Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
mon!ta^ wrote:zobaczyly chciały się przyłączyć i wybyly :p
Dokładnie na to wygląda....
No dziewczynki ja idę spać. Jutro same dobre wieści proszę z rana, ze dwie rozpakowane kolejne by się przydały;)
REX trzymam kciuki mocno za Was!! Oby szybko poszło i jak najmniej boleśnie!
OLISIE gdzie foty ja się pytam Oliego???? jak Twoja rana?rex lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Ivetka, serdeczne gratulacje
Biedroneczko śliczne z Was dziewczyny
Rex powodzenia jutro, trzymam kciuki zeby gładko poszlo.
Mam nadzieję, że u dxiewczyn, które się nie odzywają wszystko ok.
Ja dzis dalej sprzątałam, a wieczorm bylam na zakupach. U nas ochlodzlo się już calkiem. Jutro mam ginkę ciekawe czego się dowiem.
Dobranoc!rex, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Faktycznie Dora, nie mam czasu na nic, bo moje szczęście przyjechało i nie mogę się nim nacieszyć... Młody z wakacji mega zadowolony... Trzymał się dzielnie, choć siostra mi pisała, że ostatniej nocy już przez sen mówił "Mamo już wracam..." Jak mnie zobaczył, jak się wtulił, aż mnie serce zakuło.. W drodze powrotnej do lublina ciągle mówił "Kocham cię, mamo..." i nie mógł sięgnąć żeby sie przytulić, to mnie w ręke całował... Ale mimo wszystko wyjazdem był zachwycony i naprawdę podziwiam go, że ani nie płakał, ani nie marudził...
Widzę, że na forum w międzyczasie "coś" się dzieje...
Ivettka gratulacje i oczywiście czekamy na Ciebie z relacjami i zdjeciami...
Bidroneczka fajnie, że podzieliłaś sie widokiem szczęśliwych siostrzyczek, no i Ty widać, że zmęczona, ale mimo to szczęśliwa, że już po...
Rex - Ty jesteś nasz forumowy gigant .... Ale przyjdzie pora na Ciebie i Ty urodzisz... Widocznie dzidzia jeszcze ma czas...
Amarranta - powodzenia na jutrzejszej wizycie ! Ja mam w poniedziałek a jtro rano lecę jeszcze na ostatnie badania.
Ola - olać teściową - najlepsza rada... Nie wiem co usłyszałaś, ale musiało Cię to zaboleć... Pamiętaj, że to tylko teściowa... ! Nie zrani nas nikt - kogo nie kochamy a przykrość może sprawić nawet obcy...
Kate - oby sąsiadeczka otworzyła, bo jesli to patologia, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby wyszła sobie akurat o 15.00 na zakupy... Trzymam kciuki, zeby hydraulik jednego dnia załatwił u niej awarię...
Zania bedę krzyczeć na pewno na porodówce... he, he... A tak na serio, jeśli Cie poznam - to jasne, że bedzie miło popatrzeć na nasze lubelskie lipcątka z bliska...
To chyba tyle... Idę spać, miłej nocki, bez pobudek, skurczy (łydek) i sikańców...rex, amarranta, LillaMy, Biedroneczka83, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Ewela przed chwilka napisała
Wszystko u naszych dziewczyn dobrze
pomału dochodzi do siebie, malutka przecudna, wisi non stop na cycu
Jutro a w sumie juz dzis tylko pózniej Ewela sama do nas napisze co i jak
Ale gratulacje składać można od zarazamarranta, wikaa, dora8201, rex, ewela86, mon!ta^, Carmen.92, katepr, Konwalia, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Wika, jaka miłość matki i synka bije od tego, co napisałaś aż się wzruszyłam:) uwielbiam
Mia, fajnie że napisałaś tak czułam, że jak wejdę w nocy, to coś dobrego przeczytam:)
Ewela! Serdeczne gratulacje niech mała rośnie zdrowo a Ty wracaj do pełni siłwikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ewela gratulacje i czekamy również na Twoja relację. ..
Mia dzięki za info.
Amarranta to miłe co napisałaś. ... Ale faktycznie, kocham moje dzieci ponad wszystko
Zgaga męczy mnie całą noc.... Do tego właśnie się wysikałam do kibla zamiast do pojemniczka. ... Ciekawe co oddam do analizy. ..ewela86 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
przede wszystkim EWELA kochana mega gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 05:47
ewela86 lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny,dawno się nie odzywałam bo nie miałam jakoś weny ale wpadłam się pochwalić że wczoraj urodził się Oliwier o 13.18 poprzez cc.Waży 3,980kg i mierzy 55cm.Poród był ciężki,ponieważ trafiłam do szpitala 7 lipca po 20 ze skurczami co 5 minut,ale szyjka miała tylko 1,5cm rozwarcia i przez kolejne 8 godzin nie chciała się rozewrzeć.Dopiero o 6 rano doszła do 6cm,o 10 było 10cm ale gdy zaczęłam przec to dziecko w ogóle nie chciało ruszyć i źle się wstawialo w kanał a ja miałam spuchnieta szyjkę i blokowała mu dodatkowo wyjście.O 11 podjęte decyzję o cc ale musiałam czekać jeszcze 2 godziny ponieważ były planowe operacje i to leżenie że skurczami to był istny koszmar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 05:52
rex, wikaa, ewela86, radiszka, dora8201, Carmen.92, katepr, Konwalia, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Kamajla!!! gratulacje jaki duży chłopak wczoraj się zastanawiałam jak u Ciebie, bo zamilkłaś. Widzę, że poród miałaś ciężki, nie zazdroszczę, ale najważniejsze, że synuś z Tobą szybkiego powrotu do formy!
