mimo że ciśnienie było ok to leki powinnaś brać skoro masz nadciśnienie. Często właśnie taki błąd ludzie popełniają że ciśnienie jest ok - przestają brać - ciśnienie rośnie. Kontroluj je sobie :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka musisz uważać na to ciśnienie, bo zbyt wysokie zagraża dziecku i tobie, a twoje zwłaszcza to 170/100 to mega poszybowało oszczędzaj się.

Ja w niedziele byłam na IP bo miałam 140/90 i puls 108 i lekarz nic mi nie przepisał ale kazał mierzyć 2x dziennie tak kontrolnie. dziś rani za to miałam tylko 109/63

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 20:10

7v8rw1d340v3rocf.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulka85 - a powiedz jeszcze jeśli możesz jakimi farbami ( firma i nazwa koloru ) malowaliście pokoik bo super wygląda połączenie właśnie takich kolorów i może w przyszłości zdecydujemy się z moim M żeby tak urządzić kiedy nasz Kamilek będzie starszy bo póki co wytapetowaliśmy jego pokoik.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co żadna z nas jeszcze nie rodzi? Może dzieciaczki chcą poczekać na chłodniejsze dni.
    Ale macie wyprawki,ja to chyba 1/4 z tego nie mam.Ale jak szpital nic nie daje to lepiej mieć wszystko niż się martwic.
    Czytałam na czerwcowkach ze miały ze sobą spryskiwacz do kwiatów jakiś mały i rozrabialy sobie w nim tamtym rosa bo ciężko latać po każdym siusiu się podmywac- pomyślałam ze to niezły pomysł.
    Ja coś dzisiaj mam zaskakująco dobra formę fizyczna, byłam na plaży z córą, potem polazilysmy po sklepach,wstawiłam 3 pralki,ugotowalam obiad,zakisilam ogórki,posprzatalam chawire i nie powiem ale jeszcze mam sile na coś. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:14

3i49p07wevcalt60.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak z listą:
    pampersy paczka, chusteczki nawilżone, 3 kompresy, 3 tetrowe, 2 flanelowe, skarpetki, czapeczka, niedrapki, body 4szt, pajace 4szt, rożek, podkład 2szt, karta ciazy, dowód, wyniki grupy krwi i teczke badan, papier toaletowy, 2 koszule, szlafrok, klapki, podpaski, laktator, sztuce, zestaw enema, woreczki do pokarmu, reczniki papierowe, recznik maly duzy, biustonosz, majtki poporodowe, wkladki laktacyjne, podklad, woda niegazowana, pomadka do ust, maszynka do golenia, bepanthen, pasta i szczoteczka, zel pod prysznic, zel intymny, husteczki hig.,podklady higienicz., dezodorant, nivea krem, tamtum rosa. Aaa i jeszcze wzielam na sutki w razie czego :P i nic wiecej zawsze moj mi dowiezie bo daleko nie mam.

A jesli chodzi o talerze w wojewodzki to dziwne bo na zaspie dawali normalne :P hmm moze tam to tłuki ludzie xD chore niby ten sam szpital inne obyczaje.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