Wika - wierzę, a do tego bardzo ładnie potrafisz ubrać to w słowa O porodzie też kiedyś Ty albo Dora tak pisałyście, że mi łzy w oczach stanęły
wysikasz się jeszcze raz już do pojemniczka:)
wstałam z mężem, już się nie kładę, żeby nie zaspać ginkę mam na 11, ale kawał muszę dojechać, powinnam wyjść z domu po 9.30. później umówiłam się z koleżanką i jak będę miała siłę, to zostanę jeszcze w mieście na tą moją gimnastykę w sumie dzisiaj ma być chłodno, to podgoda mnie chyba nie wykończy;)
zauważyłam, że od kilku dni zdarza mi się mieć taki żółtawy śluz (taki glutek), zapachu nie ma. myślicie, że to może być czop? zapytam ginki, ale może któraś z Was też tak ma?
Rex, na którą się wybierasz do szpitala? jak nastrój? :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 06:14
wikaa lubi tę wiadomość
-
KAMAJLA o kurka to się umęczyłaś!!! Ale najważniejsze ze z synkiem wszystko dobrze i juz jesteście razem! Gratuluję serdecznie!
AMARRANTA ja mam od jakiegoś czasu tak.... To nie czop tylko o porodu zwiększona wydzielina... Czop jak Ci odpadnie to raczej wątpliwości mieć nie będzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:22
Amarranta tez myślę, że jak pójdzie czop to będziesz wiedziała, że to on. On jest konsystencji gęstej galaretki a wydzielina jest raczej jak śluz. ... he, he.... Niezły opis z rana No i faktycznie miałaś rację - wysikałam się jeszcze raz ....
Zaraz wstanę i jadę na badania - ostatnie już, jak miło. ...
Kamajla gratulacje. Poród naprawdę miałaś ciężki ale przetrwalas i jesteś już po.... Trzymaj się cieplutko syneczkiem
No i wskoczył nam jednak chłopczyk pomiędzy Ivettke a Eweleewela86 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Ivettka gratulacje! zdrówka dla Was:)
Biedroneczka gratulacje! jak miło,że dodałaś zdjęcia, śliczną masz rodzinkę wracaj szybko do sił
Ewela gratuluję
Kamajla ojej,ale się umęczyłaś;/ najgorzej tak szykujesz się na sn, męczysz się a kończy się cc..ale co zrobić, ważne,że już po wszystkim, gratulacje Kochana i wracaj do sił!
Wikaa ja też się wzruszyłam jak to czytałam:) i przypomniało mi się, jak mój M w aucie jak nie może mnie przytulić, to tez całuje w rękę, to takie słodkie i wyraz wielkiej Miłości:) super,że synek zadowolony, zuch chłopak,że nie płakał i nie marudził
Rex trzymam kciuki mocno, mocno! dasz radę,oby dzidziuś się zlitował i dał odpocząć już mamusi:)
Amarranta ja nie mam żadnego doświadczenia, więc nie wiem, czop to niby ma być jakaś galareta,podpytaj ginki jeszcze:)
Dora ja też miałam zgagę,ale zasnęłam i spałam całą noc.
Wikaa chyba nic się nie stanie jak nasikałaś np. o 7:) lepiej,żeby był świeży i długo nie stał, niż ten co stoi ok 3-4 godz.
Ja się witam w 38tc! uff ciąża donoszona:-)amarranta, wikaa, ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość
-
No to pospalam juz...
Rownież witam sie w 38 tyg, mały donoszony, niech wyłazi juz bo tutaj wszyscy czekają
Kamajla gratuluje!!!
Widzę ze te nasze dzieciaczki mimo iż wychodzą to raczej niechętnie, tak umęczyć mamę
Najważniejsze ze juz po wszystkim i synuś po drugiej str brzuszka...
Nie pamietam co jeszcze chciałam napisać, bo ledwie oczy otworzyłam...
Jak sie obudzę to dopisze resztę...
wikaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Przede wszystkim przepraszam, że się tyle nie odzywalam ale dopiero teraz dochodzi do mnie ze jestem mamą!Dziękuję za wszystkie gratulacje Nasza córeczka (prawdopodobnie Oliwia- mąż nadal nie może się zdecydować) urodziła się 7.07.15 o godzinie 11:58 przez cc z waga 3360 g niestety nie wiem jaka długa bo jej nie mierzyli (być może tego nie robia) zapytam później tatuś, który to przed porodem strasznie się stresowal że jak on weźmie takie maleństwo na ręce nie wypuszcza jej z rąk i to on sam ją ubrał już po, a teraz sam przebiera
Malutka ciągle chce być przy cycku i powiem ze nie spodziewałam że sutki mogą tak boleć... Ja jestem taka padnięta, że zasypiam na siedziaco ale to też zapewne wina środków przeciwbólowych..
Co do samego porodu to trwało to dosłownie chwilę, ale dokładniej opiszę poród pozniej Mia dziękuję za SMS-a niestety teraz nie jestem w stanie Was nadrobić ale chciałabym wszystkim świeżo upieczonym mamom pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego, a za te które będą rodzic trzymam mocno kciuki :-*
Do później, miłego dniaMia1988, amarranta, LillaMy, radiszka, wikaa, OlaW84, Carmen.92, Konwalia, rex, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Domisia trzymam kciuki!
Ewela super,że się odezwałaś:)wracaj szybko do sił i zdrówka dla malutkiej:)
Mia gratuluję donoszonej ciąży:-) ciekawe która z nas pierwsza będzie:) u mnie nic się nie zanosi póki co:)Mamy równo 3 tyg. do terminu, więc w sumie jeszcze mamy czas:)
Mia1988, ewela86 lubią tę wiadomość